Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2017, 11:57

A co z prawą obroną zostajemy z komediantami MDsem i lichym Lichym?
Masakra :facepalm:

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2017, 12:01

Wymiana Asy na Spinazzole bedzie fajnym ruchem, bo Włoch miał lepszy sezon i możliwe że będzie po prostu zdrowy.

Matuidi za 15 milionów, Spina za Darmo, Asa odejdzie za 7.

Na TM podano że kwota Pasquato do Legii to Milion ojro. Wcześniej był znak ?

Po ww. dealu nasze okno na -7 milionów. Jeżeli tak zakończymy, to nie mamy kasy i tyle.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2017, 12:46

Matuidi OK, Keita OK, Spinazzola OK, lewa strona SS(Sandro,Spinazzola) wygląda super, ale prawa to tragedia...Lichtsteiner,MDS...Jeśli nikogo nie kupimy to pewnie na stałe przejdzie tam 36-letni Barzagli :facepalm: PO potrzebny na gwałt!

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2017, 14:50

Nie spodziewałbym się, że w ogóle uda się na opchnąć za jakiekolwiek pieniądze gościa z takimi problemami zdrowotnymi, a już wymiana na Spinazzolę wygląda bardzo dobrze z pożytkiem dla zespołu. Bardzo blisko wymiany Asy na Włocha.

Ponoć na chwilę obecną stagnacja w rozmowach z Lazio w sprawie Keity. Zaczyna się robić problem, bo Lotito ma zamiar oskarżyć agenta gracza, on sam z kolei chce oskarżyć Lazio. Dzieje się tam.

Matuidi na takich warunkach bardzo dobry transfer. I kto by pomyślał, że PSG pójdzie nam na rękę i odda gracza niemal na naszych warunkach, choć z drugiej strony oni po prostu robią wolne miejsce w składzie (na początku oczekiwali 30 mln, my dawaliśmy 15). Jeśli będziemy grać trójką w środku to nie ma co psioczyć na tego gościa i choć nie jest to mój wymarzony transfer i mieliśmy prawo oczekiwać kogoś lepszego tak Francuz w piłkę grać potrafi.

Jeśli nie rozwiążą kwestii prawej defensywy, a w temacie cicho (Cancelo blisko Interu), to robota wykonana w ciągu 2 miesięcy pójdzie na marne. Każdy będzie wiedział, przede wszystkim w Europie, że wystarczy grać tą stroną boiska, by nadgryźć Juventus. Skoro wszedł w naszych taki tuz Lukaku, to w Europie będzie mega ciekawie.

LukaszG / DLuGi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2017, 15:01

Wszyscy są bardzo podekscytowani Spinazzolą. Pytanie tylko dlaczego?
Ma 24 lata i walał się w serieB. Przez kilka sezonów grał na CAŁYM boisku, rzucali i sprawdzali go dosłownie wszędzie.
W końcu znaleźli dla niego miejsce w zeszłym sezonie jako lewy pomocnik / wahadłowy.. a my ściągamy go i chcemy wrzucić jako lewego obrońcę? :think:

Druga sprawa Matuidi. Niby dogadany.. NIBY. W zeszłym sezonie też tak było, więc póki nie będzie oficjalnej informacji to wstrzymam się z przyjęciem do wiadomości iż jest naszym zawodnikiem.
CavAllano pisze:Jeśli nie rozwiążą kwestii prawej defensywy, a w temacie cicho (Cancelo blisko Interu), to robota wykonana w ciągu 2 miesięcy pójdzie na marne. Każdy będzie wiedział, przede wszystkim w Europie, że wystarczy grać tą stroną boiska, by nadgryźć Juventus. Skoro wszedł w naszych taki tuz Lukaku, to w Europie będzie mega ciekawie.
Mając Costę lub Bernardesciego w ofensywie przed De Sciglio wystarczy ukrócić zapędy ofensywne młodego Włocha, aby skupił się na defensywie i po problemie.

Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.
Nicram_93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 42 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2017, 15:10

LukaszG / DLuGi pisze:Wszyscy są bardzo podekscytowani Spinazzolą. Pytanie tylko dlaczego?
Może dlatego, że zastąpimy często kontuzjowanego, starszego gracza młodszym, a do tego z tego co niektórzy pisali Spinazzola będzie miał status wychowanka, więc zwolni jedno miejsce w kadrze. To chyba wystarczająco dużo powodów by być zadowolonym, przecież i tak Sandro jest podstawowym lewym obrońcą, więc Spinazzola jako rezerwowy w zupełności wystarczy.

