Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2017, 13:21

Z kolei Agresti donosi, że dopiero teraz doszło do pierwszych kontaktów na linii Marotta-Fassone. Tak więc te historie prezesika polskiego fc można chyba schować pod wycieraczkę.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 13 lipca 2017, 13:21

Czyli z roku na roku oddajemy swoich asów coraz słabszym klubom? :rotfl: United, teraz Milan? Za rok kto? :lol: Inne kluby nie chcą nawet siadać z nami do stołu, a my mamy oddać Bonucciego do innego klubu z Włoch, bo chce odejść, a jednocześnie pozostać w Italii?
Ostatnio zmieniony 13 lipca 2017, 13:23 przez mrozzi, łącznie zmieniany 1 raz.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2017, 13:22

Ale czekajta. Z tego co czytam, to Milan chce Bonucciego ale jeszcze nie wiedzą czy my chcemy go sprzedać. Także spokojnie.

Obrazek
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2017, 13:24

Tak jak pisze Cabri, dopiero teraz dochodzi do pierwszych kontaktów między klubami. JMercato napisało, że nasza cena dla Milanu to 100 mln. :prochno:

Agent miał usłyszeć od Marotty, że zagranicę nie ma problemu za 70m.
Ostatnio zmieniony 13 lipca 2017, 13:25 przez Vincitore, łącznie zmieniany 1 raz.

Piotr Juvefan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2017, 13:24

No i ja bym chciał,żeby taka pozostała MEGA. A tu się okaże,że Milan będzie miał prawie taką jak nasza i to jeszcze kosztem nas. To będzie dopiero śmieszne :rotfl:

No jak trener ma problem z najlepszym graczem defensywy i jedyną możliwością jest transfer to mi się wydaje,że jest z trenerem problem,ale to moje prywatne zdanie.

Jakoś nie mogę sobie wyobrazić,że taki Ancellotti Włoch chciałby się Bonucciego pozbyć.

Może nam jest jakiś lepszy trener potrzebny z autorytetem,bo jesli u najlepszych graczy go brak to coś jest nie halo.

Był Conte,który naprawił,ale na LM okazał się za słaby. Przyszedł Allegri,który ulepszył,ale nigdy LM nie zdobył i mentalnie może temu nie podołać. To może czas na trenera z sukcesami mającego posłuch u wszystkich,zwłaszcza liderów zespołu. Nie mówie,że w te okno już,ale żeby przypadkiem do tego czasu nam się wszystkie gwiazdy nasze nie wykruszyły.

Obrazek
Piotrekmmz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2017, 13:25

De Sciglo jako podstawowy prawy obrońca - to jest to czego potrzebowaliśmy. :lol:

Niektórzy piszą, że dzięki sprzedaży Bonucciego Juventus kupi gwiazdę do ataku.(w końcu LM wygrywa się ofensywą :smile: ) Problem w tym, że na rynku nie ma zbytnio dostępnych skrzydłowych/ofensywnych pomocników, którzy zwiększą znacząco poziom Juve.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2017, 13:30

Vincitore pisze:Tak jak pisze Cabri, dopiero teraz dochodzi do pierwszych kontaktów między klubami. JMercato napisało, że nasza cena dla Milanu to 100 mln. :prochno:

Agent miał usłyszeć od Marotty, że zagranicę nie ma problemu za 70m.
No i wszystko jasne. Milan zobaczy Bonusa jak świnia niebo, chyba, że 100 mln sypnie. Wtedy ten deal wygląda soczyście. hellyes:
Ostatnio zmieniony 13 lipca 2017, 13:34 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2017, 13:32

Vincitore pisze:Agent miał usłyszeć od Marotty, że zagranicę nie ma problemu za 70m.
+ interesuje nas tylko kasa, żadnych zawodników w ofercie. :ok:

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 13 lipca 2017, 13:36

Piotr Juvefan pisze:No i ja bym chciał,żeby taka pozostała MEGA. A tu się okaże,że Milan będzie miał prawie taką jak nasza i to jeszcze kosztem nas. To będzie dopiero śmieszne :rotfl:

No jak trener ma problem z najlepszym graczem defensywy i jedyną możliwością jest transfer to mi się wydaje,że jest z trenerem problem,ale to moje prywatne zdanie.

