Polityka

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2017, 20:06

Jeżeli chodzi o sprawy wymiar sprawiedliwości vs szary obywatel to czy ktoś wie może jakie konsekwencje poniósł sędzia, który przedłużał areszt Maciejowi Dobrowolskiemu? Bo chyba w państwie prawa nie można trzymać obywatela przez ponad trzy lata w areszcie bez wyroku i nie zostać za to ukaranym? Już pomijam takie drobne złośliwości wobec kibiców za poprzedniego reżimu jak wezwanie dla "Starucha" w dniu ślubu czy próba skazania kibiców Jagiellonii za okrzyki "Donald matole, twój rząd obalą kibole". Wyroków nie dostali tylko dlatego, że sprawa się przedawniła, ale sąd bardzo chciał skazać za obrazę majestatu ówczesnego premiera.

Panlider, czy jako prawnik zechciał byś podzielić się z nami swoją opinią również o tych sprawach? Szczególnie mnie interesuje Twoja opinia o sprawie Macieja Dobrowolskiego.

EDIT

Jeżeli to prawda, że: "Szok i niedowierzanie: Senat przegłosował nie tę ustawę o Sądzie Najwyższym, co trzeba", to odpowiedzialni za to powinni wyczyścić kuwetę Kota Prezesa. Językami.

Mój próg tolerancji na partactwo został przekroczony. Lepiej, żeby prezydent tę ustawę zawetował.

Obrazek
Aleexxx

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 23 lipca 2017, 21:23

@up

poczytaj sobie to:

Myślę że nie ma na co czekać:
Łukasz Piotrowski I co teraz będzie?
Chcemy podpisu Prezydenta!
6 · 12 godz.
Krystyna Pawłowicz spokojnie

:facepalm:

Jak nie urośnie jakaś w miarę normalna opozycja na tym dziadostwie teraz, to ja nie wiem co ma się stać, żeby odciągnąć od koryta pis, po etc.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2017, 22:03

gregor_g4 pisze:
deszczowy pisze:
gregor_g4 pisze: I pisze to ktoś, kto proponował rozwiązanie "pała - gaz, gaz - pała" :D
Cholera. Rrrrrrwa mać! Dla Ciebie "gaz-pała-pała-gaz" jest równoznaczne ze "strzelaniem do bydła"? Naprawdę? Jesteś tak dennie głupi czy tylko tak zacietrzewiony?
Szczerze? To Ty piszesz, że byłeś bronić sądy przed dobrą zmianą, a chcesz sam, pała lub gazem wymierzać sprawiedliwość według własnego widzimisię..
Tyle, że to w ogóle nie należy do wątku, bo nasz drogi Vimi pięknie zmanipulował. Hasło "gaz-pała-pała-gaz" odnosiło się do manifestantów z Hamburga.... :facepalm:

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2017, 22:09

Vimes pisze: EDIT

Jeżeli to prawda, że: "Szok i niedowierzanie: Senat przegłosował nie tę ustawę o Sądzie Najwyższym, co trzeba", to odpowiedzialni za to powinni wyczyścić kuwetę Kota Prezesa. Językami.

Mój próg tolerancji na partactwo został przekroczony. Lepiej, żeby prezydent tę ustawę zawetował.

Szef kancelarii senatu.
Jedno jest pewne - sprawa skończy sie totalna kompromitacja - senatu lub gazety

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2017, 22:18

deszczowy pisze:
gregor_g4 pisze:
deszczowy pisze: Cholera. Rrrrrrwa mać! Dla Ciebie "gaz-pała-pała-gaz" jest równoznaczne ze "strzelaniem do bydła"? Naprawdę? Jesteś tak dennie głupi czy tylko tak zacietrzewiony?
Szczerze? To Ty piszesz, że byłeś bronić sądy przed dobrą zmianą, a chcesz sam, pała lub gazem wymierzać sprawiedliwość według własnego widzimisię..
Tyle, że to w ogóle nie należy do wątku, bo nasz drogi Vimi pięknie zmanipulował. Hasło "gaz-pała-pała-gaz" odnosiło się do manifestantów z Hamburga.... :facepalm:
Deszczowy, uprzejmie proszę o pokazanie palcem co zmanipulowałem? Odnoszę wrażenie, że nie zrozumiałeś mojego postu: http://www.forum.juvepoland.com/viewtop ... 877#919877, więc wyjaśniam, że o mandatach za protesty pod domem Tuska napisałem przy okazji, a najważniejsza część to TEN FILMIK, na którym Wałęsa mówi jak sobie radzić z antyrządowymi protestami. Oczywiście różnica polega na tym, że wtedy rządziła Platforma.

