Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
squinter

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2017, 16:57

Hold your horses z tym Asą. Pamiętajmy, że swego czasu miał poważne problemy z kolanami, więc dopóki nie przejdzie pomyślnie testów nie ma się czym podniecać. Nie zdziwi mnie wcale, jak Turcy odpuszczą go po badaniach lub rzekomo coś wykryją i będą chcieli negocjować cenę.

panlider

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2017, 17:06

squinter pisze:Hold your horses z tym Asą. Pamiętajmy, że swego czasu miał poważne problemy z kolanami, więc dopóki nie przejdzie pomyślnie testów nie ma się czym podniecać. Nie zdziwi mnie wcale, jak Turcy odpuszczą go po badaniach lub rzekomo coś wykryją i będą chcieli negocjować cenę.
A niech sobie biorą nawet i za darmo, Spinazzola nie będzie od niego gorszy, a do tego zwalnia nam jedno miejsce w kadrze.
Chyba trzeba się powoli godzić z faktem, że na ten sezon zostaniemy z MDS i Lichym na prawej obronie. Za rok kończy się wypożyczenie Liroli do Sassuolo i mam nadzieję, że pożegnamy Lichego. Z drugiej strony młody Hiszpan nie bardzo będzie się miał przy kim uczyć, a nie sądzę, żeby był gotowy na grę w 1. składzie.

"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018" :D
RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2017, 17:35

Będzie się uczył od przybranego syna Maxa, De Sciglio :dance:

A tak poważniej, MDS na życzenie Maxa, ok. Niech ma swoją zachciankę. Ale w miejsce Stefana, nie w miejsce Alvesa jako podstawowy prawy obrońca. Jedyna nadzieja w tym, że przyjdzie Spinazzola i będzie grał tak jak ostatnio w Bergamo, wtedy nie powinien mieć problemu z wywalczeniem sobie miejsca w wyjściowej jedenastce. Ale czy to jest to optymalne rozwiązanie? Mam wątpliwości.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2017, 18:16

RICTOR pisze:Będzie się uczył od przybranego syna Maxa, De Sciglio :dance:

A tak poważniej, MDS na życzenie Maxa, ok. Niech ma swoją zachciankę. Ale w miejsce Stefana, nie w miejsce Alvesa jako podstawowy prawy obrońca. Jedyna nadzieja w tym, że przyjdzie Spinazzola i będzie grał tak jak ostatnio w Bergamo, wtedy nie powinien mieć problemu z wywalczeniem sobie miejsca w wyjściowej jedenastce. Ale czy to jest to optymalne rozwiązanie? Mam wątpliwości.
Spina jest prawonożny więc sobie poradzi, a myślę że nie przegra rywalizacji z żadnym z naszych tuzów.

Asa out, Matuidi, Keita i tak zakończymy. Trafiając PSG w LM będziemy błagać Neymara o litość dla MDS.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2017, 18:33

LukaszG / DLuGi pisze:Mając Costę lub Bernardesciego w ofensywie przed De Sciglio wystarczy ukrócić zapędy ofensywne młodego Włocha, aby skupił się na defensywie i po problemie.
Nie wystarczy, bo tu nie chodzi o fakt, że ten gość zapędza się do przodu, a po prostu w kwestii umiejętności czysto defensywnych to mówiąc delikatnie średnio sobie radzi. Tu jest pies pogrzebany. Przecież Lukaku go ośmieszył, a nie jest to pierwszy taki jego wyskok.

Cieszyć się ze Spinazzoli należy, bo może nie jest to top (właściwie na pewno), ale są jeszcze jakieś szanse na to, że się podciągnie plus w miejsce wiecznie kontuzjowanego Asamoah, z którego nie mieliśmy już kompletnie żadnego pożytku. O ile kiedyś, tuż po transferze z Udine Ghańczyk robił spore wrażenie, tak kontuzje mocno odbiły się na jakości gry w jego wykonaniu. W dodatku za rok do klubu dołączy Caldara, który ze Spinazzolą zna się dobrze - to też jakiś plus całej tej historii.
panlider pisze:Mnie bardziej zastanawia, jaki jest cel zakupu Matuidiego. Jeżeli faktycznie skończy się tak, że wrócimy do 4-3-1-2 albo zaczniemy grać 4-3-3, to ja się pytam, dlaczego odpuściliśmy Tolisso? Ktoś już chyba zresztą tutaj zadawał to pytanie, dla mnie jest to całkowicie niezrozumiałe. Francuz byłby idealnym piłkarzem do 4-3-3.
Pisaliśmy wielokrotnie o kosztach takiej operacji. Spójrz na cenę Tolisso i Matuidiego - będziesz miał odpowiedź.

