Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA
- Buzol
- Juventino
To fakt, ale z drugiej strony może Spinazzola będzie przerzucony na prawą stronę (zakładając, że przyjdzie). W końcu jest to zawdonik prawonożny.Adrian27th pisze:W wywiadzie dał jasno do zrozumienia że nie bedzie prawego obrońcy.
- pumex
- Juventino
Ja nie widzę w tym nic dziwnego. Poza klasowym prawym obrońcą potrzebnym na gwałt, brakuje nam jeszcze jednego piłkarza, w zależności od preferowanego ustawienia - środkowego pomocnika do 4-3-3 lub skrzydłowego do 4-2-3-1. Do gry trójką w pomocy mamy obecnie 4 normalnych piłkarzy plus jednego młodego, ponoć zdolnego oraz w porywach przeciętnego Sturaro. Nie jest to jakiś szał, zakładając grę na wiosnę na trzech frontach.RICTOR pisze:Normalnie bym się śmiał, ale Agresti faktycznie podaje, że oprócz Matuidiego chcemy kupić jeszcze jednego pomocnika. Ciekawe.

- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Bo tak na dobrą sprawę, to bez Shicka nie mamy zmiennika dla Igły.pumex pisze:Ja nie widzę w tym nic dziwnego. Poza klasowym prawym obrońcą potrzebnym na gwałt, brakuje nam jeszcze jednego piłkarza, w zależności od preferowanego ustawienia - środkowego pomocnika do 4-3-3 lub skrzydłowego do 4-2-3-1. Do gry trójką w pomocy mamy obecnie 4 normalnych piłkarzy plus jednego młodego, ponoć zdolnego oraz w porywach przeciętnego Sturaro. Nie jest to jakiś szał, zakładając grę na wiosnę na trzech frontach.RICTOR pisze:Normalnie bym się śmiał, ale Agresti faktycznie podaje, że oprócz Matuidiego chcemy kupić jeszcze jednego pomocnika. Ciekawe.
Mamy dwóch prawych skrzydłowych, dwóch lewych, Dybalę, 4 pomocników z topu i tyle.
Na dobrą sprawę to brak jest nam.. jednego skrzydłowego? W tym przypadku przesunięcie Mandzu na 9 było by logiczne, aczkolwiek wątpie że ściągniemy kogoś kto posadzi na ławce Berne/Coste - mimo że bym tego chciał. W Realu na ławce siadają Bale/Asensjo itp.
Ciekawe co wie Allegri, czego nie wiedzą pismaki. Moze Chirico dobrze trafił? :shock:
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- LukaszG / DLuGi
- Juventino
Ostatnim transferem będzie Matuidi i koniec 

Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Jesli bedziemy grali 433 i zaden top do srodka nie przyjdzie, to troche slabo. Czy bedziemy grali 433, czy 4231 to i tak Keita/Schick powinien przyjsc.
3letni kontrakt Matuidiego na plus. Bonusy na minus, powinno sie zamknac w 25mln.
3letni kontrakt Matuidiego na plus. Bonusy na minus, powinno sie zamknac w 25mln.
Ostatnio zmieniony 18 sierpnia 2017, 17:55 przez Alexinhio-10, łącznie zmieniany 1 raz.
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 38 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Ostatnio gdzieś w odmętach internetu przewinęlo mi się, żę ciągle istnieje szansa na pogonienie Sturaro. Może dlatego się pisze o jeszcze jednym pomocniku? 

