Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 15 lipca 2017, 11:10

towalski pisze:
Poprostu pisze:Tuttosport

Juve odrzuciło 100mln od Chelsea za Igłe.
Artykuł na FI.
Tosz to plota jest!
Niekoniecznie. Oni szukają na gwałt napastnika. Higuain to absolutny top, odpadł im Lukaku, będą chyba zmuszeni wziąć Morate za 80/90 mln... Biedny Antonio. :lol:

Jeśli faktycznie Sturaro się zgodził to mamy to. Fiorentina bardzo go chce. Pozbyć się go i zbić jednocześnie cenę za Bernę to marzenie. :pray:

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2017, 11:14

CavAllano pisze:Jeśli faktycznie Sturaro się zgodził to mamy to. Fiorentina bardzo go chce. Pozbyć się go i zbić jednocześnie cenę za Bernę to marzenie. :pray:
Odejście Sturaro niestety jeszcze zmniejszy szanse na odejście Leminy. Nie wiem jak dla Was, dla mnie Lemina to o wiele większy ogór niż Sturaro i liczę, że Włoch zostanie a Francuz zniknie nam z oczu, czego sobie i Wam życzę :)

Obrazek
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 15 lipca 2017, 11:18

pumex pisze:
CavAllano pisze:Jeśli faktycznie Sturaro się zgodził to mamy to. Fiorentina bardzo go chce. Pozbyć się go i zbić jednocześnie cenę za Bernę to marzenie. :pray:
Odejście Sturaro niestety jeszcze zmniejszy szanse na odejście Leminy. Nie wiem jak dla Was, dla mnie Lemina to o wiele większy ogór niż Sturaro i liczę, że Włoch zostanie a Francuz zniknie nam z oczu, czego sobie i Wam życzę :)
Fakt,ale wg mnie jeszcze prędzej trzeba odpalić Rincona,który był chorym pomysłem jak się okazało na przestrzeni rundy wiosennej. O ile nawet 10 baniek wydawane na graczy pokroju Leminy czy Sturaro w dzisiejszych czasach może się zwrócić jak nie wypalą to kasa za Rincona została po prostu wyrzucona w błoto.

cooler

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2017, 11:19

Tak sobie myślę - jak Chelsea ma taki budżet, to czemu nie spróbują sprowadzić do siebie Mbappe? Na szpicy sobie radzi dobrze.

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 15 lipca 2017, 11:24

pumex pisze:
Niby dlaczego ? Bez Sturaro i Leminy zostajemy z Pjanicem, Khedirą, Marchisio, Rinconem, Bentancurem ( mimo iż nie wiadomo czy zostanie ) + zapewne nowy ŚP. Na 2 miejsca w środku to chyba nie jest źle. Spokojnie po przyjściu nowego ŚP bym jeszcze Rincona opchnął ( zostawiając młodego urugwajczyka )

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2017, 11:25

pumex pisze:

Teoretycznie to my powinniśmy się pozbyć wszystkich trzech . Sturaro, Lemina, Rincon. I jeśli pozbędziemy się chociaż dwóch to będę zadowolony. Każdy z nich to ogor tej samej klasy :prochno: . I jeśli Fiora da 15-20 mln za Sturaro to nie ma nad czym się zastanawiać.

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 15 lipca 2017, 11:31

pumex pisze:Odejście Sturaro niestety jeszcze zmniejszy szanse na odejście Leminy.
Dlaczego? Chcemy kompletnie przebudować linię pomocy, jak się okazuje. Już od jakiegoś czasu pisze się, że na wylocie są Sturaro, Rincon i Lemina. Rincon może zostać, jako ten ostatni do rotacji, a dwójkę prawdopodobnie opchniemy. Szanse na pozostanie Leminy w klubie są znikome.
Cabrini_idol pisze:I jeśli Fiora da 15-20 mln za Sturaro to nie ma nad czym się zastanawiać.

Ile da? :lol: Bez żartów z rana. Jego po prostu trzeba odpalić i zbić cenę za Bernę, tyle. Więcej z niego już mieć nie będziemy.
Ostatnio zmieniony 15 lipca 2017, 11:40 przez mrozzi, łącznie zmieniany 3 razy.

tomassi14

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 lipca 2017, 11:33

cooler pisze:
Poprostu pisze: We're interested in Locatelli- GDM
Czy my zawsze interesujemy się kimś, kto nam strzela bramki? :prochno:
Locatelli to mlody talent ale bardziej w stylu ofensywnego pomocnika niz defensywnego pomocnika

Nie mniej jednak jesli zastapilby Stuarro i Lemine to wsumie cieszyl bym sie
CavAllano pisze:
pumex pisze:
CavAllano pisze:Odejście Sturaro niestety jeszcze zmniejszy szanse na odejście Leminy.

