Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 24 lipca 2017, 15:54

To ja czekam na Emre Cana i będzie pięknie :hellyes:
Can to zawodnik szyty na miarę Juve.

Obrazek
LordRahl

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 lipca 2017, 15:57

Idziemy podobnym torem, tak mi się przynajmniej wydaje, co Real.
Rok w rok staramy się wzmacniać skład, a przy tym jednocześnie skupiamy młode talenty, najczęściej z własnego podwórka. Strategia jak najbardziej
:hellyes:

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 24 lipca 2017, 16:09

Berna właśnie opuścił J-medical. Niezły tłum na niego czekał na zewnątrz.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 24 lipca 2017, 16:19

Ale bosko bylo by dopłacic Valencii jakieś 12 baniek i dostać Cancelo za Leminę.

Został by do odpalenia Rincon i mamy komplet.

Już nawet Can byłby fajnym uzupełnieniem. Mercato bez fajerwerków, ale dobre.

Daj Bóg niech Berna strzeli jak Dybala i będzie miodzio.

Tak btw. Widzieliście jak Berna jest zbudowany dobrze? Chłop wygląda o wiele lepiej niż Dybala gdy do nas przychodził.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Poulinho

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2017, 16:19

Poprostu pisze:Berna właśnie opuścił J-medical. Niezły tłum na niego czekał na zewnątrz.
Nie oglądałem live z Costy czy Szczęsnego, czy ochroniarze też wtedy tak zabraniali ludziom podchodzić do zawodników? Trochę wydawało mi się to chamskie.

dawid1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 24 lipca 2017, 16:20

Poza ŚP i PO przydałby się ktoś jeszcze na ławke za naszych ofensywnych tuzów. Dobrze by to wyglądało gdyby dołączył do nas Schick, a marzeniem byłby jeszcze dodatkowo ktoś jak Keita Balde, bo Pjaca ten sezon raczej ma z głowy a Mandzukic mimo, że gra dobrze na skrzydle to jednak nie to. Wtedy nasza siła ofensywna podstawy jak i ławki byłaby jedną z najlepszych na świecie.

Obecnie:
Higuain - Mandzukic
Dybala - Kean
Bernardeschi - Cuadrado
Costa - Mandzukic, Pjaca (?)

Po mercato marzeń:
Higuain - Mandzukic
Dybala - Schick
Bernardeschi - Cuadrado
Costa - Keita Balde

FORZA JUVE!!!
Baczu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 24 lipca 2017, 16:26

Adrian27th pisze:Tak btw. Widzieliście jak Berna jest zbudowany dobrze? Chłop wygląda o wiele lepiej niż Dybala gdy do nas przychodził.
Obrazek

Rzeczywiście. Widać że Berna poszedł w mase jakościową, nie to co Higuain rok temu. :smile:

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 24 lipca 2017, 16:27

MRN pisze:To ja czekam na Emre Cana i będzie pięknie :hellyes:
Can to zawodnik szyty na miarę Juve.
Ty to wiesz, ja to wiem, że to dobry grajek, z marginesem na poprawę. Przyglądałem się jego świetnym występom także w reprezentacji. Ale co tam, przecież zaraz Cię ktoś zaatakuje i powie, że to ogór. :smile: Jak choćby fan BVB, który o kimś takim mógłby sobie pomarzyć. :lol:

dawid1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2017, 16:33

Poulinho pisze:Tak jak przyjął ofertę za Bonucciego w zeszłym roku, lub za Pogbę dwa lata temu lub może za Sandro w tym roku? Przypominam jedynie, że według doniesień medialnych Barcelona już starała się o Dybale i jej podziękowaliśmy.
Tak tylko wtedy Dybala gdzie miałby grać przy MSN? A teraz jakby miał odejść Brazylijczyk to Paulo ma tam miejsce i pewnie zechciałby odejść gdyby zadzwonili do jego agenta z ofertą. Dla nas ponad 100 mln Euro i ja byłbym zadowolony, Dybala również.

