Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA
- realbs
- Juventino
Istnieje coś takiego jak sarkazm, ale widzę, że niektórzy by go nie wyczuli nawet wtedy, kiedy by ich kopnął w dupę.
Na Radję nie ma żadnych szans. Ja liczę mocno na Matica i Bernardeschiego. Szkoda że ucichł temat Cancelo.
Na Radję nie ma żadnych szans. Ja liczę mocno na Matica i Bernardeschiego. Szkoda że ucichł temat Cancelo.
- Hed
- Juventino
- Podziekował: 80 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Podzielam. Na mongola nie ma żadnych szans. Ja również chciałbym Matica i Berne a do tego Szczęsny i Cancelo i wystarczy, a właśnie, nic nowego na temat młodego Portugalczyka? Nie ukrywam ze liczę na niego tak samo jak liczyłem na Coste.realbs pisze:Istnieje coś takiego jak sarkazm, ale widzę, że niektórzy by go nie wyczuli nawet wtedy, kiedy by ich kopnął w dupę.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Ja cały czas stoję na stanowisku, że Beppe grubo nam zrekompensuje sprzedaż Bonucciego, kopara Wam wszystkim opadnie...te wszystkie środki są ciułane po coś, Beppe w odpowiednim momencie uderzy ( powtarzam to czwarty raz ) w Nainggollana a swoją robotę też robi Pjanić
Zaprawdę powiadam Wam, Radija będzie nasz :czytaj:

Zaprawdę powiadam Wam, Radija będzie nasz :czytaj:

- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
realbs pisze:Spokojnie, nikogo tutaj nie przekonasz. Mógłbyś nawet trenować z Costą, Brazylijczyk mógłby Ci nawet powiedzieć że jest słabym piłkarzem, ale nic z tego. Na tym forum każdy go postrzega za Boga i piłkarza lepszego od Messiego, Ronaldo i wszystkich zwycięzców Złotej Piłki razem wziętych. Taki urok tego forum :hellyes:RoyM pisze:Zaśmiane równoD.Costa - jeszcze rok temu wszyscy postrzegali go jako nierealnego topa. Da nam dużo, bo takimi zawodnikami wygrywa się ważne mecze w LM.![]()
Costa w formie to kozak ok, ale on nie rozegrał żadnego dobrego meczu w CL z mocnymi rywalami. Jedyne co mu wyszło to wrzutka w meczu z Juve, a w całym dwumeczy był mierny. Zarówno z Atletico czy Realem jedno wielkie rozczarowanie.

Chlopie cz Ty i wiekszosc forum umie odebrac jakas negatywna opinie normalnie ? Gorzej jak dzieci.Cabrini_idol pisze:Jak cały Bayern Monachium. Poza kilkadziesiecioma minutami w rewanżu z Realem.RoyM pisze:Zaśmiane równoD.Costa - jeszcze rok temu wszyscy postrzegali go jako nierealnego topa. Da nam dużo, bo takimi zawodnikami wygrywa się ważne mecze w LM.![]()
Costa w formie to kozak ok, ale on nie rozegrał żadnego dobrego meczu w CL z mocnymi rywalami. Jedyne co mu wyszło to wrzutka w meczu z Juve, a w całym dwumeczy był mierny. Zarówno z Atletico czy Realem jedno wielkie rozczarowanie.
Matic przy dzisiejszych cenach jest wart 40mln.
Na PO chcialbym Pereire, ktory jest bardziej igarniety w defensywie, a i na LO zagra. Z Cancelo tez sie bede cieszyl.
- wagner
- Juventino
Pereira to Pereira tam to, ale czy ktoś go widział w przeciągu 90 minut w meczu, że padają już zdania że jakiś element gry jest u niego mocniejszy?Alexinhio-10 pisze:Na PO chcialbym Pereire, ktory jest bardziej igarniety w defensywie, a i na LO zagra.

