Transfery w Europie
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
marketingowo nie zastąpią go nikim choćby mieli i 300mln na transfery, musieliby Ronaldo kupić a to nierealne, sportowo natomiast to już ich ból głowy, być może znów wrócą do gry 2 z przodu, być może nie, ale to już tak na prawdę nie nasze zmartwienie bo dla nas, nawet jak odejdzie Dybala za te 150 to będzie dobry deal na ten moment bo Pawełek w 451 gra po prostu słabo, będziemy mogli tylko żałować Jamesa
a zakaz transferowy owszem mogą, ale on nie obowiązuje od zaraz tylko ma się czas na przygotowanie
a zakaz transferowy owszem mogą, ale on nie obowiązuje od zaraz tylko ma się czas na przygotowanie
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Pluto
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
Zastrzegam sobie prawo do własnej opinii. 
Mbappe jawi mi się jako gwarant goli i ogrywania na skrzydle najlepszych obrońców, także w najtrudniejszych meczach a pozostali jako czarusie, którzy z Osasuną założą parę siatek i zrobią coś zachwycającego ale przez Ramosa czy Chielliniego zostaną zjedzeni.

Mbappe jawi mi się jako gwarant goli i ogrywania na skrzydle najlepszych obrońców, także w najtrudniejszych meczach a pozostali jako czarusie, którzy z Osasuną założą parę siatek i zrobią coś zachwycającego ale przez Ramosa czy Chielliniego zostaną zjedzeni.
calma calma
- Garreat
- Juventino
- Podziekował: 32 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Jeszcze co do Neymara...
Juz jego transfer do Barcy byl szyty grubymi nicmi. Neymar Senior to niezly przekret, zrobili na spolke z klubem jakies ekstremalne kombinacje. Nie jestem ekspertem w temacie, ale Barcelona ostatecznie przyplacila to (cegielka do kolekcji) banem transferowym, a sam prezes Rosell podal sie do dymisji. Slaba polityka nowego prezesa Bartomeu poszla w niepamiec - MSN odpalilo i w sezonie 14/15 (Berlin) zaliczyli tryplet.
Czas lecial, kiepskie transfery klepane przez Barto trwaly nadal. Spadlo drastycznie znaczenie slynnej szkolki La Masii. Pomoc sie rozleciala, w ataku jest Messi, Suarez i tyle. Grube miliony utopione w Ardy, Gomesy, Vidale, Vermaeleny... Nic nie odbieram tym zawodnikom, to w klubie powinni wiedziec, czy dana postac wpasuje sie w zespol. I zrobic wszystko, by sie wpasowala.
Teraz przychodzi taki Neymar, rzuca walizke na stol i mowi 'pa pa'
.
Neymar Senior sie smieje, Bartomeu ma gula, a kibice niepewnie patrza w przyszlosc. Aha, w miedzyczasie Real odjechal na kilometr do przodu...
Czy bylo warto dla triplety? Nie wiem, nie kibicuje Barcelonie. Pewnie duzo zalezy od tego, czy rzeczone 220 baniek pozwoli dogonic Madryt.
Podsumowujac, mozna sie solidaryzowac z Katalonia lub nie. Jednak prawda taka, ze w duzej mierze sami sobie zgotowali ten los.
Moim zdaniem nie warto wchodzic w dziwne uklady z cyganami i tyle.
Juz jego transfer do Barcy byl szyty grubymi nicmi. Neymar Senior to niezly przekret, zrobili na spolke z klubem jakies ekstremalne kombinacje. Nie jestem ekspertem w temacie, ale Barcelona ostatecznie przyplacila to (cegielka do kolekcji) banem transferowym, a sam prezes Rosell podal sie do dymisji. Slaba polityka nowego prezesa Bartomeu poszla w niepamiec - MSN odpalilo i w sezonie 14/15 (Berlin) zaliczyli tryplet.
Czas lecial, kiepskie transfery klepane przez Barto trwaly nadal. Spadlo drastycznie znaczenie slynnej szkolki La Masii. Pomoc sie rozleciala, w ataku jest Messi, Suarez i tyle. Grube miliony utopione w Ardy, Gomesy, Vidale, Vermaeleny... Nic nie odbieram tym zawodnikom, to w klubie powinni wiedziec, czy dana postac wpasuje sie w zespol. I zrobic wszystko, by sie wpasowala.
Teraz przychodzi taki Neymar, rzuca walizke na stol i mowi 'pa pa'

