Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA
- Virgil
- Juventino
Ale problemem nie jest nawet kwota, bo to nie nasze pieniądze po prostu mniej niż 50mln to jest wstyd dla klubu i tyle.
Gorsze jest to, że nagle zostajemy z rozgrzebaną obroną.
Barzargli, Chellini, Benatia i Rugani nagle to strasznie słabo wygląda, szczególnie biorąc pod uwagę że pierwszy ma 36 lat, a dwaj kolejni są jednak trochę czasu spędzają u lekarzy.
To jest dla dramat, po raz kolejny zostajemy z ważną formacją rozwaleni bez przygotowanych następców (jak w sprawie Pogby).
Tak się po prostu nie robi, jeszcze rozumiem jakby to był jakiś mega deal, a jest słabiutko.
Gorsze jest to, że nagle zostajemy z rozgrzebaną obroną.
Barzargli, Chellini, Benatia i Rugani nagle to strasznie słabo wygląda, szczególnie biorąc pod uwagę że pierwszy ma 36 lat, a dwaj kolejni są jednak trochę czasu spędzają u lekarzy.
To jest dla dramat, po raz kolejny zostajemy z ważną formacją rozwaleni bez przygotowanych następców (jak w sprawie Pogby).
Tak się po prostu nie robi, jeszcze rozumiem jakby to był jakiś mega deal, a jest słabiutko.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Z Vidalem było identycznie 42mln wg transfermarkt a poszedł za 37mln. Wiem,że ta strona to nie wyrocznia,ale ciężko tam znaleźć wielu graczy,którzy idą za mniej niż tam jest podane, większość idzie za większą kasę.Adrian27th pisze:Ale tu już nie chodzi chyba o to czy rusza nas czy nie. Mi chodzi o te cholerne marne 40 milionów.Cabrini_idol pisze:Nie rusza mnie bo go nie lubię to raz . Dwa jest vez problemu do zastąpienia, inaczej aniżeli Sandro. W dodatku jesteście pod wpływem histerii. Za tydzień przyjdzie np jakaś gwiazda do środka pola i nagle znowu wszyscy hurrraaa. Boże ile razy już to przerabialiśmy. Co roku jesteśmy mocniejszym zespołem. Basta . Idę na rower.
To jest naprawdę żenada.
My musimy się szarpać o byle ogórka, a sprzedajemy najdroższego wg. Transfermarkt obrońce na świecie za 40 milionów. 5 milionów PONIŻEJ jego wartości.
Czy myślicie że Real sprzedał by Ramosa za 40 milionów?
Do cholery. Oni za 60 by go nie puścili.
Pal lich,że odchodzi, sportowo jestem wstanie uwierzyć,że w perspektywie czasu Juve może nawet zyskać(tylko Rugani musi dostać od razu 11) ale trzeba wydoić Milan ile się da i zainwestować tą kasę, a tutaj kwoty 30-40mln.Leo fakt ma 30 lat,ale jak na obrońce to spokojnie może pograć z 5 lat, Barza jeszcze 2 lata temu był lepszym graczem od Bonucciego.
Dla porównania Costa 6+40 w wieku 27 lat mając na uwadze,ze to Brazol a w tej chwili nie przypominam sobie ofensywnego Brazylijczyka,który by po 30 nie spuścił znacznie z tonu.Czyli możliwe,że gracz na maks 3 sezony.
Od aspektu finansowego to od dawno nie podoba mi się to co robi Marotta. Z jednej strony żydzi jak się tylko da, a z drugiej rozpierniczą kasę na lewo i prawo i sprzedaje po promocji.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Takich topow wielkie kluby pozbywaja sie nader rzadko, jesli juz to by zyskac i wyjsc na plus. Co nam da te 40 mln przy checi sciagniecia klasowego prawego obroncy i srodkowego pomocnika. Teraz pojawi sie tez zagwozdka dotyczaca srodkowego obroncy, bo bez Leo lecimy sporo w dol i to jest na teraz fakt. Chyba, ze nasi nie maja ambicji, by sciagnac tam wielkich graczy i zaraz kupia De Sciglio, Cancelo i przeplaca za Matuidiego, bo przeciez w przeciwienstwie do nas PSG nie zejdzie z ceny.
Jesli by przyszli np. Manolas, Sidibe i Radja to dopiero wowczas bylbym w stanie przetrawic strate Bonucciego za takie pieniadze, na rzecz Milanu. Dobrze jednak wiemy, ze to nie jest realne. Na "pocieszenie" wpadnie Bernardeschi i Marotta bedzie zachwycony.
Jesli by przyszli np. Manolas, Sidibe i Radja to dopiero wowczas bylbym w stanie przetrawic strate Bonucciego za takie pieniadze, na rzecz Milanu. Dobrze jednak wiemy, ze to nie jest realne. Na "pocieszenie" wpadnie Bernardeschi i Marotta bedzie zachwycony.
- Nicram_93
- Juventino
- Podziekował: 43 razy
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
No cóż, znowu zostaniemy wielkimi frajerami. Jest jeszcze jakiś inny klub, który tak się daje ośmieszać? To co się dzieje w tym klubie to jest jakaś parodia. Kto inny oddałby jednego z najlepszych obrońców za 40 mln i to do rywala z ligi, jak dzisiaj za byle leszczy płaci się nie wiadomo ile i nie obchodzi mnie jak bardzo jest w konflikcie z klubem. Jeśli jest a już teraz wszystko na to wskazuje, to rzeczywiście trzeba go gdzieś puścić, ale poza Włochy i przede wszystkim nie za te pieniądze. Natomiast nie nastawiajcie się, że to Rugani wskoczy w jego miejsce z naszym podejściem, zastąpi go albo Benatia, albo inny jakiś "Pepe" z doświadczeniem którego ściągniemy po jakiejś okazji. Rugani jeszcze musi trochę posiedzieć na ławce, trzeba go pomału wprowadzać w zespół. Może trochę przesadzam, ale ciężko to wszystko komentować na spokojnie.
Mam bardzo wielkie obawy o scudetto w tym sezonie, boję się że czeka nas zimny prysznic.
Mam bardzo wielkie obawy o scudetto w tym sezonie, boję się że czeka nas zimny prysznic.
Ostatnio zmieniony 13 lipca 2017, 17:53 przez Nicram_93, łącznie zmieniany 1 raz.

