Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Nikt nigdzie nie wspomniał, że potem dostanie 4-letni kontrakt po okresie wypożyczenia. Nie wiem, skąd to wytrzasnąłeś. Doniesienia są takie, że Niemcy mają dostać 6 mln teraz za wypożyczenie, a potem będziemy mieć opcję transferu definitywnego w 2019 za kwotę 40 mln z możliwością spłaty tej kwoty w 2 rocznych ratach. Czyli generalnie na bardzo podobnych warunkach, na jakich Bayern wziął Jamesa.silhouette pisze: czyli co, po 2 latach wypozyczenia dostaje u nas kontrakt 4 letni, wiec mozliwe ze może się kisić u nas 6 lat? nie podoba mi się to. Zwlaszcza że brazole lubią gównieć po 30stce.
- szymken
- Juventino
Z tego co rozumiem, to Di Marzio pisze o obligatoryjnym wykupie, nie możliwości.The deal is done, Douglas Costa is a new Juventus player. The agreement between both clubs have been reached on a €6m loan with an obligation to buy the player for €40m. The winger will have his medicals tomorrow.
Co nie zmienia faktu, ze jestem zadowlony.
Ja Jamesa lubie i widziałem go w Juve, ale jak już poszliśmy w skrzydła, to rozumiem dlaczego walczyliśmy o Coste i teraz Bernardeschiego. Do tego James musiałby chcieć do nas przyjść, a były te informacje w tamtym mercato, jakoby oglądał nasze zaplecze i nie był zachwycony.
Bayern świetny deal IMO. Troszkę Carlo pokombinuje z ustawieniem i elegancko to widzę.
- mrozzi
- Juventino
Di Marzio taką opcję podaje od wczoraj. Ale ta, która wrzuciłem pojawiła się może 1,5 godziny temu z innego źródła. Trzeba poczekać na oficjalkę.szymken pisze:Z tego co rozumiem, to Di Marzio pisze o obligatoryjnym wykupie, nie możliwości.The deal is done, Douglas Costa is a new Juventus player. The agreement between both clubs have been reached on a €6m loan with an obligation to buy the player for €40m. The winger will have his medicals tomorrow.
Jak dla mnie z wyłączeniem prawej strony defensywy świetnie to wygląda. Jest moc:

- Piotr Juvefan
- Juventino
Ale by było jakbyśmy musieli wykupić Coste a Bayern nie musiałby wykupywać Jamesa po 2 latach ... A jeśli już to wg. niemieckich mediów za 35 (Real dał 75 mln). To jest dopiero deal 

- Shadow Marshall
- Juventino
Ciągle uważam, że Dybala jako cofnięty to nie najlepszy pomysł.
- ballack13
- Juventino
Piotr Juvefan pisze:No ja jestem podobnego zdaniatomassi14 pisze:Przecież James na ławce miał w tym sezonie statystyki na poziomie Dybali lub nawet lepsze grając jako zapchajdziura, ja pitole rzucając szybko oko na doniesienia 5-6 mln rocznie kontrakt dla Jamesa i od 35mln do 60mln ( rożne wersje ) za "opcje wykupu) w przypadku wersji 35 mln dodatkowo widze po 5 mln za każdy rok wypożyczenia, przecież oni nas wyruchali, dostali lepszego gościa na o wiele lepszych warunkach, masakra![]()
Rozumiem,że szukaliśmy typowego skrzydłowego,ale zastanawiam się czy Marotta byłby w stanie tak ponegocjować z Realem jak zrobili to Bawarczycy, na takich warunkach jakie są tutaj przedstawiane, o takiego wartościowego wciąż młodego zawodnika jak James. No ciekawe czy by z nami tacy byli "mili" przecież też Dybale by chcieli
ponoć oficjalnie 10,5mln za 2 lata wypozyczenia plus cos okol o35 baniek ....
rece opadaja
a my mamy Coste
rzeczywiscie uczymy sie od Bayernu jak cholera. ... znowu nas zrobili ....
- Virgil
- Juventino
Z Lichym na prawej obroniej ? I nadal z nikim z siłą fizyczną i dynamizmem w środku pola?
Costa za prawie 50mln to jakiś absurd gość miał dobry jeden sezon w średniej lidze niemieckiej, a tak naprawdę to pół sezonu i ma nam dać więcej w LM ?
:rotfl:
Do tego Bayern zarabia na nim chyba ok 20 mln bo słabiutkim sezonie

