Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 39 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Albo Pawełka w RealuSorek21 pisze:Teoretyczny transfer Kroosa automatycznie oznaczałby przejście na 4-3-3 i skrzydło albo ławkę rezerwowych dla Dybali.

Tudzież "43cośtam" Z Costą i Dybalą za Igłą.
- Andryk
- Juventino
ponoć 300 baniekpumex pisze:
..chociaż, pisząc tego posta uzmysłowiłem sobie, że rozmawiamy o Kroosie grającym w Hiszpanii, gdzie wprowadzenie klauzuli odstępnego do kontraktu jest obowiązkowe. Ile ona wynosi? Pewnie ze 150 milionów, jak nie grubo lepiej. To zwiększa nasze szanse na ten transfer o jakieś 0,9%

http://www.goal.com/en/news/722/la-liga ... 0m-release
- dr.DeV
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Nie wiem jaki sens ma dalsza dyskusja na temat Kroosa w Juventusie. To utopia. Gazety wspominają też o Maticiu, który jak się okazuje ma być TYLKO alternatywą Emre Can'a z Liverpoolu. Oglądałem pare meczy z poprzedniego sezonu i byłby on ciekawym uzupełnieniem składu a w perspektywie dwóch sezonów pierwszoplanową postacią. Stylem gry przypomina połączenie Pjanica i Khediry. Nie jest to typowy przecinak ale bardzo solidny B2B. Przydałby się i wydaje mi się również, że byłby to lepszy transfer aniżeli Matić. Co do Bernardeschiego to dostał on dodatkowe 3 dni urlopu, być moze chodzi o to, żeby już nie fatygował się na treningi we Florencji. Wątpliwe natomiast, że pojedzie do USA razem z całą bandą jeżeli transfer ten dojdzie do skutku.

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Pisze sie o tym, ze chcielibysmy wziac Locatellego i dac na wypozyczenie do Sassuolo. Moim zdaniem powinnismy sobie dac spokoj ze wspolpraca z tym smiesznym klubem, ktory najpierw obiecal nam Berardiego, po czym chrzanil, ze zadna opcja pierwszenstwa wykupu nie istnieje. Juz lepiej ponownie Atalanta.
- Hed
- Juventino
- Podziekował: 80 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Jeżeli to prawda że jesteśmy blisko Szczęsnego i Berny to potrzebujemy jeszcze pomocnika i prawego obrońcy, sporo pracy przed Marotta a dni uciekają, mam nadzieje ze zrobimy konkretne zakupy.
P.s nic nowego w temacie prawego obrońcy?
P.s nic nowego w temacie prawego obrońcy?
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
A ja czuję, że przyjdą Cancelo i Darmian. Jakbyśmy mieli ściągnąć De Sciglio, to zostałoby to załatwione przy okazji Bonucciego. ManU czeka ze sprzedażą Darmiana, bo też szuka prawego obrońcy. Blisko Czerwonych Diabłów jest Aurier.sebatiaen pisze:Przyjdă Cancelo i DS.
Coś czuje ze sprzedamy Lichego.
- Nicram_93
- Juventino
- Podziekował: 43 razy
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Nawet nie chcę słyszeć o jakimś Garayu z Valencii na środek obrony, bo znowu Rugani zamiast wskoczyć do składu to pójdzie w odstawkę
. Oby to były tylko plotki.

"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 39 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Na VS koleś wrzucił info, że gadał z Paraticim i podał kilka info. Jego posta zatwierdzili modzi więc wrzucę tu:
- Bernardeschi Done Dealie. Chłopak jest bardzo dobrym graczem i człowiekiem.
- Szczęsny już nasz.
- Kroos nierealny.
- Mbappe nierealny.
- Lubimy Matuidiego ale nie jest pierwszym wyborem.
- Can jest graczem nad którym pracujemy.
- Jest jeszcze jeden pomocnik którym się interesujemy a którego nazwisko jeszcze media nie wymieniły.
- Bonucci zostanie zastąpiony. To on nalegał na sprzedaż.
- Fabio zapytany o graczy Lazio których lubimy od razu zmienił temat.
- Dybala, Kielon, Buffon, Barza są podłamani po finale
- Szczęsny już nasz.
- Kroos nierealny.
- Mbappe nierealny.
- Jest jeszcze jeden pomocnik którym się interesujemy a którego nazwisko jeszcze media nie wymieniły.
- Fabio zapytany o graczy Lazio których lubimy od razu zmienił temat.

- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Czyli od razu wychodzi na to że wszyscy kłamią.Poprostu pisze:Na VS koleś wrzucił info, że gadał z Paraticim i podał kilka info. Jego posta zatwierdzili modzi więc wrzucę tu:
- Szczęsny już nasz.
- Kroos nierealny.
- Mbappe nierealny.
- Fabio zapytany o graczy Lazio których lubimy od razu zmienił temat.![]()
Ma być bombowo, a okazuje się że jest przeciętnie.
Żaden z powyższych nie wynagrodzi nam stratę Leo.
Żaden z nich nie sprawi że ktoś w europie powie 'Co z tego że oddali Bonucciego skoro kupili X'
Nie mówię też, że będziemy słabsi. Costa i Berna dadzą nam wiele, ale nadal - jest niedosyt. Finalista LM, 6 krotny mistrz etc.
Mało tego, oddając Leo i kupując Berne mamy zerowe okienko.
Dojdzie Szczesny (10 baniek), jakiś Emre (25-30 baniek?) i tyle.
To jest solidne okienko, aczkolwiek uważam że nie jest to okienko klubu z Top 5 europy.
Bayern - James,Tolisso (odchodzi Lahm i Xabi)
To Atletico nawet ma Fabinho,Vitolo, zostawiajac Grizzmanna.
Nie urywa dupy.
Ostatnio zmieniony 16 lipca 2017, 17:52 przez Adrian27th, łącznie zmieniany 1 raz.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Piti
- Juventino
cos srednio mi sie chce wierzyc ze jakis chlopaczek z forum vecchiasignora spotkał sobie Paraticiego na miescie i od tak mu wyspiewal kto nierealny, kto klepnięty, nad kim pracują etc. szczerze troche bawią mnie takie historyjki no ale niech będzie
W Przyszłym tygodniu chyba można się spodziewać oficjalki Szczęsnego i Bernardeschiego (liczę na niego
)
zaczynam się bać o naszą defensywę na przyszły sezon. Barzagli już na bank nie pociągnie, z Chiellinim różnie bywa nie raz kosmiczny obronca na poziomie Bonucciego a nie raz... kłoda, którego każdy kontakt z piłką przyprawia mnie o palpitacje serca. Dobrze że mamy jeszcze w miare nie najgorszego Benatie i Ruganiego, zobaczymy czy Daniele podoła, jeśli w obliczu odejścia Bonucciego Rugani znów będzie ławkował kolejny sezon, to dawałbym mu większych szans na kariere wielkiego defensora.

W Przyszłym tygodniu chyba można się spodziewać oficjalki Szczęsnego i Bernardeschiego (liczę na niego

Dokładnie, jeśli to prawda że puszczamy oczko w jego kierunku toNicram_93 pisze:Nawet nie chcę słyszeć o jakimś Garayu z Valencii na środek obrony, bo znowu Rugani zamiast wskoczyć do składu to pójdzie w odstawkę. Oby to były tylko plotki.

Ostatnio zmieniony 16 lipca 2017, 17:55 przez Piti, łącznie zmieniany 1 raz.
- LukaszG / DLuGi
- Juventino
Matuidi nie jest pierwszym wyborem / pomocnik o którym nie było mowy w mediach / zmiana tematu przy Lazio.Poprostu pisze:- Lubimy Matuidiego ale nie jest pierwszym wyborem.
- Fabio zapytany o graczy Lazio których lubimy od razu zmienił temat
Generalnie przychodzi mi do głowy Sergej Milinkovic-Savic

Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.
- Azrael
- Juventino
W Europie nikt o tym nie będzie pamiętał za 10 miesięcy jeśli znów wygramy ligę kilka kolejek przed końcem i dojdziemy minimum do półfinału LM.Adrian27th pisze:Żaden z nich nie sprawi że ktoś w europie powie 'Co z tego że oddali Bonucciego skoro kupili X'
Kilka dramatycznych sprzedaży w ciągu ostatnich 6-7 lat było, począwszy od Diego poprzez Vidala, Teveza czy Pogbę i jakoś nie stoczyliśmy się po nich na dno, a o dziwo byliśmy coraz silniejsi. Zapewne nasza zwycięska passa kiedyś się skończy, ale jakoś nie wierze żeby miało to nastąpić w przeciągu najbliższych miesięcy, a na pewno nie przez sprzedaż Bonucciego, który - jak wierzyć plotkom - zawiódł w najważniejszym momencie zeszłego sezonu.
Pozdrawiam!