Polityka
- deszczowy
- Juventino
Vimi, postaraj się trochę bardziej. Wychodzę do roboty i nie chcę mi się szukać linków, jak prawicowe media opisują polityków opozycji.
"Zdrajcy", "sprzedawczyki", "świnie odrywane od koryta"... znasz to przecież. Wiesz jak to wygląda. I dajesz filmiki z Łopińskim? Eeee, stać Cię na więcej.
Bardzo źle to wczoraj wyglądało. PJK wpadł w furię, zaczął krzyczeć, wyzywać... On się na tej mównicy nieomal rozpłakał z emocji i wściekłości. Stracił nad sobą panowanie i wyglądało to dość upiornie. Mówienie do polityków, że "zdradzili, zabili mu brata", że "wycierają sobie nim gęby" - no stary. To standardy palikociarni
Popatrzcie na to zdjęcie. Amok.

"Zdrajcy", "sprzedawczyki", "świnie odrywane od koryta"... znasz to przecież. Wiesz jak to wygląda. I dajesz filmiki z Łopińskim? Eeee, stać Cię na więcej.
Bardzo źle to wczoraj wyglądało. PJK wpadł w furię, zaczął krzyczeć, wyzywać... On się na tej mównicy nieomal rozpłakał z emocji i wściekłości. Stracił nad sobą panowanie i wyglądało to dość upiornie. Mówienie do polityków, że "zdradzili, zabili mu brata", że "wycierają sobie nim gęby" - no stary. To standardy palikociarni

Popatrzcie na to zdjęcie. Amok.

- Vimes
- Juventino
Myślałem, że zaproponujesz jakąś partię, która do tej pory jeszcze nie rządziła. Patrząc na Twoje wypowiedzi o imigrantach i "500 plus"...MRN pisze:Z dwojga złego wolę mimo wszystko PO bo PiS robi cyrk nie z tej Ziemi. Mam nadzieję, że jak PO ponownie będzie rządzić to zniesie 500 plus. Do roboty !
MRN pisze:Zdecydowanie nie dla dzikusów. Każdego dnia powodują, że niechęć do nich wzrasta, byczki i fizole z samsungami w kieszeni niech chwycą za broń i walczą o swój kraj. Jeżeli ktoś jest za przyjmowaniem człekopodobnych to niech od razu poda odpowiednim organom swój adres pod którym mógłby ich ulokować.
...wziąłem Cię za wyborcę Korwina, który nie chce ani imigrantów, ani socjalu. Natomiast Platforma jest w tych tematach jak chorągiewka na wietrze: "Tomczyk: 12 tys. uchodźców w Polsce to sprawiedliwe, ale jesteśmy przygotowani na każdą liczbę".MRN pisze:Polacy wybrali takich kartofli bo obiecali 500 plus to teraz musimy męczyć się z nimi. 500 plus szerzy patologię a z moich pieniędzy płaci się pasożytom kaskę, której zaczyna brakować. Mam nadzieję, że w następnych wyborach ciemnota przejrzy na oczy i powstrzyma się przed głupim ruchem jakim byłoby oddanie głosu na PiS.
Deszczowy, Kaczyński jest człowiekiem jak każdy i jak każdy może czasem ulec emocjom, zwłaszcza w takiej atmosferze: https://twitter.com/i/videos/887435845971652609.
deszczowy pisze:Popatrzcie na to zdjęcie. Amok.

Wybrać jeden kadr, na którym ktoś wygląda niekorzystnie to żadna sztuka

- mateo369
- Juventino
No to poszedłeś po linii najmniejszego oporu. Pokaż mi kadr na którym "redaktor" Lis wygląda korzystnie, to dopiero będzie sztukaVimes pisze:
Wybrać jeden kadr, na którym ktoś wygląda niekorzystnie to żadna sztuka.
Cały komizm tego zbulserwowania Kaczyńskiego polega na tym, że posłowie opozycji gdy nawiązują do Lecha Kaczyńskiego to mówią o nim... dobrze, więc teoretycznie Jarek nie powinien dostawać białej gorączki gdy o nim słyszy

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Jeśli dobrze rozumiem fragment o wycieraniu sobie gęby, to posłowie opozycji zrobili sobie ze śp. Prezydenta argument "gdyby żył, to by się takie rzeczy nie działy", a to jest dość niski wybieg, bo osobisty, niemerytoryczny.mateo369 pisze:Cały komizm tego zbulserwowania Kaczyńskiego polega na tym, że posłowie opozycji gdy nawiązują do Lecha Kaczyńskiego to mówią o nim... dobrze, więc teoretycznie Jarek nie powinien dostawać białej gorączki gdy o nim słyszy
- Vimes
- Juventino

Pani Danuta Stenka czyta Konstytucję przed Pałacem Prezydenckim. Deszczowy jestem ciekaw Twojego komentarza do tego zdjęcia
Przy okazji: "Urzędnicy UE dla Politico: Polsce absolutnie nie grozi utrata funduszy". Zagranica nie chce pomagać.
- deszczowy
- Juventino
Nie wiem czy dostrzegasz różnicę, ale jest kilka różnic między Stenką a Jarosławem. Podpowiem: nie chodzi o płeć.
- Vimes
- Juventino
Od tego człowieka przez 16 lat zależał los Niemiec: https://twitter.com/i/videos/876353897803239424, a jak widać on uciekał się nie tylko do szarż słownych
.
Celem zamieszczenia zdjęcia Stenki było pokazanie, że skoro nawet ładnej kobiecie można zrobić niekorzystne zdjęcie, na którym wygląda tak, że chce się dzwonić po egzorcystę to co to za sztuka zrobić niekorzystną fotkę starszemu mężczyźnie jak Kaczyński.

