Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA
- mnowo
- Qualità Juventino
Poza tym, czy proponowaliby w takim przypadku Sampie wypożyczenie do stycznia? Bez sensu, ja tam w taką wersję zdarzeń nie wierzę.Patrol pisze:LGDS napisała, że Schick nie przeszedł do nas, bo Max zmienił swoją strategię/taktykę. Problemy zdrowotne nie były decydującym czynnikiem.
Trochę się to kupy nie trzyma. Max zmienił strategię po tym, jak młody miał u nas pierwszą część testów medycznych?
- Zawidowianin
- Juventino
Przecież to zarząd skorzystał z opcji jednostronnego przedłużenia umowy na rok, to o co masz pretensje do Szwajcara?panlider pisze:Nazwał rzeczy po imieniu, bo tego co odwala Lichy od przeszło pół roku inaczej niż parodią nazwać się nie da.Bandiera_Rossa pisze:To trochę smutne, że jakiś czesiek z pierdziszewa wypowiada się w taki sposób o tak uznanym zawodniku Juventusu, jakim bez wątpienia jest Lichtsteiner. Może i Szwajcar obniżył loty, ale to nie powód, żeby go obrażać.Dybala 4ever pisze:To będzie skandal jak tych dwóch parodystów rodem z Akademii Policyjnej będzie stanowić o sile prawej flanki defensywy.
Oczywiście należy mu się szacunek, ale powinien sobie dać spokój i poszukać nowego klubu, a nie blokować nam transfer sensownego prawego obrońcy.
onliforpipul
- kamil-8853
- Juventino
realbs pisze:Dwa tygodnie na ściągnięcie LO, PO i jeszcze jednego pomocnika/obrońcę. In Marotta we trust!
Trochę odleciałeś - jeżeli już to możemy spodziewać się przyjścia Spinazzoli i "ewentualnie" kogoś na środek obrony (w co wątpię)
- realbs
- Juventino
Nie odleciałem. Mówi się o Spinazzoli i jeszcze jednym środkowym pomocniku. PO to już marzenie, ale kto wie, weekend za niedługo, więc może jakieś newsy będą.kamil-8853 pisze:realbs pisze:Dwa tygodnie na ściągnięcie LO, PO i jeszcze jednego pomocnika/obrońcę. In Marotta we trust!
Trochę odleciałeś - jeżeli już to możemy spodziewać się przyjścia Spinazzoli i "ewentualnie" kogoś na środek obrony (w co wątpię)
- zuravski
- Juventino
Jeżeli przyszedłby ktoś na środek obrony i do pomocy to wniosek jeden nasuwa się. 4-2-3-1 nie będzie grane i nie wiem czy Allegri nie skłania się ku powrotowi do 3-5-2. Jeżeli wtedy zostałby sprzedany dajmy na to Cuadrado albo włączony do wymiany z Manolasem to może miałoby to sens. Choć sam szczerze mówiąc nie wiem. Byłoby wtedy miejsce dla Costy i Berny?
- Robaku
- Juventino
Romie odpadł Mahrez, wiec spodziewajmy się akcji po Cuadrado, jeśli Juan out - my Keita in. Wtedy Keita, Spina i pewnie basta. No może jeszcze Schick ale kto tam wie
Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Faktycznie odleciales, kolejny raz na tym forum. Znajdz sobie strone z lepszymi przekladami - po sprowadzeniu Matuidiego pomoc jest kompletna, mowi sie jedynie o Spinazzoli, Keicie i odejsciu Asy, czasem jeszcze przebakuje sie o srodkowym obroncy i prawym defensorze. To wszystko. Zaden srodkowy pomocnik.realbs pisze:Nie odleciałem. Mówi się o Spinazzoli i jeszcze jednym środkowym pomocniku. PO to już marzenie, ale kto wie, weekend za niedługo, więc może jakieś newsy będą.
- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Wracając do sprawy Schicka, bo pamiętam trochę komentarzy w stylu "na pewno nic mu nie jest skoro inne kluby są cały czas nim zainteresowane a my się tylko ośmieszamy wymyślając jakieś dolegliwości". Poczytajcie co się ostatnio przytrafiło Abdelhakowi Nouri z Ajaxu i zastanówcie się kilka razy zanim zaczniecie po raz kolejny lekceważyć jakiekolwiek dolegliwości związane z sercem.
