Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
19

Juventino
Juventino
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 13 lipca 2017, 15:34

Bonucci w 4 osobowej obronie już nie jest tak wybitny jak w 3 osobowej, nie będzie go trudno zastąpić jakimś dobrym zawodnikiem. Moim zdaniem ten transfer ma jakieś drugie dno

Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 13 lipca 2017, 15:35

CavAllano pisze:Sky- porozumienie bardzo blisko.

Wyglada to zle. Z buta weszli na nasze podworko, maja wsparcie zawodnika, wiec i Marotta odgrywa role cieplej kluchy. Fantastyczne wiesci. A my zostaniemy z polowa podstawowej obrony, dziura w srodku i marnymi pieniazkami na kolejne wzmocnienie (za 40 to my i do srodka nikogo porzadnego nie kupimy). Cierpliwosc mi sie konczy, myslalem, ze final im pewne kwestie uzmyslowi.
A ja zgaduję, że rozmowy trwały od dawna albo nawet Juve samo zaoferowało Leo jak to rzekomo było przy Vidalu.

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2017, 15:36

Adrian27th pisze:To mamy te Fajerwerki.

#SupermercatoJuventus

DLACZEGO DO CHOLERY JASNEJ NIE ZROBIMY LICYTACJI?!?!?!

Przecież Guardiola da sie PO KRO IĆ za niego.

60 Baniek dostaniemy tam od ręki.

Maj lord. Jaki to jest żal.
Bonucci nie chce odejść z Włoch. Wydaje mi się, że może chodzić o dzieci, niedługo pójdą do szkoły, Włosi z angielskim na bakier, wydaje mi się, że może nie chcieć robić schodów, zmieniać im kultury, poza tym Londyn/Manchester niebezpieczny. Nie wiem, w sumie to nic już nie wiem, zagina mi to czasoprzestrzeń, niech ktoś jeszcze raz z zarządu powie, że Bayern jest naszym wzorem, to zgaszę światło w monitorze w brutalny sposób.

LordJuve

Juventino
Juventino

Adrian27th pisze: DLACZEGO DO CHOLERY JASNEJ NIE ZROBIMY LICYTACJI?!?!?!
To proste. Żona zawodnika nie chce poza Italię. Do tego mają problemy rodzinne (choroba dziecka). Do tego konflikt z trenerem. No więc wiadomo, że w takim wypadku zarząd Juve zachowuje się po dżentelmeńsku.

Licytacja to dodatkowy stres dla Bonu i jego rodziny, a my przecież nie trzymamy piłkarzy na siłę, nie utrudniamy im też odejścia z Juve. Tu załamuje się racjonalność naszego zarządu. Marotta potrafi użerać się o 2-3 mln przy zakupie, ale gdy sprzedaje to potrafi odpuścić kwoty kilka razy wyższe, bo "dobro i zdanie zawodnika".

szymken

Juventino
Juventino

Wojtek pisze:Co niby Bonucci widzi w tym Milanie?? W Lidze Europy pragnie sobie pograć??
Chore dziecko, chce zostać we Wloszech pewnie, a że Milan się fajnie buduje, to i nie dziwny kierunek.

40 mln :angry:

Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2017, 15:37

Z bonnym albo mamy case Vidala, który za wybryki poszedł w odstawkę, albo ta mityczna wola zawodnika i nasi nie robią problemów (tylko czemu akurat do milanu)

Pomijając walor sportowy utraty takiego zawodnika, to wizerunkowo, o czym już pisałem, dostajemy w pysk.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2017, 15:38

LordJuve pisze:Rok temu była dziura w pomocy (w sumie do tej pory nie załatana w 100%), a w tym roku pojawi się wyrwa w obronie? :sad:
Tu już nawet nie chodzi o wyrwę, bo można mieć jakieś nadzieje, że Rugani do spółki z Benatią sprostają zadaniu. Tu chodzi o to, że to jest kompromitacja wizerunkowa, pięść w ryj kibiców. Czemu myśmy se w 2010 roku nie weszli do Mediolanu jak po swoje i nie wzięliśmy z półki Sneijdera? Bo nawet jakbyśmy mieli pieniądze, to zamknięto by nam drzwi tuż przed nosem, tak żeby bolało. Ba, nawet teraz, gdy staliśmy się absolutnym liderem na włoskim podwórku pod każdym względem, to nikt sobie nie wyobraża, że wchodzimy do np Neapolu i wyciągamy od nich gwiazdę niemającą klauzuli w kontrakcie. Nikt by nam nawet nie powiedział dzień dobry.

Jestem tak wściekły, że aż mi piana się z ust toczy. Caritas, psia mać

Obrazek
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 13 lipca 2017, 15:40

Obrazek

Milan już gotowy do zmiany taktyki pod Leonardo.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

pumex może czas na 1 żółtką kartkę w Twojej historii :)

Spokojnie, trzymajcie lejce. Jeszcze nic nie jest dograne. Mnie osobiście nie przeraża strata Bonucciego, tylko ta kwota 40 mln i Milan. Tylko i aż.

