Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA
- Cabrini_idol
- Juventino
Nikt się nie spodziewał, że Leoś będzie chciał TYLKO DO MILANU. Inaczej już dawno sprzątnąłby go MC za 50-60 mln. Ale teraz jak zaczynają wychodzić na jaw informację, że to my go wypychamy ale on sam nie chce ruszać się z Włoch, zmienia postać rzeczy. My go na chama chcemy spieniężyć bo to zgniłe jabłko a Milan ma farta, że Bonucci nie zgodził się na transfer poza granice.Alex96 pisze:Ty nie masz problemu ze sobą? Na przestrzeni dwóch dni Twoje posty są o 180 stopni inne. Najpierw, że Milan zobaczy Leo jak świnia niebo a teraz to :]Cabrini_idol pisze:Czyli teoretycznie Bonucci spłaca nam 2 ratę za Higuaina. Costa odroczony o rok, teraz tylko 6 mln. Schick odroczony o rok, teraz bodajże 5 mln.
Pytanie gdzie te hajsy. Przecież to śmierdzi dwoma,trzema konkretnymi transferami do klubu. Bernarderschi, PO i ŚP.
Mniej emocji rodem z TVN.

- Virgil
- Juventino
Jeżeli ściągnieny Caldare(bo nie wyobrażam sobie że zostaniemy z Barzarglim, Chellinim, Benatią I Ruganim)
Shicka- wiadomo jak badania poszły?
Cancelo, Bernę I Matica (wiem nie jest topem ale kogoś takiego dramatycznie potrzebujemy bo na Bokayoko nie liczę) De Sciglio plus Douglas to i tak byłoby świetnie byśmy uzupełnili wszystkie braki.
I jeżeli akurat Bonucci tak odwalal to ja się nie dziwię że taka decyzja została podjęta.
Jeżeli skończy się na 40mln plus MDS to jest to przy tych okolicznościach kwota ok.
Shicka- wiadomo jak badania poszły?
Cancelo, Bernę I Matica (wiem nie jest topem ale kogoś takiego dramatycznie potrzebujemy bo na Bokayoko nie liczę) De Sciglio plus Douglas to i tak byłoby świetnie byśmy uzupełnili wszystkie braki.
I jeżeli akurat Bonucci tak odwalal to ja się nie dziwię że taka decyzja została podjęta.
Jeżeli skończy się na 40mln plus MDS to jest to przy tych okolicznościach kwota ok.
- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
E tam pierdoły pociskasz chyba. Agresti był pewny, że żadna oferta oprócz tej z Milanu się nie pojawiła a Renga na twitterze napisał, że fakt, że chcemy za Bonucciego tylko 40 mln. dowodzi jednego, chcieliśmy się go za wszelką cenę pozbyć.
- Zizou_1989
- Juventino
Bonuc usunął z instagrama opis że jest piłkarzem Juve...
Ostatnio zmieniony 13 lipca 2017, 23:57 przez Zizou_1989, łącznie zmieniany 2 razy.
- kawek
- Juventino
Zygac sie chce czytajac te jeki nad sprzedaza Leona. Chciał odejsc to odszedl nie wazne czy mArtina mu kazała czy syn bo jego idol kibicuje Milanowi. Nie ma go i dobrze. widocznie prawda sa historie o niesnaskach w szatni, po tylu latach nie kazdy musi sie kochac z kazdym tym bardziej ze nawet gdyby został to przy niecheci Allegriego do niego i tak mial by 1 skład a tak wybrał LE i 1 milion pensji wiecej
Jego wybór
Nie chce mi sie wierzyc ze nie wezmiemy nikogo w jego zastepstwo a tym bardziej ze nie spozytkujemy madrze tych pieniedzy. cena nie powala ale za gora 2 lata ta cena by jeszcze bardziej spadała
Patrzac na skład chinskiego klubu z Mediolanu to nie powala on i jesli sciagniemy tych zawodnikow ktorych mamy to nawet sedzia nie zabierze nam 3 pkt na SS
FORZA JUVE!!