Dlaczego? Chcemy kompletnie przebudować linię pomocy, jak się okazuje. Już od jakiegoś czasu pisze się, że na wylocie są Sturaro, Rincon i Lemina. Rincon może zostać, jako ten ostatni do rotacji, jest z całego tego grona najlepszy, a dwójkę prawdopodobnie opchniemy. Szanse na pozostanie Leminy w klubie są znikome.
Kurcze Lemina mega mnie zawiodl, jak przychodzil do nas z Marysylki to wydawalo mi sie ze to idealny nastepca Vidala a nawet lepszy bo defensywny i reguly tam byl chyba odpowiedzialny bardziej za odbior pilki niz rozgrywanie, a u nas pchal sie przodu, szkoda,

Ciekawi mnie ten Milan, przeciez tam z podstawowej 11-nastki zostalo 2-3 zawodników :facepalm2:

Chinczyki i Azjaci maja to do siebe ze sie szybko pojawiaja i szybko znikaja,

Nasi pozegnali Leo w bardzo ladnym stylu wierze ze to bedzie takie samo posuniecie jak Baggio - > Del Piero,

RUGANI IT'S TIME

Dzium

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2017, 11:52

Czy ktoś może odesłać mnie do postu, w którym wytłumaczone jest co się wydarzyło w przerwie finału LM?*

Nie śledzę tego tematu od początku, a dzisiaj przeczytałem w internecie, że Alves/Bonucii powiedział do Dybali, że "gra jakby nie mam jaj" i któryś z nich miał go spoliczkować.

*wierze, że ktoś wrzucił tu rzetelne informacje

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2017, 11:57

Dla małego sprostowania:
ja również uważam, że odejście całej tej nieszczęsnej trójki nie zrobiłoby nam najmniejszej krzywdy, przeciwnie. Ale już mam spore wątpliwości, czy zarząd i trener są podobnego zdania. Wg mnie jakąś ciągłość w środku pola zechcą zachować, nawet jeśli mówimy tylko o ławce rezerwowych
Cabrini_idol pisze:Każdy z nich to ogor tej samej klasy
Mimo wszystko Sturaro cenię wyżej niż Leminę. Dla mnie Mario to klasyczny przykład przeciętnego, a przede wszystkim bezpłciowego piłkarza. W każdym elemencie piłkarskiego rzemiosła w najlepszym wypadku przeciętny - siłowo przeciętny, szybkościowo przeciętny, technicznie przeciętny, w odbiorze przeciętny, kondycyjnie przeciętny. Taktycznie fatalny. Sturaro, chociaż technicznie surowy jak dąb, ma chociaż w sobie tę krztę charyzmy, to serducho do walki. No i taktycznie (choć bez rewelacji) to inny poziom niż dramatyczny w tym aspekcie Lemina. Gabończyk nie nadaje się do niczego, Sturaro od wielkiego dzwonu można przypisać jakąś ściśle ustaloną na boisku rolę i jest szansa, że się z niej wywiąże jak należy.

Niby mamy wszystko co potrzeba, by Leminy już dawno nie było z nami - wolę jego sprzedaży, wolę odejścia piłkarza z Piemontu i grube oferty na stole. A on jak kisił się w Turynie, tak kiśnie po dziś dzień. Wniosek może być tylko jeden - albo ofert za niego nie ma w ogóle, albo są śmiesznie niskie. W 20-milionowe propozycje nie uwierzę nawet jak mi przystawią lufę do skroni ;)
tomassi14 pisze:Kurcze Lemina mega mnie zawiodl, jak przychodzil do nas z Marysylki to wydawalo mi sie ze to idealny nastepca Vidala a nawet lepszy
O rany, facet. Ty naprawdę myślałeś, że Lemina idealnie zastąpi Vidala? Zatkało mnie, serio :|

