Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA
- Wesoł
- Juventino
Ziomek, ale po co się łapiesz tak agresywnej ironii?MRN pisze:Jasne, Matuidi to jest przekozak :lol:
Jak do nas trafi to okaże się, że pozyskaliśmy kogoś pokroju CR7 :hellyes:
Wymieniłeś najgorsze cechy Krychowiaka i stwierdziłeś, że Matuidi jest w tym jeszcze gorszy

Jakoś tak nie budzi we mnie specjalnych emocji ten transfer. Ani na plus, ale też na pewno nie na minus. Rywalizacja/rotacja Khediry Marchisio i Matuidiego powinna podnieść poziom naszej pomocy. Nie jakoś spektakularnie, ale jednak.
"Życie to jedna wielka impreza, rób wszystko żeby nie być na niej kelnerem"
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 39 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Niestety Panie ale to by było fantamercato. Gdyby jednak coś takiego się udało osiągnąć to 10/10.Robaku pisze:SMS, Keita Schick, Spinazolla, Cancelo i kończmy to.
Lemina, Rincon, Asa, Lichy out
- Łoles
- Juventino
Równie dobrze to Matuidi, mając problemy z aklimatyzacją we Włoszech, może okazać się drugim Leminąmzm pisze:Teraz może wolisz, jak nie kupicie Matuidiego, a Bentancur okaże się drugim Leminą, to będziesz błagał o Francuza. Poza tym to przecież zupełnie inni zawodnicy i jeden drugiemu miejsca w składzie raczej zabierał nie będzie.Łoles pisze:Ja wolałbym żeby na Crotone wychodził Bentancur niż Matuidimzm pisze: Pomyślcie, że teraz na Crotone nie będziecie wychodzić Rinconem czy Leminą tylko właśnie Matuidim.

Mówiąc już poważnie to nie umniejszam umiejętnością Matuidiego, uważam go za co najmniej solidnego kopacza, mam tylko nadzieję że jeżeli już klub zdecyduje się kupić jakiegoś pomocnika to będzie to ktoś młodszy i mimo wszystko lepszy. (Milinkovic-Savic ftw!!!!!)
"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
- panlider
- Juventino
Zaiste. Co więcej, ściągnięcie Schicka i Keity skutkowałoby ogromnym ściskiem w naszych przednich formacjach i oznaczałoby konieczność sprzedaży przynajmniej jednego piłkarza (Cuadrado, Pjaca). Wydaje mi się, że Asa też z nami na razie zostanie (niestety).Poprostu pisze:Niestety Panie ale to by było fantamercato. Gdyby jednak coś takiego się udało osiągnąć to 10/10.Robaku pisze:SMS, Keita Schick, Spinazolla, Cancelo i kończmy to.
"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018"
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 81 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
Bardzo możliwe, że Cuadrado jest na wylocie z Juve jeśli otrzymamy za niego satysfakcjonującą ofertę (pojawiały się plotki o kontakcie z Milanem w sprawie transferu Kolumbijczyka, a teraz mówi się o Interze). Natomiast Pjaca i tak ma wrócić ponoć w połowie października, więc wielkiego pożytku z niego w pierwszej części sezonu nie będzie. Dodatkowo Schick też musi uporać się ze swoimi problemami zdrowotnymi, a wiadomo, że Max lubi powoli wdrażać nowych zawodników do drużyny. W sumie to byłbym za tym bym kupić Keitę i młodego Czecha, a sprzedać Juana, bo to praktycznie ostatni dzwonek żeby odzyskać pieniądze w niego zainwestowane, a lepszy już raczej nie będzie.panlider pisze:Zaiste. Co więcej, ściągnięcie Schicka i Keity skutkowałoby ogromnym ściskiem w naszych przednich formacjach i oznaczałoby konieczność sprzedaży przynajmniej jednego piłkarza (Cuadrado, Pjaca). Wydaje mi się, że Asa też z nami na razie zostanie (niestety).Poprostu pisze:Niestety Panie ale to by było fantamercato. Gdyby jednak coś takiego się udało osiągnąć to 10/10.Robaku pisze:SMS, Keita Schick, Spinazolla, Cancelo i kończmy to.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Z laczonych z nami ? Matic. Na prawa strone ciezko mi powiedziec. Moze Pereira broni lepiej niz Cancelo ?Cabrini_idol pisze:Pytanie kto dla ciebie byłby konkretny na PO i ŚP ?
panlider Pjacy nie licz. Gosc nie ogarnial przed kontuzja. Teraz powinien isc gdzies na wypozyczenie. Na 100% niech bedzie gotowy na sezon 18/19.
- Cabrini_idol
- Juventino
Jeśli to prawda to trafiłem w długość kontraktu jak i wysokość kontraktu. Jesli dostanie 4 mln to schodzi o pół miliona z dotychczasowych zarobków. Jeśli przyjdzie do 20 mln euro to jestem zadowolony. Środek pola mamy mocny, na 2 pozycje 4 graczy klasy światowej.

- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Hej, panowie przeglądający te wszystkie fora włoskie.. jakie nastroje odnośnie transferu Matuidiego panują tam? Bo już jestem nauczony tego, że czasem opinie na JP są zupełnie odwrotne niż te na juvenuz.com i innych vecchiachsignorach. Ja, przyznam, kompletnie nie rozumiem panującego tutaj tak negatywnego odbioru ewentualnego transferu Francuza. Podstawowy piłkarz PSG, 60 meczów w reprezentacji Francji, wicemistrz Europy, doświadczony box-to-box, dobry w defensywie i w ataku - fakt, że nie jest to spełnienie marzeń, ale jak dla mnie to znacznie lepsza opcja niż Nzonzi czy Can za 40 baniek.
No więc, gdyby ktoś był łaskaw - ciekaw jestem opinii o Francuzie na forach zagranicznych.
No więc, gdyby ktoś był łaskaw - ciekaw jestem opinii o Francuzie na forach zagranicznych.

- Osgiliath
- Juventino
Romagna sprzedany do Cagliari a do nas wędruje Del Fabro, czyli pomocnik.
Ktoś o tym młodziaku może coś więcej powiedzieć? Cabrini (?) chyba coś tu na forum rzucił o tym, że już od jakiegoś czasu go monitorowaliśmy.
-
Tak myślę z tym Matuidim, że jeżeli już mamy wydawać kasę na środkowego pomocnika to zamiast niepewnych typów pokroju Can już może lepiej dajmy te 20 mln na Francuza, który wzmocni naszą ławkę a poziomem przewyższy Rincona/Leminę. Do pary z Markizem (zakładając, że w 1 jedenastce będzie Khedira i Pjanic) w sam raz.
Ktoś o tym młodziaku może coś więcej powiedzieć? Cabrini (?) chyba coś tu na forum rzucił o tym, że już od jakiegoś czasu go monitorowaliśmy.
-
Tak myślę z tym Matuidim, że jeżeli już mamy wydawać kasę na środkowego pomocnika to zamiast niepewnych typów pokroju Can już może lepiej dajmy te 20 mln na Francuza, który wzmocni naszą ławkę a poziomem przewyższy Rincona/Leminę. Do pary z Markizem (zakładając, że w 1 jedenastce będzie Khedira i Pjanic) w sam raz.
- Mati1990
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Gdzie takie informacje? na tuttojuve nic nie ma, tuttosport też nie.pitrek pisze:Tutto donosi ze Matuidi piłkarzem Juve - kontrakt na 3 lata, 4 banki za sezon
Ładne wałki muszą w tym okienku być, skoro Marotta wypowiada się, że złożył ofertę za Keitę, a dziś na tuttojuve czytałem wypowiedź Lotito, że Juve nie złożyło żadnej oferty

- Ivory
- Juventino
vitoo pisze:Ja, przyznam, kompletnie nie rozumiem panującego tutaj tak negatywnego odbioru ewentualnego transferu Francuza.

- realbs
- Juventino
Nie wiem do czego dążysz, ale mam nadzieje, że nie do tego, że Matuidi > Kante, bo wtedy to chyba powinieneś sobie zrobić przerwę od futboluIvory pisze:vitoo pisze:Ja, przyznam, kompletnie nie rozumiem panującego tutaj tak negatywnego odbioru ewentualnego transferu Francuza.W reprezntacji Francji z jakiegoś powodu to ubóstwiany tutaj N'golo Kante lądował na ławie, a w podstawie grał Matuidi.