Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA
- kubraczek
- Juventino

Sprawa z Schickiem wygląda niesamowicie dziwnie. Media uważają, że już na pierwszych testach 21.06 wyszło, że coś jest nie tak. Calciomercato powołując się na LGdS pisze, że Marotta zaproponował, że wypożyczymy go z opcjonalnym wykupem, ale Sampdoria odrzuciła taką możliwość.
Póki co nikt właściwie nie wie o co chodzi. Jak widać to dzisiejszy dzień może być ciekawy nie tylko ze względu na Costę czy Bernardeschiego
Póki co nikt właściwie nie wie o co chodzi. Jak widać to dzisiejszy dzień może być ciekawy nie tylko ze względu na Costę czy Bernardeschiego
Motoryzacja to nasza pasja - https://moto-przestrzen.pl/
- Yaro417
- Juventino

Lubię poczytać zdanie innych osób, ale nie ma sensu traktować tego w kategoriach wyroczni. Dla porównania niech wszyscy sobie przypomną teksty jakie padały w drugą stronę w kontekście transferu Vidala - od dwóch lat gra gorzej niż na początku kariery w Juve, kontuzja kolana, pijak itp., a tymczasem w BM jest jednym z najlepszych zawodników.pumex pisze:@Effe już się wypowiedział nt Costy:Wesoł pisze:@Effe się jeszcze tu udziela? Ceniłem zawsze jego posty i chętnie bym zobaczył co na temat Costy ma do powiedzenia.Kod: Zaznacz cały
"Costa to taki egoista, który jednak nie jest Robbenem. O ile wychwalałem tutaj Mandżu jak do Was przychodził (i dalej Wam gościa zazdroszczę) tak Costy wychwalać nie będę, bo koleś jest jak dla mnie przeciętniakiem. Mogę się mylić oczywiście, ale zagrał sezon życia u Guardioli, a potem było tylko gorzej i gorzej. Ostatecznie robi tylko bezowocny wiatr na skrzydle i wali fochy. On nie bez przyczyny jest w promocji. Może jak go porównać do Cuadrado to jest to jakiś postęp ale bez przesady."
Z kolei opinia kibica BVB mzm jest z goła odmienna
mzm pisze:Oj, przecież już się wypowiadałem z tysiąc razy, po co się powtarzać. Zresztą niedługo sami zobaczycie. Bardzo dobry zawodnik, transfer do Juve powinien mu pomóc odżyć. Wbrew temu co się tu pisze: wcale nie znika w ważnych meczach, wcale nie jest "głupim jeźdźcem bez głowy", "drugim Krasiciem/Cuadrado" czy zawodnikiem "mało inteligentnym". Wprost przeciwnie, Costa to bardzo wszechstronny zawodnik, który równie świetnie jak na boku radzi sobie w środku pola. W pewnym momencie nawet Pep zaczął go tak wystawiać (bo połamał mu się Thiago i brakowało... kreatywności), z tego co pamiętam w Szachtarze też tak grał, nawet nie wiem, czy nie przede wszystkim na 10. Na dodatek ma fantastyczne uderzenie - mocne, rotacyjne, dlatego z prawej też jest bardzo groźny.
Jedyne, naprawdę jedyne o co słusznie trzeba mieć do niego pretensje, to że sporo wrzutek z lewej strony ładuje na pałę, w ciemno, niespecjalnie podnosząc głowę. No i nie bardzo pomaga w defensywie, to znaczy nie żeby się nie wracał, ale pożytek z niego żaden, co najwyżej czasem sfauluje.
- realbs
- Juventino

Tak jak mówiłem, każdy dziennikarz czy fan Bayernu mówi, że Costa jest overrated. Mam nadzieję, że pokaże się z dobrej strony mimo wszystko, bo poprzeczkę na tym forum ma założoną strasznie wysoko. Żebyście się tylko nie zdziwili jak jednak nie będzie robił takiej różnicy.
Czekam na Bernardeschiego. Do pomocy już wolę Emre Cana, przynajmniej jest młody i ma realną szansę na rozwój, bo Matuidi to melodia przeszłości, na dodatek nie zbyt dobra. W pierwszym składzie i tak będzie grał Khedira, i podejrzewam, że dopiero za rok ruszymy po jakiegoś topa.
Czekam na Bernardeschiego. Do pomocy już wolę Emre Cana, przynajmniej jest młody i ma realną szansę na rozwój, bo Matuidi to melodia przeszłości, na dodatek nie zbyt dobra. W pierwszym składzie i tak będzie grał Khedira, i podejrzewam, że dopiero za rok ruszymy po jakiegoś topa.
- pumex
- Juventino

O właśnie, jeszcze a propos Nainggolana, bo zapomniałem podzielić się moim zdaniem w poprzednim swoim poście. Zawodnik iście topowy - bez dyskusji. Kogoś takiego na brakuje - nie ma wątpliwości. Pomyliłem się nie doceniając go za czasów gry w Cagliari - nie ma co zatajać. Ale uważam, że przespaliśmy moment na jego zakontraktowanie i teraz już nie ma sensu sobie nim zawracać głowy. Nawet jeśli Roma byłaby skłonna rozpocząć z nami negocjacje, w co wątpię, to nie widzę sensu pakować się w kolejny finansowo arcy-ciężki transfer. Ile byśmy musieli zainwestować w niego środków? Pewnie nie mniej niż 50 milionów € plus gaża na poziomie 6-7 milionów rocznie. Taka kasa za kolejnego niemal 30-latka to nie moja bajka. Naprawdę wolałbym Matuidiego za 15 milionów (czysto hipotetycznie zakładając, że PSG poszłoby na taki układ) na 2 kolejne lata, a w trakcie tego okresu można na spokojnie przeszukać rynek pod kątem jakiegoś bardzo dobrego pomocnika, o parę lat młodszego i rokującego na przyszłość.

