Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2017, 13:43

Ale media i źródła piszą bardzo prosto. Najpierw odchodzi Lichy, dopiero wtedy przychodzi Cancelo. Nie na odwrót.

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2017, 13:49

Cabrini_idol pisze:Ale media i źródła piszą bardzo prosto. Najpierw odchodzi Lichy, dopiero wtedy przychodzi Cancelo. Nie na odwrót.
Dobrze wiesz, że z tymi mediami różnie bywa. Nazwiska znać mogą, ale kolejność transferów zna pewnie jedynie para Marotta-Paratici. Zresztą kwestia ewentualnej sprzedaży Asamoah może definitywnie zamknąć temat odejścia Lichtsteinera.

realbs

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2017, 13:57

Jak można w ogóle porównywać Mbappe do Keity? Francuz na ten moment przewyższa Senegalczyka umiejętnościami, a jest od niego o 4 lata młodszy. Kylian w wieku 22 lat będzie prawdopodobnie najlepszym napastnikiem na świecie. Jeśli naprawdę ktoś uważa, że Balde jest na tym samym poziomie a jest jedynie mniej medialny, to powinien wyłączyć FMa, i zacząć oglądać trochę piłki.

panlider

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2017, 14:01

realbs pisze:Jak można w ogóle porównywać Mbappe do Keity? Francuz na ten moment przewyższa Senegalczyka umiejętnościami, a jest od niego o 4 lata młodszy. Kylian w wieku 22 lat będzie prawdopodobnie najlepszym napastnikiem na świecie. Jeśli naprawdę ktoś uważa, że Balde jest na tym samym poziomie a jest jedynie mniej medialny, to powinien wyłączyć FMa, i zacząć oglądać trochę piłki.
I po czym to wnosisz? Po kilku świetnych meczach w LM i paru miesiącach w przeciętnej lidze? Zlituj się.
Mbappe ma ogromny potencjał, ale do Messiego, Ronaldo czy nawet Neymara to mu jeszcze bardzo daleko. Dużo zależy od tego czy zostanie jeszcze w Monaco na 1-2 sezony, bo jak teraz wystartuje do Realu, to czarno go widzę.
kubraczek pisze:Mundo Deportivo - Valencia jest otwarta na sprzedaż Cancelo. Cały czas mówi się, że wyceniają go na 25 mln euro, ale wszystko jest uzależnione od Lichsteinera. Jeśli odejdzie to znajdzie się miejsce dla Cancelo. Zainteresowanie wykazują Nice i Wolfsburg, ale Lichsteiner to koszt 8 mln euro, a do tego podobno nie chce opuszczać Turynu.
Może ktoś powinien Lichemu pokazać taką kompilację jego "najlepszych" występów z poprzedniego sezonu (trochę by się tego znalazło) oraz pokazać skróty meczów, które rozegrał w preseasonie. Jak po takim "widowisku" nie dojdzie do wniosku, że pora odejść, to już nic nie pomoże. :prochno:

"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018" :D
Profesor

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2017, 15:26

@panlider
Dlaczego każdy uważa że Mbappe jest lepszy od Keity? Bo w wieku 18-lat pokazuje już ogromny potencjał. Sam przyznaję że poza kompilacjami widziałem tylko jego mecze z Juve. Od razu widać u niego ten błysk. Atakował lewą, prawą stroną, robił z Barzaglim co chciał. Jak tylko pojawiła się szansa na bramkę pokazywał przyspieszenie. Strzelił mimo asysty prawie całej drużyny włącznie z Buffonem po iluś minutach Juve bez bramki w LM

Najbardziej podobał mi się jego wyraz twarzy jak Buffon łapał piłkę i chciał go zagadać, ta determinacja na twarzy.
Poza tym już strzela w reprezentacji, z reguły jak zawodnik strzela też w reprezentacji to znaczy że w innych klubach też będzie.
Pamiętam pierwszy mecz Messiego w LM w Barcy, sorry ale Francuz pokazuje więcej, jak on nie miałby być kimś na miarę Ronaldo Messiego to kto inny?

Uwielbiam zawodników którzy od razu pokazują że są ponadprzeciętni, jak Pogba u nas, pierwsze minuty i już widzisz tą technikę, poruszanie się.

Czasami trzeba kibica przypominać że gracz ma potencjał na gwiazdę, na forum niestety są osoby dla których Lemina jest lepszy od Pogby :facepalm:

Chciałbym go w Juve ale Monako wie, zwłaszcza po Neymarze, że może na nim zarobić baaaardzo dużo.

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2017, 15:29

Jak moze byc w klubie taka sytuacja (o ile to prawda), ze zawodnik juz wypalony, slaby, nie dajacy nic zespolowi, decyduje sobie o zostaniu i uzaleznia transfer kogos na ta pozycje ? Nie pasi to nie zostanie zgloszony i tyle. Przez jego decyzje mamy miec dziure na prawej obronie ?

