Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA
- Bukol87
- Juventino
Dla mnie Sturaro na PO jest świetnym rozwiązaniem. Co by o chłopaku nie mówić to odbiór ma na bardzo dobrym poziomie. Nie da nam co prawda niczego ciekawego z przodu, ale jako zabezpieczenie tyłów jest opcją idealną.
- Osgiliath
- Juventino
Nasi nieźle kombinują z załataniem PO i zrobieniem miejsca w środku jak najmniejszym kosztem. Wytransferując Stefka i wsadzając tam Sturaro (tak, wiem... PO MDS/Sturaro to bój się Europo...) robimy z automatu miejsce dla środkowego pomocnika. Jeśli jednak plotki się potwierdzą, że Cuadrado pójdzie w dealu za Brozo to pieniądze mamy chyba już tylko na Keitę.
Swoją drogą to Max chyba dostanie swego drugiego ulubieńca po MDS, bo z tego co wiem jest fanem talentu Brozo.
Swoją drogą to Max chyba dostanie swego drugiego ulubieńca po MDS, bo z tego co wiem jest fanem talentu Brozo.
- Shadow Marshall
- Juventino
Serio nie ma na rynku normalnego prawego obrońcy z prawdziwego zdarzenia tylko trzeba robić takie eksperymenty jak bezpłciowy Sturaro?
Nigdy nie zrozumiem tego czym ten gracz zasłużył sobie na uznanie trenera.
- realbs
- Juventino
Niestety, nie ma. Pereira na którego napaliło się pół forum(w tym ja) jest chyba zbyt ofensywnym graczem, a Cancelo to już w ogóle "siódemka" pełną gębą. Idealny byłby Sidibe, ale ten przedłużył kontrakt z Monaco w zeszłym miesiącu. Wg. mnie zrobiliśmy wielki błąd kupująć Coste zamiast Danilo. Ze skrzydłami nie mamy takiego problemu jak z prawą obroną, a sam Douglas jest strasznie przewidywalnym zawodnikiem(co powtarzałem non stop przy jego transferze) co widać już teraz, po tych kilku meczach w których zagrał.Shadow Marshall pisze:Serio nie ma na rynku normalnego prawego obrońcy z prawdziwego zdarzenia tylko trzeba robić takie eksperymenty jak bezpłciowy Sturaro?
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Daj spokój, nie przesadzajmy w drugą stronę.Bukol87 pisze:Nie da nam co prawda niczego ciekawego z przodu, ale jako zabezpieczenie tyłów jest opcją idealną.

Garay nie jest jakimś tuzem, do tego kupiony za takie pieniądze pewnie zabierze miejsce Ruganiemu (oby nie). Dwa - za rok przyjdzie Caldara i nagle ten gość okaże się zbędny. Trzy - nie mamy klasowego prawego defensora, a zamierzamy brać tego zawodnika? Jeśli nie jest zasłona dymna to kiepsko. Jeśli z kolei miałby nas dodatkowo zasilić np. prawy defensor Porto, to w sumie mi to wisi. Zawsze ktoś do rotacji.
Swoją drogą we włoskich mediach nadal się nakręcają, że to będzie najbardziej wyrównany sezon itd. Ja się pytam - na jakiej podstawie to stwierdzają? Roma mocno osłabiona, Napoli praktycznie w ogóle się nie wzmocniło (fakt - także nikt nie odszedł), Milan z topów wziął tylko Bonucciego, reszta to gracze, którzy u nas nie łapaliby się do składu, Inter wiadomo. Z Juve odeszli Bonucci oraz Alves. Ok, ale pozyskaliśmy bardzo dobrych zawodników na pozycje, które wzmocnienia wymagały (choć w dalszym ciągu brakuje prawego defensora), a już mieliśmy ekipę pełną topów. Nagle bez Bonucciego zaczynają robić z Napoli faworyta... Niedorzeczne.
- realbs
- Juventino
Na jakiej podstawie to stwierdzają? Ano na takiej, że po raz pierwszy podczas tego runu Juventusu zostały poczynione jakiekolwiek kroki żeby Juve zagrozić. Skoro sezon w którym Milan ściągnął 13 klasowych zawodników, Napoli się nie osłabiło, a Inter w końcu ogarnął normalnego trenera nie zapowiada się wg. Ciebie na najbardziej wyrównany od lat, to który sezon takim był? Ten w którym w obronie Romy biegał Cole, a pomoc była zbudowana na Bradleyu, czy ten w którym Milan ściągał zawodników z lig Ameryki Południowej?CavAllano pisze: Swoją drogą we włoskich mediach nadal się nakręcają, że to będzie najbardziej wyrównany sezon itd. Ja się pytam - na jakiej podstawie to stwierdzają? Roma mocno osłabiona, Napoli praktycznie w ogóle się nie wzmocniło (fakt - także nikt nie odszedł), Milan z topów wziął tylko Bonucciego, reszta to gracze, którzy u nas nie łapaliby się do składu, Inter wiadomo. Z Juve odeszli Bonucci oraz Alves. Ok, ale pozyskaliśmy bardzo dobrych zawodników na pozycje, które wzmocnienia wymagały (choć w dalszym ciągu brakuje prawego defensora), a już mieliśmy ekipę pełną topów. Nagle bez Bonucciego zaczynają robić z Napoli faworyta... Niedorzeczne.
edit.
Niech to będzie skuteczny powrót, bo gość jest świetny.TMW wyłapało exclusiva i podaje, że wracamy po Schicka!
- Bukol87
- Juventino
Pisząc "opcja idealna" nie mam na myśli "zawodnik idealny". Chodzi mi o to, że mamy go już w składzie i może być alternatywą na PO, która jest obecnie najsłabiej obsadzona. Poza tym według mnie Sturaro ma bardzo dużo cech, które mogą pomóc mu w tym aby stać się naprawdę solidnym prawym obrońcą.CavAllano pisze:Daj spokój, nie przesadzajmy w drugą stronę.Bukol87 pisze:Nie da nam co prawda niczego ciekawego z przodu, ale jako zabezpieczenie tyłów jest opcją idealną.W barwach Juve to on może miał z 3 dobre spotkania i nagle miałby się okazać naszym zbawieniem na prawej stronie?
- dobry odbiór
- kondycja i wybieganie
- inteligencja taktyczna
Nie jest też totalnym drewniakiem, bo trochę tych spotkań na poziomie Serie A zagrał i to w środku pomocy, czyli na pozycji bardziej wymagającej pod względem technicznym.
realbs pisze:Niech to będzie skuteczny powrót, bo gość jest świetny.TMW wyłapało exclusiva i podaje, że wracamy po Schicka!

