Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA
- Vincitore
- Juventino
NajlepszyMRN pisze:Przeciętny bramkarz ? :lol:flying_birds pisze:Bardzo przeciętny bramkarz za przeciętne pieniądze. Jako zmiennik Buffona może na razie być, dopóki Gigi nie przejdzie na emeryturę i nie kupimy kogoś z prawdziwego zdarzenia.
trzymajcie mnie, po Gigim najlepszy bramkarz Serie A minionego sezonu i przeciętny :lol:

Skoro już praktycznie oficjalne, to mogę zdradzić, że chodziło o Święcickiego, bo sporo osób później pytało. Nie chciałem się wysypać z nazwiskiem, bo szlag by wszystko trafiło jak kiedyś Stanowskiemu info o Bereszyńskim w Benfice. W zasadzie wszystko się zgadza oprócz tego podpisu w domniemanym tygodniu, może chodziło o jakąś umowę przedwstępną? Nie wiem, to już nieistotne, ważne, że jest.Vincitore pisze:Mój znajomy, pracujący w Eleven zdradził mi info o Szczęsnym już wczoraj rano, ale nie chciałem o niczym pisać by nie tworzyć negatywnego pru gdyby transfer się rypnął jak Witsela etc. Rozmawiał ze Szczęsnym i Wojtek potwierdził - dostanie 4 mln za sezon i ma zagwarantowane 20 meczów w sezonie. Czyli wygląda to na jakieś 12/13 meczów w Serie A, komplet w pucharze (przy optymistycznym dojściu do finału) i mecz w Lidze Mistrzów z jakimś Ludogorcem.
Aha, ponoć podpis już w tym tygodniu.
Ciekawi mnie tylko jedna kwestia - czy negocjowaliśmy z Arsenalem tak długo czy faktycznie wcisnęliśmy pauzę przez Donnarumma gate.
- wloski
- Juventino
Jest jeszcze jedna opcja Józek nie lubi pracować dwu etapowo, tak więc pierw chciał się pozbyć Alvesa i Bonnu i dopiero zacząć transfery. Może po prostu ma za dużo roboty? Nie wiem, ale teraz jak widać wszystko przyśpiesza.
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Ciekawe jak bedzie wygladala rotacja na pozycji bramkarza.
Ciekawe co bedzie z tym Schickiem. Jesli rzeczywiscie problem nie jest grozny i wystarczy kilkadziesiat dni odpoczynku, to nasi sa na dobrej drodze do osmieszenia i zniszczenia relacji z jednym, z ostatnich przychylnych nam klubow.
Ciekawe co bedzie z tym Schickiem. Jesli rzeczywiscie problem nie jest grozny i wystarczy kilkadziesiat dni odpoczynku, to nasi sa na dobrej drodze do osmieszenia i zniszczenia relacji z jednym, z ostatnich przychylnych nam klubow.
- mateo369
- Juventino
A mi się wydaje, że on celowo został w Milanie by za rok do nas dołączyć jak Buffon odejdze. Choć po ostatnich transferach Milanu zaczynam powątpiewać w taką "teorię". Nasze 7 mistrzostwo wcale nie jest już tak pewne jak jeszcze miesiąc temu.wloski pisze:Donnarumma nigdy nas nie był blisko, ma agenta który steruje nim w taki sposób, żeby przy transferze wyciągnąć hajs. A nawet jeśli by do nas przyszedł kilka sezonów i by odszedł. Gigio za rok w Realu.
No tak, dobrze że nie napisałeś, bo Marrotta by się wkurzył na Wojtka i z transferu byłyby nici :hellyes:Vincitore pisze:Skoro już praktycznie oficjalne, to mogę zdradzić, że chodziło o Święcickiego, bo sporo osób później pytało. Nie chciałem się wysypać z nazwiskiem, bo szlag by wszystko trafiło jak kiedyś Stanowskiemu info o Bereszyńskim w Benfice.
"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
- Vincitore
- Juventino
Coraz więcej plotek o Manolasie w naszym kontekście i teraz zastanawiam się nad jedną kwestią. Abstrahując już co o nim sądzę czy zabierze zasłużone miejsce Ruganiemu etc. Nie ulega żadnym wątpliwościom, że transfer Bonucciego do Milanu był przesądzony minimum dwa tygodnie wcześniej niż my się o tym dowiedzieliśmy. Pamiętacie jak Manolasa cofnięto z medicali w Zenicie? Powodem były niby wypłaty w rublach ( :lol: ). Wydaje mi się, że mogło być tak, że agent Manolasa mógł dostać od nas telefon, że jest szansa na transfer, zrobili z Grekiem szybką burzę mózgów i zawinęli się z Rosji w try migach. Później dochodziły jeszcze te wypowiedzi agenta, gdzie między wierszami anonsował nas jako ewentualnego nowego pracodawcę, między kilkoma innymi klubami.