- realbs
- Juventino
Nie odleciałem, i nie korzystam z żadnych stron z przekładami. Czytam zagranicznego TT, wystarczy wejść i poczytać, bo o kolejnym pomocniku się również mówi. Szkoda, że na tym forum nie istnieje żadna "czarna lista", bo byłbyś tam pierwszym gościem.CavAllano pisze:Faktycznie odleciales, kolejny raz na tym forum. Znajdz sobie strone z lepszymi przekladami - po sprowadzeniu Matuidiego pomoc jest kompletna, mowi sie jedynie o Spinazzoli, Keicie i odejsciu Asy, czasem jeszcze przebakuje sie o srodkowym obroncy i prawym defensorze. To wszystko. Zaden srodkowy pomocnik.realbs pisze:Nie odleciałem. Mówi się o Spinazzoli i jeszcze jednym środkowym pomocniku. PO to już marzenie, ale kto wie, weekend za niedługo, więc może jakieś newsy będą.
Teoretycznie miejsce by było. Zarówno Włoch jak i Brazylijczyk grali na bokach pomocy, w szczególności Costa. LGdS ostatnio pisało o 4-3-3 i Dybali na skrzydle/pomocy. Zobaczymy jak to będzie. Ja dalej mimo wszystko liczę na prawego obrońcę, bo z Lichtsteinerem i De Sciglio to ja tego sezonu jakoś nie widzę. SoaresJeżeli przyszedłby ktoś na środek obrony i do pomocy to wniosek jeden nasuwa się. 4-2-3-1 nie będzie grane i nie wiem czy Allegri nie skłania się ku powrotowi do 3-5-2. Jeżeli wtedy zostałby sprzedany dajmy na to Cuadrado albo włączony do wymiany z Manolasem to może miałoby to sens. Choć sam szczerze mówiąc nie wiem. Byłoby wtedy miejsce dla Costy i Berny?

- Osgiliath
- Juventino
racja, tyle że Schick miał ponowne testy w klinice w Mediolanie, które wykluczyły jakiekolwiek "usterki" na sercu i po nich stwierdzono, że gracz jest zdrowy. To przeciężenie serca, o którym mówił w wywiadzie jego agent miało ustąpić całkowicie. Podpasowało to pod narrację Ferrero, który zaczął głosić urbi et orbi, że przecież od początku mówił, że nic chłopakowi nie ma... no przecież.RICTOR pisze:Wracając do sprawy Schicka, bo pamiętam trochę komentarzy w stylu "na pewno nic mu nie jest skoro inne kluby są cały czas nim zainteresowane a my się tylko ośmieszamy wymyślając jakieś dolegliwości". Poczytajcie co się ostatnio przytrafiło Abdelhakowi Nouri z Ajaxu i zastanówcie się kilka razy zanim zaczniecie po raz kolejny lekceważyć jakiekolwiek dolegliwości związane z sercem.
Nie wiem, czy aż tak dmuchamy w takich wypadkach na zimne robiąc z siebie drugi Milan, który odpuścił gracza przez zęby, czy odpuściliśmy go bo znowu nie pasuje nam do filozofii/nie mamy hajsu etc.
Może się zdarzyć ,że jak trafi do interu i tam odpali na lata to będziemy zagryzać zęby, że jednak zbyt ostrożnie podeszliśmy do medicalów, ale gdyby pojawił się (tfu) case młodziaka z Ajaxu to już by było fatalnie. Może to nas trzyma przed podpisaniem z nim kontraktu? Jeśli miałby w przyszłości stanowić o sile ataku Juve to musi się liczyć z tym, że gra na trzech rontach + repra może mieć skutki dla stanu zdrowia i nie wiem, czy my jesteśmy gotowi na takie ryzyko.
- Astarot
- Juventino
Z Blaisem w składzie jesteśmy dużo bardziej elastyczni taktycznie, możemy przejść praktycznie do każdego ustawienia przez co zyskujemy na nieprzewidywalności. Równie dobrze zamiast 3-5-2 czy 3-4-3 możemy grać 4-3-1-2 gdzie na 3/4 grałby Berna/ Costa a Dybala byłby cofniętym napastnikiem gdzie odnajduje się najlepiej. Sądzę, że ten sezon przestaniemy grać jednym ustawieniem, dalej będzie to głównie 4-5-1, jednak w miarę upływu sezonu coraz częściej będziemy sięgać do innych rozwiązań taktycznych.zuravski pisze:Jeżeli przyszedłby ktoś na środek obrony i do pomocy to wniosek jeden nasuwa się. 4-2-3-1 nie będzie grane i nie wiem czy Allegri nie skłania się ku powrotowi do 3-5-2. Jeżeli wtedy zostałby sprzedany dajmy na to Cuadrado albo włączony do wymiany z Manolasem to może miałoby to sens. Choć sam szczerze mówiąc nie wiem. Byłoby wtedy miejsce dla Costy i Berny?
