Serie A 17/18 (2): Genoa 2-4 JUVENTUS F.C
- SKAr7
- Juventino
Ja w ogóle mam wątpliwości, czy kamera którą realizator sugerował spalonego była równolegle do akcji. Bardzo prawdopodobne, że bawicie się tu w "linie mediasetu".
Można by powiedzieć, że Jurić ograł Allegriego, tylko to nieprawda. Oba składy grają po swojemu - problem w tym, że to ustawienie Genui nam wybitnie nie leży. Pjanić i Khedira to za słabi obrońcy, żeby wywrzeć wystarczającą presję na Bertolaccim i Veloso więc Ci na luzie rozciągają na prawe skrzydło, gdzie w dziurę po (nienadążającym wrócić) Sandro wbiega szybki Pandev. Tymczasem na lewym skrzydle Taraabt rozgrywa sobie Lichtsteinera jak chce. Matuidi i ktoś z dwójki naszych 40+ pilnie potrzebny, najlepiej za Cuadrado i Khedirę. Choć ten ostatni po 30 minucie w końcu zaczął grać, świetnie wypracował akcję po której był karny.
Jedyne szczęście, że środkowi obrońcy Genui nie grają dziś najlepiej.
Świetny mecz Chielliniego i Ruganiego. Gdyby nie ta dwójka, Genua by nas rozstrzelała.
Można by powiedzieć, że Jurić ograł Allegriego, tylko to nieprawda. Oba składy grają po swojemu - problem w tym, że to ustawienie Genui nam wybitnie nie leży. Pjanić i Khedira to za słabi obrońcy, żeby wywrzeć wystarczającą presję na Bertolaccim i Veloso więc Ci na luzie rozciągają na prawe skrzydło, gdzie w dziurę po (nienadążającym wrócić) Sandro wbiega szybki Pandev. Tymczasem na lewym skrzydle Taraabt rozgrywa sobie Lichtsteinera jak chce. Matuidi i ktoś z dwójki naszych 40+ pilnie potrzebny, najlepiej za Cuadrado i Khedirę. Choć ten ostatni po 30 minucie w końcu zaczął grać, świetnie wypracował akcję po której był karny.
Jedyne szczęście, że środkowi obrońcy Genui nie grają dziś najlepiej.
Świetny mecz Chielliniego i Ruganiego. Gdyby nie ta dwójka, Genua by nas rozstrzelała.
- Łukasz
- Juventino
Ironia, czy serio?SKAr7 pisze: Świetny mecz Chielliniego i Ruganiego. Gdyby nie ta dwójka, Genua by nas rozstrzelała.
- panlider
- Juventino
Cuadrado tą bramką zapewnił sobie kolejne 3 miesiące w pierwszej jedenastce, a Costy to już pewnie dzisiaj nie zobaczymy, chyba że na ostatnie 10 minut
Swoją drogą, jeżeli byśmy mieli zamiar sprzedać Sandro, to można by było przytulić tego Laxalta, gość robi sporo wiatru z przodu, a i z Cuadrado sobie radzi (z drugiej strony to nie jest takie trudne
)
EDIT:
Matuidi musi grać w pierwszym składzie.

Swoją drogą, jeżeli byśmy mieli zamiar sprzedać Sandro, to można by było przytulić tego Laxalta, gość robi sporo wiatru z przodu, a i z Cuadrado sobie radzi (z drugiej strony to nie jest takie trudne

EDIT:
Matuidi musi grać w pierwszym składzie.
"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018"
- Sila Spokoju
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 51 razy
Brawo Cuadrado,
Brawo Dybala. 10'tka dała mu power, oby tak do końca sezonu :hellyes:
Brawo Dybala. 10'tka dała mu power, oby tak do końca sezonu :hellyes:

- Nicram_93
- Juventino
- Podziekował: 42 razy
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Costa i Berna nawet nie powąchali murawy, a mają się zgrywać z zespołem, zamiast tego wpuszczamy Barzę za Lichego
Ważne, że po takim początku umieliśmy się podnieść i wywieźliśmy 3 punkty. Cieszą bramki Dybiego, widać że 10 mu nie ciąży, a dodała mu pewności siebie :hellyes:

Ważne, że po takim początku umieliśmy się podnieść i wywieźliśmy 3 punkty. Cieszą bramki Dybiego, widać że 10 mu nie ciąży, a dodała mu pewności siebie :hellyes:

"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.
- Bukol87
- Juventino
I znowu gówniarze z juvepoland wyzywający trenera od imbecyli dostali po nosie.
No cóż... tych idiotów wychowali te forumowe pumeksy i Małe.
Jesteście żałośni. Znając życie to pumex znowu da mi żółtą kartę a wspomnianych idiotów tylko pouczy.
No cóż... tych idiotów wychowali te forumowe pumeksy i Małe.
Jesteście żałośni. Znając życie to pumex znowu da mi żółtą kartę a wspomnianych idiotów tylko pouczy.
- Sorek21
- Juventino
Jak przejdziemy na 4-3-3 to właśnie takie gole będzie strzelał Dybala z prawego skrzydła.Być może w trakcie sezonu wykreuje się trio Pjanić- Matuidi -Batancour.
W następnej kolejce mecz u siebie z Chievo przed LM więc napewno zagra Wojtek czy Berna.
Wejście Barzagliego było logiczne a nawet konieczne.Dziwiło mnie tylko że tak późno.Popatrzcie na to ze strony trenera- jest 38 spotkañ i każdy sie nagra a on musi zrobić wynik tu i teraz więc dobiera graczy aby ten cel zrealizować.
W następnej kolejce mecz u siebie z Chievo przed LM więc napewno zagra Wojtek czy Berna.
Wejście Barzagliego było logiczne a nawet konieczne.Dziwiło mnie tylko że tak późno.Popatrzcie na to ze strony trenera- jest 38 spotkañ i każdy sie nagra a on musi zrobić wynik tu i teraz więc dobiera graczy aby ten cel zrealizować.
Ostatnio zmieniony 26 sierpnia 2017, 20:09 przez Sorek21, łącznie zmieniany 1 raz.
- jakku1
- Juventino
Nie wiem czy to przypadek, ze Allegri zmienił Pjanicia i Khedirę, ale tak na dobrą sprawę to nie wiem, czy bardziej podobala mi sie ta wyzej wymieniona para czy Bentancur-Matuidi. Zreszta, Francuz udowadnia z kazda minuta, ze jego transfer byl bardzo, bardzo trafiony. Swietna dynamika, nieustepliwosc, sporo odbiorow, drugi raz dal bardzo dobrą zmianę.
Bentancur rowniez wygladał niezle - bardzo dobrze potrafi sie poruszac po boisku (co juz pokazywal w poprzednich wystepach) i dograć pilke w tempo. Nie wiem, czy obecnie z wszystkich naszych pomocnikow to nie Khedira jest w najslabszej formie.
Co do obrony, to w drugiej polowie juz bardzo poprawnie wylaczylismy Genuę z gry. Biorąc pod uwage, ze zawsze sie na tych wyjazdach gra bardzo, bardzo trudno (w zeszlym roku 0:3?), to wynik jest bardzo dobry. Gra, jak zwykle w tym okresie sezonu wymaga poprawy, ale jest kilka wyraźnych jaskółek, wiec jestem dobrej mysli.
Bentancur rowniez wygladał niezle - bardzo dobrze potrafi sie poruszac po boisku (co juz pokazywal w poprzednich wystepach) i dograć pilke w tempo. Nie wiem, czy obecnie z wszystkich naszych pomocnikow to nie Khedira jest w najslabszej formie.
Co do obrony, to w drugiej polowie juz bardzo poprawnie wylaczylismy Genuę z gry. Biorąc pod uwage, ze zawsze sie na tych wyjazdach gra bardzo, bardzo trudno (w zeszlym roku 0:3?), to wynik jest bardzo dobry. Gra, jak zwykle w tym okresie sezonu wymaga poprawy, ale jest kilka wyraźnych jaskółek, wiec jestem dobrej mysli.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- albertcamus
- Juventino
Dybala to potwór, w trzech meczach sześć bramek :hellyes:
Lichy bardzo dobrze, świetne wejście Barzy.
Ulubieńcy JuvePoland poniżej oczekiwań: A. Sandro poprzednio dał karnego rywalom, a teraz Rugani. Sandro w ogóle jakoś jakby nie był sobą.
Bardzo ważna bramka Cuadrado, za to tylko plus.
Moim zdaniem to jeszcze Sandro, Igła, Cuadrado i Khedira nie ogarniają póki co tematu.
Lichy bardzo dobrze, świetne wejście Barzy.
Ulubieńcy JuvePoland poniżej oczekiwań: A. Sandro poprzednio dał karnego rywalom, a teraz Rugani. Sandro w ogóle jakoś jakby nie był sobą.
Bardzo ważna bramka Cuadrado, za to tylko plus.
Moim zdaniem to jeszcze Sandro, Igła, Cuadrado i Khedira nie ogarniają póki co tematu.