Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2017, 21:24

Nie lekcewazylbym zupelnie tematu Strootmana, to pilkarz o charakterystyce dokladnie takiej, jakiej potrzebujemy. Silny, dobrze trzymajacy sie na nogach, dobrze grajacy w defensywie, a przy okazji takze mocny w grze do przodu. Gdyby nie ta okropna kontuzja, to Holender juz dawno gralby w duzo lepszym klubie, niz Roma. W zeszlym sezonie wreszcie zdrowie mu sprzyjało i obie rundy mial porządne. Polecam przejrzec jego statystyki defensywne (2.7 odbiorow na mecz, 1.7 przechwytów, lepiej niz duza część topowych obroncow).

Jedynym problemem jesli chodzi o Holendra nie jest nawet cena czy jego nastawienie do nas, ale przede wszystkim zdrowie - jesli zdrowie by mu sprzyjało to dla mnie bylby to fantastyczny transfer.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2017, 21:30

Według Di Marzio czynimy starania o Kovacicia, nie wiadomo póki co nic o cenie, ale Tottenham dawał 30 i Real podziękował.

Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2017, 21:31

Co z tym Leminą? Zadnych zdjec, twittow nic? Rzekomo mialy byc testy medyczne dzis.

kubraczek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2017, 21:38

Kamex22 pisze:Co z tym Leminą? Zadnych zdjec, twittow nic? Rzekomo mialy byc testy medyczne dzis.
Tuttosport pisało, że Lemina przebywa na testach. Sky Sport dodaje, że jutro możemy spodziewać się oficjalki.

Motoryzacja to nasza pasja - https://moto-przestrzen.pl/
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2017, 21:53

Okazuje się, że Kovacic ma klauzulę 50M, dalibyście?

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2017, 22:02

Vincitore pisze:Okazuje się, że Kovacic ma klauzulę 50M, dalibyście?
moooze gdyby był nam potrzebny. Choć i tak chyba za dużo.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
LukaszG / DLuGi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2017, 22:03

Nie. Real kupił go za około 30mln z tego co pamiętam z Interu w którym grał świetnie. Śmiem twierdzić, że podczas dwuletniego pobytu w Realu jego wartość nie skoczyła ani o cent w górę :think:

Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.
kubraczek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2017, 22:09

Zadałbym inne pytanie. Czy właśnie takiego piłkarza potrzebujemy? Bo moim zdaniem potrzebujemy kogoś silnego fizycznie.

Motoryzacja to nasza pasja - https://moto-przestrzen.pl/
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2017, 22:15

@wloski, @Profesor - to któregoś z was autorska teoria, że Asamoah nie może grać w środku z powodu kolana?
jakku1 pisze:Nie lekcewazylbym zupelnie tematu Strootmana.
Nie strasz mnie i naszego sztabu medycznego.
kubraczek pisze:
Zadałbym inne pytanie. Czy właśnie takiego piłkarza potrzebujemy? Bo moim zdaniem potrzebujemy kogoś silnego fizycznie.
Dokładnie. Po co nam drugi piłkarz podobny do Pjanicia?

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2017, 22:21

Myślę, że gdyby większość kibiców mogła mieć tylko 1 życzenie, to byłby to prawy obrońca, żebyśmy nie musieli oglądać De Sciglio/Lichtsteinera/Barzagliego w decydujących meczach LM.
Środek obrony i pomocy to pikuś przy tym, jak wygląda prawa obrona. Przy braku kontuzji Marchisio/Khedira oraz Chiellini/Benatia są oni gwarantem pewnego poziomu. De Sciglio nie jest, musi mocno podciągnąć skillsy.

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2017, 22:25

LukaszG / DLuGi pisze:Nie. Real kupił go za około 30mln z tego co pamiętam z Interu w którym grał świetnie. Śmiem twierdzić, że podczas dwuletniego pobytu w Realu jego wartość nie skoczyła ani o cent w górę :think:
On w Interze nie grał świetnie, ale najlepiej na tle reszty zespołu. Coś jak Icardi. Realowi spodobała się charakterystyka piłkarza i tyle.