"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.
- Mily
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Oddanie Alvesa za free? Frajerstwo.
Skończcie co niektórzy pieprzyć o jakimś wizerunku Juve, przyciąganiu dzięki temu zawodników, bo to jest śmieszne. Gość miał mega sezon, zabłysnął na arenie Europejskiej, a my tak po prostu rozwiązujemy z nim kontrakt i oddajemy. Gdzie poszedł? Do PSG. Tak, tego PSG, które blokowało nam transfer Matuidiego. Brawo.
Ta akcja z Bonuccim... Sama jego sprzedaż to jest pokazanie braku ambicji. Chcemy być najlepsi, to zwyczajnie tacy zawodnicy muszą u nas zostawać. Sprzedaż za takie pieniądze jak mówi się w mediach? Czyste frajerstwo (każdy inny klub nam zaśpiewałby 70-80 mln bez wahania, albo nawet nie chcieiliby rozmawiać). Sprzedaż do Milanu? To już jest kompletna kpina z tego klubu. Marotta sobie z nas kpi, z tego klubu, z kibiców.
Zrobili z nas klub przejściowy jak Porto czy Atletico. Przychodzi zawodnik, kreujemy go na gwiazdę i nara. Ok, da się to zrozumieć, są "więksi" jak Real, ale sprzedaż do Milanu?! Do tego Milanu, który od lat niczego nie osiągnął? Do tego na takich warunkach...
Pamiętam jak było gadanie że podkradamy bezczelnie Napoli Higuaina, jaki to był pokaz siły, z tym że wyłożyliśmy kosmiczne pieniądze za niego, przepłaciliśmy, ale no ok, chcieliśmy pokazać. Teraz Milan zabiera nam TOP3 na swojej pozycji za grosze.
Dlaczego dymają nas wszyscy w koło, a my nadstawiamy dupy i się dajemy? Dlaczego to my nie dymamy innych? Dlaczego, tak jak pisał ktoś wyżej, my negocjujemy zawodnika tygodniami, podczas gdy od nas odchodzi się od tak.
Ja osobiście czuję się jakbym dostał z liścia w twarz. Rozgoryczenie. Przy Vidalu czułem się podobnie, ale nie aż tak. To jest po prostu początek upadku. Symbol odrodzenia Juve... tak po prostu... do Milanu. Zrobili z nas prostytutkę. TANIĄ.
Skończcie co niektórzy pieprzyć o jakimś wizerunku Juve, przyciąganiu dzięki temu zawodników, bo to jest śmieszne. Gość miał mega sezon, zabłysnął na arenie Europejskiej, a my tak po prostu rozwiązujemy z nim kontrakt i oddajemy. Gdzie poszedł? Do PSG. Tak, tego PSG, które blokowało nam transfer Matuidiego. Brawo.
Ta akcja z Bonuccim... Sama jego sprzedaż to jest pokazanie braku ambicji. Chcemy być najlepsi, to zwyczajnie tacy zawodnicy muszą u nas zostawać. Sprzedaż za takie pieniądze jak mówi się w mediach? Czyste frajerstwo (każdy inny klub nam zaśpiewałby 70-80 mln bez wahania, albo nawet nie chcieiliby rozmawiać). Sprzedaż do Milanu? To już jest kompletna kpina z tego klubu. Marotta sobie z nas kpi, z tego klubu, z kibiców.
Zrobili z nas klub przejściowy jak Porto czy Atletico. Przychodzi zawodnik, kreujemy go na gwiazdę i nara. Ok, da się to zrozumieć, są "więksi" jak Real, ale sprzedaż do Milanu?! Do tego Milanu, który od lat niczego nie osiągnął? Do tego na takich warunkach...
Pamiętam jak było gadanie że podkradamy bezczelnie Napoli Higuaina, jaki to był pokaz siły, z tym że wyłożyliśmy kosmiczne pieniądze za niego, przepłaciliśmy, ale no ok, chcieliśmy pokazać. Teraz Milan zabiera nam TOP3 na swojej pozycji za grosze.
Dlaczego dymają nas wszyscy w koło, a my nadstawiamy dupy i się dajemy? Dlaczego to my nie dymamy innych? Dlaczego, tak jak pisał ktoś wyżej, my negocjujemy zawodnika tygodniami, podczas gdy od nas odchodzi się od tak.
Ja osobiście czuję się jakbym dostał z liścia w twarz. Rozgoryczenie. Przy Vidalu czułem się podobnie, ale nie aż tak. To jest po prostu początek upadku. Symbol odrodzenia Juve... tak po prostu... do Milanu. Zrobili z nas prostytutkę. TANIĄ.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Ja nie wierzę w to co czytam, byłem przygotowany na odejście Bonucciego ale nie do Milanu i po promocyjnej cenie. To potwarz i splunięcie w ryj, jak Agnelli na to pozwala, dlaczego <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> turyńskie - kibice nie pójdą wzorem kibiców interu pod siedzibę klubu zrobić rozpierduchy ? Ja jestem rozgoryczony bo to, że klub nie ma ambicji na LM to wiem od dawna ale to są jaja. Za rok nie śmiejcie się z doniesień na temat Sandro czy Dybali bo co roku będziemy tracić topa a dostaniemy w zamian kogoś pokroju Bernadeschiego. Juvbiedronka FC !

