Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA
- realbs
- Juventino
Ultras pisze:Podeślijcie proszę linki do twitterowych profili włosko/angielsko języcznych, które warto obserwować, i z których czerpiecie swoją wiedzę nt mercato.
Juventus News - @paulpogbom
Calcio Direct - @CalcioDirect
David Amoyal - @DavidAmoyal
Arjun Prandeep - @IndianRegista (tego pana naprawdę polecam, codzienny przegląd gazet Włoskich pod kątem Juve)
Forza Juventus - @ForzaJuve2017
Juventus Mercato - @J_Mercato
Romeo Agresti - @romeoagresti
To takie najfajniejsze, i najbardziej rzetelne źródła z których korzystam(oczywiście nie licząc JMercato, ale można się chociaż pośmiać wtedy, jak zapowiadają że Griezzmann chce tylko do Juve, a Nainngolan jest już w sumie dogadany). Na dole podrzucam natomiast kilka osób z którymi można pogadać na temat calcio i Juve, i którze wrzucają mega ciekawe rzeczy.
Michał Borkowski - @mbork88
Mateusz Święcicki - @matiswiecicki
Dominik Mucha - @DominikMucha
Tomasz Lubczyński - @TLubczynski
Po lewej nazwa TT, a po prawej dokładny nickname który wpisujesz w wyszukiwarce TT żeby dodać użytkownika

- Cabrini_idol
- Juventino
Dorzucę jeszcze kilka tweetów :
@MomoliLuca ‏
@MomoliLuca ‏
@JuveNewsOnly ‏
@jup1897 ‏
@JuventusNation ‏
@IFTVofficial ‏
@Enrico_Zambruno ‏
@1897j ‏
@forumJuventus ‏
@tvdellosport ‏
@juventibus ‏
@MomblanOfficial ‏
@GugliCannavale ‏
@SkyKaveh ‏
@footballitalia ‏
@khaledalnouss1 ‏
kurde jest ich na serio dużo więcej. Czasem jest tak, że zupełnie mało znane źródło wyskakuje z info z pierwszej ręki.
@MomoliLuca ‏
@MomoliLuca ‏
@JuveNewsOnly ‏
@jup1897 ‏
@JuventusNation ‏
@IFTVofficial ‏
@Enrico_Zambruno ‏
@1897j ‏
@forumJuventus ‏
@tvdellosport ‏
@juventibus ‏
@MomblanOfficial ‏
@GugliCannavale ‏
@SkyKaveh ‏
@footballitalia ‏
@khaledalnouss1 ‏
kurde jest ich na serio dużo więcej. Czasem jest tak, że zupełnie mało znane źródło wyskakuje z info z pierwszej ręki.

- realbs
- Juventino
Prawda. Ja większość Twoich też miałem w obserwowanych, ale wkurzały mnie powtarzane tweety na tablicy kiedy co drugie źródło informowało o jakiejś plotce z LGDS, i zostawiłem te które najczęściej czytam, ale z Twoich to naprawdę warto Momblan, footballitalia(w sumie nie wiem czemu ich nie napisałem u siebie bo też obserwuje),khaledalnouss1 i Luca Momolli.Cabrini_idol pisze:Dorzucę jeszcze kilka tweetów :
@MomoliLuca
@MomoliLuca
@JuveNewsOnly
@jup1897
@JuventusNation
@IFTVofficial
@Enrico_Zambruno
@1897j
@forumJuventus
@tvdellosport
@juventibus
@MomblanOfficial
@GugliCannavale
@SkyKaveh
@footballitalia
@khaledalnouss1
- LukaszG / DLuGi
- Juventino
Tak siedzę i myślę o De Sciglio. Kibice Milanu na niego narzekają, my na wieść o nim narzekamy. Ale tak patrząc obiektywnie:
- Max go zna
- początki w Milanie miał bardzo obiecujące
- młody, 24 lata
- Włoch
- wystarczy, że będzie solidny. Bo jaki niby jest Chiellini i Barzagli? Jaki był Bonucci i jest Lichtsteiner? Oni nie mają wybitnej techniki itd. Mają po prostu być solidni w defensywie i robić swoje, a mając u swojego boku kompanów z reprezentacji konkretnie się podszkoli się podszkoli.
- Max go zna
- młody, 24 lata
- Włoch
- wystarczy, że będzie solidny. Bo jaki niby jest Chiellini i Barzagli? Jaki był Bonucci i jest Lichtsteiner? Oni nie mają wybitnej techniki itd. Mają po prostu być solidni w defensywie i robić swoje, a mając u swojego boku kompanów z reprezentacji konkretnie się podszkoli się podszkoli.
Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.
- Vincitore
- Juventino
Potwierdzam, MDS to nie jest zły ruch. Ponadto zauważcie, że w kadrze zazwyczaj gra poprawnie mając wokół siebie dobrych kolegów (kapitalny mecz z Hiszpanią na Euro). W Milanie również dopóki był Allegri i drużyna łapała się na pudło, to jego forma była zadowalająca.LukaszG / DLuGi pisze:Tak siedzę i myślę o De Sciglio. Kibice Milanu na niego narzekają, my na wieść o nim narzekamy. Ale tak patrząc obiektywnie:
- Max go zna
- młody, 24 lata
- Włoch
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Zawsze tak twierdziłem ale JP żyje swoim życiem i opiniami kibiców Milanu, którzy widzą w nim kozła ofiarnego podobnie jak w Allegrim. MDS potrzebuje Maxa i odpłaci się mu, jeszcze będą tutaj słowa uznania pod jego adresem. Młody Włoch z dużym marginesem rozwoju, jak każdy wskoczy u nas na wyższy poziom bo w Milanie się dusił, cokolwiek by się nie działo to winny był jeden - MDS.Vincitore pisze:Potwierdzam, MDS to nie jest zły ruch
Ostatnio zmieniony 18 lipca 2017, 18:24 przez MRN, łącznie zmieniany 1 raz.

