Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA
- szymken
- Juventino
Jadą pewnie na tym , co zwykle wykorzystuje Beppe przy negocjacjach. Leo chce odejść ma porozumienie w sprawie kontraktu, to wyciskają. Real by im drzwi pokazał.CavAllano pisze:Z dojeniem bym nie przesadzal, bo mowa jedynie o tym, ze daja 30, my chcemy 40 - Sky. Ci cyrkowcy jeszcze zaluja 40 mln na takiego gracza. Komedia.Vincitore pisze:Negocjacje zawieszone póki co tak jak pisał RICTOR. Trudno, trzeba ten chiński Milan wydoić, skoro już go nie zatrzymamy.
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 82 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
Przepraszam, ale czyżbym o czymś nie wiedział, bo nigdzie nie widziałem potwierdzenia tego, że Bernardeschi i Schick są już piłkarzami Juventusu. Słyszałeś takie powiedzenie "nie dziel skóry na niedźwiedziu"? O ile na transfer Schicka można patrzeć z dużą dozą optymizmu, to do pozyskania gracza Violi jeszcze daleka droga.Cabrini_idol pisze:OK, może obnizymy lekko poziom defensywy, który i tak będzie bardzo mocny. nasz atak przy transferze Costy, Bernarderschim, Schicku wygląda MOCARNIE już. Jak ktoś twierdzi inaczej to jest po prostu ignorantem. A to jeszcze nie koniec mercato
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- Gandalf8
- Juventino
Już pisałem i powtórzę - wolę, żeby odszedł Bonucci niż Sandro jeśli któryś odejść musi.
I nie kupimy żadnego Manolasa ani nikogo do pierwszego składu. Najwyżej wypożyczymy kogoś jako 5-tego obrońcę. Będziemy grać Chiellinim i Ruganim a Barzagli i Benatia jako zmiennicy + ktoś jeszcze na ławkę po taniości.
I nie kupimy żadnego Manolasa ani nikogo do pierwszego składu. Najwyżej wypożyczymy kogoś jako 5-tego obrońcę. Będziemy grać Chiellinim i Ruganim a Barzagli i Benatia jako zmiennicy + ktoś jeszcze na ławkę po taniości.
Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
- PlanetJuve
- Juventino
Co sie dzieje z tym klubem?? Wypozyczaja Orsoliniego tak o, a mial sie sprawdzic w przygotowaniach tak jak i Schick który też idzie na wypozyczenie :doh:
Nasi rywale juz graja a my odwolujemy 2 sparingi .. Kiedy i z kim mamy sie zgrywac... <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> jak Alves mial racje z ta organizacja..
Bo poki co to wyglada srediawie..
Nasi rywale juz graja a my odwolujemy 2 sparingi .. Kiedy i z kim mamy sie zgrywac... <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> jak Alves mial racje z ta organizacja..
Bo poki co to wyglada srediawie..

- LordJuve
- Juventino
Ja Ciebie proszę. Myślisz, że piłkarz, któremu kontrakt kończy się w 2021 roku strzeliłby focha i odmówiłby przychodzenia na treningi?wagner pisze:Co zrobimy jak nie zaakceptujemy oferty 40 mln? Pomysły jak z Alvesem na trybuny? No proszę was.
Nic nie zrobimy. Bonu wróci do drużyny i będzie grał. Serio tak to sobie wyobrażasz, że on strzeli focha i omówi gry na najlepszym dla siebie poziomie? To profesjonalista.
- Piti
- Juventino
Merda zawsze będzie merdą niestety
myslicie ze specjalnie go sprzedajemy do Milanu? pewnie odrzucil wszelkie przenosiny do zagranicznych klubow bo chce zostac we Wloszech. Po tylu pieknych latach w Juve i z kibicami Juve kompletnie nie ma problemu z tym ze sobie odchodzi bądź co bądź do jednego z glownych wrogów Juve.
myslicie ze specjalnie go sprzedajemy do Milanu? pewnie odrzucil wszelkie przenosiny do zagranicznych klubow bo chce zostac we Wloszech. Po tylu pieknych latach w Juve i z kibicami Juve kompletnie nie ma problemu z tym ze sobie odchodzi bądź co bądź do jednego z glownych wrogów Juve.
- Cabrini_idol
- Juventino
I co wygląda to źle, jeśli dzięki sprzedaży Bonucciego wzmocnimy ofensywę i ŚP ? Wg mnie nie. i wcale nie uważam tego jako krok w tył. Zresztą wszystko się wyjaśni po 1 rundzie sezonuGandalf8 pisze:Już pisałem i powtórzę - wolę, żeby odszedł Bonucci niż Sandro jeśli któryś odejść musi.

