Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA
- LordJuve
- Juventino
Nasz trener prędzej zajedzie wiekowych Barzagliego i Chielliniego niż postawi na młodego. Potem znów braknie nam sił w kluczowym momencie sezonu i z "najlepszej obrony w pucharze" zostanie sito. Przypadkiem nie o to miał pretensje Leo w przerwie meczu? Miało między innymi pójść o Barzę, który nie dawał rady na prawej stronie.Nicram_93 pisze:On musi grać i pokazał już, że da radę, dlatego ja zamiast Manolasa wolę żeby chłopak wreszcie jednak dostał szansę, lecz mam obawy że odejście Bonucciego przynajmniej jeszcze przez jakiś czas niewiele zmieni.
- Cabrini_idol
- Juventino
Znów ????
deszczowy to Ty pieprzysz. Nasza obrona nie była zajechana ani w sezonie ani w finale LM TYLKO OFENSYWA. Oglądasz w ogóle mecze Juve czy tylko te w LM na wiosnę ?
Przegraliśmy przez brak ławki,przez zajechanie Higuaina, Pjanica,Mandzukicia i Dybali, którzy cały sezon grali bez zmienników. Oraz przez słabą dyspozycję Khediry. ORAZ UWAGA, z tego co dochodzi do nas przez media i wtyki w klubie, przez Bonucciego, który w przerwie miał do wszystkich pretensje tylko nie do siebie. Ten sam , który zaprzeczył temu i postraszył gazetę, że pójdzie z tym do sądu. Po czym dyrektor gazety powiedział, że może sobie iść bo ma dobre źródło i ma w dupie jego prawników
deszczowy to Ty pieprzysz. Nasza obrona nie była zajechana ani w sezonie ani w finale LM TYLKO OFENSYWA. Oglądasz w ogóle mecze Juve czy tylko te w LM na wiosnę ?
Przegraliśmy przez brak ławki,przez zajechanie Higuaina, Pjanica,Mandzukicia i Dybali, którzy cały sezon grali bez zmienników. Oraz przez słabą dyspozycję Khediry. ORAZ UWAGA, z tego co dochodzi do nas przez media i wtyki w klubie, przez Bonucciego, który w przerwie miał do wszystkich pretensje tylko nie do siebie. Ten sam , który zaprzeczył temu i postraszył gazetę, że pójdzie z tym do sądu. Po czym dyrektor gazety powiedział, że może sobie iść bo ma dobre źródło i ma w dupie jego prawników

Ostatnio zmieniony 13 lipca 2017, 20:35 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 2 razy.

- mzm
- Dortmundczyk
Tak, jasne, tak właśnie jest. Poza tym tę informację o Pereirze, tak jak pisałem, widziałem tylko w tym temacie, nigdzie indziej.wasky77 pisze: Ale z tego co rozumiem, mając klauzulę to aktywować może każdy płacą jej wartość i kwestia przekonania piłkarza do nas może Szalony Jednooki by coś zdziałał