Co do Cuadrado, to 25-30mln to bedzie dobra kasa za niego.

Cancelo, Keita, SP/DM, moze Schick i konczmy.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2017, 17:01

Osobiście pamiętam Keitę grającego naprawdę ciekawie i pokazującego potencjał już 3 sezony temu. Potem trochę o nim słuch zaginął, skrzydła w Lazio obstawili Anderson z Candrevą, ale ten rok to był jego powrót. Nie zapędzałbym się w porównaniach go do Mbappe, ale Senegalczyk to też jest zawodnik, u którego można dostrzec "to coś".

Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2017, 17:08

Nie jestem przekonany co do tego czy oddanie Cuadrado to dobry pomysł. Mam wrażenie, że on dobrze dogaduje się na boisku z Dybalą.

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Hypeman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2017, 17:15

Push3k pisze:Nie jestem przekonany co do tego czy oddanie Cuadrado to dobry pomysł. Mam wrażenie, że on dobrze dogaduje się na boisku z Dybalą.
I świetnie panuje nad nerwami w kluczowych momentach :smile:

jakiś kretyn na forum Manchesteru United pisze:Wg. La Gazzetto dello Sport Juve interesuje się Milikiem. Za Moratę. W sumie dla niego byłby fajny kierunek, bo na Leicester za wcześnie jeszcze
Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2017, 17:26

Hypeman pisze:
Push3k pisze:Nie jestem przekonany co do tego czy oddanie Cuadrado to dobry pomysł. Mam wrażenie, że on dobrze dogaduje się na boisku z Dybalą.
I świetnie panuje nad nerwami w kluczowych momentach :smile:
To już inna sprawa.

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2017, 18:12

To już wiem czemu chcemy Spinazzole wcześniej. Właśnie dochodzą informacje, że Dortmund nam złożyło 25 mln euro propozycji za Wlocha. :prochno: . My go po prostu chcemy opylic.

Obrazek
zuravski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2017, 18:15

Skąd takie informacje? Można jakiś link :roll: ?

panlider

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2017, 18:27

Cabrini_idol pisze:To już wiem czemu chcemy Spinazzole wcześniej. Właśnie dochodzą informacje, że Dortmund nam złożyło 25 mln euro propozycji za Wlocha. :prochno: . My go po prostu chcemy opylic.
Jeżeli to prawda (nie podałeś źródła), to byłaby straszna głupota, mając na uwadze, jakie "bogactwo" mamy na bokach obrony.

"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018" :D
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2017, 18:35

Możecie mi zaufać. Sky o tym pisze. Jestem na smartfonie i nie chce miś się szukać. Ale nawet na chłopski rozum. Spinazzola po co nam teraz ? Przecież on byłby 3 z ławki na LO.

A 25 mln bo chodzi droga. Sandro jest nie do wygryzenia a Spinazzola nigdy nie byłby podstawowym Juve.

Edit :
Juventus insisting on Spinazzola, they even have an offer of 25m from Dortmund, but Atalanta do not want to negotiate an early return. #Sky

Obrazek
realbs

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2017, 19:07

panlider pisze:
realbs pisze:Jak można w ogóle porównywać Mbappe do Keity? Francuz na ten moment przewyższa Senegalczyka umiejętnościami, a jest od niego o 4 lata młodszy. Kylian w wieku 22 lat będzie prawdopodobnie najlepszym napastnikiem na świecie. Jeśli naprawdę ktoś uważa, że Balde jest na tym samym poziomie a jest jedynie mniej medialny, to powinien wyłączyć FMa, i zacząć oglądać trochę piłki.
I po czym to wnosisz? Po kilku świetnych meczach w LM i paru miesiącach w przeciętnej lidze? Zlituj się.
Mbappe ma ogromny potencjał, ale do Messiego, Ronaldo czy nawet Neymara to mu jeszcze bardzo daleko. Dużo zależy od tego czy zostanie jeszcze w Monaco na 1-2 sezony, bo jak teraz wystartuje do Realu, to czarno go widzę.
Po KILKU świetnych meczach? Kolego, nie rozśmieszaj mnie. I nagle Ligue 1 taka przeciętna :facepalm: Ciekawe czy gdyby poszły plotki o Verrattim to też byś pasował, bo w końcu to piłkarz z Serie B i Ligue 1, czyli totalnie przeciętnych lig. Nikt tutaj nie pisał czy Mbappe osiągnie poziom Ronaldo i Messiego, czy też nie, po prostu stwierdziłem, że już na tę chwilę Francuz jest zawodnikiem lepszym od Keity, a co dopiero za cztery lata.

Zablokowany