Celem zamieszczenia zdjęcia Stenki było pokazanie, że skoro nawet ładnej kobiecie można zrobić niekorzystne zdjęcie, na którym wygląda tak, że chce się dzwonić po egzorcystę to co to za sztuka zrobić niekorzystną fotkę starszemu mężczyźnie jak Kaczyński.
- Alex96
- Juventino
:rotfl: Kolega nam już się ładnie przedstawił w paru postach.MRN pisze:Z dwojga złego wolę mimo wszystko PO bo PiS robi cyrk nie z tej Ziemi. Mam nadzieję, że jak PO ponownie będzie rządzić to zniesie 500 plus. Do roboty !
Co do cyrku w sejmie to warto przejrzeć TT i kilka filmików wrzuconych przez posłów i ocenić kto większy cyrk robi. A już dodatek do telefonu Gajewska przechodzi samą siebie. No ale MRN telewizor tego nie pokazał, co? Jerry faktycznie mocno zareagował. No ale cierpliwość każdemu się może skończyć, tu i tak trwała zaskakująco długo.

- Vimes
- Juventino
Tymczasem we Francji nowy pupilek europejskiego establishmentu rozpoczyna swoje urzędowanie w stylu Macierewicza:
-----------------------------
Bronisz żony i dziecka przed napastnikiem? Dla Kamili Gasiuk-Pihowicz jesteś zabójcą: https://twitter.com/DemaskatorProp/stat ... 1007216640. Ta kobieta nie ma wstydu
.
Teraz praktyczna lekcja filozofii kalizmu: "Jak rezygnować polski generał z powodu Macierewicza to źle, a jak rezygnować francuski generał z powodu Macrona to dobrze".Różnice zdań dzielące szefa sztabu i szefa państwa okazały się nie po pogodzenia – w poniedziałek gen. Pierre de Villers złożył na ręce prezydenta Emmanuela Macrona swoją dymisję. Spór głowy państwa z byłym już głównodowodzącym armią stanowi poważna rysę w relacjach między Pałacem Elizejskim oraz siłami zbrojnymi. Przyczyną konfliktu były plany oszczędnościowe, które mogą objąć zakupy nowego uzbrojenia.
(...)
Pod adresem zwierzchnika sił zbrojnych posypały się również słowa krytyki za styl, w jakim odniósł się do słów byłego już szefa sztabu. Podczas dorocznego przemówienia do członków sił zbrojnych wygłaszanego na dzień przed obchodami święta narodowego Francji, Macron stwierdził, że to „niegodne, aby toczyć pewne dyskusje publicznie". "Jestem Waszym przywódcą. Nie potrzebuję żadnej presji ani komentarzy" - powiedział prezydent. Macronowi będącemu pierwszym prezydentem V Republiki, który nie odbył służby wojskowej, zarzucono arogancję oraz brak szacunku dla munduru.
Źródło
-----------------------------
Bronisz żony i dziecka przed napastnikiem? Dla Kamili Gasiuk-Pihowicz jesteś zabójcą: https://twitter.com/DemaskatorProp/stat ... 1007216640. Ta kobieta nie ma wstydu

Dobrze, żę politycy PiS-u kłamiący bezczelnie i cyniecznie od lat, dla władzy potrafiący zrobić i powiedzieć dosłownie wszystko, mają wstyd. Ale ich kłamstwa są przecież okVimes pisze: Bronisz żony i dziecka przed napastnikiem? Dla Kamili Gasiuk-Pihowicz jesteś zabójcą: https://twitter.com/DemaskatorProp/stat ... 1007216640. Ta kobieta nie ma wstydu.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- Vimes
- Juventino
Jakieś konkretne przykłady Szanowny Kolego?fazzi pisze:Dobrze, żę politycy PiS-u kłamiący bezczelnie i cyniecznie od lat, dla władzy potrafiący zrobić i powiedzieć dosłownie wszystko, mają wstyd. Ale ich kłamstwa są przecież okVimes pisze: Bronisz żony i dziecka przed napastnikiem? Dla Kamili Gasiuk-Pihowicz jesteś zabójcą: https://twitter.com/DemaskatorProp/stat ... 1007216640. Ta kobieta nie ma wstydu.
- deszczowy
- Juventino
Nada się?:Vimes pisze:Jakieś konkretne przykłady Szanowny Kolego?fazzi pisze:Dobrze, żę politycy PiS-u kłamiący bezczelnie i cyniecznie od lat, dla władzy potrafiący zrobić i powiedzieć dosłownie wszystko, mają wstyd. Ale ich kłamstwa są przecież okVimes pisze: Bronisz żony i dziecka przed napastnikiem? Dla Kamili Gasiuk-Pihowicz jesteś zabójcą: https://twitter.com/DemaskatorProp/stat ... 1007216640. Ta kobieta nie ma wstydu.
http://wiadomosci.radiozet.pl/Polska/Sz ... twa-bedzie
http://tvn24bis.pl/z-kraju,74/gpw-progn ... 58292.html