Transfery w Europie
- juventusprzemek
- Juventino
Fernando chyba Antek potrzebuje ławki ?wagner pisze:W angielskich mediach pojawiły się informacje jakoby Conte chciał do Chelsea sprowadzić Benjamin Mendyego (City nie proponuje pieniędzy, które oczekuje AS za tego zawodnika) oraz... Fernando Llorente. (sky)
- Poulinho
- Juventino
Transfer Neymara do PSG coraz bliżej. Suma jest ogromna, ale zastanawiam się czy przypadkiem PSG to sie nie opłaci (finansowo). Szum medialny już jest, Neymar to aktualnie jeden z najlepszych produktów marketingowych w futbolu, to może choć w części sfinansować ten transfer i podobno PSG wyliczyło, że właśnie dzięki temu unikną problemów z FPP.
Jestem mega ciekaw jak Francuzi będą wyglądać w przyszłym sezonie pod względem piłkarskim. Neymar to zawodnik, który sam może wygrywać spotkania, ale czy pucharu też?
Jednak jest ryzyko, że razem z Alvesem rozwalą szatnie, zresztą jest tam tak dużo indywidualności, że jak to pierdyknie to zdziwienia nie powinno być.
Jestem mega ciekaw jak Francuzi będą wyglądać w przyszłym sezonie pod względem piłkarskim. Neymar to zawodnik, który sam może wygrywać spotkania, ale czy pucharu też?
Jednak jest ryzyko, że razem z Alvesem rozwalą szatnie, zresztą jest tam tak dużo indywidualności, że jak to pierdyknie to zdziwienia nie powinno być.
- panlider
- Juventino
Ten transfer to jest obłęd. Jak jeden piłkarz może kosztować ponad 200 milionów? Za tyle można kupić 4 klasowych piłkarzyPoulinho pisze:Transfer Neymara do PSG coraz bliżej. Suma jest ogromna, ale zastanawiam się czy przypadkiem PSG to sie nie opłaci (finansowo). Szum medialny już jest, Neymar to aktualnie jeden z najlepszych produktów marketingowych w futbolu, to może choć w części sfinansować ten transfer i podobno PSG wyliczyło, że właśnie dzięki temu unikną problemów z FPP.
Z drugiej strony jak Monaco chce dostać za Mbappe ponad 150 melonów, to 220 za Neymara to promocja

"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018"
- Cabrini_idol
- Juventino
Dybala 150pablo1503 pisze:Coutinho 100, Mbappe 150, Neymar 222... Jeżeli te transfery dojdą do skutku, to rynek znów w małym stopniu ulegnie zniszczeniu. :roll:

- panlider
- Juventino
Oddanie Dybali, nawet za 150 milionów, oznaczałoby nową jakość w naszych poczynaniach transferowych, zamiast jak co roku żegnać jednego podstawowego zawodnika stracilibyśmy 2. Z drugiej strony za takie pieniądze to moglibyśmy Griezmanna kupićCabrini_idol pisze:Dybala 150pablo1503 pisze:Coutinho 100, Mbappe 150, Neymar 222... Jeżeli te transfery dojdą do skutku, to rynek znów w małym stopniu ulegnie zniszczeniu. :roll:Takie kwoty przewijają się w mediach i tylko za tyle Juventus oddałby Dybalę.

rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018"
- Cabrini_idol
- Juventino
Ale podobno La Liga nie wyraziła zgody na wpłacenie klauzuli. Nie zgadzają się i są pewnie, że PSG łamie FFP.

- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 38 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Ale co oni mają do gadana? Ten cały prezydent La Lige wypowiada się jakby to od niego zależał transfer.Cabrini_idol pisze:Ale podobno La Liga nie wyraziła zgody na wpłacenie klauzuli. Nie zgadzają się i są pewnie, że PSG łamie FFP.
- panlider
- Juventino
Może z Neymarem w składzie PSG w końcu przejdzie do 1/2 LMsquinter pisze:Neymar opuścił dziś trening za zgodą FCB. Deal is done. 222 miliony, masakra. Do tego czytam o jakichś planach organizacji parady ulicami Paryża. Mają rozmach s...

Mnie ten klubik śmieszy, niech sobie wydają kolejne setki milionów euro, ale z takim trenerem i obroną nie mają czego szukać w LM.
Jestem za to ciekawy co zrobi teraz Barcelona. Mają ponad 200 milionów na transfery, dziwne, że nie próbowali włączyć Verattiego do tej transakcji. No i mam nadzieję, że ruszą po Coutinho, a nie po Dybalę.
- mibor
- Juventino
Sorry ale dla mnie świat oszalał, płacąc takie kwoty za kopacza... wiem, że to temat rzeka, ale mimo wszystko jak dla mnie budzi ogromny niesmak...squinter pisze:Neymar opuścił dziś trening za zgodą FCB. Deal is done. 222 miliony, masakra. Do tego czytam o jakichś planach organizacji parady ulicami Paryża. Mają rozmach s...
Juve, storia di un grande amore
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
@Poprostu: może oglądał Piłkarskiego pokera i myśli, że może nie dać "Grundolowi" zgody na odejście za granicę? ;D
a może rzeczywiście jakiś kwitków może nie podpisać bez których transfer nie dochodzi do skutku? jest coś takiego jak international clearance i być może tym chce walczyć prezydent La ligi?
a może rzeczywiście jakiś kwitków może nie podpisać bez których transfer nie dochodzi do skutku? jest coś takiego jak international clearance i być może tym chce walczyć prezydent La ligi?
http://www.gazettelive.co.uk/sport/foot ... ow-9795447The association which a player is leaving (in this case, the Spanish FA) issues the certificate to the country he is transferring to.
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Cabrini_idol
- Juventino
Nie wiem co ma do gadania. Widocznie La Liga musi też dać stempel tej transakcji. Nie wiem jak to się odbywa przy takich kwotach wraz z naruszeniem FFP, bo wiadomo, każdy głupi wie, że PSG złamie tą zasadę.Poprostu pisze:Ale co oni mają do gadana? Ten cały prezydent La Lige wypowiada się jakby to od niego zależał transfer.Cabrini_idol pisze:Ale podobno La Liga nie wyraziła zgody na wpłacenie klauzuli. Nie zgadzają się i są pewnie, że PSG łamie FFP.

- Poulinho
- Juventino
Tylko, że La Liga nie może sobie odgórnie, sama z siebie, w sierpniu, stwierdzić, że PSG narusza FPP. Tego nie może nawet UEFA, bo dokonuje przeglądu FPP dopiero po zakończeniu roku. Oczywiście Prezydent La Liga może sobie jakiegoś tam stempelka nie podbić, ale będzie się to wiązało z postępowaniem ze strony PSG i zapewne wykluczeniem gościa ze struktur federacji, a Neymar i tak i tak zagra we Francji.Cabrini_idol pisze:Nie wiem co ma do gadania. Widocznie La Liga musi też dać stempel tej transakcji. Nie wiem jak to się odbywa przy takich kwotach wraz z naruszeniem FFP, bo wiadomo, każdy głupi wie, że PSG złamie tą zasadę.Poprostu pisze:Ale co oni mają do gadana? Ten cały prezydent La Lige wypowiada się jakby to od niego zależał transfer.Cabrini_idol pisze:Ale podobno La Liga nie wyraziła zgody na wpłacenie klauzuli. Nie zgadzają się i są pewnie, że PSG łamie FFP.