Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA
- Shadow Marshall
- Juventino
Mój błąd. Byłem święcie przekonany, że ma skoro się we Francji już tyle lat to kwity ma.CavAllano pisze:Ten facet po prostu nie ma obywatelstwa UE, dlatego jego temat upadł już po transferze Costy (podobnie było z Danilo).Shadow Marshall pisze:Szkoda, że nasi nie zwrócili się w kierunku Auriera - tak wiem według wszystkich on ma coś z głową itp ale piłkarsko facet daje radę i pod tym względem nie ma mu czego zarzucić. Poza tym teraz przy Alvesu nie powącha nawet boiska, a myślę, że PSG nie chciałoby za niego więcej jak za Matuidiego. Rozumiem jednak, że nasi nie chcieli się pchać w taką relacje - niby facet ma opinie bad boya, ale jak ktoś sprowadza Teveza i trzyma go twardą ręką i daje radę to Aurier ma być większym wyzwaniem?
- Osgiliath
- Juventino
Le Parisien - mimo medicali Juve i PSG nie uzgodniły do końca warunków transferu Matuidiego ALE - wg Sky - jutro mamy ogłosić transfer.
W związku z meczem w Villar Perosa Marotta udzielił wywiadu, w którym stwierdził, że Sandro zadeklarował chęć pozostania w Juve, więc z automatu odrzucamy wszystkie oferty za niego :hellyes:
Poza tym jednak rzekł, że wobec Keity wystosowaliśmy "rozsądną" ofertę, ale wycofaliśmy zainteresowanie i coś tam dopowiedział o Lotito, że ma ogarniać strategie we własnym klubie. - Więc wygląda na to, że Beppe nic sięnie nauczył po akcji z Witselem... liczenie na to, że Keita przyjdzie do nas za darmo za rok już raz dało efekt odmienny od oczekiwanych, tym bardziej jak któryś z klubów zaśpiewa pensję wyższą niż nasza.
Poza tym odniósł się do kwestii Bentancura, którego określił mianem talentu tyle, że jeszcze bez CV i że w niego wierzymy.
Ploty chodzą też, że Spinazzola jest bliżej niż dalej.
W związku z meczem w Villar Perosa Marotta udzielił wywiadu, w którym stwierdził, że Sandro zadeklarował chęć pozostania w Juve, więc z automatu odrzucamy wszystkie oferty za niego :hellyes:
Poza tym jednak rzekł, że wobec Keity wystosowaliśmy "rozsądną" ofertę, ale wycofaliśmy zainteresowanie i coś tam dopowiedział o Lotito, że ma ogarniać strategie we własnym klubie. - Więc wygląda na to, że Beppe nic sięnie nauczył po akcji z Witselem... liczenie na to, że Keita przyjdzie do nas za darmo za rok już raz dało efekt odmienny od oczekiwanych, tym bardziej jak któryś z klubów zaśpiewa pensję wyższą niż nasza.
Poza tym odniósł się do kwestii Bentancura, którego określił mianem talentu tyle, że jeszcze bez CV i że w niego wierzymy.
Ploty chodzą też, że Spinazzola jest bliżej niż dalej.
- Bukol87
- Juventino
Bardzo dobra informacja. Czarny Giovinco nie jest nam potrzebny.Osgiliath pisze: Poza tym jednak rzekł, że wobec Keity wystosowaliśmy "rozsądną" ofertę, ale wycofaliśmy zainteresowanie i coś tam dopowiedział o Lotito, że ma ogarniać strategie we własnym klubie. - Więc wygląda na to, że Beppe nic sięnie nauczył po akcji z Witselem... liczenie na to, że Keita przyjdzie do nas za darmo za rok już raz dało efekt odmienny od oczekiwanych, tym bardziej jak któryś z klubów zaśpiewa pensję wyższą niż nasza.
- Osgiliath
- Juventino
No ja nie wiem, a w obliczu prawdopodobnego odpuszczenia Schicka to całkiem padaka.Bukol87 pisze:Bardzo dobra informacja. Czarny Giovinco nie jest nam potrzebny.
@Garreat - no i o to chodzi. Trzymanie bezproduktywnego Cuadrado dla robienia wiatru (żeby jeszcze coś z tego było) jest bez sensu i wiele bardziej wolałbym Schicka/Keitę zamiast Cuadrado, którym interesuje się Roma po tym, jak nie mogła pozyskać Mahreza z LCFC.
Ostatnio zmieniony 17 sierpnia 2017, 23:10 przez Osgiliath, łącznie zmieniany 1 raz.
- jareckik
- Juventino
No trochę nam spierdziil okienko Alves. Zezola wydal bez mydelka... Pomyślcie co by teraz było jakby zamiast mds był dalej Alves i jeszcze 12mln w kieszeni. Jeszcze jakby wiedzieli że Dani pójdzie do psg to myślę że spokojnie można by było włączyć w transakcję Mautudiego i było by pewno parę baniek w kieszeni... Ach będziemy tęsknić za Danim, taki zawodnik...
- zuravski
- Juventino
Ktoś się orientuje jak grał w ostatnim sezonie Sagna? Ponoć pozostaje bez klubu więc na jeden sezon jak wolny agent mógłby do nas zawitać. Pytanie tylko czy on w ogóle coś w zeszłym sezonie grał i jeśli tak to z jakim skutkiem?
- realbs
- Juventino
Sagna w ostateczności nie jest aż tak złą opcją, bo to wciąż piłkarz lepszy niż MdS czy Stefan w obecnej formie, ale mimo wszystko to nie jest wzmocnienie na poziomie Juventusu. Czekam na Soaresa.zuravski pisze:Ktoś się orientuje jak grał w ostatnim sezonie Sagna? Ponoć pozostaje bez klubu więc na jeden sezon jak wolny agent mógłby do nas zawitać. Pytanie tylko czy on w ogóle coś w zeszłym sezonie grał i jeśli tak to z jakim skutkiem?
Z całej czwórki bocznych City nie brałbym nikogo, od bieeedy Kolarov w miejsce Asamoah.zuravski pisze:Ktoś się orientuje jak grał w ostatnim sezonie Sagna? Ponoć pozostaje bez klubu więc na jeden sezon jak wolny agent mógłby do nas zawitać. Pytanie tylko czy on w ogóle coś w zeszłym sezonie grał i jeśli tak to z jakim skutkiem?
Widać, że na odejście Alvesa nie byliśmy przygotowani. Najlepszy mógłby być Nelson Semedo (był do wzięcia, jak Barca jeszcze kręciła się koło Bellerina), bardzo fajny debiut przedwczoraj.
- realbs
- Juventino
Tak, ale jest to też piłkarz nienadający się na pierwszy skład w Juve, a nie o to przecież chodzi.zuravski pisze:Jasne, tyle że to gracz do wzięcia za darmo, a takich Marotta co roku wyciągał. Soares to pewnie 20 milionów w górę.
- realbs
- Juventino
Jak dla mnie - najlepszą spośród tych o których się mówiło. Szkoda, że jego temat upadł tak szybko jak tylko się pojawił, bo gość zjada Semedo czy o zgrozo, Cancelo, na śniadanie.zuravski pisze:Dlatego pytam, bo City nie śledziłem w ogóle. Soares wydaje się być fajną opcją plus on sam na pewno z Southampton odszedłby z bananem na twarzy.