Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 lipca 2017, 14:02

Skąd pomysł, że jest to netto? Czegoś nie rozumiem, albo jestem ślepy?
Ile on zarabia w Czelsi?

Nie pasuje mi ta kwota. Przecież nawet w premier league nie dają tyle takim piłkarzom. To ile Pogba dostal, 25mln brutto?

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 lipca 2017, 14:18

Matic zarabia teraz około 5,2 mln euro netto.

Pogba zarabia ponad 14 mln euro netto. Dostał podwyżkę bo miał zapis, że po awansie do LM z MU dostanie około 30 tys funtów więcej do tygodniówki.

Obrazek
RoyM

Bawarczyk
Bawarczyk

Nieprzeczytany post 30 lipca 2017, 14:39

Moim zdaniem angielskie tygodniówki są brutto. Zawsze mi się wydawało, że tylko Messi z Ronaldo negocjowali zarobki netto, a cała reszta ma brutto.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 lipca 2017, 14:41

Ale ja podałem netto. Pogba zarabia prawie 20 mln euro brutto obecnie.

Musisz szukać w google salary after tax albo net worth.

Obrazek
RoyM

Bawarczyk
Bawarczyk

Nieprzeczytany post 30 lipca 2017, 14:47

Ja znalazłem, że Pogba zarabia 290 tys. funtów tygodniowo brutto czyli koło 16 mln brutto. Wzrost tej tygodniówki o 30 tys. da koło 18 mln brutto.

Wydaje mi się to sensowne. Inaczej taki Matic zarabiałby więcej niż Lewy z Mullerem :prochno: Nie ma szans, że Robert by został w Bayernie gdyby w PL aż takie pieniądze były.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 lipca 2017, 14:52

Szczerze ja sam się gubię w tych wysokościach kontraktu piłkarzy, szczególnie na Wyspach. Wydaje mi się jednak, że Pogba nie zarabia mniej niż 12-13 mln euro rocznie netto, i takie informacje znalazłem na różnych stronach.

Powiedz mi kto zarabia najwięcej w BM, powiedz to w postaci dochodów netto.
Lewy i Muller zarabiają tyle co Higuain i Dybala czyli po 8 -8,5mln euro netto ?

Obrazek
zuravski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 lipca 2017, 15:16

Cabrini_idol pisze:Szczerze ja sam się gubię w tych wysokościach kontraktu piłkarzy, szczególnie na Wyspach. Wydaje mi się jednak, że Pogba nie zarabia mniej niż 12-13 mln euro rocznie netto, i takie informacje znalazłem na różnych stronach.

Powiedz mi kto zarabia najwięcej w BM, powiedz to w postaci dochodów netto.
Lewy i Muller zarabiają tyle co Higuain i Dybala czyli po 8 -8,5mln euro netto ?
Sorry ale Pipita i Dybala zarabiają odpowiednio 7,5 i 7 milionów euro netto wiec zaklinasz rzeczywistość. Lewy z tego co ja sie orientuje ma około 9,5 netto ale pewnie kolega Bawarczyk poprawi mnie bo ma większa wiedzę na ten temat. Natomiast 9 mln dla Matica to absurd i nie jestem w stanie w to uwierzyć. Faktycznie Premier płaci słono swoim zawodnikom ale nie stwarzajmy tez takich dysproporcji miedzy nimi a pozostałymi ligami, bo to różnice przeważnie kilku milionów w przypadku przede wszystkim zawodników ofensywnych.

tomassi14

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 lipca 2017, 15:28

Cabrini_idol pisze:Tomassi ale zdajesz sobie sprawię, że koszt Maticia to 8-9 mln NETTO na kontrakcie ? Co z tego, że przyszedłby za 40-45 mln jak jemy samemu musielibysmy dać 16-18 mln brutto za rok gry, a pewnie kontrakt na minimum 4 lata. To jest głupota, i jak mówił Rummenige z BM, nie będziemy się bawić w takie przepłacanie bo to zmierza w jednym kierunku, złym.

Sanches z BM to strasznie słaby jeszcze piłkarz, nie jest to materiał na Bayern ani Juventus, dlatego BM chce się go pozbyć za wszelką cenę.
To sie zdecyduj czy optujesz za topem któremu trzeba zapłacić czy za ogorem ktory i tak dostanie te 3-4mln netto, twoje podliczenia kosztu Matica sa dla united, wiadomo ze Juventus tyle nie da za zawodnika a jemu takiej pensji tez nie zaproponuje, nasza szansa to jedynie upór Romkow żeby nie oddawać grajka do bezpośredniego rywala

RoyM

Bawarczyk
Bawarczyk

Nieprzeczytany post 30 lipca 2017, 15:33

Nie wiem dokładnie ile zarabiają netto. Brutto Muller ma 15 mln, a Lewy podobno tyle samo albo trochę więcej. Odprowadzają 45% od większości tej sumy więc na koniec zarabiają podobnie co Higuain i Dybala.