O tym, że jest na sprzedaż nawet nie ma co dyskutować, skoro był już spakowany do Rosji.
O tym, że jest na sprzedaż nawet nie ma co dyskutować, skoro był już spakowany do Rosji.
Chodziło mi bardziej o to co się działo na profilu Stanowskiego i weszło po niedoszłym transferze Bereszyńskiego. Do dzisiaj zresztą zapowiadając jakiś transfer dostaje w komentarzach pytania pokroju: "przejdzie jak Bereszyński do Benfiki?"mateo369 pisze:No tak, dobrze że nie napisałeś, bo Marrotta by się wkurzył na Wojtka i z transferu byłyby nici :hellyes:Vincitore pisze:Skoro już praktycznie oficjalne, to mogę zdradzić, że chodziło o Święcickiego, bo sporo osób później pytało. Nie chciałem się wysypać z nazwiskiem, bo szlag by wszystko trafiło jak kiedyś Stanowskiemu info o Bereszyńskim w Benfice.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Nie, bo w międzyczasie sprzedali Ruedigera. Stąd nie chcą się teraz jeszcze bardziej osłabiać.Vincitore pisze:O tym, że jest na sprzedaż nawet nie ma co dyskutować, skoro był już spakowany do Rosji.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Jeżeli doszedłby do nas Manolas ( mam nadzieje, że do tego nie dojdzie ) to mam nadzieję, że Rugani odejdzie do innego klubu. Max jakoś nie ma do niego zaufania i szkoda mi Daniele aby nadal grzał ławę po odejściu Bonuca. Jeżeli zostanie i nadal będzie grzał ławę to się tutaj zmarnuje. On powinien grac i się rozwijać, gdyby kiedyś przeszedł do Napoli to byłby już kozakiem. Nie sprzedaliśmy go bo niby mocno w niego wierzyliśmy ale ja w te gadki nie wierzę skoro Rugani jest ostatnim wyborem Maxa.
Cudze chwalicie, swego nie znacie...Manolas niech się trzyma z daleka. Pisałem o Napoli i jest mi bez różnicy gdzie mógłby trafić bo lubię go. Chłopak cierpliwie czeka, kiedy już gra to wymiata ale i tak jest ostatnim wyborem, nie zanosi się na to aby miało się to zmienić.
Cudze chwalicie, swego nie znacie...Manolas niech się trzyma z daleka. Pisałem o Napoli i jest mi bez różnicy gdzie mógłby trafić bo lubię go. Chłopak cierpliwie czeka, kiedy już gra to wymiata ale i tak jest ostatnim wyborem, nie zanosi się na to aby miało się to zmienić.
Racja, najlepszy ale jakoś ciężko mi to wystukać z sentymentu do Gigiego.Vincitore pisze:Najlepszy.
Ostatnio zmieniony 18 lipca 2017, 13:44 przez MRN, łącznie zmieniany 1 raz.

- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Spokojnie. Chiellini nie zagra całego sezonu i nawet obecność Manolasa nie sprawi że młody posiedzi. Pamiętajmy że Rugani grał nawet dużo do czasu kontuzji.MRN pisze:Jeżeli doszedłby do nas Manolas ( mam nadzieje, że do tego nie dojdzie ) to mam nadzieję, że Rugani odejdzie do innego klubu. Max jakoś nie ma do niego zaufania i szkoda mi Daniele aby nadal grzał ławę po odejściu Bonuca. Jeżeli zostanie i nadal będzie grzał ławę to się tutaj zmarnuje. On powinien grac i się rozwijać, gdyby kiedyś przeszedł do Napoli to byłby już kozakiem. Nie sprzedaliśmy go bo niby mocno w niego wierzyliśmy ale ja w te gadki nie wierzę skoro Rugani jest ostatnim wyborem Maxa.
Mbappe w Juve
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Vincitore
- Juventino
Masz rację, wyleciał mi z głowy ten Rudiger.CavAllano pisze:Nie, bo w międzyczasie sprzedali Ruedigera. Stąd nie chcą się teraz jeszcze bardziej osłabiać.Vincitore pisze:O tym, że jest na sprzedaż nawet nie ma co dyskutować, skoro był już spakowany do Rosji.
Optymalnym rozwiązaniem byłoby postawienie na Ruganiego i mimo wszystko ściągnięcie jakiegoś obrońcy. Trochę się boję zostawać z czwórką przy podatności na kontuzje Benatii i Chielliniego, zresztą - Rugani grając niewiele również w zeszłym sezonie dwukrotnie się rozjechał na dłuższy czas.