Ze niby jeszcze jakas nadzieja? Sytuacja blizniacza do sytuacji z Vidalem
Po co zaprzatac sobie glowe zawodnikiem milanu skoro to mercato i tak jest najwieksza hustawka nastrojow jaka pamietam od dluzszego czasu
Jego wybór
Nie chce mi sie wierzyc ze nie wezmiemy nikogo w jego zastepstwo a tym bardziej ze nie spozytkujemy madrze tych pieniedzy. cena nie powala ale za gora 2 lata ta cena by jeszcze bardziej spadała
Patrzac na skład chinskiego klubu z Mediolanu to nie powala on i jesli sciagniemy tych zawodnikow ktorych mamy to nawet sedzia nie zabierze nam 3 pkt na SS
FORZA JUVE!!
Wszystko jest juz jasne wiec nie rozumiem tych kropek na koncuZizou_1989 pisze:Bonuc usunął z instagrama opis że jest piłkarzem Juve...
Ze niby jeszcze jakas nadzieja? Sytuacja blizniacza do sytuacji z Vidalem
Po co zaprzatac sobie glowe zawodnikiem milanu skoro to mercato i tak jest najwieksza hustawka nastrojow jaka pamietam od dluzszego czasu
Ostatnio zmieniony 13 lipca 2017, 23:58 przez kawek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Cabrini_idol
- Juventino
Wierzysz w to, że nikt go nie chciał spoza Włoch ? Ja raczej obstawiam, że to Bonucci nie chciał się ruszać poza Włochy.RICTOR pisze:E tam pierdoły pociskasz chyba. Agresti był pewny, że żadna oferta oprócz tej z Milanu się nie pojawiła a Renga na twitterze napisał, że fakt, że chcemy za Bonucciego tylko 40 mln. dowodzi jednego, chcieliśmy się go za wszelką cenę pozbyć.

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Biegac biega, ale ma powrocic na murawe pozniej niz przewidywano, znowu ma jakis problem - dobre zrodlo (prowadzacy audycje Stile Juventus, podalem na poprzedniej stronie.tomassi14 pisze:Pjaca tez juz biega
Chlopaki z J mercato tez pisali o tym, ze kwasy byly takie, ze kasa przy transferze z klubu odegrala drugoplanowa role i po prostu chcielismy go wypchnac. Jesli byl tak zgnilym jablkiem jak go teraz maluja to bardzo dobrze sie stalo.
Ostatnio zmieniony 14 lipca 2017, 00:02 przez mrozzi, łącznie zmieniany 1 raz.
- RICTOR
- Juventino
Wierzę. Bo pierwszy lepszy przykład z brzegu. Lemina, prasa od kilkunastu miesięcy pisze, że jest na wylocie i, że są kluby, które dają za niego nawet te 20 mln. a on dalej u nas siedzi ergo, nie ma żadnej oficjalnej oferty za niego na te 20 mln. Moratę też rok temu Real miał wziąć od nas i zaraz sprzedać ze sporym zyskiem do Anglii i też mieli rzekomo oferty na stole. Został i grał mało, ergo nie mieli zadowalających ofert na stole. W tym okienku znowu jest ta sama saga.
Ostatnio zmieniony 13 lipca 2017, 23:59 przez RICTOR, łącznie zmieniany 1 raz.
- Cabrini_idol
- Juventino
Z całym szacunkiem, porównujesz Leminę, wiecznego ławkowicza do BOnucciego. Ciężko uwierzyć , że nikt go nie chciał poza Milanem. Brzmi to jak fantastyka.RICTOR pisze:Wierzę. Bo pierwszy lepszy przykład z brzegu. Lemina, prasa od kilkunastu miesięcy pisze, że jest na wylocie i, że są kluby, które dają za niego nawet te 20 mln. a on dalej u nas siedzi ergo, nie ma żadnej oficjalnej oferty za niego na te 20 mln.

