Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA
- albertcamus
- Juventino
Mógłby ktoś w końcu zbanować pumexa? Bo to przecież nawet szkoda komentować.
Mam takie pytanko odnośnie do De Sciglio. Dużo lepiej gra na prawej stronie obrony? Czy zarówno na lewej, jak i prawej nie ma żadnej rewelacji?
Bo takie śmichy-chichy z MDS, a jak graliśmy z Milanem to kilka razy Daniego zastopował, grając na lewej przecież...
Mam jednak nadzieję, że odejdzie Lichy i przyjdzie ktoś w miarę ogarnięty na PO i będzie walka o pierwszy skład, a nie urzędowo przyznana pierwsza "11" De Sciglio.
Mam takie pytanko odnośnie do De Sciglio. Dużo lepiej gra na prawej stronie obrony? Czy zarówno na lewej, jak i prawej nie ma żadnej rewelacji?
Bo takie śmichy-chichy z MDS, a jak graliśmy z Milanem to kilka razy Daniego zastopował, grając na lewej przecież...
Mam jednak nadzieję, że odejdzie Lichy i przyjdzie ktoś w miarę ogarnięty na PO i będzie walka o pierwszy skład, a nie urzędowo przyznana pierwsza "11" De Sciglio.
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Wychodzi na to że po zakupie Czeznego i MDS zostanie nam okienko na 20 mil plusie z ew. sprzedaża Rincona,Leminy.
Berna,jakiś PO i koniec imprezy.
Sukcesem będzie pozyskanie jakiegoś Solidnego DM.
Po finale z Barcą zakupiliśmy:
Dybale, Sandro,Mandzu,Khedire,Cuadrado,Neto
X,MDS,Shick,X,Costa,Szczesny
Jak nic brakuje nam 2 transferów. Wypada na Berne i pomocnika, na czym kończymy.
Jeżeli się to tak zakończy, to Mercato na.. 5? Strata Bonucciego i 'takie sobie' zakupy, które z automatu dają nam wydatek rzedu 60 baniek za rok - możemy już kogoś żegnać
Całe szczęście jest Costa, bo go po prostu uważam za przekota.
Berna,jakiś PO i koniec imprezy.
Sukcesem będzie pozyskanie jakiegoś Solidnego DM.
Po finale z Barcą zakupiliśmy:
Dybale, Sandro,Mandzu,Khedire,Cuadrado,Neto
X,MDS,Shick,X,Costa,Szczesny
Jak nic brakuje nam 2 transferów. Wypada na Berne i pomocnika, na czym kończymy.
Jeżeli się to tak zakończy, to Mercato na.. 5? Strata Bonucciego i 'takie sobie' zakupy, które z automatu dają nam wydatek rzedu 60 baniek za rok - możemy już kogoś żegnać

Całe szczęście jest Costa, bo go po prostu uważam za przekota.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Przemo90
- Juventino
De Sciglio nie jest az taki drewniany, kojarze go z reprezentacji na osttanich ME we Francji - gral calkiem niezle.albertcamus pisze: Mam takie pytanko odnośnie do De Sciglio. Dużo lepiej gra na prawej stronie obrony? Czy zarówno na lewej, jak i prawej nie ma żadnej rewelacji?
Bo takie śmichy-chichy z MDS, a jak graliśmy z Milanem to kilka razy Daniego zastopował, grając na lewej przecież....

"Dla Juventusu zwycięstwa nie są rzeczą ważną. Dla Juventusu zwycięstwa to jedyne, co się liczy" ~Giampiero Boniperti~
- Osgiliath
- Juventino
http://www.football-italia.net/105942/j ... do-manolas
Tłumaczyć nie trzeba, za to trzeba zapytać co tam jarają w tej continassie
Jeśli faktycznie keita pójdzie do interu za śmieszne 22 mln + 3 bonusu to to bedzie srogi strzał dla nas przy schicku, z którym dalej nic nie wiadomo...
Tłumaczyć nie trzeba, za to trzeba zapytać co tam jarają w tej continassie