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Z forum powinni byc usuwani tacy uzutkownicy jak ty - cos gdzies przeczyta, nie sprawdzi, nie zweryfikuje i sie potem wypowie, wrzuci dodatkowo argumementacje z pupy (jak w temacie o Bernie) i gotowe. A zagraniczne, czyli nie wloskie portale/strony/konta na Twitterze to niby czym sa jak nie przekladami z wloskich zrodel? Wloskie media milcza w kwestii tego rzeczonego pomocnika (a maja w temacie mercato Juve najwieksze pojecie), wiec nie zgrywaj newsmana, bo wprowadzasz ludzi w blad i przy okazji tymi <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> wystawiasz sobie laurke.
- realbs
- Juventino
Tak, zagraniczne portale są przekładami Włoskich, więc o co Ci chodzi?CavAllano pisze:Z forum powinni byc usuwani tacy uzutkownicy jak ty - cos gdzies przeczyta, nie sprawdzi, nie zweryfikuje i sie potem wypowie, wrzuci dodatkowo argumementacje z pupy (jak w temacie o Bernie) i gotowe. A zagraniczne, czyli nie wloskie portale/strony/konta na Twitterze to niby czym sa jak nie przekladami z wloskich zrodel? Wloskie media milcza w kwestii tego rzeczonego pomocnika (a maja w temacie mercato Juve najwieksze pojecie), wiec nie zgrywaj newsmana, bo wprowadzasz ludzi w blad i przy okazji tymi <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> wystawiasz sobie laurke.

Masz tutaj źródła którymi się sugerowałem. Odejście Lichtsteinera > prawdopodobne przyjście kolejnego PO. Jest też news o pomocniku, a jeszcze parę dni temu mówiło się o Canie i Kovacicu(pomijam wiarygodność tych newsów). Przestań się do mnie przyczepiać, i odpisywać na moje posty skoro Ci tak bardzo wadzę, i będzie po Twoim problemie. Na tę wiadomość nie musisz odpisywać, bo dyskusję z Tobą kończę w tym miejscu, i nie zamierzam jej kontynuować ani teraz, ani przy okazji innych tematów na tym forum. A swoje kompleksy lecz w innych miejscach, bo to forum nie jest do tego odpowiednie. Dziękuje za dyskusję, i żegnam.
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Ja sie wcale tego nie ciesze. Powinnismy walkowac jedno ustawienie, zeby zawodnicy znali go na wylot i wypracowac sobie w nim schematy. Musi byc stabilizacja, a nie ze co chwile bedzie rotacja taktykami i transfery nie pod te jedna taktyke, tylko uniwersalne.Astarot pisze:Z Blaisem w składzie jesteśmy dużo bardziej elastyczni taktycznie, możemy przejść praktycznie do każdego ustawienia przez co zyskujemy na nieprzewidywalności. Równie dobrze zamiast 3-5-2 czy 3-4-3 możemy grać 4-3-1-2 gdzie na 3/4 grałby Berna/ Costa a Dybala byłby cofniętym napastnikiem gdzie odnajduje się najlepiej. Sądzę, że ten sezon przestaniemy grać jednym ustawieniem, dalej będzie to głównie 4-5-1, jednak w miarę upływu sezonu coraz częściej będziemy sięgać do innych rozwiązań taktycznych.zuravski pisze:Jeżeli przyszedłby ktoś na środek obrony i do pomocy to wniosek jeden nasuwa się. 4-2-3-1 nie będzie grane i nie wiem czy Allegri nie skłania się ku powrotowi do 3-5-2. Jeżeli wtedy zostałby sprzedany dajmy na to Cuadrado albo włączony do wymiany z Manolasem to może miałoby to sens. Choć sam szczerze mówiąc nie wiem. Byłoby wtedy miejsce dla Costy i Berny?