Odnośnie Asamoah to przypominam, że wszyscy z kadry mieli robione testy medyczne, tuż przed rozpoczęciem preseasonu. Gdyby coś było nie tak to na pewno Ghańczyk pozwolenia na grę by nie dostał. Logiczne.

Okienko się jeszcze nie skończyło, więc też wstrzymałbym się z założeniem, że zostajemy z parą Lichtsteiner-De Sciglio. Zarząd musi sobie zdawać sprawę z tego, że przy takim układzie to jest samobójstwo i tego nie da się zatuszować jak braku Bonucciego czy Pogby (zmiana ustawienia).

panlider

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2017, 18:39

CavAllano pisze:Okienko się jeszcze nie skończyło, więc też wstrzymałbym się z założeniem, że zostajemy z parą Lichtsteiner-De Sciglio. Zarząd musi sobie zdawać sprawę z tego, że przy takim układzie to jest samobójstwo i tego nie da się zatuszować jak braku Bonucciego czy Pogby (zmiana ustawienia).
Żebyś się nie zdziwił :prochno:
Jeszcze skończy się tak, że to Spinazzola zostanie przechrzczony na PO, a MDS będzie zmiennikiem Sandro.

"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018" :D
RICTOR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2017, 18:41

Zdają czy nie zdają to obecnie sprawa drugorzędna bo wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że sytuację prawej strony obrony trzyma w szachu Stefan, który ani myśli gdziekolwiek odchodzić. Czy nasi mają jaja nie zgłosić go do rozgrywek jeśli będzie trzeba? Jeszcze wyjdzie na to, że lepiej go było w tamtym roku puścić do tego Interu a nie odstawiać szopki w stylu "do Interu nigdy" bo teraz to już smutna karykatura tego piłkarza sprzed kilku lat.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2017, 18:49

panlider pisze:Żebyś się nie zdziwił :prochno:
Jeszcze skończy się tak, że to Spinazzola zostanie przechrzczony na PO, a MDS będzie zmiennikiem Sandro.
Z czym mam się zdziwić? To, że zdają sobie z tego sprawę to pewne, to nie są <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, a czy dadzą pupy to już inna kwestia.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2017, 20:30

RICTOR pisze:Zdają czy nie zdają to obecnie sprawa drugorzędna bo wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że sytuację prawej strony obrony trzyma w szachu Stefan, który ani myśli gdziekolwiek odchodzić. Czy nasi mają jaja nie zgłosić go do rozgrywek jeśli będzie trzeba? Jeszcze wyjdzie na to, że lepiej go było w tamtym roku puścić do tego Interu a nie odstawiać szopki w stylu "do Interu nigdy" bo teraz to już smutna karykatura tego piłkarza sprzed kilku lat.
Naprawdę wierzysz w to,ze cały zarząd w kontekście wzmocnienia PO trzyma w szachu jeden piłkarz? Dla mnie to zupełnie niedorzeczne plotki. Zresztą rok temu byłą podobna sytuacja też już mieliśmy 2 graczy na pozycję wahadłowego przy graniu 3-5-2 i nie przeszkodziło to w ściągnięciu Cuadrado co spowodowało,ze Lichy był na wylocie tylko go nie chcieli puścić do Interu.
Cancelo z roli PO w Valencii wygryzł niejaki Montaya,ten sam,który nie poradził sobie w Interze.Także rozpatrywanie Portugalczyka do roli podstawowego PO jest dla mnie nie do przyjęcia, choć lubię tego gracza to jego gra pasuje bardziej do 3-5-2 i wahadła gdzie jeszcze ma kogoś za sobą w obronie. Równie dobrze można tam próbować Cuadrado to poziom gry w defensywie jak Kolumbijczyk myśli bardzo podobny a w ofensywie to Cancelo nie ma startu do Juana w formie.
Na razie to wygląda tak,że nie ma żadnego realnego kandydata na prawą obronę, w sumie rynek takich graczy jest mocno ograniczony,więc wątpię czy kogoś zarząd znajdzie w 2 tygodnie.
Spinazzola może się okazać zbawieniem właśnie tej prawej strony choć grał tam bardzo rzadko to chyba z racji tego,że jest prawonożny jakoś bardzo nie powinien mieć problemów ze zmianą pozycji.
Cholernie szkoda mi Contiego,który grał świetnie w Atalancie ale widać nie byli nim w ogóle zainteresowani włodarze Juve.