Czuję się dokładnie tak samo, zgwałcony zaledwie w półtora miesiąca po gwałcie w finale LM czuję się zerżnięty bez mydła. Do Milanu, ja...Mily pisze:Ja osobiście czuję się jakbym dostał z liścia w twarz. Rozgoryczenie.

Ostatnio zmieniony 13 lipca 2017, 17:54 przez MRN, łącznie zmieniany 1 raz.

- LordJuve
- Juventino
Bo wyrażają swoją dezaprobatę wpatrzeni w świecące ekrany smartfonów macbooków?MRN pisze: To potwarz i splunięcie w ryj, jak Agnelli na to pozwala, dlaczego <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> turyńskie - kibice nie pójdą wzorem kibiców interu pod siedzibę klubu zrobić rozpierduchy
- Mily
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
@MRN
Dokładnie. Potwarz, splunięcie w ryj. Tego mi brakowało w mojej wypowiedzi.
Jeśli sprzedamy Bonucciego, to sprzedaż Sandro, Dybali i każdego innego zawodnika, który prezentuje cokolwiek jest pewna.
Niestety, ale staliśmy się klubem bez żadnych ambicji. Jeszcze trochę i nawet w lidze będziemy nikim
Spokojnie, Marotta i zarząd już o to zadbają.
Bonucci był symbolem odrodzenia tego klubu, jego sprzedaż będzie symbolem upadku. Nigdy już nie będziemy klubem dla którego gra jest marzeniem, jesteśmy zwykłym ośrodkiem szkoleniowym dla innych. Miałem napisać "dla większych", ale skoro nawet taki Milan nas dyma...
Marotta i reszta pajaców jest w stanie roznieść ten klub w 2 dni. Skoro Bonucciego od tak oddajemy w 2 dni i to DO MILANU (nie no pisze to 20 raz, a dalej w to nie wierzę, nie wierzę że w ogóle pojawiła się taka możliwość, przecież to jest niemożłiwe, nikt na swiecie by tego nie obstawiał, to jest coś tak niemożliwego jak wymiana Messi za Ronaldo na linii Barca - Real, a jednak...), to w 2 dni możemy oddać Dybale (a powiedzmy tak za 25 mln żeby było śmieszniej) i Sandro (a skoro Chelsea oferowało 60 mln, to oddamy za darmo, w ramach dobrych stosunków :*).
Dokładnie. Potwarz, splunięcie w ryj. Tego mi brakowało w mojej wypowiedzi.
Jeśli sprzedamy Bonucciego, to sprzedaż Sandro, Dybali i każdego innego zawodnika, który prezentuje cokolwiek jest pewna.
Niestety, ale staliśmy się klubem bez żadnych ambicji. Jeszcze trochę i nawet w lidze będziemy nikim