Costa za prawie 50mln to jakiś absurd gość miał dobry jeden sezon w średniej lidze niemieckiej, a tak naprawdę to pół sezonu i ma nam dać więcej w LM ?
:rotfl:
Do tego Bayern zarabia na nim chyba ok 20 mln bo słabiutkim sezonie

- Vincitore
- Juventino
Bernardeschi w pierwszym sezonie będzie zmiennikiem Mandzukicia, o ile Chorwat utrzyma dyspozycję z zeszłego sezonu, a nie wątpię, że tak będzie. Fede będzie miał sezon zapoznawczy, a po sezonie najpewniej pożegnamy Mario.
Fajnie by było zostawić Cuadrado. Zakładając, że wychodzimy na jakiś mecz skrzydłami Mandzukic-Costa, przy niekorzystnym wyniku na murawie pojawi się artyleria w postaci Bernardeschiego i Cuadrado i przez ostatnie 20-25 minut powinno się palić w polu karnym rywala. A jak nie, to jeszcze Schickiem ich
Fajnie by było zostawić Cuadrado. Zakładając, że wychodzimy na jakiś mecz skrzydłami Mandzukic-Costa, przy niekorzystnym wyniku na murawie pojawi się artyleria w postaci Bernardeschiego i Cuadrado i przez ostatnie 20-25 minut powinno się palić w polu karnym rywala. A jak nie, to jeszcze Schickiem ich

- mrozzi
- Juventino
Mamy Costę, bo Costę jako skrzydłowego chcieliśmy. Jestem bardzo ciekaw, gdzie byście tego Jamesa u nas upchnęli. Chyba, że w myśl zasady: weźmy gracza, potem się pokombinuje.
Przyszedłby James to byłoby gadanie, że kompletnie nie pasuje nam do ustawienia i trzeba było brać Costę...
Przyszedłby James to byłoby gadanie, że kompletnie nie pasuje nam do ustawienia i trzeba było brać Costę...

- jakku1
- Juventino
To, że Bayernowi udało się wyciągnać za bardzo promocyjną cenę Jamesa nie znaczy, że zrobiliśmy zły interes z Douglasem Costą. Dwuletnie wypożyczenie za 6m plus 40m płatne po dwóch latach, za tego typu piłkarza, w obecnych czasach to jest bardzo w porządku deal. Moze nie jakas wielka okazja, jak w przypadku Jamesa, ale nie ma co narzekać. Gracze naprawdę przeciętni, z jakimś tam względnym potencjałem potrafią dzisiaj kosztować 20-30m i więcej.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- Virgil
- Juventino
Po pierwsze James grał też na skrzydłach z powodzeniemCavAllano pisze:Mamy Costę, bo Costę jako skrzydłowego chcieliśmy. Jestem bardzo ciekaw, gdzie byście tego Jamesa u nas upchnęli. Chyba, że w myśl zasady: weźmy gracza, potem się pokombinuje.
Po drugie Costa miał na 2 lata gry w Bayernie świetne pół sezonu i po słabiutkim sezonie, gdzie kopał się w czoło Bayern zarabia na nim 20mln.
Po trzecie mniej więcej za tyle co my kupujemy Costę Bayern kupuje Jamesa który wchodząc z ławki miał w Relau niezłe staty (lepsze niz Costa), jest młodszy i marketingowy.
Zresztą lepiej jest brać najlepszych możliwych graczy szczególnie że taki James na skrzydle też z powodzeniem grać niż dopasowywać wszystko pod taktykę.
Amy nadal z dziurą w środku pomocy i na prawej obronie