- realbs
- Juventino
Piszę się o jeszcze jednym pomocniku bo przechodzimy na 4-3-3. Btw. Pereira to czasami nie jest taki sam placek w defensywie co Cancelo? Niech się ktoś kto L1 ogląda wypowie. Ja go kojarze jedynie z tego, że trzy lata temu dał kompletnie ciała w meczu z Bayernem.
- zuravski
- Juventino
No dobra mamy Matuidiego. 3 lata, 20 milionów podstawy płatnej w 3 ratach. Brzmi kapitalnie. Do tego bonusy rzecz jasna, ale pewnie z tym jakoś sobie poradzimy, a jeśli nie to kolejne 10 milionów nie brzmi źle. Teraz oby Spina przyszedł, pogonić Asamoah i może jeszcze jeden transfer? Za Cuadrado też bym nie płakał, myślę że do stycznia bez niego jesteśmy w stanie się przemęczyć zakładając że teraz Balde nie przyjdzie. Tak czy siak uważam, że kupiliśmy 4 naprawdę dobrych graczy w tym okienku i jednego do odbudowania (wiadomo o kim mowa). Myślę, że coś jeszcze ugramy. 7 nowych zawodników w tym okienku to byłoby 10/10 moim zdaniem.
- mzm
- Dortmundczyk
Pereira jest wcale nie gorszy w defensywie, niż w ofensywie.realbs pisze:Piszę się o jeszcze jednym pomocniku bo przechodzimy na 4-3-3. Btw. Pereira to czasami nie jest taki sam placek w defensywie co Cancelo? Niech się ktoś kto L1 ogląda wypowie. Ja go kojarze jedynie z tego, że trzy lata temu dał kompletnie ciała w meczu z Bayernem.
- realbs
- Juventino
To czemu go jeszcze nikt nie kupił? Gość w ofensywie wymiata, chyba najlepszy PO zeszłego sezonu w L1 jeśli chodzi o grę do przodu. Przy tak niskiej klauzuli i również świetnej grze w defensywie powinien już dawno być zakupiony przez jakiś klub z topu. Coś mi to śmierdzimzm pisze:Pereira jest wcale nie gorszy w defensywie, niż w ofensywie.realbs pisze:Piszę się o jeszcze jednym pomocniku bo przechodzimy na 4-3-3. Btw. Pereira to czasami nie jest taki sam placek w defensywie co Cancelo? Niech się ktoś kto L1 ogląda wypowie. Ja go kojarze jedynie z tego, że trzy lata temu dał kompletnie ciała w meczu z Bayernem.

- zuravski
- Juventino
moim zdaniem albo Spina przejdzie na prawą albo zostaniemy z tym co mamy. Zresztą absurdem dla mnie jest granie na lewej stronie gdy jest się prawonożnym (nie mówię o typowych skrzydłowych). Ten Pereira przy Aurierze to i tak słabiak w defensywie moim zdaniem i bardzo żałuje że Serge ma taki a nie inny charakter, bo to jak broni 1 na 1 ze swoim przyspieszeniem i ostrym wślizgiem to moim zdaniem poezja. Chciałbym żeby chłop spokorniał i z wyrobionym francuskim paszportem do nas przyleciał 

- mzm
- Dortmundczyk
Nie wiem dlaczego, ale równie dobrze możesz mnie zapytać, dlaczego niektórzy kupują Walkera za 50 mln funtów, Paulinho za 40 mln euro, Pickforda za 30 (itd.) i odpowiedź będzie brzmiała tak samo. Ja tam w każdym razie już dawno nauczyłem się, że dobrzy piłkarze to nie tylko ci (albo wręcz - niekoniecznie ci), którzy dużo kosztują i wokół których jest dużo szumu. Polecam wszystkim.

Aurier z kolei jest gówniany w ofensywie, bo po prostu nie ma mózgu. Jego gra w tej kwestii to jakiś dramat, głowa w dól i jazda albo kopanie na pałę w pole karne nawet z 40 metra. Pereira to niesamowicie inteligentny zawodnik, zobaczcie jak on dogrywa.

Aurier z kolei jest gówniany w ofensywie, bo po prostu nie ma mózgu. Jego gra w tej kwestii to jakiś dramat, głowa w dól i jazda albo kopanie na pałę w pole karne nawet z 40 metra. Pereira to niesamowicie inteligentny zawodnik, zobaczcie jak on dogrywa.
- Arbuzini
- Juventino
To wtedy miał z jakieś 20-21 lat. Ogólnie to zawodnik o zrównoważonej charakterystyce, choć o dość wątłej posturze, co odbija się oczywiście na jego grze w obronie, ale takie rzeczy to się załatwia w kilka miesięcy na klubowej siłowni.realbs pisze:Pereira to czasami nie jest taki sam placek w defensywie co Cancelo? Niech się ktoś kto L1 ogląda wypowie. Ja go kojarze jedynie z tego, że trzy lata temu dał kompletnie ciała w meczu z Bayernem.