Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 82 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 13 lipca 2017, 12:31

Bulentus pisze: Właśnie to by mnie w kontekście odejścia Leo najbardziej martwiło. Bo sportowo może i byśmy byli w stanie jego odejście jakoś względnie zrekompensować bez rozpadnięcia się obrony. Ale martwi mnie potencjalnie coraz mniejsza liczba doświadczonych Juventini w kadrze, liderów drużyny - Buffonowi niewiele zostało, Barza tak samo, Chiellini jeszcze jest ale jest łamliwy, Marchisio jest ale czy wróci do swojej najlepszej dyspozycji po tej kontuzji też wątpliwe, Lichy też się u nas kończy. I tak szczerze to nie widzę prawdziwych chłopów i liderów, którzy by mieli po nich pałeczkę przejąć.
Dybala młody i medialny, może za rok-dwa odejść za gruby hajs, Rugani to dobry i spokojny chłopak, Sandro, Khedira, Higuain są krótko w klubie i nie-Włochami. Może Pjanic zostanie na dłużej i będzie liderem. Ale niebawem ubędzie nam filarów i liderów drużyny a gdyby jeszcze Leo odszedł... słabo, bardzo słabo.
Właściwie, to odejście Bonucciego byłoby już jednym z etapów rozpadania się naszej żelaznej defensywy. Najpierw rozstaliśmy się z Alvesem, który mimo, że był tylko rok, to stał się naszym podstawowym zawodnikiem (a niewykluczone, że teraz albo za sezon odejdzie Lichy). Od początku okienka pojawiają się plotki o transferze Leo (najpierw w kontekście zagranicznych klubów, a obecnie o ofercie Milanu). Wciąż nie ma potwierdzenia przedłużenia kontraktu z Alexem Sandro. Za rok pożegnamy się z Barzaglim, a niewykluczone, że po MŚ w Rosji i Buffon zakończy swoją piękną karierę. W ten sposób praktycznie w dwa lata rozpadłaby się nasza linia obronna grająca ze sobą przez tyle sezonów. Niestety, ale chcąc pozostać topowym klubem nie możemy na to pozwolić, bo wielkie firmy działają wymieniając regularnie pojedyncze ogniwa, a nie cały trzon drużyny.

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 13 lipca 2017, 12:41

Wg mnie to chodzi o kasę dla samego gracza i wcale mu się nie dziwię.Skoro jest tak ważny a dostaje niespełna połowę tego co Igła to trochę nie halo. W ogóle dwaj nowi gracze Higuain i Pjanić byli przez cały sezon najlepiej opłacani, teraz między nich wskoczył Dybala,który w klubie jest rok dłużej i nowy nabytek czyli Costa a stara gwardia zgarnia znacznie mniej. Nawet Milan z marszu może mu dać dużą podwyżkę, w Anglii spokojnie podwoją mu zarobki, także nie ma co się dziwić,że mający 30 lat Bonu będzie szukał tej kasy.
Ktoś tutaj wspominał Ramosa i to,że Real sobie poradził z jego fochami, owszem dając mu 10 baniek na sezon i wprowadzając do najlepiej zarabiających w klubie. Także chcą utrzymać takiego gracza jak Leo trzeba mu płacić odpowiednio duże pieniądze.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2017, 12:43

Pytanie czy nas stać na podwojenie zarobków i Sandro i Bonucciego ?

Higuain i Dybala zarabiają na prawdę dużo. Tyle co czołówka w Anglii. Costa 6 mln, teraz miałby Sandro z bonusami też zarabiać 6 mln a Bonucci pewnie to co Dybala.

Nie wiem czy nas na to stać już teraz.
Vincitore pisze: Aha, jak ktoś liczy na bombę transferową do środka pola za kasę z Bonucciego, to polecam powrót na ziemię. Bombą będzie Bernardeschi.
No i tutaj jest cały problem, że my tej kasy z Bonucciego nie przeznaczymy na extra transfer poza Bernarderschim.
Ostatnio zmieniony 13 lipca 2017, 12:46 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2017, 12:44

Konto Juventusu skomentowało zdjęcie Bonucciego na instagramie trzema napiętymi bicepsami, zapraszam do interpretowania co to może oznaczać. :prochno:

Aha, jak ktoś liczy na bombę transferową do środka pola za kasę z Bonucciego, to polecam powrót na ziemię. Bombą będzie Bernardeschi.

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2017, 12:47

Cabrini_idol pisze:Pytanie czy nas stać na podwojenie zarobków i Sandro i Bonucciego ?

