Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA
- pumex
- Juventino
Tak nudnego mercato nie pamiętam, poważnie. Nudnego w sensie, że niemal każda wypuszczona przez media plotka gołym okiem wygląda albo na tanią bajkę, albo na odgrzewanego kotleta. Dzień w dzień po prostu nie ma czego śledzić, bo to co człowiek widzi, jest nic niewarte.

- ice
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 9 razy
Czasu jest jeszcze sporo - wydaje mi się, że Lukaku rozrusza to okienko - bo wielu klubom się sytuacja skomplikuje - Chelsea i jej plany. To może być punkt zapalny całego rynku transferowego, ale co za tym idzie, ceny pójdą ostro w górę.
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Pumi, czyżbyś narzekał, że nie ma na co narzekać?pumex pisze:Tak nudnego mercato nie pamiętam, poważnie. Nudnego w sensie, że niemal każda wypuszczona przez media plotka gołym okiem wygląda albo na tanią bajkę, albo na odgrzewanego kotleta. Dzień w dzień po prostu nie ma czego śledzić, bo to co człowiek widzi, jest nic niewarte.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Ale za to radocha z bomby transferowej będzie większa :hellyes:pumex pisze:Tak nudnego mercato nie pamiętam, poważnie. Nudnego w sensie, że niemal każda wypuszczona przez media plotka gołym okiem wygląda albo na tanią bajkę, albo na odgrzewanego kotleta. Dzień w dzień po prostu nie ma czego śledzić, bo to co człowiek widzi, jest nic niewarte.

- Hed
- Juventino
- Podziekował: 80 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Nie, żadna sprzedaż nie zwalnia miejsca eu.DonPatch pisze:Czy ewentualna sprzedaż Cuadrado zwalnia miejsce non eu?
Skoro Neto w drodze do Valenci to liczę na Szczęsnego w jego miejsce, do tego na prawa Cancelo i Coste na skrzydło.
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Uwaga, podaję podstawową 11-tkę na przyszły sezon!
Higuain
Mandzukić - Dybala - Cuadrado
Pjanic - Khedira
A.Sandro - Chiellini - Bonucci - Darmian/De Sciglio
Buffon
Trener: Allegri
Marotta: uznaliśmy, że po wykupieniu Benatii i Cuadrado oraz sprowadzeniu Bentancura skład jest kompletny - musieliśmy jedynie wypełnić lukę po D.Alvesie
Higuain
Mandzukić - Dybala - Cuadrado
Pjanic - Khedira
A.Sandro - Chiellini - Bonucci - Darmian/De Sciglio
Buffon
Trener: Allegri
Marotta: uznaliśmy, że po wykupieniu Benatii i Cuadrado oraz sprowadzeniu Bentancura skład jest kompletny - musieliśmy jedynie wypełnić lukę po D.Alvesie
- Piotr Juvefan
- Juventino
To ja podam swoją:
----------Mbappe-----------------
Keita-----Dybala----Bernardeshi
----Pjanić-----Khedira----
Sandro-Chiellini-Bonucci-Danilo
-----------Buffon--------------
Doświadczona i zgrana obrona + młodzieńcza i utalentowana ofensywa to mieszanka,która da nam długo wyczekiwany sukces w Europie :lol:
----------Mbappe-----------------
Keita-----Dybala----Bernardeshi
----Pjanić-----Khedira----
Sandro-Chiellini-Bonucci-Danilo
-----------Buffon--------------
Doświadczona i zgrana obrona + młodzieńcza i utalentowana ofensywa to mieszanka,która da nam długo wyczekiwany sukces w Europie :lol:

- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Naprawdę? Aż tak desperacko wymieniać LO który zdrowy jak koń i top 3 na świecie na Marco gdzie na jego pozycje mamy wiecej alternatyw?CavAllano pisze:Zapomnijcie o Mbappe.
PSG chce Sandro? Postawic jeden warunek - wymiana na Verrattiego. Nie podoba sie to wypad.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
To byla ironia. PSG nie chce oddac Verrattiego, my Sandro, wiec jestem bardzo ciekaw ich reakcji. Podbierac najlepszych to by kazdy chcial, ale kompromisu nie chce nikt. 70 mln to rekord jak na obronce, zwlaszcza bocznego, ale dla nas powinien on byc absolutnie bezcenny. Niech sie ci kabareciarze z Paryza interesuja pilkarzynami na swoim poziomie. Te przecietniaki od Conte tez.Adrian27th pisze:Naprawdę? Aż tak desperacko wymieniać LO który zdrowy jak koń i top 3 na świecie na Marco gdzie na jego pozycje mamy wiecej alternatyw?CavAllano pisze:Zapomnijcie o Mbappe.
PSG chce Sandro? Postawic jeden warunek - wymiana na Verrattiego. Nie podoba sie to wypad.
- pumex
- Juventino
Oj tam oj tamszczypek pisze:Pumi, czyżbyś narzekał, że nie ma na co narzekać?pumex pisze:Tak nudnego mercato nie pamiętam, poważnie. Nudnego w sensie, że niemal każda wypuszczona przez media plotka gołym okiem wygląda albo na tanią bajkę, albo na odgrzewanego kotleta. Dzień w dzień po prostu nie ma czego śledzić, bo to co człowiek widzi, jest nic niewarte.

Jeśli faktycznie chciałbym na coś ponarzekać, to na to, że jako kibic tak naprawdę nie wiem czego się spodziewać. Nie wiem czy szukamy dwóch skrzydłowych czy tylko jednego, a może w ogóle nie mamy kategorycznej potrzeby wzmocnienia skrzydeł (bo niby będący najbliżej nas Bernardeschi grał już na tylu pozycjach, że nie jestem pewien czy jest szykowany stricte na skrzydło). Nie wiem co ze środkiem pola , za to okazuje się, że nie wiadomo po kiego grzyba żeśmy robili podchody pod Pepe.

- Nicram_93
- Juventino
- Podziekował: 43 razy
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Szczęsny raczej do nas przyjdzie, bo wątpię żeby nasi działacze wypuszczali Neto do Valencii nie mając wcześniej zaklepanego innego bramkarza w jego miejsce, a o nikim innym poza Wojtkiem za bardzo się nie mówiło. Donnarumy nie liczę, bo szanse na jego pozyskanie były nikłe, a koniec końców zanosi się chyba jednak na to, że pozostanie na razie w MilanieHed pisze: Skoro Neto w drodze do Valenci to liczę na Szczęsnego w jego miejsce, do tego na prawa Cancelo i Coste na skrzydło.

"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.
- Poulinho
- Juventino
A tak naprawdę kibice którego zespołu wiedzą czego włodarze klubu szukają na rynku transferowympumex pisze:Oj tam oj tam![]()
Jeśli faktycznie chciałbym na coś ponarzekać, to na to, że jako kibic tak naprawdę nie wiem czego się spodziewać. Nie wiem czy szukamy dwóch skrzydłowych czy tylko jednego, a może w ogóle nie mamy kategorycznej potrzeby wzmocnienia skrzydeł (bo niby będący najbliżej nas Bernardeschi grał już na tylu pozycjach, że nie jestem pewien czy jest szykowany stricte na skrzydło). Nie wiem co ze środkiem pola , za to okazuje się, że nie wiadomo po kiego grzyba żeśmy robili podchody pod Pepe.

A o Pepe zapewne zapytaliśmy jako o okazję lub po prostu zastępstwo dla Benati, bo gdzieś tam pojawiły się nieśmiałe głosy, że gościa możemy opchnąć, więc wymiana Pepe - Benatia pozwoliłaby zarobić parę groszy.