Obrazek
wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2017, 12:04

pumex pisze:
Cabrini_idol pisze:Każdy z nich to ogor tej samej klasy
Mimo wszystko Sturaro cenię wyżej niż Leminę. Dla mnie Mario to klasyczny przykład przeciętnego, a przede wszystkim bezpłciowego piłkarza. W każdym elemencie piłkarskiego rzemiosła w najlepszym wypadku przeciętny - siłowo przeciętny, szybkościowo przeciętny, technicznie przeciętny, w odbiorze przeciętny, kondycyjnie przeciętny. Taktycznie fatalny. Sturaro, chociaż technicznie surowy jak dąb, ma chociaż w sobie tę krztę charyzmy, to serducho do walki. No i taktycznie (choć bez rewelacji) to inny poziom niż dramatyczny w tym aspekcie Lemina. Gabończyk nie nadaje się do niczego, Sturaro od wielkiego dzwonu można przypisać jakąś ściśle ustaloną na boisku rolę i jest szansa, że się z niej wywiąże jak należy.
Zgadzam się w 100%, również Sturaro cenię o klasę wyżej od Leminy i będzie mi niezmiernie smutno, jeśli odejdzie Włoch, a nie Gabończyk. Lemina jest miałki i to bardzo, za to, Sturaro dzięki swojemu serduchowi np. w tamtym sezonie wywalczył kilka rzutów wolny i karnych... z których padły bramki, bo bardzo się temu przyglądałem, do tego, gdy będzie miał grać w ofensywnej drużynie jaką teraz szykujemy przecinaka, który poda do najbliższego i skupi się tylko na bieganiu i walce to on będzie miał swoje minuty i będziemy z niego zadowoleni. Nie zrobimy z niego nagle połączenia Modricia z Kroosem, ale możemy mu dać zadania, które są do niego przypisane, no raczej nie oczekujmy, że on grając na skrzydle miał pokazać się z jak najlepszej strony, bo to było niemożliwe.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2017, 12:08

Oczywiście masz rację. Sturaro to lepszy piłkarz od Leminy. W sensie lepszy zadaniowiec. Lemina nie ma żadnych predyspozycji nawet aby stać tam gdzie ma stać i biegać tam gdzie ma biegać. Niby proste. Ale nie dla Leminy. Sturaro w tym jest dobry aleee... wydaje mi się , że zarząd chyba licxy na prawdę na te 15-20 mln zaLemine . Gdyby wystawiliby go na sprzedaż za 7-8 mln to już dawno mielibyśmy problem z głowy.

Tak, uważam, że za Sturaro jesteśmy w stanie wyciągnąć 15 mln. Za Lemine nie więcej niż 10.

Ale ani jeden ani drugi nie powinni ubierać biało czarnej koszulki w następnym sezonie.

Taki Tacchinardi byłby dla nas idealnym zawodnikiem obok Pjanica.

Obrazek
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 39 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 15 lipca 2017, 12:17

Cabrini_idol pisze:
Tak, uważam, że za Sturaro jesteśmy w stanie wyciągnąć 15 mln. Za Lemine nie więcej niż 10.
Skończy się tak, że zapłacimy za Berne 40 + Sturaro. Za tego pniaka nikt z Włoch nie da nam gotówki a za granice nie odejdzie.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2017, 12:17

http://app.football-italia.net/?referre ... lia-105802

Podobno to tylko osoba Buffona trzymała Bonucciego w klubie. Który już od wielu miesięcy chciał odejść do Milanu.

Obrazek
Basiek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2017, 12:20

Cabrini_idol pisze:Oczywiście masz rację. Sturaro to lepszy piłkarz od Leminy. W sensie lepszy zadaniowiec. Lemina nie ma żadnych predyspozycji nawet aby stać tam gdzie ma stać i biegać tam gdzie ma biegać. Niby proste. Ale nie dla Leminy. Sturaro w tym jest dobry aleee... wydaje mi się , że zarząd chyba licxy na prawdę na te 15-20 mln zaLemine . Gdyby wystawiliby go na sprzedaż za 7-8 mln to już dawno mielibyśmy problem z głowy.

Ale ani jeden ani drugi nie powinni ubierać biało czarnej koszulki w następnym sezonie.

Taki Tacchinardi byłby dla nas idealnym zawodnikiem obok Pjanica.
Obaj są tak beznadziejnie bezpłciowi i kaleczni, że dyskusja nad tym który jest lepszy mija się z celem. Przypominam, że to Sturaro jest bohaterem memów po fantastycznej sztuczce technicznej w meczu z Lyonem :facepalm: Zgadzam się, że żaden nie zasługuje na noszenie naszej koszulki.

Plotek o Mbappe czy innym topie nie bierzcie na poważnie, bo w morzu potrzeb, które obecnie mamy, dobrze rokujący napastnik za 100 mln zajmuje ostatnie miejsce. Nie mamy budżetu United, żeby pozwolić sobie na takie manewry.

BEZPŁATNE PRZELEWY DO PL I UK! -> http://www.england.pl/
Zablokowany