Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA
- tom_gru
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 16 razy
również nie rozumiem tego jęczenia19 pisze:Czemu Matuidi nie pasuje do naszego ustawienia?

Matuidi w reprezentacji Francji gra na pozycji DM w ustawieniu 4-2-3-1 (w parze środkowych pomocników z Pogbą), więc idealnie pasowałby do Pjanicia czy Marchisio. Fakt, że w ustawieniu 4-3-3 gra CM a nie DM (na tej pozycji w tym ustawieniu gra Motta w PSG a w reprezentacji Kante), ale tym bardziej Tolisso nie występuje na tej pozycji (nawet w 4-2-3-1 Tolisso jest tym bardziej ofensywnym z dwójki ŚP).
"Stara miłość nie rdzewieje... z Juve od ponad 20 lat"
- tomassi14
- Juventino
Francja ustawieniem 4-2-3-1 rozegrala 2 ostatnie mecze towarzyskie, mecze eliminacyjne gra 4-3-3 podobnie jak i PSG, ( gdzie na DM graja odpowiednio Kante i Motta ), wtom_gru pisze:również nie rozumiem tego jęczenia19 pisze:Czemu Matuidi nie pasuje do naszego ustawienia?Blaise jest jednym z bardziej uniwersalnych pomocników jakich możemy znaleźć. Dodam też, że jest to etatowy reprezentant Francji i przykrywa tam czapką takich topów nad topami jak Kante czy Tolisso.
Matuidi w reprezentacji Francji gra na pozycji DM w ustawieniu 4-2-3-1 (w parze środkowych pomocników z Pogbą), więc idealnie pasowałby do Pjanicia czy Marchisio. Fakt, że w ustawieniu 4-3-3 gra CM a nie DM (na tej pozycji w tym ustawieniu gra Motta w PSG a w reprezentacji Kante), ale tym bardziej Tolisso nie występuje na tej pozycji (nawet w 4-2-3-1 Tolisso jest tym bardziej ofensywnym z dwójki ŚP).
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Nie znasz genezy tej sprawy. Kasa byla najprawdopodobniej czynnikem decydujacym, bo gracz faktycznie byl juz jedna noga u nas. Nawet ktorys z dzialaczy Bayernu przyznal po transferze, ze skorzystali z tej sytuacji, jako ze inny klub zmienil zdanie i odpuscil.adryjan pisze:Skończcie już pitolenie z tym Tolisso bo to jest nudne. Widocznie nie mieliśmy w budżecie kwoty 50mln euro na pomocnika, a to że gazety zrobiły Wam wodę z mózgu pisząc, że jest Nasz to inna sprawa. Koleś wybrał Bayern i tyle, a tu dalej jęczenie jak starej baby na targu
A to, ze Matuidi jest etatowym reprezentantem Francji nie ma zadnego zwiazku z jego umiejetnascia gry w bloku 2-osobowym (jej brakiem). On gra w 3-osobowej pomocy, a pozyskanie go jest kombinowaniem pod gore. Marotta mial pol letniego okienka rok temu i cale teraz - Matuidi bedzie ogromnym zawodem, nawet przy swiadomosci braku szans na topa. Inna sprawa, ze ciagnie sie temat pozyskania pomocnika jak cholera.
- tom_gru
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 16 razy
no to jesteś kolego w błędzie. Francja zagrała 2 pierwsze mecze na ME w ustawieniu 4-3-3 i tej gry się nie dało oglądać, dlatego zmieniono ustawienie na 4-2-3-1 w którym Francja gra wszystkie najważniejsze mecze w eliminacjach do MŚ. Prawda jest też taka, że Kante został zastąpiony przez Griezmana (jako podwieszonego pod napastnika) przy zmianie ustawienia i teraz gra albo końcówki albo gra tylko z ogórkami i w meczach towarzyskich. W nowym ustawieniu 4-2-3-1 Matuidi gra jako DM.tomassi14 pisze: Francja ustawieniem 4-2-3-1 rozegrała 2 ostatnie mecze towarzyskie, mecze eliminacyjne gra 4-3-3 podobnie jak i PSG, ( gdzie na DM graja odpowiednio Kante i Motta ), w
Warto się zapoznać w jakim składzie faktycznie grała reprezentacja Francji a nie pisać jak się komu co wydaje. https://www.flashscore.pl/druzyna/franc ... 1n/wyniki/
"Stara miłość nie rdzewieje... z Juve od ponad 20 lat"
- Pluto
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
Rozumiem, że po transferze Nainggolana padałyby takie same argumenty? Nie grał w takim ustawieniu, nie ogarnie nowej pozycji, o bożesz to będzie katastrofa! 

