Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
kubinho 10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2017, 18:40

Norbi 24 pisze:
CavAllano pisze: Spinazzola nadaje się raczej jedynie na lewą stroną (tylko awaryjnie prawą).
Ale dlaczego ogólnie wszyscy sadzą, że on może grac głownie na lewej?
Chłopak jest prawonożny. Wydaje mi się, że w głównej mierze grał na lewej w Atalancie z tego powodu, że Conti tez był prawonożny, a Spinazzola musiał mieć lepszą lewą od niego.
Spinazzola to bardziej skrzydłowy czy jednak boczny obrońca? Nie pamiętam go z meczy z nami, a na yt widać tylko jego ofensywne akcje.

Grande Juve, Vinci Per Noi
RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2017, 19:15

Spinazzola to chyba w ogóle zaczynał jako napastnik. Przynajmniej ja go tak kojarzę. W każdym bądź razie w bronieniu nie jest chyba wybitny, ale też nie popełnie głupich błędów jakie się czasem przytrafiają De Sciglio np. W Atalancie w najlepszym okresie grał bodaj albo jako lewy wahadłowy albo lewy obrońca.

Według Agrestiego Hoewedes jest już prawie naszym piłkarzem. Teraz zamierzamy przedstawić Romie konkretną ofertę za Strootmana, która może sięgnąć nawet 40 mln. Ahaa, Asa oczywiście odejdzie do Galaty, ale Agresti nie wie ile nam za to wpadnie do kieszeni (osobiście wątpię w to 10 mln.).

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2017, 19:31

Teraz pytanie: ten cały Howedes, którego w ogóle nie miałem okazji oglądać w akcji poza jakimiś meczami Niemiec, stworzy duet w środku z Chiellinim czy sprawi, że na prawej nie będziemy musieli oglądać Lichtsteinera lub De Sciglio? Z tego co widzę, to w reprezentacji gra zwykle prawego w 4-ce albo półprawego w 3-ce, ale w Schalke ostatni sezon zdecydowanie częściej w środku.

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 39 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2017, 19:39

RICTOR pisze: Teraz zamierzamy przedstawić Romie konkretną ofertę za Strootmana, która może sięgnąć nawet 40 mln.
Coraz trudniej uwierzyć w tego Strootmana. Tak w ogóle Panie to jak wygląda skuteczność Agrestiego w to okienko?

dr.DeV

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2017, 19:43

Crunny pisze:Teraz pytanie: ten cały Howedes, którego w ogóle nie miałem okazji oglądać w akcji poza jakimiś meczami Niemiec, stworzy duet w środku z Chiellinim czy sprawi, że na prawej nie będziemy musieli oglądać Lichtsteinera lub De Sciglio? Z tego co widzę, to w reprezentacji gra zwykle prawego w 4-ce albo półprawego w 3-ce, ale w Schalke ostatni sezon zdecydowanie częściej w środku.
Jest ściągany zdecydowanie po to żeby łatał dziury tam gdzie będzie potrzeba. Jeżeli środkowy któryś będzie grał słabiej to on wskoczy na jego miejsce, jeżeli boczny to za bocznego. Taka jego rola aż do końca umowy wypożyczenia albo w wypadku gdy się sprawdzi do końca umowy :D
kubinho 10 pisze:Spinazzola to bardziej skrzydłowy czy jednak boczny obrońca? Nie pamiętam go z meczy z nami, a na yt widać tylko jego ofensywne akcje.
O ile dobrze pamiętam to Atalanta grała głównie 3-5-2 od biedy było to 4-3-1-2 ale bardzo rzadko. Grał albo lewego wahadłowego albo lewego obrońcę. Nie jest to żaden mega ofensywny zawodnik, po prostu poprawny w obydwu fazach gry.
Ostatnio zmieniony 28 sierpnia 2017, 19:52 przez dr.DeV, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2017, 19:43

Jasne bo Roma teraz w końcówce odda Strootmana i zostanie w czarnej doopie, wierzyłem w to, że przyjdzie ale teraz bądźmy już poważni.

Obrazek
vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2017, 19:49

Spinazzola, Hoewedes, Strootman i Keita w 3 dni? :lol: Hehe... pismaki w dalszym ciągu strzelają ślepakami, ale mnie to nie dziwi bo nasze ruchy w tym okienku wyglądają tak, jakby Marotta i Allegri też nie do końca wiedzieli, czego chcą.

RICTOR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2017, 19:51

Poprostu pisze:Tak w ogóle Panie to jak wygląda skuteczność Agrestiego w to okienko?
Czy ja wiem. Na pewno trafił w odpuszczenie Tolisso i polowanie na Keitę bo pisał o tym już w zimie (pamiętam jak się ludzie w głowę pukali, że niby chcemy Keitę jako wzmocnienie ataku :smile:). Z Schickiem trochę się pomylił bo dwa razy pisał, że odpuściliśmy a my dwa razy jednak składaliśmy oferty, ale to chyba on napisał jako pierwszy publicznie, że coś wyszło nie tak w jego badaniach. Costę i Bernardeschiego trafił bardzo dobrze. De Sciglio też. O Hoewedesie pisał jako jeden z pierwszych (razem z Barillą). Musicie ocenić sami.