- tomassi14
- Juventino
No chlopak jest bardzo dobry w defensywie, ociera sie kadre, w ofensywie troche slabiej ale nad tym moze pracowac, on moze zabezpieczac tyly a alex sandro grac bardziej ofensywnie...
Czy oferta Manolas = Cuadrado jest rzeczywiscie nie aktualna? bo wymieniajac kolumbijczyka na greak powinnismy uderzyc w keite, co wtedy dalo by Manolas + keita = cuadrado + jakies 20mln
Czy oferta Manolas = Cuadrado jest rzeczywiscie nie aktualna? bo wymieniajac kolumbijczyka na greak powinnismy uderzyc w keite, co wtedy dalo by Manolas + keita = cuadrado + jakies 20mln
- Cabrini_idol
- Juventino
Ok to już raczej pewne. De Sciglio wylądował w Mediolanie samolotem, który przyleciał z Chin. Jutro testy medyczne w J-Medical. - Agresti.
Tutaj fota z lotniska tzn filmik
Pewnie oficjalka razem z Wojtkiem jutro . No i dobrze. De Sciglio to nie moje marzenie ale jestem zadowolony. Chłopak odzyje przy Barzaglim, Buffonie, Marchisio i Chiellinim. Mam taką nadzieję
Czas na Bernarderschiego. Na prawdę przyspieszamy w transferach in. Pozbyć się Leminy byle gdzie za byle ile.
Allegri chce mieć nową 10 przed wylotem do USA.
A i Agresti pisze, że Szczęsny to był pomysł Allegriego.
Tutaj fota z lotniska tzn filmik
Pewnie oficjalka razem z Wojtkiem jutro . No i dobrze. De Sciglio to nie moje marzenie ale jestem zadowolony. Chłopak odzyje przy Barzaglim, Buffonie, Marchisio i Chiellinim. Mam taką nadzieję
Czas na Bernarderschiego. Na prawdę przyspieszamy w transferach in. Pozbyć się Leminy byle gdzie za byle ile.
A i Agresti pisze, że Szczęsny to był pomysł Allegriego.

- Sorek21
- Juventino
Jeśli używacie twittera to napewno warto dodać do obserwowanych resztę ekipy Serie A w Eleven czyli
@PDumnowski
@dominik_guziak
@fkapica
Oni dodają dużo ciekawych rzeczy.Serie A to dla nich pasaja a nie tylko praca jak to było w C+.Oni żyją piłką tak jak my tutaj.
@PDumnowski
@dominik_guziak
@fkapica
Oni dodają dużo ciekawych rzeczy.Serie A to dla nich pasaja a nie tylko praca jak to było w C+.Oni żyją piłką tak jak my tutaj.
- gucio_juve
- Juventino
W kwestii Shicka, Juventus i Sampa mają wydać wspólne oświadczenie. Podobno trwają cały czas rozmowy. Wg. Agrestiego przynajmniej.
- eastsider
- Juventino
Tutaj w większości żyje się marzeniamiSorek21 pisze:Jeśli używacie twittera to napewno warto dodać do obserwowanych resztę ekipy Serie A w Eleven czyli
@PDumnowski
@dominik_guziak
@fkapica

- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 38 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Nową 10 czyli wiadomo Berne. A może Max przesunie Dybale na prawą stronę do stricte defensywnego De Sciglio a Berna przejdzie na '10'? Dybala się dobrze czuje przy linii a skoro nie gramy dwójką napastników gdzie jest najlepszy to może coś takiego.Cabrini_idol pisze: Czas na Bernarderschiego. Na prawdę przyspieszamy w transferach in. Pozbyć się Leminy byle gdzie za byle ile.

- dr.DeV
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Poprostu pisze:Nową 10 czyli wiadomo Berne. A może Max przesunie Dybale na prawą stronę do stricte defensywnego De Sciglio a Berna przejdzie na '10'? Dybala się dobrze czuje przy linii a skoro nie gramy dwójką napastników gdzie jest najlepszy to może coś takiego.
Wydaje mi się, że te wszystkie transfery zmierzają do jeszcze innego ustawienia. Wszystko wskazuje na to, że naszym podstawowym w przyszłym sezonie może być 4-3-2-1 a nie 2-3-1. Jakoś by mnie to szczególnie nie zdziwiło.Cabrini_idol pisze:Allegri chce mieć nową 10 przed wylotem do USA.

- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 38 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Panie myślisz, że wydając 40 na Berne i 40 na Coste to któryś z nich nie będzie podstawowym graczem? Do tego jest Igła i Dybala którzy wiadomo będą grać.dr.DeV pisze: Wydaje mi się, że te wszystkie transfery zmierzają do jeszcze innego ustawienia. Wszystko wskazuje na to, że naszym podstawowym w przyszłym sezonie może być 4-3-2-1 a nie 2-3-1. Jakoś by mnie to szczególnie nie zdziwiło.