A co sprawia że Costa nie jest przeciętny ? Bo na 2 pełne sezony w Bundeslidze, która też nie jest najsilniejszą ligą miał przeciętne 1,5 sezonu, a udała mu się połowa pierwszego.jakku1 pisze:To, że Bayernowi udało się wyciągnać za bardzo promocyjną cenę Jamesa nie znaczy, że zrobiliśmy zły interes z Douglasem Costą. Dwuletnie wypożyczenie za 6m plus 40m płatne po dwóch latach, za tego typu piłkarza, w obecnych czasach to jest bardzo w porządku deal. Moze nie jakas wielka okazja, jak w przypadku Jamesa, ale nie ma co narzekać. Gracze naprawdę przeciętni, z jakimś tam względnym potencjałem potrafią dzisiaj kosztować 20-30m i więcej.
- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Trochę tu mieszacie z tymi kontraktami. Najwięcej u nas zarabia Igła tyle, że on ma te ponad 7 mln. na czysto. Dybala dostał nowy kontrakt z podwyżką, ale on 7 mln. wyciągnie na ten moment jeśli zgarnie wszystkie możliwe bonusy w nim zawarte (choć jego kontrakt jest chyba rosnący z roku na rok także trochę się to zmieni z czasem). Costa może i 7 też wyciągnie, ale póki nikt wiarygodny nie powie inaczej to powinniśmy zakładać, że również ma sporo bonusów wpisanych i dopiero łącznie będzie to tyle warte (te 7 mln. o których mówi LGdS).
Jak oficjalnie to nie ponoć.
Kolego, jak może być ponoć oficjalnie?ballack13 pisze:ponoć oficjalnie

- Piotr Juvefan
- Juventino
Bayern to jednak umie robić transfery Vidal za 37,James 40? nie mówiąc jak z Bundesligi piłkarzy wyciąga. My jeszcze tak nie potrafimy.ballack13 pisze:Piotr Juvefan pisze:No ja jestem podobnego zdaniatomassi14 pisze:Przecież James na ławce miał w tym sezonie statystyki na poziomie Dybali lub nawet lepsze grając jako zapchajdziura, ja pitole rzucając szybko oko na doniesienia 5-6 mln rocznie kontrakt dla Jamesa i od 35mln do 60mln ( rożne wersje ) za "opcje wykupu) w przypadku wersji 35 mln dodatkowo widze po 5 mln za każdy rok wypożyczenia, przecież oni nas wyruchali, dostali lepszego gościa na o wiele lepszych warunkach, masakra![]()
Rozumiem,że szukaliśmy typowego skrzydłowego,ale zastanawiam się czy Marotta byłby w stanie tak ponegocjować z Realem jak zrobili to Bawarczycy, na takich warunkach jakie są tutaj przedstawiane, o takiego wartościowego wciąż młodego zawodnika jak James. No ciekawe czy by z nami tacy byli "mili" przecież też Dybale by chcieli
ponoć oficjalnie 10,5mln za 2 lata wypozyczenia plus cos okol o35 baniek ....
rece opadaja
a my mamy Coste
rzeczywiscie uczymy sie od Bayernu jak cholera. ... znowu nas zrobili ....
Gdybyśmy to My wypożyczyli Jamesa to Real by sobie zastrzegł po 2 latach jego odkupienie

Ostatnio zmieniony 11 lipca 2017, 16:38 przez Piotr Juvefan, łącznie zmieniany 1 raz.

- kawek
- Juventino
Widocznie nie pokazali mu jeszcze |Continassyszymken pisze:Z tego co rozumiem, to Di Marzio pisze o obligatoryjnym wykupie, nie możliwości.The deal is done, Douglas Costa is a new Juventus player. The agreement between both clubs have been reached on a €6m loan with an obligation to buy the player for €40m. The winger will have his medicals tomorrow.
Co nie zmienia faktu, ze jestem zadowlony.
Ja Jamesa lubie i widziałem go w Juve, ale jak już poszliśmy w skrzydła, to rozumiem dlaczego walczyliśmy o Coste i teraz Bernardeschiego. Do tego James musiałby chcieć do nas przyjść, a były te informacje w tamtym mercato, jakoby oglądał nasze zaplecze i nie był zachwycony.
Bayern świetny deal IMO. Troszkę Carlo pokombinuje z ustawieniem i elegancko to widzę.

MAm podobne zdanie jak ty, teraz kwestia czy moglby tam zagrac Bentancur?Shadow Marshall pisze:Ciągle uważam, że Dybala jako cofnięty to nie najlepszy pomysł.
Ostatnio zmieniony 11 lipca 2017, 16:39 przez kawek, łącznie zmieniany 1 raz.