Obrazek
"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.
Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2017, 15:19

Ja nie jestem fanem Matuidiego, ale za 15 mln-20 mln to promka, a może w tym sezonie nie chcieliśmy jeszcze kogoś do 1 składu bo mamy Khedirę i Marchisio.

Spinazzola jest fajny bo jest Włochem, ma za sobą dobry sezon zarówno może grać na obronie i wahadle. Jest to upgrade w stosunku do Asy a wychodzimy na tym finansowo na plus. Przecież gość przechodzi na rezerwę. Czego można nie lubić w tym transferze.

Prawa obrona to kryminał, przecież nie potrzebujemy koniecznie tam TOPA, tylko gościa który będzie świetnie pracował w defensywie. Nawet doraźnie na pewno można takich zawodników znaleźć. Mnie Cancelo ani ziębi ani parzy. Bo jest mega ofensywnie usposobiony a nie tego potrzebujemy(szczególnie jak przyjdzie jeszcze Keita).

Na ogromny plus sprzedaże - Lemina, Neto, Rincon.

Naprawdę Matuidi, Keita,Spinazzola (Asa out) + ktoś conajmniej solidny na prawą obronę i byłoby to świetne okienko. Ale pozostanie z taką dziurą na prawej obronie to będzie niestety porażka :( :facepalm:

LukaszG / DLuGi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2017, 15:22

Oczywiście, że patrzenie na Spinazzolę przez pryzmat rezerwowego gracza, który jest Włochem i wychowankiem ma plusy. Gorzej jak po przejściu do Juventusu "skiśnie" i będzie z niego zero pożytku.

Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2017, 15:52

Ciekawe na co Juve tak ciuła pieniądze, jakiś ostatni transfer jakościowy i koniec okienka...Wesoło będzie jeśli wszystko pójdzie się ####, a Szaolonooki zrobi takie oto wystąpienie: "Staraliśmy się ściągnąć wartościowego gracza do środka pomocy, mieliśmy już wstępne porozumieniem z agentem, ale nie udało nam się zamknąć negocjacji z macierzystym klubem. Musimy szanować decyzje x. Dlaczego sprzedaliśmy Leo? Nikogo nie będziemy trzymać na siłę, a zawodnik chciał podjąć nowe wyzwania" :prochno: #### przez kluby, #### przez zawodników :P
CavAllano pisze:Sportmediaset - Matuidi ma być w kadrze na Cagliari;
Od dwóch tygodni jest "ugadany". To się robi nudne
Ostatnio zmieniony 15 sierpnia 2017, 15:55 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 2 razy.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
panlider

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2017, 15:54

Mnie bardziej zastanawia, jaki jest cel zakupu Matuidiego. Jeżeli faktycznie skończy się tak, że wrócimy do 4-3-1-2 albo zaczniemy grać 4-3-3, to ja się pytam, dlaczego odpuściliśmy Tolisso? Ktoś już chyba zresztą tutaj zadawał to pytanie, dla mnie jest to całkowicie niezrozumiałe. Francuz byłby idealnym piłkarzem do 4-3-3.

"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018" :D
Patrol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2017, 16:02

panlider pisze:Mnie bardziej zastanawia, jaki jest cel zakupu Matuidiego. Jeżeli faktycznie skończy się tak, że wrócimy do 4-3-1-2 albo zaczniemy grać 4-3-3, to ja się pytam, dlaczego odpuściliśmy Tolisso? Ktoś już chyba zresztą tutaj zadawał to pytanie, dla mnie jest to całkowicie niezrozumiałe. Francuz byłby idealnym piłkarzem do 4-3-3.
Jak nie wiadomo o co chodzi, to na pewno chodzi o pieniądze. Mieliśmy podobno dogadaną kwestię kontraktu, tylko Aulas chciał za zawodnika zbyt dużo. Tłumaczenie, jakoby Tolisso nie pasował do naszej taktyki można sobie wsadzić między bajki. Szkoda, bo gość jest bardzo dobrym piłkarzem.