Jakoś nie mogę sobie wyobrazić,że taki Ancellotti Włoch chciałby się Bonucciego pozbyć.

Może nam jest jakiś lepszy trener potrzebny z autorytetem,bo jesli u najlepszych graczy go brak to coś jest nie halo.

Był Conte,który naprawił,ale na LM okazał się za słaby. Przyszedł Allegri,który ulepszył,ale nigdy LM nie zdobył i mentalnie może temu nie podołać. To może czas na trenera z sukcesami mającego posłuch u wszystkich,zwłaszcza liderów zespołu. Nie mówie,że w te okno już,ale żeby przypadkiem do tego czasu nam się wszystkie gwiazdy nasze nie wykruszyły.
Tyle tylko,że pojawiały się tez pogłoski o starciach z kolegami jak np. Dybala czy Barzagli w przerwie finału LM, także to raczej nie tylko starcia na linii Bonu-Allegri. No i zapewne kością niezgody jest też kasa dla samego Bonusa. Powinny być rozważane 2 pcje, podwyżka i Leo zostaje i druga gorsza,ale wg mnie akceptowalna czyli sprzedaż za granicę za ogromną kasę 60mln+.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2017, 13:42

Najgorsze jest to, że tych klasowych Włochów mamy w składzie coraz mniej. Za rok odejdzie Buffon. Oddanie Włocha z klubu to tragedia. Do tego mówimy o jednym z nielicznych topów z tego kraju.

Nie odddaje się graczy do innego klubu z danego kraju mającego takie ambicje, po prostu nie i już. A Bonucci klauzuli nie ma. Chyba, że Marotta w swoim stylu pójdzie mu na rękę, bo przecież ma zasługi w klubie.
Ostatnio zmieniony 13 lipca 2017, 13:53 przez mrozzi, łącznie zmieniany 2 razy.

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 lipca 2017, 13:44

CavAllano pisze:Najgorsze jest to, że tych klasowych Włochów mamy w składzie coraz mniej. Za rok odejdzie Buffon.
Do tego Barza... nie wiem, mi się nie podoba pomysł sprzedaży Bonuca do Milanu.

Piotr Juvefan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2017, 13:45

AdiJuve pisze: Tyle tylko,że pojawiały się tez pogłoski o starciach z kolegami jak np. Dybala czy Barzagli w przerwie finału LM, także to raczej nie tylko starcia na linii Bonu-Allegri.
To czy naprawdę tak było to Dybala może w swojej książce umieścić jak takową wyda ;)

Obrazek
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2017, 13:47

No ok a za 100 mln sprzedalibyście go ? :prochno:
Nie mówcie, że nie. ŚO za 100 mln ?

Tak czy siak, teraz już jestem spokojny. Milan nie kontaktował się z Juventusem jeszcze, czy Bonucci jest na sprzedaż. Z agentem mogli rozmawiać ale co z tego, jak ten usłyszał ,,not to sell'' or ,,100mln for Milan''. Także temat zamknięty.
Ostatnio zmieniony 13 lipca 2017, 13:47 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2017, 13:47

Juventus have asked for 45m cash for Bonucci. Milan offering 30m. #SkyItalia

45 mln, no ale czy oni są poważni? Za top3 defensora, kiedy byle łajza z brazylii kosztuje 30 mln? :facepalm:

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2017, 13:49

No właśnie. Oficjalną ofertą ośmieszyli się i sami zamknęli temat pozyskania Bonucciego.

Obrazek
Zablokowany