LukaszG / DLuGi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2017, 20:37

Sidibe.. to nazwisko które przychodzi mi na myśl gdy ktoś wspomina lub gdy myślę o wzmocnieniu obrony. Przy czym nasz zarząd chyba nawet nie patrzył w jego kierunku. Poza tym trzeba by na niego wyłożyć pewnie około 40mln euro.

Co do Contiego to absolutnie nie rozumiem dlaczego my go nie ściągnęliśmy z Atalanty.. klubu, z którym mamy dobre relacje :angry:

Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.
dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 79 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2017, 21:08

LukaszG / DLuGi pisze:Sidibe.. to nazwisko które przychodzi mi na myśl gdy ktoś wspomina lub gdy myślę o wzmocnieniu obrony. Przy czym nasz zarząd chyba nawet nie patrzył w jego kierunku. Poza tym trzeba by na niego wyłożyć pewnie około 40mln euro.

Co do Contiego to absolutnie nie rozumiem dlaczego my go nie ściągnęliśmy z Atalanty.. klubu, z którym mamy dobre relacje :angry:
Sidibe to chyba najlepsza z opcji na prawą stronę obrony Juventusu. Problem w tym, że po tylu sprzedażach i tak małej ilości czasu do zakończenia okienka władze Monaco odrzuciłyby pewnie i ofertę w okolicach 50 mln &#8364;. Szkoda, że negocjując transfer Leminy do Southampton nie poruszyliśmy kwestii Cedrica Soaresa za jakąś dopłatą do Gabończyka. Możliwe, że Marotta bał się, by nie upadły negocjacje dotyczące Leminy, więc nie chciał zbytnio mieszać.

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
RICTOR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2017, 21:47

AdiJuve pisze:Naprawdę wierzysz w to,ze cały zarząd w kontekście wzmocnienia PO trzyma w szachu jeden piłkarz? Dla mnie to zupełnie niedorzeczne plotki. Zresztą rok temu byłą podobna sytuacja też już mieliśmy 2 graczy na pozycję wahadłowego przy graniu 3-5-2 i nie przeszkodziło to w ściągnięciu Cuadrado co spowodowało,ze Lichy był na wylocie tylko go nie chcieli puścić do Interu.
Nie wierzyłbym w to gdyby nie fakt, że teraz mamy na głowie ograniczenia co do liczebności kadry płynące już nie tylko z LM, ale i Serie A. Nie wiem czy zarząd ma na tyle odwagi żeby odsunąć Stefana, piłkarza bądź co bądź jednak jednego z kluczowych w naszym powrocie na szczyt, od drużyny tak jak to zrobił z Salim, Grosso czy Amaurim. A to, że nie ma na rynku żadnych klasowych piłkarzy. Może klasowych i nie ma, ale są na pewno talenty, które mogą wystrzelić w lepszych drużynach. Są też solidne nazwiska bez wątpienia mogące więcej dać od siebie niż obecny Stefan, przy całej sympatii do jego osoby. Nawet bez Cancelo chociażby Ricardo Pereira, Cedric, Sidibe, Darmian, Toljan, Henrichs (i każdy się już zdążył przewinąć w mediach w naszym kontekście).