Higuain i Dybala zarabiają na prawdę dużo. Tyle co czołówka w Anglii. Costa 6 mln, teraz miałby Sandro z bonusami też zarabiać 6 mln a Bonucci pewnie to co Dybala.

Na nich może i nas stać, ale za nimi pójdą kolejni po podwyżkę. Parę lat temu przychodzono do nas, aby się wypromować i odejść gdzieś zarobić. Dziś przychodzi się zarobić, wypromować i odejść i jeszcze więcej gdzieś zarobić. Przecież nie zmienia się pracodawcy, żeby dostać mniej niż poprzednio.

Największym błędem była tak ogromna podwyżka dla Dybali, gracz, który swoją grą nie reprezentuje ścisłego topu zarabia jak top. Dybala mógłby pierw potrenować przyjecie i slalomy, bo piłka niemiłosiernie mu ucieka, co jak na taki talent nie powinno się zdarzać, nie mówiąc już o tym, że druga noga jest dalej do podpierania, pomimo progresu jaką nią wykonał.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2017, 12:48

dawid91 pisze:Vidal rozbijał się samochodami po rowach i w ostatnim sezonie wielkiej formy nie pokazywał.
Umacnia się na forum pewien mit, że Vidal w swoim ostatnim sezonie w Turynie zaliczył nie wiadomo jaki zjazd formy, a przecież to nie do końca prawda. Po pierwsze był to sezon z nowym trenerem u sterów, który siłą rzeczy miał na Vidala nieco inny pomysł. Po drugie, Arturo faktycznie ofensywnie już nie prezentował tego co np w sezonie 12/13, ale pod względem defensywnym ciągle był to zdecydowanie najlepszy pomocnik w Serie A oraz jeden z najlepszych na Starym Kontynencie. Ciągle był to piłkarz topowy, który mimo spadku formy i mimo zmiany trenera nie schodził poniżej europejskiego poziomu. Do dziś nam jego brakuje, nie ma co do tego wątpliwości. A że się rozbijał autami i balował do rana - nie pochwalam tego i nawet jestem skłonny przyznać, że może mieć to wpływ na chęć sprzedaży, ale litości, za 35 milionów? Ja wiem, że to temat wałkowany na tym forum już tysiąc pińcet razy, ale dla mnie dalej ta wycena jest niewytłumaczalna.
CavAllano pisze:Rzekomo Bonucci zażądał na początku czerwca podwyżki zarobków do poziomu 7 mln jak w przypadku Dybali i Higuaina.
Moim zdaniem to całkowicie zrozumiały wniosek ze strony Leo, o ile jest prawdą. Olbrzymi staż w klubie, gwiazda wśród europejskich obrońców, w najlepszym wieku dla defensora, być może przyszły kapitan. Skoro stać klub na płacenie takiego kontraktu Dybali, po sezonie, kiedy w wielu meczach zachowywał się po prostu jak zwykły dzieciak...

Obrazek
Piotr Juvefan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2017, 12:54

Przypuśćmy sobie,że Juventus sprzedaje prestiżowego Bonucciego, swojego najlepszego obrońcę. Jaki sygnał idzie w świat?

1) To z czego słynie Juventus zostaje rozmontowywane i klub staje się słabszy.

2) Nie można traktować klubu pozbywającego się swojej wizytówki jako jednego z największych.

3) Każdy bogatszy klub może przekupić zawodnika, bo zarząd nie dba o swoich najlepszych zawodników i daje im wolną rękę. Nie ma żadnego
statusu nie na sprzedaż.

4) Najlepsi zawodnicy w klubie w końcu się rozproszą,bo uznają że wygrana ligi to zbyt mało a realnie nie ma szans na LM przy utracie najlepszych co sezon.

5) Dla młodych talentów przychodzących do nas Juventus będzie tylko przystankiem na 2-3 sezony aż nie zgłosi się klub bogatszy, drużyna i tak nie ma kręgosłupa i ciągle robi rotacje w pierwszym składzie.

Zamiast Realu,Bayernu,Barcy, który swoje gwiazdy nie rusza i przedłuża z nimi kontrakty,bo wie,że najlepszych graczy się nie sprzedaje zrobi się Arsenal. Jak taki klub sobie radzi w LM,chyba kazdy wie.

Cabrini_idol pisze:Pytanie czy nas stać na podwojenie zarobków i Sandro i Bonucciego ?