- Nicram_93
- Juventino
- Podziekował: 43 razy
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Zależy co masz na myśli pisząc dużo. Jeśli Rugani miałby grać tyle co np. w zeszłym sezonie to moim zdaniem wcale to nie jest tak dużo. On musi być w końcu graczem do pierwszego składu, a ściągnięcie Manolasa to sygnał dla niego: Młody szukaj sobie innego klubu jeśli chcesz grać regularnie, bo u nas musisz jeszcze trochę posiedzieć. Chłopak jest cierpliwy, ale bez przesady, jak teraz nie dostanie prawdziwej szansy to kiedy? Pokazywał już, gdy wchodził, że ma papiery na dobre granie, ale musi grać, dlatego oby ten Manolas nie przyszedł, bo przez takie podejście stracimy Ruganiego, czego później będziemy żałować.Adrian27th pisze: Spokojnie. Chiellini nie zagra całego sezonu i nawet obecność Manolasa nie sprawi że młody posiedzi. Pamiętajmy że Rugani grał nawet dużo do czasu kontuzji.

"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.
- wloski
- Juventino
Równie dobrze mogli dać na piątego Romagne, warunek jest jeden gramy czwórką z tyłu, a wychowanka mamy dla zasady. Manolas to fajny obrońca, ale w takim wypadku robimy krok w tył.Vincitore pisze:Masz rację, wyleciał mi z głowy ten Rudiger.CavAllano pisze:Nie, bo w międzyczasie sprzedali Ruedigera. Stąd nie chcą się teraz jeszcze bardziej osłabiać.Vincitore pisze:O tym, że jest na sprzedaż nawet nie ma co dyskutować, skoro był już spakowany do Rosji.
Optymalnym rozwiązaniem byłoby postawienie na Ruganiego i mimo wszystko ściągnięcie jakiegoś obrońcy. Trochę się boję zostawać z czwórką przy podatności na kontuzje Benatii i Chielliniego, zresztą - Rugani grając niewiele również w zeszłym sezonie dwukrotnie się rozjechał na dłuższy czas.
- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Czy ja wiem... akurat mnie dzisiejsze doniesienia nieco uspokoiły i uważam, że ta oferta, o której pisał Poulinho to rozsądny ruch ze strony naszego zarządu. Wcześniej byliśmy dogadani na wypożyczenie Schicka i wykupienie go po sezonie za 30 mln - ta oferta została przez Ferrero zaakceptowana. W międzyczasie okazało się, że Czech ma jakieś tam (podobno) niewielkie problemy zdrowotne, więc zrozumiałym jest, że Marotta chce się zabezpieczyć wciskając w tę umowę zapis o ilości występów koniecznych do wykupu. A Sampa co? Jeśli rzeczywiście problemy Schicka nie zagrażają jego zdrowiu i karierze to nawet jeśli piłkarz nie rozegra tej wymaganej ilości minut to na pewno i tak w przyszłym roku będą na niego chętni. A jeśli się u nas sprawdzi to w Genui dostaną pewnie o te kilka milionów więcej niż zakładała pierwotnie umowa między klubami. Mnie tam te poranne informacje odnośnie Czecha pocieszyły, ale zobaczymy co będzie po dzisiejszym spotkaniu.Alexinhio-10 pisze:Ciekawe co bedzie z tym Schickiem. Jesli rzeczywiscie problem nie jest grozny i wystarczy kilkadziesiat dni odpoczynku, to nasi sa na dobrej drodze do osmieszenia i zniszczenia relacji z jednym, z ostatnich przychylnych nam klubow.
Wojtek, witamy w Juve

- Danielpiero
- Juventino
Powtórzę to co napisałem, pod newsem.
Dla kibica Juve to dobry transfer, ale dla Wojtka to zła decyzja. Wiadomo, że ten rok spędzi na ławie- co odbije się na tym, że nie będzie podstawowym bramkarzem w kadrze podczas MŚ. Jak odejdzie Gigi to daje 80% na to że kupimy kogoś na bramkę i Wojtek znowu tylko ława.
Dla kibica Juve to dobry transfer, ale dla Wojtka to zła decyzja. Wiadomo, że ten rok spędzi na ławie- co odbije się na tym, że nie będzie podstawowym bramkarzem w kadrze podczas MŚ. Jak odejdzie Gigi to daje 80% na to że kupimy kogoś na bramkę i Wojtek znowu tylko ława.
,,Takich meczów nie wygrywa się piłkarzami jak Tacchinardi, ale takimi jak Zidane. Tacchinardi może pomóc, ale trzeba liczyć na mistrzów "