Co się jego tyczy. Tottenham pracuje nad jego sprowadzeniem już od kilku tygodni, gdy negocjowali odejście Walkera do City. Cała transakcja ma się zamknąć w kwocie 22 mln £ i najprawdopodobniej Portugalczyk trafi do Spurs. (Sky)
- kapusniaczek
- Juventino
W obecnym juve nie ma czegoś takiego jak "nie ma żadnych szans". Przykłady Higuaina, Pjanica czy teraz Alvesa z Bonuccim. Wszystko się moze zdarzyć i transfer Nainggolan jak najbardziej wchodzi w gre. Jeśli będzie cień szansy Marotta to wykorzysta.realbs pisze:Na Radję nie ma żadnych szans. Ja liczę mocno na Matica i Bernardeschiego. Szkoda że ucichł temat Cancelo.
Temat Cancelo to dla mnie kompletna niewiadoma i nie wiem skąd u Was taki optymizm związany z tym transferem. Gość ma bardzo przeciętne statystki i nawet te filmiki z YouTube nie robią z niego jakiegoś boga. Panuje tu taki trend że ktoś wspomni jakieś w miare medialne nazwisko drugi podłapie i cała społeczność uważa danego grajka za nie wiadomo kogo. Kilka lat temu topem dla wielu był Bony, potem Cuadrado czy obecnie Costa. Za rok Costa wyda się słaby i pojawi się ktoś nowy i tak w kółko.
- Cabrini_idol
- Juventino
I jak tu szanować Conte?jakku1 pisze:Od Chelsea podobno nie tylko odrzucilismy ofertę za Higuaina, ale takze za Sandro - proponowali 70m.

- ewerthon
- Juventino
Z tym, że Higuain i Pjanić nigdy nie mówili, że nienawidzą Juventus. A ten mieszaniec z Romy mówi o tym publicznie co parę miesięcy. Śmieje się z naszych porażek z mediach społecznościowych. Chyba, że wy tego nie widzicie. Szczerze wątpię, że władze Juve widząc jego zachowanie zdecydowałyby się choćby na rozpoczęcie z nim negocjacji. Poza tym, z tego co wiem, to on nie ma żadnej klauzuli wykupu i Roma pewnie wolałaby go sprzedać za granicę, gdzie i tak kilka klubów może dać za niego większą kasę.kapusniaczek pisze: W obecnym juve nie ma czegoś takiego jak "nie ma żadnych szans". Przykłady Higuaina, Pjanica
Byli już zawodnicy, którzy mówili, że nigdy nie zagrają w Juve, a potem tam przechodzili, jak chociażby ostatnio Neto. Jednak brazylijski bramkarz to nie zawodnik tego kalibru co piłkarz Romy, którego kompleksy wobec Juve są znane nie tylko we Włoszech.
Ostatnio zmieniony 15 lipca 2017, 20:27 przez ewerthon, łącznie zmieniany 1 raz.
- RoyM
- Bawarczyk
Wiecie ja serio nie mam zamiaru pisać, że Costa to marniak bo jak wróci to formy to jest super grajek + macie super warunki żeby w razie co go oddać do Monachium.
Chodziło mi tylko o te słowa, że z takim zawodnikiem wygrywa się ważne mecze, gdy dla mnie jako kibica Bayernu gość w tych meczach zawodził. Dwie asysty z Juve to żaden wyznacznik bo oprócz tego grał słabo i akurat wyszły mu wrzutki, którą akurat wyróżniłem. Arsenal to wgle skoro ostatnie 3 mecze dostali po 5 bramek.
Generalnie Coste wyjaśniło Atletico i mam mega żal do niego o ten dwumecz. Atletico jak to oni byli cofnięci, blisko siebie i Costa był bezradny nie mając miejsca na rozpęd. To nie Ribery, który potrafi coś wyczarować na małej przestrzeni. Robben w takich meczach ma równie ciężko bo też potrzebuje miejsca(patrzcie dwumecz z Realem 3-4 lata temu - Coentrao go zniszczył), ale Robben ma genialne podanie i przegląd pola z którego niestety mało korzysta + potrafi jedną akcją wygrać mecz.
Generalnie mam odczucia, że mocna obrona i dobra asekuracja tak jak to robi Real czy w złotych czasach BVB i Costa nie pobiega, podobnie jak Robben ale tu już się nie będę powtarzał
Chodziło mi tylko o te słowa, że z takim zawodnikiem wygrywa się ważne mecze, gdy dla mnie jako kibica Bayernu gość w tych meczach zawodził. Dwie asysty z Juve to żaden wyznacznik bo oprócz tego grał słabo i akurat wyszły mu wrzutki, którą akurat wyróżniłem. Arsenal to wgle skoro ostatnie 3 mecze dostali po 5 bramek.
Generalnie Coste wyjaśniło Atletico i mam mega żal do niego o ten dwumecz. Atletico jak to oni byli cofnięci, blisko siebie i Costa był bezradny nie mając miejsca na rozpęd. To nie Ribery, który potrafi coś wyczarować na małej przestrzeni. Robben w takich meczach ma równie ciężko bo też potrzebuje miejsca(patrzcie dwumecz z Realem 3-4 lata temu - Coentrao go zniszczył), ale Robben ma genialne podanie i przegląd pola z którego niestety mało korzysta + potrafi jedną akcją wygrać mecz.
Generalnie mam odczucia, że mocna obrona i dobra asekuracja tak jak to robi Real czy w złotych czasach BVB i Costa nie pobiega, podobnie jak Robben ale tu już się nie będę powtarzał

- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Idąc Twoim tokiem myślenia, to Neymar też jest słaby, bo dwumecz z nami go zweryfikował.RoyM pisze: Generalnie mam odczucia, że mocna obrona i dobra asekuracja tak jak to robi Real czy w złotych czasach BVB i Costa nie pobiega, podobnie jak Robben ale tu już się nie będę powtarzał
Suarez to samo, a Messi to przeciętniak bo pół bramki nie strzelił.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- @D@$
- Juventino
Na Naiggolana nie ma co tracić czasu. Tyle czasu jedzie po Juve, że raz że nie chcę frajera, dwa, że sam by sie pewnie nie zgodzić.
40 mln + Sturaro za Bernę? Dużo za dużo, może Włoch mało grał ostatnio, ale ok. 20 mln jest ciągle wart. 40 mln to powinno być maks, choć u Violi ciężko się kupuje.
40 mln + Sturaro za Bernę? Dużo za dużo, może Włoch mało grał ostatnio, ale ok. 20 mln jest ciągle wart. 40 mln to powinno być maks, choć u Violi ciężko się kupuje.
- Cabrini_idol
- Juventino
Ale Panowie, czy to wygląda źle jeśli Berna,Caldara,Matic,Cancelo trafią tutaj, a na to chyba się zanosi.
:
https://pbs.twimg.com/media/DEymxG0XgAAlM66.jpg
:
https://pbs.twimg.com/media/DEymxG0XgAAlM66.jpg

- Vincitore
- Juventino
http://www.acmilan.com.pl/files/pics/1500126112.jpg
Widzę, że De Sciglio jest w Chinach z drużyną. Nasze zainteresowanie jego osobą, to chyba nic poważnego, gdyby było inaczej zapewne zostałby w kraju jak Matic, czekając na rozwój negocjacji, które w obecnych okolicznościach nie mają prawa się nie powieść.
Widzę, że De Sciglio jest w Chinach z drużyną. Nasze zainteresowanie jego osobą, to chyba nic poważnego, gdyby było inaczej zapewne zostałby w kraju jak Matic, czekając na rozwój negocjacji, które w obecnych okolicznościach nie mają prawa się nie powieść.
- B@rt
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
Jakku sugerował, że takie nastawienie Atalanty mogło być jeszcze sprzed wypożyczenia im Orsoliniego. Moim zdaniem tylko wtedy ta transakcja miałaby jakiś sens. Zainwestowaliśmy w chłopaka duże pieniądze, uchodzi za jeden z największych talentów we Włoszech. Allegri miał go sprawdzić w okresie przygotowawczym, tymczasem juz po paru dniach został wysłany do Atalanty na co najmniej dwa lata, potencjalnie nawet na dłużej. Jeżeli nie miało to na celu wcześniejszego ściągnięcia Caldary z powrotem, to kompletnie nie rozumiem, po co rozstawaliśmy się z Orsolinim na tak preferencyjnych dla Atalanty warunkach i na aż tak długi czas.RICTOR pisze:Caldara nie przyjdzie teraz bo go Atalanta nie chce puścić.