Jeśli faktycznie keita pójdzie do interu za śmieszne 22 mln + 3 bonusu to to bedzie srogi strzał dla nas przy schicku, z którym dalej nic nie wiadomo...
- TheDreamer
- Juventino
Mówię Wam, nasi się pogubili strasznie w tym okienku transferowym. Brak tu konkretnych i przemyślanych ruchów, brak jakiegokolwiek planu, wszystko robione jest na szybko, ale to tylko moje zdanie.
Rok temu dość szybko zaklepaliśmy dwóch topów i była pewność, że tacy gracze podniosą poziom drużyny, to były konkretne ruchu godne Juve, później coś się zepsuło, brak zastępstwa dla Pogby i tak do dnia dzisiejszego.
Podobno kwestia odejścia Bonuca i Alvesa rozstrzygała się już po finale LM i sami byliśmy chętni się ich pozbyć, ok, to dlaczego do dnia dzisiejszego nie ma żadnego godnego zawodnika który mógłby ich zastąpić ? MdS ? To dobry zmienik a nie zawodnik do 1 składu finalisty LM. Śpimy.
Jeśli chodzi o skrzydłowych, to mamy Coste, który to jest jedną wielką zagadką, ale patrząc na warunki to powiedzmy że jest to transfer na plus, chociaż bez żadnych fajerwerków. Berna, ta cała telenowela robi się już nudna, na pewno jest to ciekawy gracz ale nasze próby jego kupna są dość śmieszne, targujemy się o kilka mln a wcześniej Alves idzie za darmo a Leo w ogromnej promocji.
Schick ? Panicznie szukamy wymówki, żeby go nie kupić, odwalmy cyrk z badaniami i w ogóle a później nasz ortopeda stwierdza wadę serca, oby do nas dołączył, bo tylko robią wstyd sobie takimi działaniami. Akcja z Keita kolejny majstersztyk...
i odnosząc się do plotek dot. środka pomocy, odpuszczamy bdb Tolisso bo podobno nie pasuje do taktyki, serio ? środkowy pomocnik nie pasuje do roli środkowego pomocnika, chcemy jakiś wafli typu Can, który poziomem nie dorasta Samiemu, a na koniec bomba, chcemuy Krossa czy Verattiego, spoko, ale grając 2 w pomocy i mając świetnego Pjanica po co 2 rozgrywający ?? To się mija z celem. Chcemy przejść na 3 w pomocy, więc po co cyrki z skrzydłowymi.
Cieszy mnie transfer Wojtka, buc jakich mało ale piłkarsko zyskujemy i za to należą się brawa. Czekam na rozwój wydarzeń, ale dawno nie widziałem takiej nieporadności u giganta piłkarskiego.
Rok temu dość szybko zaklepaliśmy dwóch topów i była pewność, że tacy gracze podniosą poziom drużyny, to były konkretne ruchu godne Juve, później coś się zepsuło, brak zastępstwa dla Pogby i tak do dnia dzisiejszego.
Podobno kwestia odejścia Bonuca i Alvesa rozstrzygała się już po finale LM i sami byliśmy chętni się ich pozbyć, ok, to dlaczego do dnia dzisiejszego nie ma żadnego godnego zawodnika który mógłby ich zastąpić ? MdS ? To dobry zmienik a nie zawodnik do 1 składu finalisty LM. Śpimy.
Jeśli chodzi o skrzydłowych, to mamy Coste, który to jest jedną wielką zagadką, ale patrząc na warunki to powiedzmy że jest to transfer na plus, chociaż bez żadnych fajerwerków. Berna, ta cała telenowela robi się już nudna, na pewno jest to ciekawy gracz ale nasze próby jego kupna są dość śmieszne, targujemy się o kilka mln a wcześniej Alves idzie za darmo a Leo w ogromnej promocji.