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- Shadow Marshall
- Juventino
:hellyes: oby bo chłopak jest świetny. Czyli co...nasi dogadali się z Interem/Romą w sprawie wymiany ich zawodników za Cuadrado?Vincitore pisze:TMW wyłapało exclusiva i podaje, że wracamy po Schicka!
- mrozzi
- Juventino
Jednak w takim tonie media wypowiadają się co roku. A i tak koniec końców różnica jest naprawdę spora (w zeszłym mieliśmy przewagę raptem kilku punktów, ale mocno sobie w lidze odpuściliśmy przez wzgląd na LM). Mi to w sumie wszystko jedno - bardziej wyrównana liga to koniec końców i tak dla nas dobrze, bo ten zespół jeszcze by się rozwinął. Na chwilę obecną jest to jednak raczej jedynie nadzieja większości włoskiego środowiska na zmianę w tej "monotonnej" lidze. Obecne ruchy innych ekip nie czynią jednak tej ligi wyrównaną, przynajmniej na papierze. Milan się wzmocnił, ale tak jak pisałem wcześniej - nasz zespół jest naszpikowany gwiazdami, oni nie (mieli naprawdę słaby zespół, pozyskali kilku dobrych graczy, ale główną postacią będzie Bonucci, który u nas był jednym z wielu). Nie ma tu na przykład analogii do sezonu, w którym my jako żółtodzioby ogrywaliśmy dogorywający już zespół Milanu, bo obecny Juventus dobrze się rozwija. Napoli ma problem z mentalnością i to się nie zmienia od lat - frustrują się bardzo szybko, nie mają tego genu zwycięstwa.
Dać sobie spokój z Garayem, brać bocznego.
Co do Schicka niech da Wam do myślenia, że Inter chciał go także tylko wypożyczyć - za Sky. Przypadek? Może tak, może nie.
Dać sobie spokój z Garayem, brać bocznego.

Co do Schicka niech da Wam do myślenia, że Inter chciał go także tylko wypożyczyć - za Sky. Przypadek? Może tak, może nie.
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 79 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
Serio część z Was wyżej stawia umiejętność gry na prawej stronie obrony przez de Sciglio, Spinazzolę i o zgrozo Sturaro od Lichtsteinera? Może i Szwajcar nie ma takiej wydolności jaką prezentował przechodząc do Juve z Lazio, ale w ustawieniu z dobrymi skrzydłowymi nie będzie aż tak wielkiej potrzeby dołączania się do akcji ofensywnych. Lichy przede wszystkim musi wywiązywać się z zadań w defensywie, a w tym aspekcie jest dużo lepszy od każdego z wymienionych wcześniej zawodników. Dlatego jeśli nie mamy możliwości ściągnięcia konkretnego obrońcy na prawą stronę, to lepiej pozostać w tym sezonie z Lichym oraz de Sciglio niż bawić się w jakieś dziwne manewry.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- panlider
- Juventino
Przewidywalny to jest Cuadrado i Ty ze swoimi postami o środkowym pomocniku.realbs pisze:Ze skrzydłami nie mamy takiego problemu jak z prawą obroną, a sam Douglas jest strasznie przewidywalnym zawodnikiem(co powtarzałem non stop przy jego transferze) co widać już teraz, po tych kilku meczach w których zagrał.
Douglas ma niesamowitą lekkość dryblingu i kapitalną wrzutkę, dodatkowo potrafi zagrać genialną piłkę za obrońców (vide ostatni mecz i szansa, którą spartolił Dybala), grając ogony pokazał 3 razy więcej niż Kolumbijczyk, moim zdaniem to będzie nasz najlepszy transfer.
Być może lepiej było wziąć Keitę albo Schicka i do tego Danilo, ale żadne z wymienionej dwójki nie jest na ten moment piłkarzem pokroju Brazylijczyka.
Ostatnio zmieniony 21 sierpnia 2017, 14:25 przez panlider, łącznie zmieniany 1 raz.
"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018"
- mrozzi
- Juventino
Tymczasem fani Milanu uwierzyli w Marchisio - ich zdaniem sondują Claudio, który według Rai jest niezadowolony z roli w zespole.
O ile jestem sobie w stanie wyobrazić odejście Claucio, na przykład do Conte, tak nasz wychowanek, szczerze kochający Juventus odchodzący do kraju w tej samej lidze? No way. To brzmi jeszcze bardziej absurdalnie niż w przypadku Bonucciego.
O ile jestem sobie w stanie wyobrazić odejście Claucio, na przykład do Conte, tak nasz wychowanek, szczerze kochający Juventus odchodzący do kraju w tej samej lidze? No way. To brzmi jeszcze bardziej absurdalnie niż w przypadku Bonucciego.