dr.DeV

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2017, 22:33

wloski pisze:
dr.DeV pisze:
Adrian27th pisze:Serio piszecie ze nie ma różnicy między obciążeniem na srodku boiska w porównaniu z lewa obrona?:-)
No a co takiego może wpłynąć wydatnie na kolano Kwadwo, że ten nie moze grać an środku bo nie wiem :prochno:
Chyba w życiu w piłkę nie grałeś, że nie widzisz różnicy w obciążeniu poszczególnych partii nóg w danym rejonie boiska.
A kolega grał kiedyś na boku obrony? Powiedzym czy grałeś na przeciwko wiatrakom i chłopaczkom, którzy robią z nóg węzeł marynarski? No chyba nie. Ze zmianą stylu gry się zgodzę, ale w życiu nie wmówisz mi, że ten na boku obrony mniej skręca kolanami od tego na środku... Powiedziałbym nawet, że kontuzje kolan częściej zdarzaja się właśnie na bokach boiska przy dryblingu niż na jego środku od balansu ciała czy ustawiania się. A o to właśnie chodzi na środku pomocy. Co nie zmienia faktu, że nasz murzynek swój maksimum osiagnął i co najwyżej powinien pełnić rolę Estigaribii. No i ta pozycja na tym środku jaką zajmował Asamoah też nie predysponyzuje go do dryblingów i skręcania kolanami. W końcu to bardziej ŚPD, B2B od biedy. I nie mówcie mi, że nie może grać na środku... bo, bo tego się czytać nie da.

Obrazek
wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2017, 22:46

dr.DeV pisze:
wloski pisze:
dr.DeV pisze: No a co takiego może wpłynąć wydatnie na kolano Kwadwo, że ten nie moze grać an środku bo nie wiem :prochno:
Chyba w życiu w piłkę nie grałeś, że nie widzisz różnicy w obciążeniu poszczególnych partii nóg w danym rejonie boiska.
A kolega grał kiedyś na boku obrony? Powiedzym czy grałeś na przeciwko wiatrakom i chłopaczkom, którzy robią z nóg węzeł marynarski? No chyba nie. Ze zmianą stylu gry się zgodzę, ale w życiu nie wmówisz mi, że ten na boku obrony mniej skręca kolanami od tego na środku... Powiedziałbym nawet, że kontuzje kolan częściej zdarzaja się właśnie na bokach boiska przy dryblingu niż na jego środku od balansu ciała czy ustawiania się. A o to właśnie chodzi na środku pomocy. Co nie zmienia faktu, że nasz murzynek swój maksimum osiagnął i co najwyżej powinien pełnić rolę Estigaribii. No i ta pozycja na tym środku jaką zajmował Asamoah też nie predysponyzuje go do dryblingów i skręcania kolanami. W końcu to bardziej ŚPD, B2B od biedy. I nie mówcie mi, że nie może grać na środku... bo, bo tego się czytać nie da.
Oczywiście się nie zgodzę z tym co mówisz, ale na szczęście nie sam jeśli chodzi o opinię na ten temat.

Profesor

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2017, 22:47

Łukasz pisze:@wloski, @Profesor - to któregoś z was autorska teoria, że Asamoah nie może grać w środku z powodu kolana?
jakku1 pisze:Nie lekcewazylbym zupelnie tematu Strootmana.
Nie strasz mnie i naszego sztabu medycznego.
kubraczek pisze:
Dokładnie. Po co nam drugi piłkarz podobny do Pjanicia?
Nie, Allegri tak się wypowiadał w przeszłości, ale było to w zeszłym roku więc ciężko do odkopania. W sumie odkąd się wyleczył, za którymś razem nie próbowali już go do ŚP tylko jak już grał na boku więc ma to pewne pokrycie.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2017, 22:51

dr.DeV pisze: A kolega grał kiedyś na boku obrony? Powiedzym czy grałeś na przeciwko wiatrakom i chłopaczkom, którzy robią z nóg węzeł marynarski? No chyba nie. Ze zmianą stylu gry się zgodzę, ale w życiu nie wmówisz mi, że ten na boku obrony mniej skręca kolanami od tego na środku...
Chyba jak jesteś ułomny to tak robią. Gram na boku obrony i nawet przy zawodnikach świetnych, nie skręcasz i nie robisz obrotów o 360 stopni, tak jak to robisz w środku boiska. Mało tego, w środku boiska więcej jest starć o piłkę, wyskoków do główki i zmiany kierunku biegu. Gdy jesteś w środku musisz interesować się zwrotem w każdą stronę boiska, co w przypadku lewego obrońcy nie jest konieczne.

Jak możesz tego nie rozumieć? Przykładowo Asamoah mając piłkę na swojej pozycji może ją zagrać tylko do środka lub prosto przed siebie. Jego zasięg konieczny to po 90* w każdą stronę. Pjanić natomiast, nie dość że przy przyjęciu piłki musi pilnować się z każdej strony czyli odpowiednio zastawiać przez to że gra plecami do przeciwnika, to jeszcze wykonuje skręty dookoła własnej osi, bo ma możliwość zagrania wszędzie.

Dla ułatwienia, obrazek.

https://ibb.co/b8fY1a

A odnośnie transferów, to teraz się trzeba spodziewać sprzedaży. Kolejne transfery mamy już chyba dogadane, bo pozbywamy się tego co niepotrzebne.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Zablokowany