W każdym bądź razie widać, że Agresti ma swoje źródła w klubie.

I ja też nie wierzę w Strootmana, ale jak nasi chcą próbować to niech próbują ;)

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2017, 20:13

Wychodzi na to, że szykują nam się asymetryczne boki obrony z ofensywnie zorientowaną lewą stroną oraz prawą nastawioną głównie na defensywę.

Howedes pod względem pozycji w obronie to taki odpowiednik Caceresa. Stylem gry i budową ciała przypomina jednak bardziej Barzagliego. Moim zdaniem ma duże szanse żeby mieć u Allegriego pewny plac gry, zapewne spadną przy tym notowania Khediry, gdyż więcej do pogrania w ofensywie będą mieli środkowi pomocnicy, a Sami jest do takiego stylu zbyt klocowaty. Matuidi idealnie nadaje się do takiej gry i być może dlatego też tak chuchamy na Marchisio (przypominam - on nie ma kontuzji), gdyż przewidziana jest dla niego bardziej istotna rola niż w ubiegłym sezonie i przydałoby się żeby wreszcie można było na niego liczyć. Myślę, że Bentacur też nie bez powodów ma dość wysokie notowania u Allegriego. Oby to nie było tylko moje życzeniowe myślenie, bo na ten nasz wóz z węglem to nie mogę już patrzeć... ;)

Spinazzola w swojej karierze rzucany był po całym boisku, nie zaliczył chyba tylko środka obrony i bramki ;). Średnio mu to służyło, grał raczej przeciętnie i dopiero na lewej stronie i cofnięty do roli wahadłowego/bocznego obrońcy złapał regularność oraz jakby nie było - zapracował na to, że chcemy go z powrotem. Także raczej trzeba go rozpatrywać jako zawodnika na tę stronę. Ventura też widzi go w tej roli.

tom_gru

Juventino
Juventino
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 16 razy

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2017, 20:46

MRN pisze:Jasne bo Roma teraz w końcówce odda Strootmana i zostanie w czarnej doopie, wierzyłem w to, że przyjdzie ale teraz bądźmy już poważni.
być może Roma planuje przejść z systemu 4-3-3 na 4-2-3-1 i wtedy byłoby to zrozumiałe? oddają Strootmana za Caudrado i dodatkowo gotówkę, którą po części przeznaczają na Schicka? obecnie na transferach są ok. 20 mln Euro na plusie, więc jakby wszystko się bilansowało. Do 4-2-3-1 pozostaje im 5 pomocników (De Rossi, Naingoglan, Gonalons, Pellegrini, Florenzi), będą mieli 4 skrzydłowych (Perotti, El Shaarawy, Under, Caudrado), a na pozycji ŚN/CN/OP mieliby (Dżeko, Defrel, Schick, Gerson). Ponadto Di Francesco stosuje też systemy 4-3-3 oraz 3-4-3, więc Caudrado może dać mu więcej opcji taktycznych niż Strootman.

"Stara miłość nie rdzewieje... z Juve od ponad 20 lat"
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2017, 21:12

Teraz byłoby to zrozumiałe mając na uwadze fakt, że muszą postawić na boisku Schicka ale nie kosztem Dżeko więc Strootman w sumie byłby zbyteczny i rzeczywiście Cuadrado więcej pożytku dałby im. No, zobaczymy.

Obrazek
panlider

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2017, 21:24

Osobiście nie wierzę w żadnego Strootmana, zwłaszcza, że ostatnie doniesienia mówiąc, że Schick trafi do Romy na wypożyczenie z obligatoryjnym wykupem, więc nie muszą sprzedawać.
Hoewedes, może Keita i kończymy mercato.

"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018" :D
RICTOR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2017, 23:43

Hoewedes za 3,5 mln. + 11,5. Wypożyczenie z opcją wykupu. W środę badania. Info od GDM.

panlider

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2017, 23:52

Robaku pisze:Wygląda na to, że Bene, Keita i Leo i kończymy to. Pewnie Asa out. Ja bym mimo wszystko jeszcze Lichego pogonił, i ostatni mecz tego nie zmieni
Ja to bym pogonił De Sciglio, ale na to chyba nie ma szans :prochno:

"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018" :D
zuravski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2017, 00:02

RICTOR pisze:Hoewedes za 3,5 mln. + 11,5. Wypożyczenie z opcją wykupu. W środę badania. Info od GDM.
Inne źródła podają, że już jutro nawet ma być oficjalka. Jak dorzucą Strootmana i Keite to byłoby zbyt pięknie. A jeszcze Spinazzola do tego i lichy out. No cóż rozmarzyłem się :D

Zablokowany