Poza tym, przypominam, że strzelanie do protestujących za czasów Platformy to fakt: https://www.youtube.com/watch?v=OJ-7NRIwPIY. W odróżnieniu od poprzedniego rządu policja pod komendą Błaszczaka jest bardzo łagodna.
Ostatnio zmieniony 23 lipca 2017, 22:29 przez Vimes, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2017, 22:25

A to jest ciekawe, że powołujesz się na LW, jak Ci wygodnie i pasuje do teorii :prochno:

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2017, 22:36

deszczowy pisze:A to jest ciekawe, że powołujesz się na LW, jak Ci wygodnie i pasuje do teorii :prochno:
Ten filmik pokazuje hipokryzję Wałęsy. Jak rządziła opcja, którą popierał to protestujących kazałby pałować, a nawet sam by złapał za pałę i poleciał lać jak mówi na tym filmiku. Ja nigdy nie postulowałem tutaj używania siły wobec protestujących wobec rządów PiS-u. Taka różnica.

Poza tym, mogę Ci przypomnieć jeszcze jedną hipokrytkę, która mówiła, że władzę zdobywa się przy urnach, a nie na ulicy, ale pewnie ją pamiętasz.

Jak napisałem wcześniej policja pod rządami Błaszczaka jest wyjątkowo łagodna wobec demonstrantów, bardzo skutecznie oddziela protestujące strony i nie zaognia konfliktów jak za poprzedniej władzy.

Ponawiam prośbę o wskazanie co zmanipulowałem, bo nie lubię takich oskarżeń bez konkretów.

Obrazek
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2017, 23:11

DGP dał na jutrzejszą jedynkę "aferę" na poziomie pudełka - poziom dziennikarstwa. Z tym tez trzeba będzie zrobić porządek :czytaj:

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2017, 23:23

Poczekam na wyjaśnienie do jutra, ale jeżeli "DGP" próbował nakręcić aferę z niczego to naprawdę zaczyna wyglądać jak jakaś skoordynowana akcja dezinformacyjna. Takie rzeczy nie dzieją się przez przypadek.

Obrazek
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2017, 23:26

Sprawa wygląda na ewidentną, totalna kompromitacja gazety. Jakby to powiedział prezydent Trump - fake news -

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2017, 10:34

Veto #PAD w sprawie Sądu Najwyższego i KRS.

Dużo bym oddał, żeby zobaczyć minę Lypsky'ego teraz :prochno:

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2017, 10:43

Duda zachował się jak na prawnika przystało.

Dobrze, że jest weto. Wiadomo, to nie jest sukces PO i opozycji, tylko sukces demokracji. Sądy musza być niezależne. Tak czy siak zmiana musi nastąpić. Tylko, żeby była to zmiana na lepsze a nie na gorsze co chciał zrobić PiS.

PO miało 8 lat i przez 8 lat nic nie zrobiło. PiS nie jest lepszy ale dobrze, że oczyszcza trochę brudy jakie zrobiło PO i przyjaciele. Tylko niech to robi demokratycznie, zgodnie z konstytucją a nie po dyktatorsku.

Obrazek
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2017, 11:43

Moim zdaniem to błąd, ponieważ w tym momencie wygrywa opozycja, która może oznajmić, że veto jest ich zasługa. Jak nie szanowali Dudy, tak nie bedą tego robić.

Prezydent zrewanżował sie swojej parti za to, że ignorowali go. Zapowiada sie ciekawie.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2017, 12:16

„Kwik odrywanych od koryta"? :prochno:

DonPatch

Juventino
Juventino