- LordJuve
- Juventino
Hm, a mamy już u siebie tego Calderę, czy sobie tak o nim marzysz? Znając podejście Allegriego do młodzieży to prędzej kupią jakiegoś ogóra, niż wystawią na drugiego SO Ruganiego/Caldarę.wloski pisze:Caldara to jest koks, to może być drugi Ramos.
Ja mam tylko jedną obawę: Bonucci może być symbolem i filarem odrodzonego Milanu, natomiast nie jest wcale wykluczone, że nadchodzący sezon będzie ostatnim dla Allegriego w roli trenera Juve.
Jeśli tak się stanie, to będzie to nieludzko bolesny chichot losu dla kibiców Juve.
- RICTOR
- Juventino
Dodałem Moratę. Z innych nazwisk, Dahouda rzekomo masę klubów miało chcieć i mieli zapłacić Gladbach więcej niż rzekoma klauzula wynosiła a trafił za małe pieniądze do Dortmundu. Tielemans to samo, też kilka klubów podobno dawało grube pieniądze, ostatecznie jest w Monaco za mniej niż przypuszczano. To, że ktoś jest rzekomo zainteresowany nie oznacza, że przedstawia oficjalną ofertę klubowi danego zawodnika. My też niby negocjowaliśmy Bernardeschiego a oficjalna oferta do Violi poszła kilka tygodni od pierwszych plotek na ten temat bo rozmawialiśmy jedynie z jego agentem.
Ostatnio zmieniony 14 lipca 2017, 00:05 przez RICTOR, łącznie zmieniany 1 raz.
- Młody Wilk20
- Juventino
Trochę dziwna ta cała sytuacja. Skoro było wiadomo, że nie dało się załagodzić sytuacji to czemu dopiero teraz omawiany jest transfer? W tej chwili to Milan ma lepszą pozycję negocjacyjną. Marotta powinien wynegocjować przynajmniej 40mln+bonusy związane z awansem Milanu do LM. Duet Bonucci-Romanogli ciekawie wygląda.
Nie tacy zawodnicy jak Bonucci odchodzili z Juve i ten zespół przetrwał, więc jestem spokojny. Zwyczajnie jako kibicowi jest mi przykro, że jeden z liderów zachowuje się jak obrażone dziecko i nie szanuje kolegów ani trenera.
Nie tacy zawodnicy jak Bonucci odchodzili z Juve i ten zespół przetrwał, więc jestem spokojny. Zwyczajnie jako kibicowi jest mi przykro, że jeden z liderów zachowuje się jak obrażone dziecko i nie szanuje kolegów ani trenera.
Juve, storia di un grande amore
- tomassi14
- Juventino
Nikt nie powiedzial ze bedziemy wiecznie zgarniac scudetto co sezonLordJuve pisze:Hm, a mamy już u siebie tego Calderę, czy sobie tak o nim marzysz? Znając podejście Allegriego do młodzieży to prędzej kupią jakiegoś ogóra, niż wystawią na drugiego SO Ruganiego/Caldarę.wloski pisze:Caldara to jest koks, to może być drugi Ramos.
Ja mam tylko jedną obawę: Bonucci może być symbolem i filarem odrodzonego Milanu, natomiast nie jest wcale wykluczone, że nadchodzący sezon będzie ostatnim dla Allegriego w roli trenera Juve.
Jeśli tak się stanie, to będzie to nieludzko bolesny chichot losu dla kibiców Juve.
- wloski
- Juventino
A Ty co sobie wycinasz kiedy Ci wygodnie i odpowiadasz?LordJuve pisze:Hm, a mamy już u siebie tego Calderę, czy sobie tak o nim marzysz? Znając podejście Allegriego do młodzieży to prędzej kupią jakiegoś ogóra, niż wystawią na drugiego SO Ruganiego/Caldarę.wloski pisze:Caldara to jest koks, to może być drugi Ramos.