Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA
- jurson09
- Juventino
3 lata temu to raczej Bonuc nie miał startu do niego. Nawet dziś nie powiedziałbym takiej herezji, mając na uwadze fakt że Luiz jest nadal w topie obrońców.pan Zambrotta pisze:szczerze, to nie przemawia to do mnie wcale, bo David Luiz nawet nie ma startu do Bonucciego.
Tego nie wiemy, wiadomo tylko, że była oferta za Sandro bo potwierdził to Marotta. Reszta to tylko doniesienia prasowe.pan Zambrotta pisze:A za(prze)płaciła za to Chelsea, która teraz proponowała jeszcze wiecej za Bonuca wlasnie.
Rudiger to solidny obrońca z potencjałem na topa i ma 24 lata. Bonucci jest piłkarsko lepszy, ale to wyłącznie stan obecny. Opchnęliśmy go za dobry hajs, mamy następce i dodatkowe środki na wzmocnienie pomocy i ataku.pan Zambrotta pisze:Mielismy idealne warunki do opchniecia go za wielkie pieniadze, jego najlepszy sezon, w kwiecie wieku, wynik sportowy najlepszy, szalone okienko transferowe, a tu klopa. Monchi sprzedał Rudigera do Chelsea za podobne pieniadze.
Juve per sempre sara...!!!!
- Zizou_1989
- Juventino
Nie wiem ile w tym prawdy podobno Buffon pokłócił się z Leo dziś na pożegnalnym spotkaniu. Ktoś coś na ten temat wie więcej ?
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Bez żartów, przecież to co piszesz w żadnym prypadku nie dotyczy Bonu. Przecież Milan to w tej chwili żaden prestiż, wieksza kasa owszem,ale tam ma dostać raptem bańkę więcej. Zdecydowanie bardziej to wygląda na to,że klub go wypycha i z pewnych poza sportowych względów idzie do Milanu niż to,że Milan z Bonu wymuszają cokolwiek na Juve.pumex pisze:gucio_juve pisze:W tym wszystkim najważniejsze jest to, że w klubie pokazano, iż nie ma świętych krów.Pokazano... komu? Wypchniętym piłkarzom? Finansowo na tym jeszcze zyskali. Dziwny sposób na udowodnienie, że nie ma w klubie świętych krów. Innym piłkarzom? Prędzej pokazano, którą drogą powinni podążać, jeśli chcą sobie ułatwić zmianę Turynu na lepiej płatne miejsce pracy. Agentom piłkarskim i dyrektorom innych klubów? Po kolejnej takiej akcji już zacierają rączki i obmyślają, jak przekabacić na swoją stronę najbardziej łakome kąski z naszej drużyny.
- ice
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 9 razy
Gnida niewdzięczna mimo wszystko Leo. Po tych babolach co walił to karierę mógł mieć jak Ranocchia. Niewdzięcznik. Palmowiec. Mimo wszystko szkoda gościa, bo jego atrybutów piłkarskich nikt mu nie odbierze.
- Hubson
- Juventino
Też gdzieś czytałem że Gigi lekko "naprostował" Bonu, ale ile w tym prawdy to chyba nigdy się nie przekonamy.Zizou_1989 pisze:Nie wiem ile w tym prawdy podobno Buffon pokłócił się z Leo dziś na pożegnalnym spotkaniu. Ktoś coś na ten temat wie więcej ?
Aczkolwiek w każdej plocie musi być ziarno prawdy, więc pewnie coś tam było.
- Cabrini_idol
- Juventino
Zgadzam się poza pensja. Ma dostać z bonusami 2 mln więcej niż u nasAdiJuve pisze:Bez żartów, przecież to co piszesz w żadnym prypadku nie dotyczy Bonu. Przecież Milan to w tej chwili żaden prestiż, wieksza kasa owszem,ale tam ma dostać raptem bańkę więcej. Zdecydowanie bardziej to wygląda na to,że klub go wypycha i z pewnych poza sportowych względów idzie do Milanu niż to,że Milan z Bonu wymuszają cokolwiek na Juve.pumex pisze:gucio_juve pisze:W tym wszystkim najważniejsze jest to, że w klubie pokazano, iż nie ma świętych krów.Pokazano... komu? Wypchniętym piłkarzom? Finansowo na tym jeszcze zyskali. Dziwny sposób na udowodnienie, że nie ma w klubie świętych krów. Innym piłkarzom? Prędzej pokazano, którą drogą powinni podążać, jeśli chcą sobie ułatwić zmianę Turynu na lepiej płatne miejsce pracy. Agentom piłkarskim i dyrektorom innych klubów? Po kolejnej takiej akcji już zacierają rączki i obmyślają, jak przekabacić na swoją stronę najbardziej łakome kąski z naszej drużyny.

- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 81 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
Trafiłeś w samo sedno swoją wypowiedzią. Milan do tej pory wykonał bardzo dobre ruchy transferowe jak na fakt, że grają jedynie w eliminacjach do LE, ale brakowało im takiej wisienki na torcie jaką jest Bonucci i to jeszcze na tak preferencyjnych warunkach (aczkolwiek poczekam z tym na oficjalkę). Ich defensywa po kupnie Leo wygląda teraz zaskakująco dobrze, a jak wiadomo zespół buduje się od obrony.koki90 pisze:Nie dziwię się reakcjom kibiców Milanu. Przychodzi do nich topowy obrońca, który pogra jeszcze na dobrym poziomie 5 lat jak nic. Cena też jest dobra, a moment wręcz wyborny. Tak jak my potrzebowaliśmy Andrei Pirlo do odrodzenia, tak oni potrzebują teraz Bonucciego. W dodatku facet wie jak wygrywać i ma ogromne doświadczenie. Przy nim Romagnoli mocno się rozwinie.
Milan zrobił transfer w stylu Juventusu. Skłócony z klubem, już niechciany zawodnik, ale jakościowy w dobrej cenie.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Mimo wszystko, warto dodać że wszystko wskazuje na to że nie będzie już transferów IN równo wartych sportowo Bonucciemu.
Okienka od 13/14 kończyliśmy
13/14 +12,00 mln €
14/15 - 20,04 mln €
15/16 -69,75 mln € - po finale LM
16/17 -18,43 mln €
17/18 + 35,7mln €
Jeżeli uderzymy zgodnie z powyższym, to wydamy około 100 milionów, co akurat by pasowało
Bernardeschi - 40
MDS - 10
Matic - 40
Czyli, z całym szacunkiem, bez rewelacji. Costa naszym 'największym' transferem.
Poł europy to nawet nie kojarzy Bernardeschiego,a np. Ja uważam że to wielka niewiadoma i się pocieszam.
Fajerwerki. Nie ma co.
13/14 +12,00 mln €
14/15 - 20,04 mln €
16/17 -18,43 mln €
17/18 + 35,7mln €
Jeżeli uderzymy zgodnie z powyższym, to wydamy około 100 milionów, co akurat by pasowało
Bernardeschi - 40
MDS - 10
Matic - 40
Czyli, z całym szacunkiem, bez rewelacji. Costa naszym 'największym' transferem.
Poł europy to nawet nie kojarzy Bernardeschiego,a np. Ja uważam że to wielka niewiadoma i się pocieszam.
Fajerwerki. Nie ma co.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- jakku1
- Juventino
Oczywiscie, ze tak. To wszystko się składa w całość. Plotki o tym, ze sie poklocil z wszystkimi w szatni, teraz doniesienia klotni z Buffonem.wojczech7 pisze: Nie zrozumieliśmy się. Moim zdaniem Juventus chciał sprzedać Bonucciego.
@Mrozzi
Nie mam pojęcia kogo moglibysmy kupic, nawet ciezko wytypować pozycję. Saulem się interesujemy od dawien dawna, ale nie chce wróżyć z fusów

Ostatnio zmieniony 14 lipca 2017, 15:51 przez jakku1, łącznie zmieniany 1 raz.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- Zizou_1989
- Juventino
Ty tak serio ??Adrian27th pisze:Mimo wszystko, warto dodać że wszystko wskazuje na to że nie będzie już transferów IN równo wartych sportowo Bonucciemu.
13/14 +12,00 mln €
14/15 - 20,04 mln €
16/17 -18,43 mln €
17/18 + 35,7mln €
Bernardeschi - 40
MDS - 10
Matic - 40
Fajerwerki. Nie ma co.
Jeśli to prawda że przyjdzie już teraz Caldara to czapki z głów

Mamy obrone obsadzoną bardzo dobrze.
a dodatkowo jeśli te dwa głośne nazwiska przyjdą + Bernardeschi to moim zdaniem znowu jesteśmy w serie A o dwie długości przed innymi

- Bulentus
- Juventino
Mam trochę mieszane uczucia co do Caldary już teraz. Chociaż już jest bardzo dobry, to przydał by mu się jeszcze jeden sezon otrzaskania w podstawie Atalanty i Europie. A młody u nas pewnie nie będzie dużo grał. Ale z drugiej strony przy wieku Barzagliego i łamliwości Giorgio i Benatii różnie może być i Rugani i Caldara coś tam razem pograją. I też w dłuższej perspektywie kończenia kariery Buffona i Barzagliego dobrze będzie, jeśli młodzi już się trochę razem zgrają, bo ze starej ekipy w obronie niedługo zostanie sam Chiellini.
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Z pierwsza czescia sie zgodze :hellyes:Lypsky pisze:Dobry gracz, ale kiepski człowiek.
Gość już zapomniał jak przesiadywał w piwnicy bo piłka odbijała mu sie od czoła - mimo to miał wsparcie klubu i daliśmy mu szanse. Przy problemach w synem miał wsparcie od całej drużyny i społeczności. Dziś idzie do Milanu bez żadnego podziękowania czy przeprosin. Zrozumiałbym gdyby chodziło o kasę jak w przypadku Pogby albo ambicje sportowe jak w sytuacji Higuaina.