Schick ? Panicznie szukamy wymówki, żeby go nie kupić, odwalmy cyrk z badaniami i w ogóle a później nasz ortopeda stwierdza wadę serca, oby do nas dołączył, bo tylko robią wstyd sobie takimi działaniami. Akcja z Keita kolejny majstersztyk...
i odnosząc się do plotek dot. środka pomocy, odpuszczamy bdb Tolisso bo podobno nie pasuje do taktyki, serio ? środkowy pomocnik nie pasuje do roli środkowego pomocnika, chcemy jakiś wafli typu Can, który poziomem nie dorasta Samiemu, a na koniec bomba, chcemuy Krossa czy Verattiego, spoko, ale grając 2 w pomocy i mając świetnego Pjanica po co 2 rozgrywający ?? To się mija z celem. Chcemy przejść na 3 w pomocy, więc po co cyrki z skrzydłowymi.
Cieszy mnie transfer Wojtka, buc jakich mało ale piłkarsko zyskujemy i za to należą się brawa. Czekam na rozwój wydarzeń, ale dawno nie widziałem takiej nieporadności u giganta piłkarskiego.
- Przemo90
- Juventino
TheDreamer masz racje, tez mi juz rece opadaja.
Nie wiem o co chodzi, tym bardziej Marotta wiedzial co najmniej od czerwca ze odejdzie mu prawy obronca i srodkowy a napalil sie na Schicka jak murzyn na socjal.
Nie rozumiem tego, teraz glupie wymowki - osmieszmay sie tylko I sami doprowadzamy do sytuacji ze nikt znami we Wloszech nie bedzie chcial robic interesow. Zostala tylko Atalanta ktora z biegiem czasu takze Marotta zniecheci do nas.
Kwestie sa dwie - albo Marotta jest pogubiony i od finalu LM nadal trwa u nas taki rozpizdz...l i balagan (w co akurat nie wierza bo facet jest doswiadczony i to nie jego pierwsze okienko) lub faktycznie mamy tajny plan i wszystko idzie po jego mysli i jeszcze zostaniemy zaskoczeni topem do srodka, prawym obronca na 1 sklad i kolejnym skrzydlowym.
Dziwi mnie troche sytuacja z Schickiem, odpuszczenie tym samym dogadanego Keity i ciagly brak zastepstwa Pogby - bardzo przperaszam ale Khedira obecnie powinien ten sezon dograc jako uzupelnienie skladu - kwestia czasu kiedy znow zlapie kontuzje.
A wiec czekamy do 1 wrzesnia a pozniej albo bedziemy sie cieszyc albo znowu bedzie niedosyc jak rok temu Matuidi i Witsel.
Nie wiem o co chodzi, tym bardziej Marotta wiedzial co najmniej od czerwca ze odejdzie mu prawy obronca i srodkowy a napalil sie na Schicka jak murzyn na socjal.
Nie rozumiem tego, teraz glupie wymowki - osmieszmay sie tylko I sami doprowadzamy do sytuacji ze nikt znami we Wloszech nie bedzie chcial robic interesow. Zostala tylko Atalanta ktora z biegiem czasu takze Marotta zniecheci do nas.
Kwestie sa dwie - albo Marotta jest pogubiony i od finalu LM nadal trwa u nas taki rozpizdz...l i balagan (w co akurat nie wierza bo facet jest doswiadczony i to nie jego pierwsze okienko) lub faktycznie mamy tajny plan i wszystko idzie po jego mysli i jeszcze zostaniemy zaskoczeni topem do srodka, prawym obronca na 1 sklad i kolejnym skrzydlowym.
Dziwi mnie troche sytuacja z Schickiem, odpuszczenie tym samym dogadanego Keity i ciagly brak zastepstwa Pogby - bardzo przperaszam ale Khedira obecnie powinien ten sezon dograc jako uzupelnienie skladu - kwestia czasu kiedy znow zlapie kontuzje.
A wiec czekamy do 1 wrzesnia a pozniej albo bedziemy sie cieszyc albo znowu bedzie niedosyc jak rok temu Matuidi i Witsel.