- Simi
- Qualità Juventino
Co tu się dzieje? serio ten Bonus może odejść do sąsiada? wow albo ktoś puścił dobrą plotę (gazety) albo faktycznie Leoś jest nieszczęśliwy w Juve. Jak dla mnie jest to fundamentalny piłkarz i za nic nie możemy go sprzedać..
- pumex
- Juventino
Te liczby, to ma być kontrargument wobec zarzutu, że Marotta nie umie sprzedawać? Wybacz, dla mnie to zbyt mały kaliber przeciwwagi dla oddania za darmo Teveza, Llorente, Alvesa oraz dla sprzedaży Vidala i (prawdopodobnie) Bonucciego za półdarmo.dominikowaty pisze:Marotta ma problem ze sprzedażami? Sprawdziłem z ciekawości okres kiedy to nasz Beppe jest w Turynie i mam: Turbo niewidomy Christian Poulsen - 5,5 miliona, dziad Molinaro za 4 mln do Stuttgartu, dobry na początku, ale bardzo łamliwy pod koniec Sissoko - 8 mln do PSG, Immobile - chłop nie zagrał w Juve ani minuty (4mln+8mln), 13 mln na czysto za Zazie, 5,5 mln za Berardiego - ten sam przypadek co z Immobile, 4,25 mln za Gabbiadiniego. Dalej tak sądzisz, czy mam dalej wymieniać?
Jestem identycznego zdania. Środek pomocy ciągle z wyrwą po Vidalu. Skoro już mamy dostać zastrzyk tej śmiesznej kwoty za Bonucciego, to przydałoby się zainwestować ją w taki sposób, by znowu Real nie zmiażdżył swoim środkiem pomocy naszego środka pola. Ale jak znam logikę naszego wspaniałego klubu, niemal całość kwoty za Leo wydamy na jeden cel - by Rugani wciąż kisł na ławce :hellyes:Vincitore pisze:Nie no jeśli sprzedamy Bonucciego, to nie chcę nawet widzieć żadnego Manolasa, tylko Rugani ma dostać plac, na który zasługiwał już w zeszłym sezonie.
A nie sądzisz, że między innymi takie zachowania są efektem dobrodusznej polityki Marotty i spółki względem tych, którzy chcą odejść? Owa polityka dotychczas w żaden widoczny sposób nie wyszła nam na dobre, wręcz odwrotnie. Z roku na rok są przez nią coraz większe problemy.meda11 pisze:A dla typa co łaził na curve i mienił się Juventino, by później odstawiać cyrki i walić focha krzyż na drogę. Tyle wsparcia i zrozumienia otrzymał od klubu, a jak przyszło co do czego to bye bye.

- Sorek21
- Juventino
Na twitterze Święcicki pisze że Leo nie wyjedzie z Włoch bo ma poważnie chorego syna.Jego rodzina nie chce do Anglii .
Jak Bonucci odejdzie za 45mln to Allegri powinien 15 wpłacić do kasy Juve.
Odejścia z powodów poza sportowych u nas już się zdażały
Inzaghi przez konflikt z Del Piero
Vidal przez alkohol
Bonucci przez trenera ?
Dlaczego Juve nie umie sprzedawać jak Real ? Przykład Moraty - chcesz odejść to ok ale noech ktoś zapłaci za Ciebie X mln.
Vidal przez alkohol
Bonucci przez trenera ?
Dlaczego Juve nie umie sprzedawać jak Real ? Przykład Moraty - chcesz odejść to ok ale noech ktoś zapłaci za Ciebie X mln.
- LordJuve
- Juventino
Ciekawe jak oni w Realu sobie tłumaczą takie sytuacje. Nie baliby się agresji Teveza, smutnych minek Alvesa czy kłótni ze strony Bonucciego? My się chyba panicznie boimy takich sytuacji... w sumie co się dziwić, skoro w tym klubie podobno nie można słuchać muzyki i tańczyć przed wyjściem na murawę. :lol:Sorek21 pisze: Dlaczego Juve nie umie sprzedawać jak Real ? Przykład Moraty - chcesz odejść to ok ale noech ktoś zapłaci za Ciebie X mln.
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 82 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
Właśnie Bonucci odejdzie za X mln €, tylko w tym przypadku x będzie się równał 45. Taka prosta matematyka.Sorek21 pisze:Na twitterze Święcicki pisze że Leo nie wyjedzie z Włoch bo ma poważnie chorego syna.Jego rodzina nie chce do Anglii .
Vidal przez alkohol
Bonucci przez trenera ?
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- Cabrini_idol
- Juventino
Semedo nie jest wart 35 mln . No ludzie bez przesady. Inne kluby też muszą przepłacać, szczególnie Barca.
Od zawsze tak było w Juve. RYGOR. Zbiór zasad i zachowań na boisku i poza nim. Albo to lubisz i kibicujesz temu zespołowi albo nie męcz się. Mi to odpowiada zamiast wesołej zgrajki ala Inter czy MU.LordJuve pisze:Ciekawe jak oni w Realu sobie tłumaczą takie sytuacje. Nie baliby się agresji Teveza, smutnych minek Alvesa czy kłótni ze strony Bonucciego? My się chyba panicznie boimy takich sytuacji... w sumie co się dziwić, skoro w tym klubie podobno nie można słuchać muzyki i tańczyć przed wyjściem na murawę. :lol:Sorek21 pisze: Dlaczego Juve nie umie sprzedawać jak Real ? Przykład Moraty - chcesz odejść to ok ale noech ktoś zapłaci za Ciebie X mln.