Neymar Senior sie smieje, Bartomeu ma gula, a kibice niepewnie patrza w przyszlosc. Aha, w miedzyczasie Real odjechal na kilometr do przodu...
Czy bylo warto dla triplety? Nie wiem, nie kibicuje Barcelonie. Pewnie duzo zalezy od tego, czy rzeczone 220 baniek pozwoli dogonic Madryt.
Podsumowujac, mozna sie solidaryzowac z Katalonia lub nie. Jednak prawda taka, ze w duzej mierze sami sobie zgotowali ten los.
Moim zdaniem nie warto wchodzic w dziwne uklady z cyganami i tyle.
- wagner
- Juventino
Od momentu wydania komunikatu przez Barcelonę stało się dla mnie jasne, że ogłoszenia tego transferu to kwestia dni. Zastanawiam się co kryło się pod tą całą operacją. Oczywiście nie trzeba tematu rozwijać żeby ocenić, że elementem znaczącym były pieniądze. Jednak co to oznacza ze sportowego punktu widzenia dla Neymara. Dochodzę do tego samego wniosku, który wydawał mi się obalony przez stworzenie i funkcjonowanie trio Neymar-Suarez-Messi w zdrowej relacji. Jednak znów utwierdzam się w przekonaniu, że na dłuższą metę "trzech" to za dużo. Jakąś tam przeciwwagę dostrzegam w czasach Barcelony Ronaldinho, gdzie to wszyscy się wzajemnie uzupełniali, żeby ich gwiazdor mógł błyszczeć. Neymar nie wiadomo jak by grał zawsze były jednym z najlepszych, a tym najlepszym byłby Messi. Jeśli chce dokonywać rzeczy ponad dwójkę Messi, Ronaldo musi zbudować coś wokół siebie i skupić uwagę na sobie. Widział to już Sanchez uważam, że dostrzegł to i Brazylijczyk. Za wykonywane transfery trofeów się nie przyznaje, jednak PSG "uzupełnia" swój skład o Alvesa i Neymara co znacząco podnosi, już i tak z resztą wysoką, jakość sportową. Liga Mistrzów staje się coraz bardziej wyrównana, co może znacząco wpłynąć na jej atrakcyjność. Kwota transferu? Niedorzeczna, ale o tej niedorzeczności mówimy już od kilku lat i ta niedorzeczność nie ma końca.
- Sila Spokoju
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 51 razy
Rynek jest coraz bardziej szalony.
Powinniśmy ustawić za Dybale klauzule 250 mln, a może jakiś szejk się machnie na taką kwotę
Powinniśmy ustawić za Dybale klauzule 250 mln, a może jakiś szejk się machnie na taką kwotę

- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
jest info o przyczynie odejścia Neymara

a tak poważniej to pytaliśmy się co może prezes ligi...
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/li ... ony/b2zk2l
czyli w zasadzie nic nie może poza zrobieniem z siebie głupka i być może przeciągnięciu sprawy o kilka dni

http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/li ... ony/b2zk2l
czyli w zasadzie nic nie może poza zrobieniem z siebie głupka i być może przeciągnięciu sprawy o kilka dni
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Cabrini_idol
- Juventino
Prawda jest taka, że w dzisiejszym futbolu to piłkarz decyduje o swojej przyszłości, to on decyduje kiedy i gdzie chce iść. Przykre. Marotta przynajmniej nie robi nam nadziei i mówi wprost, że jak zawodnik nie chce grać dla klubu to nie można go trzymać na siłę.

- Antichrist
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Rozmawiałem z kumplem, który mi mówił, że PSG obchodzi FFP w ten sposób, że Araby płacą Neymarowi za promocję MŚ, które się u nich odbędą w kwocie takiej, jaką wynosi jego klauzula. On wykupuje swoją kartę (co ponoć jest normalne w Hiszpanii) i podpisuje nowy kontrakt z PSG na zasadzie wolnego transferu. Próbowałem to zweryfikować dzisiaj tak na szybko i owszem, kilka źródeł podaje info, że wykupienie karty przez piłkarza jest normalne, tak nie wspomina się o tym rzekomym kontrakcie na promocje. Ktoś może potwierdzić, czy to prawda? 😉
The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Dziwi mnie aż taka determinacja Neymara aby opuścić Barcę, źle mu tam było ? W PSG będzie królem i będzie miał większy hajs ale na tym kończą się chyba jego ambicje.

- Gandalf8
- Juventino
Może nie chce być w cieniu Messiego? A może Suarez go podgryza? W PSG będzie gwiazdą nr 1.MRN pisze:Dziwi mnie aż taka determinacja Neymara aby opuścić Barcę, źle mu tam było ? W PSG będzie królem i będzie miał większy hajs ale na tym kończą się chyba jego ambicje.
Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
- annihilator1988
- Juventino
Wzruszył mnie ten filmik Nejmara, w którym tłumaczy się dlaczego odchodzi. Kasa, kasa, kasa. Dobrze, niech Barcelona wyda teraz te 100 mln na Pałlinio i drugie tyle na Cutinjo 

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- dr.DeV
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Dobrze, że się tak stało. Może teraz Barcelona przestanie być klubem "parodystów". Śmieszy natomiast kwota jaką zapłacono za Brazylijczka...
Przecież to jest dramat, no ale to uruchomi karuzelę transferową. Wiadomka, że teraz Barcelona będzie duszona co do centa.
A no i tego, gdzie te wszystkie płaczki, które ryczą w niebogłosy jak zawodnik chce od nas odejść i my go puszczamy wolno?
Przecież to jest dramat, no ale to uruchomi karuzelę transferową. Wiadomka, że teraz Barcelona będzie duszona co do centa.
A no i tego, gdzie te wszystkie płaczki, które ryczą w niebogłosy jak zawodnik chce od nas odejść i my go puszczamy wolno?