"Dla Juventusu zwycięstwa nie są rzeczą ważną. Dla Juventusu zwycięstwa to jedyne, co się liczy" ~Giampiero Boniperti~
- albertcamus
- Juventino
Tak Panowie, Marotta jest pogubiony, bo wszystko to o czym piszą media to najprawdziwsza prawda.
Szalonooki powinien nauczyć się polskiego i wchodzić co chwilę na forum JuvePoland, bo on jest POGUBIONY. POGUBIONY, NIE WIE CO MA ROBIĆ.
Serio, ludzie? Serio?
Szalonooki powinien nauczyć się polskiego i wchodzić co chwilę na forum JuvePoland, bo on jest POGUBIONY. POGUBIONY, NIE WIE CO MA ROBIĆ.
Serio, ludzie? Serio?
- Przemo90
- Juventino
Koncowka zeszlorocznego okienka akurat najlepiej zobrazowala jego plan, dogrywanie na zapalenie gardla o 22.50 transferu Witsela, gdzie od poczatku sierpnia wiedzial ze PSG nie pusci nam Matuidiego.

- Nicram_93
- Juventino
- Podziekował: 43 razy
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Podejrzewam, że w kwestii wyboru Bernadeschi czy Keita kierujemy się tym, że Berna jest Włochem, a w Juve ilość Włochów musi się zgadzać, wolimy więc dać większe pieniądze za Bernę i mieć nadzieję, że jak odpali to nie będzię chciał zmieniać klubu po dwóch sezonach, jak to często u nas jest tylko zostanie z nami na dłużej. Włosi jakoś niechętnie wyjeżdżają za granicę, jest to rzadkość.

"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Kolega, który mnie krytykował za krytykowanie Marotty teraz sam go krytykuje ?wloski pisze:Najgorzej że Józek nie uczy się na błędach. Sprzedaje piłkarzy nie mając dla nich zastępstwa, a my potem musimy czytać te wszystkie bzdury o Cancelach czy Manolasach.
Porobiło się :lol:

- tomassi14
- Juventino
Popieram to stwierdzeniem zakupu MDS, transfer można było zamknąć z Leo na dobrych warunkach a teraz miałobyc 10mln, potem 12, skończy sie 12+bonusy ale to mniejsza z tym, chce napomknąć ze chłopak poleciał z milanem do Chin, teraz musi wrócić na testy żeby za dwa lecieć do USA, przecież on sie przekręcialbertcamus pisze:Tak Panowie, Marotta jest pogubiony, bo wszystko to o czym piszą media to najprawdziwsza prawda.
Serio, ludzie? Serio?

- wloski
- Juventino
Pisałem Ci coś wcześniej skończ tą swoją wojenkę, którą na forum urzadzasz.MRN pisze:Kolega, który mnie krytykował za krytykowanie Marotty teraz sam go krytykuje ?wloski pisze:Najgorzej że Józek nie uczy się na błędach. Sprzedaje piłkarzy nie mając dla nich zastępstwa, a my potem musimy czytać te wszystkie bzdury o Cancelach czy Manolasach.
Porobiło się :lol:
Jestem fanem Józka i tego jak działa, ale nie podoba mi się że Bonnuci i Alves nie mają godnego zastępstwa. Nie rozumiesz czegoś? Dobrze że nie śledzę Twoich wypowiedzi bo nie mam na to czasu, ignoruje Twoje posty od momentu kiedy jak rzep uczepiłeś się mojej wypowiedzi. Jednak nie odpuszczę sobie gdy za każdym razem będziesz do mnie podbijał.
Warunki są teraz inne, odejście Alvesa = szukanie jednego zastępcy, oddanie Leo = szukanie dwójki zastępców i dopiero teraz robią się schody, a nie wcześniej. Bo zastępstwo Alvesa było wliczone już po jego przyjściu.
- Nicram_93
- Juventino
- Podziekował: 43 razy
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Szczęsny już w Turynie :hellyes: . Oby tym razem obyło się bez żadnych problemów na testach medycznych, bo po Schicku nic mnie już nie zdziwi 

"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
To nie jest wojenka ale jesteś niekonsekwentny. Posądzasz kogoś o jęczenie a następnie sam zaczynasz jęczeć. Skończ się przypieprzać następnym razem to i Ciebie nikt się nie czepi, proste ?
Cieszę się, że ignorujesz moje posty, może w końcu przestaniesz się czepiać :hellyes:
Ja nie jestem fanem Marotty, nigdy nie byłem ale w tym roku obiecałem go nie krytykować i słowa dotrzymuję.
Cieszę się, że ignorujesz moje posty, może w końcu przestaniesz się czepiać :hellyes:
Ja nie jestem fanem Marotty, nigdy nie byłem ale w tym roku obiecałem go nie krytykować i słowa dotrzymuję.