Obrazek
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

19 pisze:Bonucci w 4 osobowej obronie już nie jest tak wybitny jak w 3 osobowej, nie będzie go trudno zastąpić jakimś dobrym zawodnikiem. Moim zdaniem ten transfer ma jakieś drugie dno
Fakt czysto defensywnie Bonu nie jest jakoś ponad resztę,ale ma tą wartość dodaną czyli dobre wyprowadzenie piłki i technikę jaką mało który obrońca na tym poziomie może się pochwalić. Ma swoje atuty ma też wady,ale obecnie rynek ŚO jest naprawdę ubogi. Graczy klasy Nesty,Ferdinanda czy Cannavaro po prostu nie ma. Dlatego tylko bardzo dobra oferta powinna skłonić Marotte do sprzedaży Bonusa.
Wg mnie to bardziej strata wizerunkowa niż sportowa bo są perspektywy(Benatia,Rugani,Caldar) żeby sportowo załatać dziurę a w przypadku Ruganiego nawet wskoczyć na poziom wyżej. Ale fakt,że do Milanu i za tak małą kasę już jest nieakceptowalny.
Ostatnio zmieniony 13 lipca 2017, 15:43 przez AdiJuve, łącznie zmieniany 1 raz.

Baczu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 13 lipca 2017, 15:42

Może rozwiążmy kontrakt z Bonuccim? Łysy powie że to wielki mistrz, oddał serce drużynie i klub w ramach wdzięczności jest gotów pójść mu na ręke i życzy powodzenia na dalszej drodze. Następca Leo? Barzagli z którym zamierzamy przedłużyc kontrakt o kolejne 5 lat.
A z Milanem wiadomo, musimy mieć dobre relacje. A za rok w ramach dobrych relacji krzykną za Donnarume nam 100 mln i ani grosza więcej.
Agnelli powinien trzepnąć Łysego w glace, tak na otrzeźwienie.
Ostatnio zmieniony 13 lipca 2017, 15:44 przez Baczu, łącznie zmieniany 1 raz.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 13 lipca 2017, 15:42

Jak mówisz Cabri - Ja tam przełkne jego sprzedaż.

Za 60-70 milionów. Ani euracza mniej.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
19

Juventino
Juventino
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 13 lipca 2017, 15:47

AdiJuve pisze: Fakt czysto defensywnie Bonu nie jest jakoś ponad resztę,ale ma tą wartość dodaną czyli dobre wyprowadzenie piłki i technikę jaką mało który obrońca na tym poziomie może się pochwalić. Ma swoje atuty ma też wady,ale obecnie rynek ŚO jest naprawdę ubogi. Graczy klasy Nesty,Ferdinanda czy Cannavaro po prostu nie ma. Dlatego tylko bardzo dobra oferta powinna skłonić Marotte do sprzedaży Bonusa.
Wg mnie to bardziej strata wizerunkowa niż sportowa bo są perspektywy(Benatia,Rugani,Caldar) żeby sportowo załatać dziurę a w przypadku Ruganiego nawet wskoczyć na poziom wyżej. Ale fakt,że do Milanu i za tak małą kasę już jest nieakceptowalny.
Wcześniej napisałem że cena moim zdaniem jest zbyt niska, nie przeceniałbym jego zdolności do wyprowadzania piłki. Z roku na rok robi to słabiej, a dodatkowo w 4-2-3-1 jego rola przy Pjaniciu była w tym elemencie marginalna.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 13 lipca 2017, 15:51

To nie chodzi ani o jezyk, ani o kulture. Mlody jest chory, tu opiekuje sie nim pewnie zaufany juz sztab lekarzy i logiczne, ze nie lataliby z nim z Anglii, bo to uciazliwe. Strzalem w pysk jest to, ze pojdziemy mu na reke. Co ten Marotta ma w glowie... Wspieralismy Bonucciego jak moglismy, zwalnialismy z treningow, a ten odpali cos takiego na korzysc duzo slabszego Milanu? Bo mu sie nie chce ruszac z kraju? To jest firma, nie organizacja charytatywna, co nas to obchodzi.

Idz pan w wuj z takim nowym poczatkiem klubu. Naobiecuja i licza na to, ze rok w rok jakims cudem bedziemy docierac do 1/2 LM uprzednio oddajac kluczowych zawodnikow. Sobie znalezli sposob na "zrownowazony rozwoj". Wezma potem Matuidiego i beda pieprzyc jak to nie jest cudownie.

A Milan wraca do gry - tak, ten duzo slabszy Milan najprawdopodobniej zabierze jednemu z najlepszych zespolow swiata jednego z najlepszych obroncow, za czapke gruszek i tuza De Sciglio, ktory pewnie bedzie odgrywal role podstawowego obroncy. :facepalm:

Milannews - Bonucci dogadany z Milanem

Pedulla - oferuja nam ... 30 mln plus 5 bonusow. :angry: Sa tez gotowi OTWORZYC SIE na rozmowy z nami w sprawie De Sciglio, jesli puscimy Bonucciego.

:mad2: To sie nie dzieje, to nie jest mozliwe. Oni jeszcze targuja te cene...
Ostatnio zmieniony 13 lipca 2017, 15:59 przez mrozzi, łącznie zmieniany 1 raz.

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2017, 15:55

A może mi ktoś powiedzieć czemu tak jest, że jak kupujemy kogoś to sprawa zawodnika ciągnie się dwa-trzy tygodnie, czasem miesiąc, a kiedy sprzedajemy to nagle BUM i wieczorem tego samego dnia już jest sprzedany!? :think:

Zablokowany