Zanotowaliśmy rekordowe zyski z Ligi Mistrzów, podobno mieliśmy sporo uciułanych pieniędzy z zeszłorocznego mercato, bo nie było nikogo wartościowego do wyciągnięcia, a i tak wyjdziemy raczej na zero w tym okienku. Ewidentnie nie szastamy kasą, mimo że skład wymaga kilku transferów. Nie mamy też tyle siana, o jakim pisało kilka dzienników, czyli 130 milionów. Chyba, że uwzględniały wszystkie sprzedaże, to zwracam honor ;).

LukaszG / DLuGi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2017, 16:03

annihilator1988 pisze:Ciekawe na co Juve tak ciuła pieniądze(..)
:D http://www.juvepoland.com/news.php?id=36024 na to.

annihilator1988 pisze:
CavAllano pisze:Sportmediaset - Matuidi ma być w kadrze na Cagliari;
Od dwóch tygodni jest "ugadany". To się robi nudne
Raczej od zeszłego lata jest ugadany :C

Tony Montana

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2017, 16:18

Patrol pisze:
panlider pisze:Mnie bardziej zastanawia, jaki jest cel zakupu Matuidiego. Jeżeli faktycznie skończy się tak, że wrócimy do 4-3-1-2 albo zaczniemy grać 4-3-3, to ja się pytam, dlaczego odpuściliśmy Tolisso? Ktoś już chyba zresztą tutaj zadawał to pytanie, dla mnie jest to całkowicie niezrozumiałe. Francuz byłby idealnym piłkarzem do 4-3-3.
Jak nie wiadomo o co chodzi, to na pewno chodzi o pieniądze. Mieliśmy podobno dogadaną kwestię kontraktu, tylko Aulas chciał za zawodnika zbyt dużo. Tłumaczenie, jakoby Tolisso nie pasował do naszej taktyki można sobie wsadzić między bajki. Szkoda, bo gość jest bardzo dobrym piłkarzem.

Zanotowaliśmy rekordowe zyski z Ligi Mistrzów, podobno mieliśmy sporo uciułanych pieniędzy z zeszłorocznego mercato, bo nie było nikogo wartościowego do wyciągnięcia, a i tak wyjdziemy raczej na zero w tym okienku. Ewidentnie nie szastamy kasą, mimo że skład wymaga kilku transferów. Nie mamy też tyle siana, o jakim pisało kilka dzienników, czyli 130 milionów. Chyba, że uwzględniały wszystkie sprzedaże, to zwracam honor ;).
My co sezon mamy mieć uciułane pieniądze z poprzednich okienek i jakoś tych pieniędzy nie widać w budżecie transferowym :smile:

Basiek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2017, 16:27

Tony Montana pisze:
Patrol pisze:

My co sezon mamy mieć uciułane pieniądze z poprzednich okienek i jakoś tych pieniędzy nie widać w budżecie transferowym :smile:
Zgadza się. I wynika to moim zdaniem z tego przekładania płatności na kolejne lata. W obecnym roku rozliczeniowym musieliśmy m.in. spłacić drugą ratę za Higuaina(45 mln). Nie twierdzę, że to złe, bo dzięki temu lepiej wypadamy w bilansach. Ale te płatności nie znikają, muszą być uwzględnione w budżecie na kolejny sezon. Może i mieliśmy do wydania 130 mln. Ale nikt nie powiedział, że całość pójdzie na wzmocnienia. Po spłacie tegorocznych zobowiązań ta suma znacznie się uszczupliła.

BEZPŁATNE PRZELEWY DO PL I UK! -> http://www.england.pl/
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2017, 16:51

LukaszG / DLuGi pisze:
Mając Costę lub Bernardesciego w ofensywie przed De Sciglio wystarczy ukrócić zapędy ofensywne młodego Włocha, aby skupił się na defensywie i po problemie.
Jak można ukrucić coś co nie istnieje, Lichy i teraz jest stokroć bardziej użyteczny z przodu niż De Sciglio a i na razie to nie widzę by Włoch był lepszy od Szwajcara w grze defensywnej a warto dodać że Lichy w tym aspekcie jest w najgorszej formie w karierze.
Dla mnie ten transfer może przebić Isle.
Wydaje mi się,że na chwilę obecną najlepszym PO w Juve jest o zgrozo Barzagli. :facepalm:

Zablokowany