Premier League
- Vimes
- Juventino
O drugie miejsce na podium, za Kanemjackop pisze:Z zaciekawieniem będę śledził korespondencyjny pojedynek między Francuzem, Lukaku i Moratą.

Dobra spece od Premier League, postawiłbym coś sobie dzisiaj. Kusi mnie szczególnie Crystal Palace-Huddersfield na remis, bo 6 ostatnich meczów tych drużyn w Londynie zakończyło się remisem. Będzie kolejna powtórka z historii?
Chciałem też postawić na zwycięstwo Chelsea do zera z Burnley, ale gdzie nie zajrzę to typują, że Cześki stracą bramkę

- panlider
- Juventino
Ten mecz był tak żenujący, że od razu sobie przypomniałem, dlaczego nie oglądam PL. Człowiek wyposzczony po kilku miesiącach, ale to co odwalali jedni i drudzy przy wyprowadzaniu piłki ze swojej połowy wołało o pomstę do nieba. Momentami spotkanie przypominało mecz Ekstraklasy. Do tego tradycyjne hektary wolnej przestrzeni na skrzydłach, to nie dla mniejackop pisze:Grad goli na inaugurację i comeback Kanonierów :snackgy:
Lacazette wyrównał rekord najszybciej strzelonej bramki w debiucie, pokonując Schmeichela pierwszym oddanym przez siebie strzałem na boiskach PL.
Z zaciekawieniem będę śledził korespondencyjny pojedynek między Francuzem, Lukaku i Moratą.

Dobrze, że w przyszłym tygodniu startuje Bundesliga

Nie sugerowałbym się meczami sprzed kilku lat, od tamtego czasu Crystal Palace znacznie się wzmocniło, a Huddersfield tułało po niższych klasach rozgrywkowych. Z drugiej strony De Boer na ławce to wielka niewiadoma. Nie mniej jednak sadzę, że CP wygra ten mecz.Vimes pisze:Dobra spece od Premier League, postawiłbym coś sobie dzisiaj. Kusi mnie szczególnie Crystal Palace-Huddersfield na remis, bo 6 ostatnich meczów tych drużyn w Londynie zakończyło się remisem. Będzie kolejna powtórka z historii?
Chciałem też postawić na zwycięstwo Chelsea do zera z Burnley, ale gdzie nie zajrzę to typują, że Cześki stracą bramkę.
Co do Chelsea to sam postawiłem, że wygrają do 0. Zobaczymy

"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018"
- Pluto
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
A jezus maria, musze zaczac obstawiac ta lige na zywo, bylem pewien ze Liverpool to zawali w koncowce.
Po szesciu golach we Włoszech, Hiszpanii czy Francji mysle sobie "wow ale to bylo meczycho" a w Anglii "ale sie pokopali".
Jeszcze a propos ekipy Kloppa, bylo w zeszlym sezonie paru ludzi, ktorym powinni pokazac drzwi a ci nadal sa w pierwszym skladzie. Z bramkarzem na czele....
Po szesciu golach we Włoszech, Hiszpanii czy Francji mysle sobie "wow ale to bylo meczycho" a w Anglii "ale sie pokopali".
Jeszcze a propos ekipy Kloppa, bylo w zeszlym sezonie paru ludzi, ktorym powinni pokazac drzwi a ci nadal sa w pierwszym skladzie. Z bramkarzem na czele....

calma calma
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Dobrze wiedzieć, że nic się nie zmieniło - Liverpool to nadal frajerzy
Na tym zakończę, bo za chwilę wpadnie Maly przekonując o ich wyższości nad Tottenhamem. Salah również z debiutanckim trafieniem. Trent Alexander-Arnold - nie znam człowieka, ale ma świetnie ułożoną po stałe fragmenty prawą nogę. Być może akurat mu wyszło, ale kilkukrotnie zawijał co do centymetra, czym stwarzał zagrożenie pod bramką Watfordu. W defensywie dość mizernie.
Straszna bieda na środku pomocy i obronie w ekipach z Topu. Ciężki orzech do zgryzienia, ale swój głos oddałbym na The Reds. Za to obecne kadry Chelsea i City to jedna wielka dysproporcja przyprawiająca o ból głowy.
Pierwszy kto przekona zespoły PL o zaletach pakowania kasy w inne pozycje niż ofensywne dostanie pomnik i zostanie obsypany złotem, zrewolucjonizowanie angielskiego footballu.
Conte w klubowym wdzianku wygląda jak cieć

Straszna bieda na środku pomocy i obronie w ekipach z Topu. Ciężki orzech do zgryzienia, ale swój głos oddałbym na The Reds. Za to obecne kadry Chelsea i City to jedna wielka dysproporcja przyprawiająca o ból głowy.
Pierwszy kto przekona zespoły PL o zaletach pakowania kasy w inne pozycje niż ofensywne dostanie pomnik i zostanie obsypany złotem, zrewolucjonizowanie angielskiego footballu.
Conte w klubowym wdzianku wygląda jak cieć