- Cabrini_idol
- Juventino

Ciężko winić zarząd za Nainggolana. Gościu do 26 roku życia wcale nie grał jak TOP. To było ryzyko mimo wszystko, które podjęła Roma i gościu w wieku 26 lat wskoczył na TOP poziom.

- Poulinho
- Juventino

Jak dla mnie względem Nainggolana nie jest problemem kasa, 50 mln plus 6-7 mln za sezon to za gościa o takiej klasie sportowej nie jest dużo. Dla mnie problemem w tym przypadku jest sam zawodnik. Nie trawię gościa, no po prostu nie mogę na niego patrzeć. Jego zachowanie jest skrajnie <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> i ja takich osób w koszulce Juventusu nie chcę. Zresztą odchodząc z Romy do Juventusu, przy swoim wcześniejszym zachowaniu wobec nas pokazałby całkowity brak klasy. Nie chodzi o to, że nas krytykował, mieszał z błotem i wyzywał, chodzi o podejście w takim przypadku do kibiców, którzy robią z niego boga. Ani Higuain ani Pjanic nie robili takich cyrków, nie obiecywali dozgonnej miłości do swoich zespołów, po prostu w pewnym momencie swojej kariery stwierdzili, że trzeba sportowo iść dalej. Belg to zupełnie inna historia i przejście w jego przypadku z Romy do Juve to ogromna zdrada i przekreślenie zaufania.
- Buzol
- Juventino

Dokładnie, trafili z Belgiem wtopili na Iturbe, równowaga w przyrodzie zachowanaCabrini_idol pisze:Ciężko winić zarząd za Nainggolana. Gościu do 26 roku życia wcale nie grał jak TOP. To było ryzyko mimo wszystko, które podjęła Roma i gościu w wieku 26 lat wskoczył na TOP poziom.
- AdiJuve
- Juventino

- Podziekował: 12 razy
- Otrzymał podziękowanie: 30 razy
Takie śmieszkowanie ze strony z Mediaset:Twierdzą,że Milan oferuje Romagnolego,De Sciglio i kasę za Bonusa:D
http://www.sportmediaset.mediaset.it/me ... 702a.shtml
http://www.sportmediaset.mediaset.it/me ... 702a.shtml
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino

Aż takiego strasznego ryzyka przy Nainggolanie nie było, bo Roma go wzięła na wypożyczenie z prawem wykupu połowy karty za określoną cenę, więc nie dość, że byli w pewien sposób zabezpieczeni, to wszystko było niesamowicie rozciągnięte w czasie (po roku wykupienie 50%, po dwóch latach całości, nie mówiąc już o ratach).
- RICTOR
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
No i teraz pierwsi dziennikarze piszą, że to coś z sercem i coś niepokojącego wyszło w kardiografie. A Agresti już wrzucił info, że transfer w obecnej formule upadł (30 mln. za transfer definitywny) a Sampa się nie chce zgodzić na wypożyczenie bez żadnych obligacji.
- kubraczek
- Juventino

Poza problemami kardiologicznymi piszą, że Sampdoria jest na nas wściekła, że wznawiamy negocjacje, bo według nich z piłkarzem jest wszystko ok. Podobno Marotta działa od rana.RICTOR pisze:No i teraz pierwsi dziennikarze piszą, że to coś z sercem i coś niepokojącego wyszło w kardiografie. A Agresti już wrzucił info, że transfer w obecnej formule upadł (30 mln. za transfer definitywny) a Sampa się nie chce zgodzić na wypożyczenie bez żadnych obligacji.
Motoryzacja to nasza pasja - https://moto-przestrzen.pl/
- Cabrini_idol
- Juventino

Juventus's management & Allegri are willing to keep Cuadrado even if they sign Bernardeschi. (Sky)
Piszą, że Allegri chce mieć Cuadardo na ławce w razie kontuzji itp. To chyba logiczne, jeśli aspirujemy znowu w 1/2, final LM, że ławka musi być silna i szeroka.
Piszą, że Allegri chce mieć Cuadardo na ławce w razie kontuzji itp. To chyba logiczne, jeśli aspirujemy znowu w 1/2, final LM, że ławka musi być silna i szeroka.

- Piotr Juvefan
- Juventino

Sprawa przypomina mi Aly'ego Cissokho i jego chore uzębienie przy transferze do Milanu
Możliwe jest,że jesteśmy takimi cynikami i potrzebujemy kase na kogos innego?

- Vincitore
- Juventino

Niemożliwe, sprawy zaszły już za daleko, skompromitowalibyśmy się totalnie.Piotr Juvefan pisze:Sprawa przypomina mi Aly'ego Cissokho i jego chore uzębienie przy transferze do MilanuMożliwe jest,że jesteśmy takimi cynikami i potrzebujemy kase na kogos innego?
Cała sprawa śmierdzi na kilometr. Ja mam przeczucia, że problem zdrowotny Schicka nie jest poważny i ściągniemy go tak czy owak, ale mógł się pojawić drobny defekt o którym wcześniej nie wiedzieliśmy i Marotta próbuje jeszcze zbić cenę, ale to tylko moje luźne przemyślenia.
Chłopak rok temu dołączył do Sampdorii, więc musiał mieć wykonywane badania, prawdopodobnie był także badany przez sztab medyków rep. Czech u-21 przed turniejem w Polsce. Miał więc w przeciągu roku dwukrotnie wykonywane kompleksowe badania, gdyby to było coś bardzo poważnego, to w którymś z tych dwóch przypadków by się ujawniło.
Ostatnio zmieniony 12 lipca 2017, 15:21 przez Vincitore, łącznie zmieniany 2 razy.