Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Nicram_93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 43 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 11 lipca 2017, 09:03

Cabrini_idol pisze:Dziwne myślenie. Gdyby Mbappe był to wyjęcia przez nas to nie zastanawiałbym się ani chwili. Wiadomo PO jest potrzebny ale jeśli miałbym wybierać między Nzonzim, Matuidim czy innym ŚP a Mbappe to wybór jest oczywisty. Miejsce dla takiego zawodnika zawsze się znajdzie a on sam umiejętnościami obroni się. Ja po pierwsze patrzę na klasę i umiejętności zawodnika. A Mbpappe to chyba największy talent od czasów kiedy Messi i Ronaldo wypływali na świat.

Wiadomo, transfer jest blisko 0. Ale Mbappe to talent na miarę Messiego i Ronaldo ;) A na pewno na miarę Henrygo.
Wydaje mi się, że mnie trochę źle zrozumiałeś. Ja również uważam, że gdyby pojawiła się jakaś szansa na Mbappe to należy spróbować go ściągnąć, bo jest to piłkarz z wielkim potencjałem, który w niedalekiej przyszłości prawdopodobnie będzie jednym z najlepszych zawodników na świecie. Uważam tylko, że jest bardzo mało realne by do nas trafił, więc nie ma co na razie o nim marzyć, tylko skupić się na pilniejszych potrzebach ;)

Podejrzewam, że Mbappe postanowi jednak jeszcze na jeden rok pozostać w Monaco, a dopiero w przyszłym roku zmieni klub, ale mogę się mylić :)

Obrazek
"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2017, 09:07

Rozumiem. Również się zgadzam, że szanse są praktycznie zerowe. Chodziło mi bardziej o to, że nie powinniśmy dopierać zawodników pod system tylko wybierać NAJLEPSZYCH zawodników, jeśli jest na to szansa. Przede wszystkim jakość a później system gry.

Poza tym wydaje mi się, niestyty, że Mbappe już jest dogadany z Realem i po kolejnym sezonie w Monaco trafi do Madrytu, zmieniając Ronaldo na piedestale gwiazdy.

Tutaj fajny filmik, pokazujący jak powinniśmy grać i jak wykorzystywał Pep swego czasy Coste. A jak wiemy mamy Bonucciego, który potrafi wykorzystać wolne sektory, przerzucając szybko piłke na 40-50 metrów.Największym atutem Costy jest gra 1na1, drybling, przyśpieszenie i wrzutka.

Obrazek
me7a7ron

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2017, 10:05

A może oferta za Mbappe to taki troll Marotty w stronę psg? Żeby im żyłka pękła. Hajsu mogą zaoferować więcej ale pod względem sportowym to daaaleko im do Juve ;)

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2017, 10:18

Tu są staty Costy z sezonu pierwszego w BM :

43👕
33 W
3378⌚️Mins
1309 Passes✅
151 dribbles✅
96 Chances✅
83% PA
35.45% Shots on🎯
7⚽️+18🅰️
2🏆

To był TOP. 18 asyst :shock:

Obrazek
Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2017, 10:26

Super tylko że potem całkowicie zgasł i nie wiem jak kogoś po jednym sezonie można topem nazywać, dla mnie to oznacza, że ktoś gwarantuje grę na bardzo wysokim poziomie a nie zdarza mu się. Bo w drugim sezonie tych asyst miał już 3 razy mniej.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 11 lipca 2017, 10:31

Nie warto nawet podejmowac tematu Mbappe, bo mamy pilne potrzeby na prawej stronie obrony i w srodku pola. Jesli faktycznie mamy takie srodki to powinnismy wziac Sidibe i jakiegos kocura do srodka. Bardzo licze tez na Keite za rok i mam nadzieje, ze te doniesienia o prekontrakcie sa prawda i nikt nam go nie sprzatnie.

Warunki kupna Costy roznia sie co prawda od tych podawanych wczesniej, ale pamietajmy, ze Bayern idzie nam na reke odkladajac termin splaty na przyszly rok. Jest duze prawdopodobienstwo, ze zawolaliby lacznie max 40 mln, gdybysmy na platnosc zdecydowali sie juz teraz. Tak sobie mysle, ze na pewno mielismy spore przychody i taka chec przesuniecia terminow splaty moze swiadczyc o checi pozyskania teraz bardzo dobrego zawodnik na prawa obrone/srodek pomocy. De Sciglio kompletnie sie w to nie wpisuje i nie wierze, ze Marotta-Paratici powierzyliby komus takiemu pierwszy sklad. Zwlaszcza, ze ponoc Milan czeka na nasz ruch, a my pozostajemy bierni. Jesli faktycznie go chcemy to raczej na naszych warunkach i to na lawke - tak mi sie wydaje.

Media podaja, ze bedziemy grac o wiele bardziej ofensywnie, przeciez takiego ataku to w Turynie jeszcze nie bylo. Piekielnie mocna podstawa plus bardzo mocna lawka. :ok: Trzeba tylko bedzie znalezc wlasciwy dla tego balans w srodku pola, przy naszej sklonnosci do cofania sie. Cos sie w tej kwestii bedzie musialo zmienic i majac tak wielu swietnych technicznie graczy cofanie sie przy 1-0 byloby po prostu niesmaczne.

Utrzymajmy pierwszy sklad, czego w Turynie dawno nie uswiadczylismy, a bedzie miazga. Bernardeschi, Costa, Dybala, Pjanic i Higuain czarujacy z przodu. :shock: Do tego swietny technicznie Sandro, Bonucci, ktos na przeciwlegla strone dla Alexa - miod.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 11 lipca 2017, 10:37

Virgil pisze:Super tylko że potem całkowicie zgasł i nie wiem jak kogoś po jednym sezonie można topem nazywać, dla mnie to oznacza, że ktoś gwarantuje grę na bardzo wysokim poziomie a nie zdarza mu się. Bo w drugim sezonie tych asyst miał już 3 razy mniej.
Zgasnąć to on zgasł nie po sezonie,ale po jego połowie, do przerwy zimowej naprawdę wymiatał 5 bramek i 14 asyst, druga część sezonu 2 bramki i 4 asysty, żaden z niego top, chyba,że taką łatkę można przypisać graczowi z połową dobrego sezonu, to Keita też jest topem idąc tym tokiem.
Mi się nie podoba opcja 2 lata wypożyczenia + obligatoryjny wykup, bo zakładając,że nie wypali, trzeba go trzymać 2 lata i liczyć na cud, kasy się nie odzyska, do tego pensja też pewnie będzie spora. Oby wypalił, ale jakoś mnie kompletnie nie przekonuje i sam zawodnik i formuła tego transferu.

gregor_g4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2017, 10:38

Ludzie, błagam o odrobinę zdrowego rozsądku w ocenianiu Costy. OK, fajnie, że przyjdzie, ale w jego pierwszym sezonie w Bayernie, jego drużyna w samej Bundeslidze, zdobyła w 34 kolejkach więcej goli niż Juventus w każdym z ostatnich 3 sezonów, w 38 kolejkach. Do tego LM, gdzie w samej grupie nastukali 19 bramek.
Styl gry drużyny sprzyjał takiemu zawodnikowi, ciągle presja na rywala, jest 2-0, a oni cisną dalej.
U nas przez 3/4 sezonu wygląda to tak, że gramy na stojąco, czekamy bo i tak w końcu coś wpadnie na 1-0...
Allegri każe mu tak jak i Juanowi wracać się i wspomagać Sandro, to się Costa w nowej rzeczywistości nie odnajdzie :D

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2017, 10:41

Ale w Szachtarze również wymiatał w sezonie 13/14 i 14/15. No tak ale dla was Szachtar to poziom Legii, ten sam który walczył w LM jak równy z równym z najlepszymi w tym z nami w sezonie 12/13.

Oglądaliście Costę więcej niż 3-4 razy począwszy do jego poczynań w Szachtarze ? Czy tylko sugerujecie się połówką sezonu 2016/17 ?

Obrazek
gregor_g4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2017, 11:17

Costy w Szachtarze nie oglądałem, ale Bayern od przyjścia Lewego oglądałem regularnie, więc absolutnie nie opieram tego na podstawie 3-4 meczów.

Ciężko mu odmówić atutów w ofensywie - drybling, nieprzewidywalność.
Myślę, że w porównaniu do drewnianego Mandzu na skrzydle, mógłby sporo dobrego zrobić dla Higuaina, ale jakoś ciężko mi sobie wyobraźić go wpasowującego się w nasz styl.

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 39 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 11 lipca 2017, 11:20

gregor_g4 pisze:Costy w Szachtarze nie oglądałem, ale Bayern od przyjścia Lewego oglądałem regularnie, więc absolutnie nie opieram tego na podstawie 3-4 meczów.

Ciężko mu odmówić atutów w ofensywie - drybling, nieprzewidywalność.
Myślę, że w porównaniu do drewnianego Mandzu na skrzydle, mógłby sporo dobrego zrobić dla Higuaina, ale jakoś ciężko mi sobie wyobraźić go wpasowującego się w nasz styl.

Sytuacja wygląda tak, że nie wiemy czy po tak ofensywnych transferach będziemy dalej wałkować ten sam styl.

Chyba nikt nie może sobie wyobrazić Costy grającego w stylu Mandzu.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2017, 11:25

Poprostu pisze:Sytuacja wygląda tak, że nie wiemy czy po tak ofensywnych transferach będziemy dalej wałkować ten sam styl.
Naiwność (długoletnich) kibiców Juve nie zna granic :P

W pełni zgadzam się z gregorem.

Obrazek
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2017, 11:29

pumex pisze:
Poprostu pisze:Sytuacja wygląda tak, że nie wiemy czy po tak ofensywnych transferach będziemy dalej wałkować ten sam styl.
Naiwność (długoletnich) kibiców Juve nie zna granic :P

W pełni zgadzam się z gregorem.
Nie rozumiem Cię. Narzekasz, że gramy kunktatorsko i często po prostu defensywnie. Po czym zarząd zarzuca sieci na super ofensywnych skrzydłowych i twierdzisz, że to nie przejdzie bo Allegri zmusi ich do powrotów za każdym razem pod swoją bramkę. Czy o co chodzi. Czasami nie wiem, czego oczekujemy tu na forum.

Poza tym jaki nasz styl jest ? A jaki mógł być grając skrzydłowymi w postaci Mandzukicia i Cuadrado/Alesa. Wiadomo było, że nie będzie to wyglądać ofensywnie. Jednak siłą rzeczy umieszczając tam typowo ofensywnych skrzydłowych w postaci Costy i Bernarderschiego musimy zmienić i zmienimy nasz styl gry pomimo pozostania przy tym samym ustawieniu. Dlatego tak ważny wydaje się bardzo dobry DM w środku pola.

Obrazek
szymken

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 lipca 2017, 11:46

A Allegri, to czasem w jakimś wywiadzie po finale LM nie zapowiadał bardziej ofensywnego stylu ?

Mbappe to IMO temat fantasy. Nawet jakby przyszedł to na góra 2 lata, przecież on przy takim tempie rozwoju i latających zarobków będzie za niedługo dostawał propozycję pensji jak 2X pensja Igły. Do tego Real zdaje się widzi w nim przyszłość, on jest ich kibicem chyba nawet. Bez szans na ten transfer. Mamy swoją perełkę Schicka( oczywiście nie porównuje go z Mbappe, żeby nie było) ;) , znaczy chyba mamy :) .

Co do Costy, to kwota nie jest jakaś kosmiczna, ale troszkę mnie przeraża pensja, pisało się o 6mln, teraz gdzieś coś o 7 mln widzę według GDS. Grubo...

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2017, 11:52

Tak tylko. Costa to Bayern nas robi ostro bo sprzedają gościa po fatalnym sezonie którego ewidentnie nie chce trener z ogromnym zyskiem. A my za ogromną kwotę kupujemy gościa któremu w dobrej ale nie najlepszej lidze wyszedł jeden sezon a kibice Bayernu twierdzą że tak naprawdę to pół sezonu w którym i tak w większości ważnych meczów znikał.

Jeszcze ten kontrakt jeżeli to prawda :facepalm:

Zablokowany