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Vimes
- Juventino
Mordeczka z okładki programu meczowego dostał czerwoną kartkę i nici z czystego konta Cześków.panlider pisze:Nie sugerowałbym się meczami sprzed kilku lat, od tamtego czasu Crystal Palace znacznie się wzmocniło, a Huddersfield tułało po niższych klasach rozgrywkowych. Z drugiej strony De Boer na ławce to wielka niewiadoma. Nie mniej jednak sadzę, że CP wygra ten mecz.Vimes pisze:Dobra spece od Premier League, postawiłbym coś sobie dzisiaj. Kusi mnie szczególnie Crystal Palace-Huddersfield na remis, bo 6 ostatnich meczów tych drużyn w Londynie zakończyło się remisem. Będzie kolejna powtórka z historii?
Chciałem też postawić na zwycięstwo Chelsea do zera z Burnley, ale gdzie nie zajrzę to typują, że Cześki stracą bramkę.
Huddersfield prowadzi dwoma golami

- panlider
- Juventino
Chyba nie mogłem się już bardziej pomylić stawiając te mecze, Chelsea i CP w plecyVimes pisze:Mordeczka z okładki programu meczowego dostał czerwoną kartkę i nici z czystego konta Cześków.panlider pisze:Nie sugerowałbym się meczami sprzed kilku lat, od tamtego czasu Crystal Palace znacznie się wzmocniło, a Huddersfield tułało po niższych klasach rozgrywkowych. Z drugiej strony De Boer na ławce to wielka niewiadoma. Nie mniej jednak sadzę, że CP wygra ten mecz.Vimes pisze:Dobra spece od Premier League, postawiłbym coś sobie dzisiaj. Kusi mnie szczególnie Crystal Palace-Huddersfield na remis, bo 6 ostatnich meczów tych drużyn w Londynie zakończyło się remisem. Będzie kolejna powtórka z historii?
Huddersfield prowadzi dwoma golami. Stawiając na remis chyba ich nie doceniłem :roll:.

W zasadzie po czerwonej kartce dla Cahilla wszystko był jasne, betonowemu Conte zawalił się cały plan na ten mecz i było oczywiste, że nic już nie wymyśli

Zresztą patrząc na ławkę Chelsea, to nasza z poprzedniego sezonu robiła ogromne wrażenie, same no name'y (z wyjątkiem Moraty i Caballero), nie wiem, co robił Antek przez całe okno, poza nieudolnymi próbami ściągnięcia Sandro

Co do CP, to albo to magiczna ręka De Boera albo brak Cabaye'a, chociaż jeden piłkarz nie może mieć takiego wpływu na całą drużynę... ogólnie uważam, że szefowie CP zrobili straszny błąd zwalniając Alana Pardew w 2016 r.
Faworyci jak na razie mocno w kratkę, Arsenal ledwo do przodu, Liverpool z remisem, Chelsea kompletna klęska, ciekawe co pokaże City.
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018"
- jackop
- Juventino
Poezja
Jeremie Boga -> Andreas Christensen mocnym kandydatem na Zmianę Milenium w wykonaniu Mistrza Anglii.
Antonio chyba chce podążyć ścieżką Ranieriego.
Wazza też już z brameczką :hellyes:

Antonio chyba chce podążyć ścieżką Ranieriego.
Zaskakująco wielu tych ludzi znikąd, nie tylko w Niebieskiej Części Londynu.panlider pisze:Zresztą patrząc na ławkę Chelsea, to nasza z poprzedniego sezonu robiła ogromne wrażenie, same no name'y
Wazza też już z brameczką :hellyes:

- panlider
- Juventino
Strzelił gola, teraz tylko pozostaje nam czekać na post Małego albo Makiavela :facepalm2:CavAllano pisze:Antonio odechciało się robić cyrku przy linii bocznej, coś spokorniał.
Morata co podanie to się na piłce przewraca. As.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Czekam na zestawienie wspaniałych statystyk Alvaro. Bramka i asysta - na to czekałem.
Teraz się zacznie (zaczęło się - w temacie o Moracie :lol: ).
Ostatnio zmieniony 12 sierpnia 2017, 17:57 przez mrozzi, łącznie zmieniany 2 razy.
- Vanquish
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Jest najskuteczniejszym napastnikiem Chelsea w tym sezonie, czego chcesz więcej, by w niego uwierzyć?CavAllano pisze:Czekam na zestawienie wspaniałych statystyk Alvaro.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Chelsea porażka na własne życzenie, 2 czerwa tego się wygrać nie da, swoją drogą jak do końca okienka się nie wzmocnią to Conte może im w niedalekiej przyszłości powiedzieć do widzenia:)
- jackop
- Juventino
Po pierwszej czerwonej Morata strzela gola, po drugiej zalicza asystę. Wystarczyło, żeby ktoś jeszcze wyleciał i może wywalczyłby karnego 
Co to jest to to, co wystawił wizjoner Guardiola?
3-5-2 ze Stonesem jako centralnym defensorem, Danilo na lewym wahadle i trójką środkowych Silva-Fernandinho-de Bruyne. Nie wiem czy to jest jakieś trenowane ustawienie docelowe, ale jeśli mu pyknie - szacun.
Przy okazji na ławce lub poza kadrą meczową jakieś +/- 350 mln € w kopaczach :roll:

Co to jest to to, co wystawił wizjoner Guardiola?

Przy okazji na ławce lub poza kadrą meczową jakieś +/- 350 mln € w kopaczach :roll: