Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 lipca 2017, 19:18

Cabrini_idol pisze: No to jak nie interesuje Cie kasa to po co narzekacie, że gonimy go za 40 mln a nie za 60 mln. Jakie to ma dla Ciebie i innych znaczenie ??? Tylko skończcie z tekstami, że głupio itp. Głupio to ukraść i nie oddać ;)
Takie, że zależy mi na bogatym Juve, które tanie kupuje i drogo sprzedaje. Niestety, o ile to pierwsze jako-tako się udaje, tak z tym drugim jest ciągle problem.

Nie zależy mi na kasie, a na sukcesach sportowych, a o te trudno bez kasy.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2017, 19:19

LordJuve pisze:
Cabrini_idol pisze: No to jak nie interesuje Cie kasa to po co narzekacie, że gonimy go za 40 mln a nie za 60 mln. Jakie to ma dla Ciebie i innych znaczenie ??? Tylko skończcie z tekstami, że głupio itp. Głupio to ukraść i nie oddać ;)
Takie, że zależy mi na bogatym Juve, które tanie kupuje i drogo sprzedaje. Niestety, o ile to pierwsze jako-tako się udaje, tak z tym drugim jest ciągle problem.

Nie zależy mi na kasie, a na sukcesach sportowych, a o te trudno bez kasy.
Brakuje Ci sukcesów sportowych w ostatnich 6 latach ? :rotfl: . No trzymajcie mnie. Zaraz wpadną tu agenci, którzy stwierdzą, że jesteśmy średniakiem europejskim i drugim sortem jeśli chodzi o sukcesy sportowe w ostatnim czasie. Co roku zarząd zamyka wam usta, co pieprzony rok. TU SIĘ ODBYWA GRUPOWA ORGIA HISTERII.
Ostatnio zmieniony 13 lipca 2017, 19:21 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
19

Juventino
Juventino
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 13 lipca 2017, 19:20

Vincitore pisze:
Zwróć uwagę, że Juventus definitywnie nie odstąpił od trójki obrońców, w różnej fazie meczu w zależności od potrzeb nasze ustawienie jest elastyczne; 4231/343/361.

Bonucciemu chyba się spieszy.
Może Allegri przy mocnych skrzydłach nie będzie potrzebował zmiany formacji

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2017, 19:20

Negocjacje zawieszone póki co tak jak pisał RICTOR. Trudno, trzeba ten chiński Milan wydoić, skoro już go nie zatrzymamy.

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 lipca 2017, 19:21

Cabrini_idol pisze:Brakuje Ci sukcesów sportowych w ostatnich 6 latach ? :rotfl:
Tak, dla mnie sukcesem będzie zdobycie pucharu LM. Reszta przestała mnie cieszyć po tym, jak przeżyłem trzeci przegrany finał LM z rzędu.

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2017, 19:21

Uważam że kto by nie przyszedł w miejsce Bonucciego ( jeśli odejdzie ) to będzie kolejny policzek dla Ruganiego, który jest naturalnym następcom od dawna gotowym do gry.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2017, 19:23

LordJuve pisze:
Cabrini_idol pisze:Brakuje Ci sukcesów sportowych w ostatnich 6 latach ? :rotfl:
Tak, dla mnie sukcesem będzie zdobycie pucharu LM. Reszta przestała mnie cieszyć po tym, jak przeżyłem trzeci przegrany finał LM z rzędu.
To masz problem, rzeczywiście. Jak dla was liczy się tylko wygranie LM to rzeczywiście możecie płakać. Dla mnie liczy się dużo więcej niż puchar LM. Liczą się derby, emocje, poszczególne mecze np z Interem. Oczywiście LM to powinien być nasz nie mówię, że nie. Ale ludzie, bez przesady, po co ta histeria. No ale już rozumiem, każdy ma inne priorytety.

Każda drużyna na świecie (poza Barcą Realem i BM ) może zazdrościć nam drużyny i sukcesów w ostatnich 6 latach. Dzięki.
Ostatnio zmieniony 13 lipca 2017, 19:24 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
zuravski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

LordJuve pisze:
zuravski pisze:Jeżeli sprzedaliby go za wcześniej cytowane 60 melonów (przynajmniej) to mysle ze większość by sie pogodziła z tym faktem, bo zmianę pokoleniowa trzeba przeprowadzić.
Następny wyskakuje ze zmianą pokoleniową... a sprzedajemy najmłodszego SO z podstawowej 11. :angry:

Sprzedaż Bonucciego nie ma nic wspólnego z odmładzaniem składu i nikt z Turynie tak na to nie patrzy. Nie pisz tutaj bajek.
Przeczytaj uważnie do czego sie odniosłem. Wiem ze powodem takiego transferu sa kwestie o ktorych nie wiemy. Odniosłem sie do kwoty, która byłaby adekwatna za bonusa w wyniku czego doszłoby do zmiany pokoleniowej. Rozchodzi sie o kasę nie o fakt ze Bonus bedzie sprzedany, bo to kiedyś musiało sie wydarzyć prędzej czy pózniej.