calma calma
Matuidi to już pewny jest ? Kurcze, a po cichu jakaś nadzieje miałem na tego strootmana.
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- LukaszG / DLuGi
- Juventino
Gdzieś był news o tym, że my nawet nie złożyliśmy żadnej oferty za TolissoCavAllano pisze:Nie znasz genezy tej sprawy. Kasa byla najprawdopodobniej czynnikem decydujacym, bo gracz faktycznie byl juz jedna noga u nas. Nawet ktorys z dzialaczy Bayernu przyznal po transferze, ze skorzystali z tej sytuacji, jako ze inny klub zmienil zdanie i odpuscil.adryjan pisze:Skończcie już pitolenie z tym Tolisso bo to jest nudne. Widocznie nie mieliśmy w budżecie kwoty 50mln euro na pomocnika, a to że gazety zrobiły Wam wodę z mózgu pisząc, że jest Nasz to inna sprawa. Koleś wybrał Bayern i tyle, a tu dalej jęczenie jak starej baby na targu

Ostatnio zmieniony 12 sierpnia 2017, 11:15 przez LukaszG / DLuGi, łącznie zmieniany 1 raz.
Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.
- LukaszG / DLuGi
- Juventino
Tylko jak nie Matuidi, to kto? Mamy 12 sierpnia..
Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.
- ewerthon
- Juventino
Ile razy trzeba tłumaczyć, że Bonucci chciał odejść jedynie do włoskiego klubu (pewnie inter odrzucił), a kwota za niego zapłacona jest najwyższą w historii w przypadku gracza po trzydziestym roku życia. Ale i tak jęczydupy z JP uważają, że spokojnie powinien pójść za 60 baniek. Bo lepiej nie godzić się na tę kwotę, zostawić go i niech robi burdel w szatni dalej.jackop pisze:
Bonucci - pomimo całej tej otoczki z popsuciem szatni 6/10. - 2 za stratę klasowego obrońcy i -2 bo o 20 mln za mało.
- BlackJacky
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Wlasciwie to samo mozna powiedziec o srodku obrony. W teorii mamy tam fajne nazwiska, ale w praktyce, to:panlider pisze:Marchisio i Khedira to są gracze obarczeni sporym ryzykiem kontuzji, nie wyobrażam sobie, że w decydującej fazie sezonu gramy pomocą w zestawieniu Pjanic-Bentancur/Sturaro. Musimy kupić jeszcze jednego środkowego pomocnika.
- Kielon lubi przybabolic, przykartkowac albo sie polamac
- Barza mlodszy i zwinniejszy sie nie robi, a tez kontuzje go nie omijaja
- Benatie tez bardzo lubia kontuzje
- Rugani - wiele osob tutaj obawia sie o brak doswiadczenia u niego
Czyli jakis Garay by sie moze przydal...
Obawiam sie, ze to cisnienie zobaczysz pod koniec sierpnia w AtaHotel :lol:Hołek pisze:Nie no prawa strona mnie przeraża, a jeszcze bardziej przeraża mnie to, że nie widzę ciśnienia u Marotty.
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- gucio_juve
- Juventino
Już pisałem i napiszę jeszcze raz. Obserwując kolejne okna transferowe, ani Matuidi, ani Matić (to już pewne) ani N'zonzi do nas nie trafią. Przynajmniej ja tak uważam.
Strootman - w to nazwisko jestem w stanie uwierzyć. Ewentualnie, kupimy kogoś, o kim media nie piszą, a jeżeli się nie uda, to na ostatnie godziny, będziemy szukać najtańszej opcji (sytuacja ala Rincon).
Bawi mnie jeszcze jeden fakt - niektórzy rok temu po ME, pisali jaki to świetny jest Sissoko z Newcastle, jak to by wzmocnił naszą pomoc. Teraz nie pasuje im Matuidi
Strootman - w to nazwisko jestem w stanie uwierzyć. Ewentualnie, kupimy kogoś, o kim media nie piszą, a jeżeli się nie uda, to na ostatnie godziny, będziemy szukać najtańszej opcji (sytuacja ala Rincon).
Bawi mnie jeszcze jeden fakt - niektórzy rok temu po ME, pisali jaki to świetny jest Sissoko z Newcastle, jak to by wzmocnił naszą pomoc. Teraz nie pasuje im Matuidi

- Vincitore
- Juventino
Up. Jestem tego samego zdania, te wszystkie doniesienia transferowe są kompletnie bez pokrycia. Z jednej strony łudzę się, że to może tylko gierki i w kuluarach dopina się coś grubszego, ale niestety, jest już połowa sierpnia, więc zaczynam się zastanawiać czy nie lepszy Matuidi w garści, niż jakiś Lucas Torreira 31 sierpnia (a nie, Sampa już nic nam nie sprzeda, zapomniałem).
- LukaszG / DLuGi
- Juventino
Tak patrzę na https://www.transfermarkt.pl/statistik/endendevertraege i jest kilku graczy z rocznym kontraktem, o których moglibyśmy zabiegać.