Jak nie stać nas na zasłużone podwyżki dla najlepszych graczy to nie róbmy skoków na Coste i nie dawajmy mu tyle co Dybala na start. Lepiej w tym przypadku dać 3-kę Keicie.

Podobno największym wyzwaniem klubu w te mercato jest pozostawienie obecnej kadry w całości mówili..

Obrazek
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2017, 13:02

Prezes Milan Club Polonia

Wiadomo, że trzeba brać przez palce i z dystansem, ale jednak.

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2017, 13:05

Vincitore pisze:Prezes Milan Club Polonia

Wiadomo, że trzeba brać przez palce i z dystansem, ale jednak.
A ja gadałem z Berną, który wybrał Juventus :hellyes: .

Panowie nie dajmy się ogłupić, skończyła się gadka o Sandro teraz przyszła pora na Bonucciego, w te wakacje na wylocie będzie jeszcze pół zespołu, czekam aż zacznie się rozmowa o odejściu Dybali i co tam jeszcze sobie prasa wymyśli.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 13 lipca 2017, 13:06

Ktoś taki raczej by z mordy cholewy nie robił, ale to tak absurdalne, że nie może być prawdziwe.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2017, 13:10

Piotr Juvefan pisze:
Jak nie stać nas na zasłużone podwyżki dla najlepszych graczy to nie róbmy skoków na Coste i nie dawajmy mu tyle co Dybala na start. Lepiej w tym przypadku dać 3-kę Keicie.

Podobno największym wyzwaniem klubu w te mercato jest pozostawienie obecnej kadry w całości mówili..

Dla mnie liczy się siła z przodu, od 6 lat mamy MEGA obronę, która fakt dała nam mistrzostwa ale nie dała LM. LM wygrywa się strzelaniem goli a nie obroną. Poza tym . Dla mnie obrona złożona z Cancelo/Sidibe-Rugani-Chiellini-Sandro nie jest słaba, nadal jest najlepszą we Włoszech. A jeśli dzięki temu mamy być silniejsi z przodu to tak.

Wiem, Ty (ja też) chciałbyś aby była moc z przodu bez sprzedaży Bonucciego. Ale może tak się nie da ? Może nas nie stać na to ? Na podwyżki dla Sandro Bonucciego a zaraz za nimi kolejni. Może nie stac nas na Coste,Bernarderschiego,Schicka,PO,ŚP w jedno okienko bez sprzedaży Sandro/Bonucciego ? Bierzecie to pod uwagę ? Bonucci ma problem z Allegrim i nie tylko z nim więc jest najłatwiej go odpalić i załatać budżet.

A wziął ktoś pod uwagę, że może to sam Leo chce odejść i powiedział to wprost zarządowi ?
Ostatnio zmieniony 13 lipca 2017, 13:17 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 3 razy.

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 13 lipca 2017, 13:14

Tu macie więcej od gościa wrzuconego przez Vincitore:

- 40-45 melonow plus De Sciglio

- Najnowszy news jest taki ze Bonucci jest juz praktycznie nasz. Jutro lub w sobote moze to byc nawet oficjalnie. W wymianie idzie De Sciglio

- Milan prowadzi rozmowy z Bonuccim od tygodnia.

- Z prywatnych zrodel sie dowiedzialem ze Bonucci dostal oferte od Milanu juz pare dni temu. Chce przyjsc ale glownym problemem jest Dżuve Ktore woli go sprzedac za granice niz oddac do Milanu 2/2

:facepalm:

To tylko gadanie jakiegoś gościa, ale jeśli nie dostaniemy od nich w zamian Romagnolego to nas wydymają.
Ostatnio zmieniony 13 lipca 2017, 13:15 przez mrozzi, łącznie zmieniany 1 raz.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2017, 13:15

Sky podaje, że Milan chce ten transfer domknąć jeszcze dzisiaj, przed wylotem do Chin.

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 39 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 13 lipca 2017, 13:19

No spoko rozumiem, że były spiny z Bonusem i chłop chce więcej kasy. Zdarze się ale dlaczego akurat Milan? Przecież to kilka kroków wstecz.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2017, 13:20

Poprostu pisze:No sporo rozumiem, że były spiny z Bonusem i chłop chce więcej kasy. Zdarze się ale dlaczego akurat Milan? Przeciż to kilka kroków wstecz.
Żona nie chce opuszczać Włoch z dziećmi. Pisaliśmy o tym rano.

Today there were new contacts between Milan and the agent of Bonucci. [Sky]

Obrazek
Zablokowany