Julek997

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Juventus to bardzo specyficzny klub. Po 1 treningu po wakacjach Conte odchodzi a w jego miejsce Allegri ( w tamtej chwili nikt nie dowierzał co się dzieje ). Rok temu jakie pogłoski, że za 90mln Higuain przyjdzie, nikt nie wierzy a tu nagle official. Teraz z Bonuccim to samo.

Juventus na rynku tranferowym nie zachowuje się jak topowy zespół, który wygra LM. Co roku jakieś duże przetasowania, wielu zawodników odchodzi, wielu przychodzi. Stablizicacji zero.

A tak w ogóle to wyobrażacie sobie aby Sergio Ramos odszedł teraz nagle do Valenci ??

Z tym Bonucci to niezły szook.

Teraz to mnie nie zdziwi nawet transfer Buffona do Interu.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2017, 19:26

OK, może obnizymy lekko poziom defensywy, który i tak będzie bardzo mocny. Nasz atak przy transferze Costy, Bernarderschim, Schicku wygląda juz MOCARNIE dodając do tego Higuaina i Dybalę oraz na ławce Cuadrado i Mandzukicia, przecież to ścisły top jeśli chodzi o ofensywę w Europie. Jak ktoś twierdzi inaczej to jest po prostu ignorantem. A to jeszcze nie koniec mercato ;)

Ale przecież dla was liczy się LM. Jakoś przez ostatnie 3 lata kiedy nasze BBC było w prime swojej kariery, nie wygraliśmy tej pieprzonej LM. Wiecie dlaczego ? Bo ją wygrywa się atakiem i graniem do przodu. Juventus chce iść tą drogę to wielka histeria na forum. :facepalm:
Ostatnio zmieniony 13 lipca 2017, 19:31 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 lipca 2017, 19:26

Cabrini_idol pisze: To masz problem, rzeczywiście. Jak dla was liczy się tylko wygranie LM to rzeczywiście możecie płakać. Dla mnie liczy się dużo więcej niż puchar LM. Liczą się derby, emocje, poszczególne mecze np z Interem.
Jasne, ale wiesz, derby, emocje i spotkania z ogórkowatymi rywalami to ja mam u siebie w okręgówce. Od Juve oczekuję globalnej dominacji, bo to przecież wielki klub. Dla mnie bardziej wartościowy niż Real, Barca i BM razem wzięte, a jednak mniej utytułowany w tych najbardziej prestiżowych rozgrywkach.
zuravski pisze:Rozchodzi sie o kasę nie o fakt ze Bonus bedzie sprzedany, bo to kiedyś musiało sie wydarzyć prędzej czy pózniej.
Racja, ale wszyscy mamy wrażenie, że dzieje się za szybko i na zasadach, które nam urągają.
Ostatnio zmieniony 13 lipca 2017, 19:27 przez LordJuve, łącznie zmieniany 1 raz.

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2017, 19:27

CavAllano pisze:Pilkarze zawsze chetnie pozuja po powrocie z wakacji. On juz wie.
Zastanawiam się jak oceniać to całe zachowanie Bonucciego, który sam je sprokurował. W moich oczach Leonardo dużo traci. Karygodne. Jestem ciekaw czy w jakikolwiek sposób się w przyszłości odniesie do odejścia z Juve.
Ostatnio zmieniony 13 lipca 2017, 19:28 przez wagner, łącznie zmieniany 1 raz.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 13 lipca 2017, 19:27

Vincitore pisze:Negocjacje zawieszone póki co tak jak pisał RICTOR. Trudno, trzeba ten chiński Milan wydoić, skoro już go nie zatrzymamy.
Z dojeniem bym nie przesadzal, bo mowa jedynie o tym, ze daja 30, my chcemy 40 - Sky. Ci cyrkowcy jeszcze zaluja 40 mln na takiego gracza. Komedia.

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 lipca 2017, 19:29

Cabrini_idol pisze:Schicku
Hm, a jak tam te jego dzisiejsze testy medyczne? Czy on w ogóle do nas trafi?
Cabrini_idol pisze:Ale przecież dla was liczy się LM. Jakoś przez ostatnie 3 lata kiedy nasze BBC było w prime swojej kariery, nie wygraliśmy tej pieprzonej LM. Wiecie dlaczego ? Bo ją wygrywa się atakiem i graniem do przodu. Juventus chce iść w ta drogę to wielka histeria na forum. :facepalm:
Czyli wzmacnianie ataku = osłabianie innych formacji? To ma sens, gdy w klubie brakuje środków, a myśmy w ostatnich latach wydoili sporo kasy z samej tylko LM.
Ostatnio zmieniony 13 lipca 2017, 19:30 przez LordJuve, łącznie zmieniany 1 raz.

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2017, 19:29

CavAllano pisze:Z dojeniem bym nie przesadzal, bo mowa jedynie o tym, ze daja 30, my chcemy 40 - Sky. Ci cyrkowcy jeszcze zaluja 40 mln na takiego gracza. Komedia.
Mają to przewagę, że zawodnik chce do nich i że ustalił warunki kontraktu. Co zrobimy jak nie zaakceptujemy oferty 40 mln? Pomysły jak z Alvesem na trybuny? No proszę was.

Zablokowany