Bonucci był symbolem odrodzenia tego klubu, jego sprzedaż będzie symbolem upadku. Nigdy już nie będziemy klubem dla którego gra jest marzeniem, jesteśmy zwykłym ośrodkiem szkoleniowym dla innych. Miałem napisać "dla większych", ale skoro nawet taki Milan nas dyma...
Marotta i reszta pajaców jest w stanie roznieść ten klub w 2 dni. Skoro Bonucciego od tak oddajemy w 2 dni i to DO MILANU (nie no pisze to 20 raz, a dalej w to nie wierzę, nie wierzę że w ogóle pojawiła się taka możliwość, przecież to jest niemożłiwe, nikt na swiecie by tego nie obstawiał, to jest coś tak niemożliwego jak wymiana Messi za Ronaldo na linii Barca - Real, a jednak...), to w 2 dni możemy oddać Dybale (a powiedzmy tak za 25 mln żeby było śmieszniej) i Sandro (a skoro Chelsea oferowało 60 mln, to oddamy za darmo, w ramach dobrych stosunków :*).
Ostatnio zmieniony 13 lipca 2017, 17:59 przez Mily, łącznie zmieniany 1 raz.
- dr.DeV
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Panowie... Co roku jest płacz i lament o sprzedaż zawodników i co roku zarząd, trener a przede wszystkim drużyna broni decyzji podjętych podczas letniego mercato. Uspokujcie macice i dajcie robić im swoje. Jeżeli mają go opchnać za takie marne pieniądze to głęboko jestem przekonany, że coś dużego jest już przygotowane.

- TURBOPAWEL
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
A dajcie spokój z tym Bonuccim - gosc byl najgorszym zawodnikiem w finale LM. Poradzimy sobie spokojnie bez niego.
dr.DeV pisze:Panowie... Co roku jest płacz i lament o sprzedaż zawodników i co roku zarząd, trener a przede wszystkim drużyna broni decyzji podjętych podczas letniego mercato. Uspokujcie macice i dajcie robić im swoje.Jeżeli mają go opchnać za takie marne pieniądze to głęboko jestem przekonany, że coś dużego jest już przygotowane.
Taaaa Bernardeschi...
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Mily pisze:Oddanie Alvesa za free? Frajerstwo.

Ja co prawda czekam na oficjalke, ale gdyby to stalo sie faktem...
Wszystko juz zostalo powiedziane do tej pory powiedziane.
Marotta mowiac o tym, ze wystarczy poprosic i zawodnik moze odejsc, zachowal sie jak jakis frajer spod sklepu, a nie dyrwktor jednego z najwiekszych klubow na swiecie. Po takiej gadce powinien dostac bure od Agnellego.
I tak rok w rok na jednej plaszczyznie bedziemy sie wzmacniac, a druga oslabiac.
P.S Dna pip pokazujemy nie tylko w finalach LM...
TURBOPAWEL Tu nie chodzi o samego Bonu, tylko o to za ile i gdzie mialby przejsc. Ile razy to trzeba tlumaczyc ?
Ostatnio zmieniony 13 lipca 2017, 18:06 przez Alexinhio-10, łącznie zmieniany 3 razy.
- Nicram_93
- Juventino
- Podziekował: 43 razy
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Niestety przykre, ale jak się okazuje prawdziwe. Długo jeszcze nie będziemy na poziomie najlepszych (Real, Bayern, Barcelona)Mily pisze:@MRN

Ostatnio zmieniony 13 lipca 2017, 18:05 przez Nicram_93, łącznie zmieniany 1 raz.

"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.
- dr.DeV
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Jeżeli nawet, to co złego w tym żeby w miejsce Leo wprowadzić do składu Ruganiego, a po roku (za Barzę) Caldarę? Potrzebujemy odmłodzenia składu i jeżeli zamierzają to robić kosztem piłkarza który prawdopodobnie burzył harmonię w szatni to co stoi na przeszkodzie? Zdanie kibiców? Bo grał przez 7 lat w klubie?fazzi pisze:Taaaa Bernardeschi...
Jeżeli dobrze zarabiasz a nie czujesz się dobrze robiąc to co robisz, to dalej siedzisz w w tym samym biurze z tymi samymi ludźmi?
Ostatnio zmieniony 13 lipca 2017, 18:05 przez dr.DeV, łącznie zmieniany 2 razy.