Pogba możliwe że ma wysoką netto, w to jestem w stanie uwierzyć, ale Matic musi mieć w brutto. Inaczej naprawdę nie wyobrażam sobie jak taki Bayern zatrzymał Lewego jeśli w PL miałby z 10 mln brutto więcej co sezon. Bayern musiał mu dać konkurencyjną ofertę.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 lipca 2017, 15:57

tomassi14 pisze:
Cabrini_idol pisze:Tomassi ale zdajesz sobie sprawię, że koszt Maticia to 8-9 mln NETTO na kontrakcie ? Co z tego, że przyszedłby za 40-45 mln jak jemy samemu musielibysmy dać 16-18 mln brutto za rok gry, a pewnie kontrakt na minimum 4 lata. To jest głupota, i jak mówił Rummenige z BM, nie będziemy się bawić w takie przepłacanie bo to zmierza w jednym kierunku, złym.

Sanches z BM to strasznie słaby jeszcze piłkarz, nie jest to materiał na Bayern ani Juventus, dlatego BM chce się go pozbyć za wszelką cenę.
To sie zdecyduj czy optujesz za topem któremu trzeba zapłacić czy za ogorem ktory i tak dostanie te 3-4mln netto, twoje podliczenia kosztu Matica sa dla united, wiadomo ze Juventus tyle nie da za zawodnika a jemu takiej pensji tez nie zaproponuje, nasza szansa to jedynie upór Romkow żeby nie oddawać grajka do bezpośredniego rywala
Decyduję się na to co zrobi i zadecyduje zarząd, aby nadal w Juventusie finanse były prowadzone zdrowo. Matic nie jest wart 50 mln euro i takich zarobków, więc odpuszczamy. Mądrze. Can nie jest wart 40-45 mln i zarobków na poziomie 5-6 mln euro. Matuidi jest maks wart 20 mln i tyle chcemy dać za niego plus kontrakt na 4 mln rocznie. To jest najmądrzejsza decyzja, pytanie czy dogadamy się z PSG.

Czyli Muller i Lewy zarabiają praktycznie tyle samo co Dybala i Higuain.

Obrazek
tomassi14

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 lipca 2017, 16:07

Cabrini_idol pisze:
tomassi14 pisze:

Decyduję się na to co zrobi i zadecyduje zarząd, aby nadal w Juventusie finanse były prowadzone zdrowo. Matic nie jest wart 50 mln euro i takich zarobków, więc odpuszczamy. Mądrze. Can nie jest wart 40-45 mln i zarobków na poziomie 5-6 mln euro. Matuidi jest maks wart 20 mln i tyle chcemy dać za niego plus kontrakt na 4 mln rocznie. To jest najmądrzejsza decyzja, pytanie czy dogadamy się z PSG.

Czyli Muller i Lewy zarabiają praktycznie tyle samo co Dybala i Higuain.
Wszystko zależy od Maxa jakiego typu chce mieć zawodnika obok Pjanica, i jakie założenia taktyczne ma on wypełniać, ja nie widze Matiuduego w naszym ustawieniu obecnym

Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 lipca 2017, 16:49

Co do Lewego dodam, że bylo kilka plotek z niezłych źródeł o tym, że dostał nawet dwie dyszki brutto. Tylko Bayern nie bardzo chcial udzielić informacji na ten temat.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 30 lipca 2017, 18:34

Matic juz w osrodku treningowym United (pojawilo sie nawet foto pomocnika w koszulce tego klubu). Czekamy na warunki transferu. Media podaly, ze Chelsea chciala go oddac do nas, ale zawodnik preferowal powrot pod skrzydla Mourinho. Strzelam, ze Ruskim chodzilo o probe urobienia Juve w sprawie Sandro. Conte tlupie nozka i ciagle podbija oferty.

Tak niby ten Matuidi byl blisko Juve, a tu znowu doniesienia o N'Zonzim. Nie wiedza nic. Do tego temat Cancelo do cholery ucichl.

Mam nadzieje, ze Dybali nic nie odpali i nie stracimy kolejnego topa w to okienko. 120 baniek Marotta by nie odrzucil.

kubraczek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 lipca 2017, 18:50

CavAllano pisze: Tak niby ten Matuidi byl blisko Juve, a tu znowu doniesienia o N'Zonzim. Nie wiedza nic. Do tego temat Cancelo do cholery ucichl.
Za to znowu powraca temat sprzedaży Cuadrado. Mundo Deportivo uważa, że Arsenal jest gotów zaoferować 30 mln euro. Angielskie media (powołując się na Tuttosport) twierdzą, że temat transferu Riyad Mahrez do Romy upadł, więc ich zainteresowanie ma się przenieść na Cuadrado.

Motoryzacja to nasza pasja - https://moto-przestrzen.pl/
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 30 lipca 2017, 19:03

CavAllano pisze:Tak niby ten Matuidi byl blisko Juve, a tu znowu doniesienia o N'Zonzim. Nie wiedza nic. Do tego temat Cancelo do cholery ucichl.

Mam nadzieje, ze Dybali nic nie odpali i nie stracimy kolejnego topa w to okienko. 120 baniek Marotta by nie odrzucil.
:lol: :smile:
No co Ty kolego, kto jak kto ale Ty powinieneś być optymistą ;)
Cokolwiek by nie było to co ma wisieć, nie utonie :)

Jeżeli Dybala będzie miał wizje wskoczenia na miejsce Neymara a Barca rzuci w akcie desperacji 120 mln to...no wiesz ;)

Obrazek
Zablokowany