- koki90
- Juventino
chińczycy to są biznesmeni. Mają hajs i na wiele mogą sobie pozwolić, ale jakiekolwiek liczenie na późniejsze zniżki na Donnarummę czy kogokolwiek innego i ich łaskawe serce jest skrajnym idiotyzmem. Jeśli dojdzie do trensferu
Bonucci -> Milan
i
De Sciglio -> Juve
to jeszcze nas wydoją i prawie nic na tym nie zarobimy. Ja Wam mówię, że De Sciglio nie puszczą taniej niż za 20 baniek. Po prostu nie wierzę w to co się dzieje. Milan przytrzymał młodego Gigio twardą ręką, postraszył nawet po oficjalnym ogłoszeniu nieprzedłużenia kontraktu i co? Chłopak zostaje i zostanie bardzo długo. Dużo bliżej mu do zrobienia kariery w stylu naszego Buffona niż późniejszego transferu do innego klubu.
Nawet gdybyśmy wyciągnęli za Bonucciego 100 mln to nie wierzę w żadne super inwestycje do środka pola. Wzmacniamy skrzydła, na prawą obronę prawdopodobnie De Sciglio, Schick na atak i to będzie tyle.
Jeśli mielibyśmy kogoś sprowadzić do obrony za Bonucciego to TYLKO CALDARĘ. Caldara jest o klasę lepszy od Ruganiego. Wcale nie umniejszam naszemu piłkarzowi bo prezentuje bardzo dobry poziom. Po prostu Mattia to prawdziwy fenomen.
Bonucci -> Milan
i
De Sciglio -> Juve
to jeszcze nas wydoją i prawie nic na tym nie zarobimy. Ja Wam mówię, że De Sciglio nie puszczą taniej niż za 20 baniek. Po prostu nie wierzę w to co się dzieje. Milan przytrzymał młodego Gigio twardą ręką, postraszył nawet po oficjalnym ogłoszeniu nieprzedłużenia kontraktu i co? Chłopak zostaje i zostanie bardzo długo. Dużo bliżej mu do zrobienia kariery w stylu naszego Buffona niż późniejszego transferu do innego klubu.
Nawet gdybyśmy wyciągnęli za Bonucciego 100 mln to nie wierzę w żadne super inwestycje do środka pola. Wzmacniamy skrzydła, na prawą obronę prawdopodobnie De Sciglio, Schick na atak i to będzie tyle.
Jeśli mielibyśmy kogoś sprowadzić do obrony za Bonucciego to TYLKO CALDARĘ. Caldara jest o klasę lepszy od Ruganiego. Wcale nie umniejszam naszemu piłkarzowi bo prezentuje bardzo dobry poziom. Po prostu Mattia to prawdziwy fenomen.
- wasky77
- Juventino
Może i tak ale Barca nie miała PO A.Vidal i S.Roberto z pomocy przesuniętyCabrini_idol pisze:Semedo nie jest wart 35 mln . No ludzie bez przesady. Inne kluby też muszą przepłacać, szczególnie Barca.

"Wąski czy ci się sufit na łeb nie <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>?"
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Widze ze juz niektorzy sobie tlumacza jak to bedzie fajnie jak za Bonu przyjdzie Manolas i De Sciglio i wyjdziemy na plus
Prawda jest taka ze co roku oslabiamy ktoras formacje. Nie ma zadnej stabilizacji.
Cabrini Skoro Ci odpowiadaja kolejne przegrane finaly LM to gratuluje. Wymienione przez Ciebie Inter i ManU, chyba wczesniej wygraja LM niz my.
Rugani zamiast za Kielona, wskoczy do skladu za Bonu...

Prawda jest taka ze co roku oslabiamy ktoras formacje. Nie ma zadnej stabilizacji.
Cabrini Skoro Ci odpowiadaja kolejne przegrane finaly LM to gratuluje. Wymienione przez Ciebie Inter i ManU, chyba wczesniej wygraja LM niz my.
Rugani zamiast za Kielona, wskoczy do skladu za Bonu...

Ostatnio zmieniony 13 lipca 2017, 20:54 przez Alexinhio-10, łącznie zmieniany 1 raz.