Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA
- Profesor
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
u nas na ŚN mogą grać:DonPatch pisze:W sumie to 4-3-3 wygląda całkiem ciekawe i przy odpowiedniej rotacji, którą Max przecież stosuje, może zniknąć problem zastępcy dla Igły. Ja w tym ustawieniu widzę na tej pozycji... Dybale. Może nie zastępca w dosłownym znaczeniu tego słowa, ale:
1. Nie ma Igły - Dybala na srodek, ktoś na prawą
2. Igła jest - Dybala na prawo, Igła schodzi - Dybala do środka, prawy napastnik za Igłę.![]()
Higuaín, Dybala, Mandziukic, Kean
z tą pozycją absolutnie brak problemów.
W sumie 2tyg na PO to dużo, ale czy nie będziemy też chcieli odpalić Stefana? Wtedy czasu moze zabraknąć a nie wiem czy starczy nam odwagi do odesłania go do klubu kokosa

- Baczu
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Tylko że granie 4-3-3 i schodzącym ze skrzydła Dybalą jeszcze bardziej uwidacznia nasz problem na prawej obronie. Z typowym prawoskrzydłowym przy 4-2-3-1, taki De Sciglio miałby mniej obowiązków w ataku. Przy schodzącym napastniku, to prawy obrońca w fazie ataku przejmowałby funkcje skrzydłowego obiegającego Dybale, a wiemy że De Sciglio w ataku jest na poziomie Molinaro. Jeśli 4-3-3, to tylko z kimś kto będzie wspierał Paulo zza pleców ofensywnymi wejściami, a nie z facetem który przez całą kariere zaliczył 4 asysty.
- realbs
- Juventino
Dlatego obstawiam, że jednak ściągniemy tego Pereire. Najlepsza możliwa opcja.Baczu pisze:Tylko że granie 4-3-3 i schodzącym ze skrzydła Dybalą jeszcze bardziej uwidacznia nasz problem na prawej obronie. Z typowym prawoskrzydłowym przy 4-2-3-1, taki De Sciglio miałby mniej obowiązków w ataku. Przy schodzącym napastniku, to prawy obrońca w fazie ataku przejmowałby funkcje skrzydłowego obiegającego Dybale, a wiemy że De Sciglio w ataku jest na poziomie Molinaro. Jeśli 4-3-3, to tylko z kimś kto będzie wspierał Paulo zza pleców ofensywnymi wejściami, a nie z facetem który przez całą kariere zaliczył 4 asysty.
- Profesor
- Juventino
Oglądałem kompilacje z nim(tak wiemrealbs pisze:Dlatego obstawiam, że jednak ściągniemy tego Pereire. Najlepsza możliwa opcja.Baczu pisze:Tylko że granie 4-3-3 i schodzącym ze skrzydła Dybalą jeszcze bardziej uwidacznia nasz problem na prawej obronie. Z typowym prawoskrzydłowym przy 4-2-3-1, taki De Sciglio miałby mniej obowiązków w ataku. Przy schodzącym napastniku, to prawy obrońca w fazie ataku przejmowałby funkcje skrzydłowego obiegającego Dybale, a wiemy że De Sciglio w ataku jest na poziomie Molinaro. Jeśli 4-3-3, to tylko z kimś kto będzie wspierał Paulo zza pleców ofensywnymi wejściami, a nie z facetem który przez całą kariere zaliczył 4 asysty.

Jak odpuściliśmy Cancelo bo nie wystarczający w obronie to jego też możemy jak słabo broni.
- LukaszG / DLuGi
- Juventino
O jakim Wy Pereirze dyskutujecie? 

Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.
- realbs
- Juventino
Wiem, też miałem obawy przed grą w obronie, ale kolega kibic BVB pisze, że jest conajmniej tak dobry jak i w ofensywie. Święcicki też pisze, że Pereira jest znakomity + Squawka ze swoimi statystykami również go broni. No cóż, chyba kupiłem bilet VIP jeśli chodzi o hypetrain przy tym zawodniku.Profesor pisze:Oglądałem kompilacje z nim(tak wiemrealbs pisze:Dlatego obstawiam, że jednak ściągniemy tego Pereire. Najlepsza możliwa opcja.Baczu pisze:Tylko że granie 4-3-3 i schodzącym ze skrzydła Dybalą jeszcze bardziej uwidacznia nasz problem na prawej obronie. Z typowym prawoskrzydłowym przy 4-2-3-1, taki De Sciglio miałby mniej obowiązków w ataku. Przy schodzącym napastniku, to prawy obrońca w fazie ataku przejmowałby funkcje skrzydłowego obiegającego Dybale, a wiemy że De Sciglio w ataku jest na poziomie Molinaro. Jeśli 4-3-3, to tylko z kimś kto będzie wspierał Paulo zza pleców ofensywnymi wejściami, a nie z facetem który przez całą kariere zaliczył 4 asysty.)technika, szybkość(I to jaka!)I podanie jest. Pytanie jak praca w obronie to bego nie było pokazane.
Jak odpuściliśmy Cancelo bo nie wystarczający w obronie to jego też możemy jak słabo broni.