Milanisci ochoczo wchodzą na forum i trzepią sie nad tym jak to niby nas upokorzyli, a tak naprawdę zrobili nam przysługę bo zobaczyliśmy jakim Bonucci jest człowiekiem. Zabrali zgniłe jajo bez którego spokojnie sobie poradzimy. Mam tylko nadzieje, że kupimy jeszcze 2-3 graczy z najwyższej półki. Szkoda, że brakuje stabilizacji bo tracimy 2 ogniwa, ale po tym co zobaczyliśmy w wykonaniu Alvesa człowieka i Bonucciego człowieka, nie chciałbym by ktokolwiek łączył ich z naszymi barwami.
Opaska kapitana? :lol: w sumie co ona znaczy w Milanie.
Z druga wyjdzie, albo i nie. Albo Alves i Bonu to zgnile jaja, albo reszta zawodnikow nie ma jaj i slusznie zostali opieprzeni przez nich w przerwie.
Naprostowac to by pasowalo Gigiego. Co to za kapitan, ktory po bramce siw zalamuje i opuszcza glowe w dol ?Hubson pisze:Też gdzieś czytałem że Gigi lekko "naprostował" Bonu, ale ile w tym prawdy to chyba nigdy się nie przekonamy.Zizou_1989 pisze:Nie wiem ile w tym prawdy podobno Buffon pokłócił się z Leo dziś na pożegnalnym spotkaniu. Ktoś coś na ten temat wie więcej ?
- Ivory
- Juventino
Zarówno Koke jak i Saul w nowych kontraktach mają kosmiczne klauzule na poziomie 150 mln. To już Eriksen wydaje się bardziej "realny".jakku1 pisze:Nie mam pojęcia kogo moglibysmy kupic, nawet ciezko wytypować pozycję. Saulem się interesujemy od dawien dawna, ale nie chce wróżyć z fusów
Lucek Moggi w czerwcu prognozował: Bernardeschi, Douglas Costa i Koke.
- mibor
- Juventino
Skoro miał sabotażystę w skladzie i w glowie to co bylo np w szatni to co miał zrobić, skoro widział co sie odpieprza ?Alexinhio-10 pisze:Z pierwsza czescia sie zgodze :hellyes:Lypsky pisze:Dobry gracz, ale kiepski człowiek.
Gość już zapomniał jak przesiadywał w piwnicy bo piłka odbijała mu sie od czoła - mimo to miał wsparcie klubu i daliśmy mu szanse. Przy problemach w synem miał wsparcie od całej drużyny i społeczności. Dziś idzie do Milanu bez żadnego podziękowania czy przeprosin. Zrozumiałbym gdyby chodziło o kasę jak w przypadku Pogby albo ambicje sportowe jak w sytuacji Higuaina.
Milanisci ochoczo wchodzą na forum i trzepią sie nad tym jak to niby nas upokorzyli, a tak naprawdę zrobili nam przysługę bo zobaczyliśmy jakim Bonucci jest człowiekiem. Zabrali zgniłe jajo bez którego spokojnie sobie poradzimy. Mam tylko nadzieje, że kupimy jeszcze 2-3 graczy z najwyższej półki. Szkoda, że brakuje stabilizacji bo tracimy 2 ogniwa, ale po tym co zobaczyliśmy w wykonaniu Alvesa człowieka i Bonucciego człowieka, nie chciałbym by ktokolwiek łączył ich z naszymi barwami.
Opaska kapitana? :lol: w sumie co ona znaczy w Milanie.
Z druga wyjdzie, albo i nie. Albo Alves i Bonu to zgnile jaja, albo reszta zawodnikow nie ma jaj i slusznie zostali opieprzeni przez nich w przerwie.
Naprostowac to by pasowalo Gigiego. Co to za kapitan, ktory po bramce siw zalamuje i opuszcza glowe w dol ?Hubson pisze:Też gdzieś czytałem że Gigi lekko "naprostował" Bonu, ale ile w tym prawdy to chyba nigdy się nie przekonamy.Zizou_1989 pisze:Nie wiem ile w tym prawdy podobno Buffon pokłócił się z Leo dziś na pożegnalnym spotkaniu. Ktoś coś na ten temat wie więcej ?
Juve, storia di un grande amore
- Zizou_1989
- Juventino
a z czego ma się cieszyć ?? przegrał każdy finał LM w którym grał, mało tego gdyby tylko chciał, mógł zamiast grać w serie B grać w każdym klubie i wygrać LM. Nie czepiał bym się tutaj Buffona - bo właśnie przy nim widać kto jest naprawdę przywiązany do barw klubowych np. na przykładzie Leo.Alexinhio-10 pisze:
Naprostowac to by pasowalo Gigiego. Co to za kapitan, ktory po bramce siw zalamuje i opuszcza glowe w dol ?