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2017, 22:06

RICTOR pisze:
AdiJuve pisze:Naprawdę wierzysz w to,ze cały zarząd w kontekście wzmocnienia PO trzyma w szachu jeden piłkarz? Dla mnie to zupełnie niedorzeczne plotki. Zresztą rok temu byłą podobna sytuacja też już mieliśmy 2 graczy na pozycję wahadłowego przy graniu 3-5-2 i nie przeszkodziło to w ściągnięciu Cuadrado co spowodowało,ze Lichy był na wylocie tylko go nie chcieli puścić do Interu.
Nie wierzyłbym w to gdyby nie fakt, że teraz mamy na głowie ograniczenia co do liczebności kadry płynące już nie tylko z LM, ale i Serie A. Nie wiem czy zarząd ma na tyle odwagi żeby odsunąć Stefana, piłkarza bądź co bądź jednak jednego z kluczowych w naszym powrocie na szczyt, od drużyny tak jak to zrobił z Salim, Grosso czy Amaurim. A to, że nie ma na rynku żadnych klasowych piłkarzy. Może klasowych i nie ma, ale są na pewno talenty, które mogą wystrzelić w lepszych drużynach. Są też solidne nazwiska bez wątpienia mogące więcej dać od siebie niż obecny Stefan, przy całej sympatii do jego osoby. Nawet bez Cancelo chociażby Ricardo Pereira, Cedric, Sidibe, Darmian, Toljan, Henrichs (i każdy się już zdążył przewinąć w mediach w naszym kontekście).
W zeszłym roku i tak go przecież do LM nie zgłosili, w SerieA są chyba trochę mniej rygorystyczne wymagania i Ruganiego liczą jako wychowanka a Bentancura jako u21, do tego Spinazzola w miejsce Asy daje kolejne wolne miejsce w SerieA bo jak Rugani jest wychowankiem to on tym bardziej.
Fakt na LM można zgłosić 23 graczy z braku wychowanków ale na ligę już pełne 25 miejsc + graczy u21. Naliczyłem na tą chwilę 23 graczy w kadrze łącznie z Pjacą także wcale nie widzę tutaj jakiegoś wielkiego problemu. Wg mnie to po prostu będzie dobra wymówka dla zarządu, i poleci pewnie gadaka podobna: "Lichy to kluczowy gracz przez 6 lat i dalej jest mistrzem,chciał zostać to nikogo nie szukaliśmy".

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2017, 22:20

Adrian27th pisze:Spina za Darmo
Ty serio uwazasz, ze za skrocenie wypozyczenia Ata nie dostanie zadnej rekompensaty?
CavAllano pisze:
panlider pisze:Żebyś się nie zdziwił :prochno:
Z czym mam się zdziwić? To, że zdają sobie z tego sprawę to pewne, to nie są <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, a czy dadzą pupy to już inna kwestia.
Kupno De Sciglio (nawet jesli na chore zyczenie Maxa), to <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> w najczystszej postaci :hellyes:

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2017, 23:37

"Spinazzola trenował z piłkarzami Atalanty, która jednak nie chce go puścić. Mamy kupić Laxalta i go wypożyczyć, by w ten sposób pomóc w rozwiązaniu sytuacji. Oferujemy ponoć 2 mln + właśnie Laxalta, by Atalanta puściła Leo do nas. (Sky)"

Ja przepraszam, ale ctkj?? :prochno: :rotfl: :facepalm: Tyłek nam się zapalił po szopce alvesa, nie mamy już pieniędzy i jedziemy full żebro mode ze Spinazzolą... Czuję w kościach, że jak Asa poleci do galaty MDS pójdzie na lewą a PO będzie Spinazzola/Stefan :prochno: Szwajcar chyba zostanie, bo nie wierzę, że na tym etapie okienka pozyskalibyśmy wartościowego gracza na bok obrony, gdy już wszystkie ligi wystartowały i nikt nie będzie teraz sprzedawać swych podstawowych graczy nie mając czasu na szukanie zastępstwa.

Przyjdzie Keita, Matuidi i Spinazzola i koniec okienka. Za rok SMS i De Vrij - możecie cytować.

Zablokowany