FORZA JUVE!!!
*Birdman*

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2017, 16:35

Co do Cana to na jego temat rozmawiałem z kumplem, który jest wieloletnim fanem LFC, i uwierzcie mi, że ogląda niemal każdy mecz, nawet te przed sezonem z drużynami z 5 ligi angielskiej. Owszem, w niektórych momentach zeszłego sezonu zawodził, i nie pokazywał pełni możliwości, jednak podsumowując wszystkie cechy którymi go opisał: jest to bardzo dobry zawodnik. Kumpel, delikatnie mówiąc był trochę niepocieszony, gdy usłyszał o plotkach łączących go z odejściem z Anfield.

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2017, 16:41

Podoba mi sie teraz powiew mlodosci i zaciąg >25 latkow. Bernardeschi, Emre Can i Cancelo zdecydowanie na +. Co do Emre to mam nadzieje ze jak przyjdzie to wskoczy na wyzszy lvl u nas podobnie jak cala wymieniona trojka

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 24 lipca 2017, 16:44

Nie zapędzajmy się tak z tymi kolejnymi wzmocnieniami. Kadra obecnie wygląda mniej więcej tak (na niebiesko piłkarze ze statusem wychowanka w Serie A):
Bramkarze: Buffon, Szczęsny, Pinsoglio.
Obrońcy: Lichtsteiner, De Sciglio, Barzagli, Benatia, Chiellini, Rugani, Alex Sandro, Asamoah.
Pomocnicy: Marchisio, Pjanić, Khedira, Sturaro, Rincon, Lemina, Bentancur.
Skrzydłowi i napastnicy: Douglas Costa, Cuadrado, Higuain, Dybala, Bernardeschi, Mandżukić, Pjaca.

Do Serie A możemy zgłosić 25 piłkarzy, ale przy założeniu, że conajmniej 4 z nich jest wychowankami. 2 z 3 Sturaro, Rincon, Lemina pewnie odpalimy bo bez tego nie ma co myśleć o transferze kolejnego pomocnika. Z Bentancurem możemy obejść trochę przepisy i zarejestrować go do Primavery. Wówczas mamy 23 piłkarzy w tym 3 wychowanków. Możemy dołożyć jeszcze jednego i według tego co się ostatnio mówi (Allegri na konferencji, Chiellini w wywiadzie) może to być 5 środkowy obrońca. W takim wypadku bez sprzedaży Stefana nie będzie miejsca dla kolejnego bocznego obrońcy.

zuravski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2017, 16:50

Dlatego chcemy pozyskać Cana bo chłop w obronie tez moze pograc. Dlatego tez został zakupiony De Sciglio i dlatego Rugani bedzie w końcu grał tyle ile trzeba. Nie bałbym sie o środkowego obrońce. Jeżeli zaś przyjdzie Cancelo to jestem pewien ze odejdzie albo lichy albo asamoah, bo de Sciglio moze byc tym drugim zarówno na LO jak i PO.

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 24 lipca 2017, 16:52

Wrzucę bo tu jest dobra grafika naszej kadry https://uploads.tapatalk-cdn.com/201707 ... eaee84.jpg

Poulinho

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2017, 16:54

dawid91 pisze:
Poulinho pisze:Tak jak przyjął ofertę za Bonucciego w zeszłym roku, lub za Pogbę dwa lata temu lub może za Sandro w tym roku? Przypominam jedynie, że według doniesień medialnych Barcelona już starała się o Dybale i jej podziękowaliśmy.
Tak tylko wtedy Dybala gdzie miałby grać przy MSN? A teraz jakby miał odejść Brazylijczyk to Paulo ma tam miejsce i pewnie zechciałby odejść gdyby zadzwonili do jego agenta z ofertą. Dla nas ponad 100 mln Euro i ja byłbym zadowolony, Dybala również.
Dybala? Na lewym skrzydle?

100 mln za gościa, który staje gwiazdką marketingową? Produktem z którym ludzie zaczynają utożsamiać Juventus? Który stanie się dla nas za rok dwa znakiem rozpoznawczym? Za gościa, który tworzy swoją markę na biało-czarnych barwach?

Zablokowany