Dokładnie tak może być. I co teraz ? wysyłamy go na trybuny ? :rotfl: . Albo co, pozwalamy mu grac po takiej akcji ( co wtedy pomyśli taki Rugani albo Benatia) a ten nadal ma wyje... na Allegriego i stwarza problemy w szatni ? Sprzedajemy go do Milanu bo tylko tam on chce iść widocznie a Milan mając go w garści negocjuje z nami po całości. Tyle.silhouette pisze:Merda zawsze będzie merdą niestety
Ostatnio zmieniony 13 lipca 2017, 19:36 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 2 razy.

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Jesli jeszcze pojda im na reke i obniza wymagania z 40 mln to zabraknie slow, by to opisac. Juz sie osmieszaja, ze w ogole z tymi pajacami rozmawiaja.wagner pisze:Co zrobimy jak nie zaakceptujemy oferty 40 mln? Pomysły jak z Alvesem na trybuny? No proszę was.
Ostatnio zmieniony 13 lipca 2017, 19:35 przez mrozzi, łącznie zmieniany 1 raz.
- Monte Cristo
- Juventino
Szok z tym Bonuccim. Biorac pod uwage to w jakim miejsu jest teraz Milan, Leonardo zamiast podac sobie reki z Allegrim idzie na bardzo przedwczesna pilkarsna emeryture, bo co on tam ugra w tym Milanie.
Mam nadzieje ze sie wszystko ulozy po naszej mysli - czyli ze Bonucci zostanie.
Mam nadzieje ze sie wszystko ulozy po naszej mysli - czyli ze Bonucci zostanie.
Od ponad 20 lat nie mieszkam w Polsce i z jezykiem mam malo kontaktu, wiec w razie bledu ortograficznego daruj sobie poprawianie mnie.
- LordJuve
- Juventino
Powodem jego odejścia jest to, że zarząd klubu mu na to pozwala... ma niedawno podpisany kontrakt i koniec.wagner pisze:Dlatego jego powodem odejścia jest brak porozumienia z AllegrimLordJuve pisze:To profesjonalista.Profesjonalizm.
Nie trzeba od razu podchodzić do tematu w nerwowy sposób. Zawsze można podejść do zainteresowanych z wysokimi oczekiwaniami finansowymi (tak jak BM w stosunku do nas). Nie zaczynać dyskusji z Milanem od 45 mln euro, tylko od 60 baniek.
No, ale Marotta to miękka klucha jak mu przychodzi sprzedawać czy negocjować z niezadowolonymi zawodnikami.
- dominikowaty
- Redaktor
Marotta ma problem ze sprzedażami? Sprawdziłem z ciekawości okres kiedy to nasz Beppe jest w Turynie i mam: Turbo niewidomy Christian Poulsen - 5,5 miliona, dziad Molinaro za 4 mln do Stuttgartu, dobry na początku, ale bardzo łamliwy pod koniec Sissoko - 8 mln do PSG, Immobile - chłop nie zagrał w Juve ani minuty (4mln+8mln), 13 mln na czysto za Zazie, 5,5 mln za Berardiego - ten sam przypadek co z Immobile, 4,25 mln za Gabbiadiniego. Dalej tak sądzisz, czy mam dalej wymieniać?CavAllano pisze:
Jesli Bonucci teraz odejdzie za rok pozegnamy sie z Sandro albo Dybala. Albo jednym i drugim. Kazdy w Europie wie, ze wystarczy sie dogadac z zawodnikiem, by miec go na swoich warunkach. Marotta kompletnie sobie ze sprzedazami nie radzi. Za Pogbe otrzymalismy na czysto duuuzo mniej, reszta to Raiola. Wiecej od United oferowal Real, ale zawodnik tam nie chcial.

Klub zawsze stawał w jego obronie (afera korupcyjna - klub oddaje mu opaskę kapitańską na jeden mecz) i chyba Leo poczuł się zbyt pewnie. Cyrk który zrobił w przerwie finału LM i przed meczem z Porto nie może przejść w takim klubie. Pewnie nasi delikatnie poinformowali go, że czas się pakować, bo żaden piłkarz nie będzie ważniejszy od klubu.
Ostatnio zmieniony 13 lipca 2017, 19:40 przez dominikowaty, łącznie zmieniany 1 raz.