ps. w ostatnim meczu FC Porto został wybrany najlepszym zawodnikiem

- RICTOR
- Juventino
Jak jakiś piłkarz pasuje do nas teoretycznie aż za dobrze to przeważnie koniec końców nie przychodzi albo nas w ogóle nigdy nie interesował :shock: Jest mowa w mediach o jeszcze jednym pomocniku, o środkowym obrońcy, ale jeśli chodzi o bocznych to oprócz Spinazzoli nic.
- zuravski
- Juventino
A tak z innej beczki. Wiadomo czy Sandro dostanie podwyżkę? Przecież należy mu się lepszy kontrakt jak psu buda. Jestem raczej pewien że pozostanie w tym okienku, ale fajnie gdybyśmy zabezpieczyli się przed jego ewentualną sprzedażą za rok i przedłużyli mu kontrakt co wpłynęłoby na jego cenę. Choć z drugiej strony gdzie on miałby się podziać? Real odpada przez następne myślę dwa, trzy lata. Barca powoli się kończy. Może United gdyby zatrybiło w tej edycji ligi mistrzów to mogłoby skusić Alexa, ale wątpię że Mourinho ich poukłada tak żeby dotarli wysoko w lidze mistrzów. Bayern ma Alabe. W Chelsea kompletnie wątpię, bo to co wyprawiają w tym okienku transferowym to największe dno jakie widziałem. Mam nadzieje, że Marotta i zarząd działają w tej sprawie.
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Szok że ten Pareira mając takie staty (90 w Fifie o.O) i klauzule 25 mil nie został jeszcze kupiony.. przez nas czy kogokolwiek.
Wiem że to kompilacje, ale fajne decyzje podejmuje podając.
Widział go ktoś tak w 90 min?
Wiem że to kompilacje, ale fajne decyzje podejmuje podając.
Widział go ktoś tak w 90 min?
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- zuravski
- Juventino
Czytam i o podwyżce żadnej wzmianki nie ma. To że chce pozostać nie równa się podpisaniu nowej umowy, więc z łaski swej bez takich.wloski pisze:Czytasz newsy czy masz to gdzieś?zuravski pisze:A tak z innej beczki. Wiadomo czy Sandro dostanie podwyżkę?
- unbelievable87
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Odnośnie tego Pereiry to łączą go z nami jakiekolwiek źródła, czy są to tylko pobożne życzenia forumowiczów?
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Przytaczane już na forum słowa Maksa. Jak przeczytałem (szczególnie drugi akapit) to pierwsze co mi przyszło na myśl: czy Marotta nie ma czasem zamiaru zrobić nam na ostatniej prostej kadrowego psikusa?Allegri na konferencji pisze:Jutro ruszamy z nowym sezonem, ale tak naprawdę wszystko zaczyna się pierwszego września, kiedy zamyka się okienko transferowe.
Okres przygotowawczy rozpoczęliśmy późno i okienko transferowe nadal jest otwarte, więc musimy być ostrożni i skoncentrowani.Wspomniane okienko powinno kończyć się wcześniej, zespoły na start sezonu powinny być już kompletne. Mam nadzieję, że tak będzie.

Nawet nie chcę sobie wyobrażać co by było, gdyby Sandro jednak wyfrunął do Londynu i przez to ta cała afera ze Spinazzolą.
Pewnie tak, ale sam nie wiem czemu skojarzyło mi się to w pierwszym momencie z: "Mam nadzieję, że nikt w ostatnim momencie nie wyleci mi z kadry. Wolałbym mieć jasną sytuację już teraz, a nie w trakcie sezonu (po 1 września)"Adrian27th pisze:Raczej tu chodzi o transfery DO nas.
Ostatnio zmieniony 18 sierpnia 2017, 21:50 przez jackop, łącznie zmieniany 3 razy.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Raczej tu chodzi o transfery DO nas.jackop pisze: Nawet nie chcę sobie wyobrażać co by było, gdyby Sandro jednak wyfrunął do Londynu i przez to ta cała afera ze Spinazzolą.
Marotta potwierdził że Sandro zostanie.
Dla mnie to brzmi jak takie "Zaczynamy z Cagliari ale dla nas zacznie sie dopiero 1 Września, bo wtedy dojdzie do nas X i Y".
Wydaje mi się że czeka nas zakup Moggi style.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Adrian Ja bardziej wierze w Marotta style, czyli pozostawienie ktorejs pozycji bez wzmocnienia