Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
kamil-8853

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lipca 2017, 11:50

Podsumowanie :

N'Zonzi - odpuszczamy bo nie chcemy płacić klauzuli

Costa - Odpuszczamy bo nie chcemy płacić 50 mln

Danilo - Odpuszczamy bo nie chcemy płacić 30 mln

Aurier - jesteśmy po spotkaniu z agentem który na drugi dzień twierdzi
że nie ma tematu Juventusu.

Di Maria - Głośno na początku, niby nasze marzenie po czym nastała cisza

Renato Sanchez - chcemy go wypożyczyć po czym Bayern stwierdza że nigdzie go nie puszczą

Keita - Zawodnik pragnie tylko do nas po czym pojawia się informacja że Juve się nim już nie interesuje a zawodnik niedługo ma przedłuży kontrakt

Lemar - jedna z alternatyw na skrzydło blisko Arsenalu

Mendy - Ewentualne zastępstwo dla Sandro o krok od City

Pepe - w ostatniej chwili przed transferem do Turcji staraliśmy się o jego zakontraktowanie

Tiemoué Bakayoko - według mnie jedyna sensowna propozycja na wspomagacza Pjanica praktycznie w Chelsea

Matuidi - Jedyna realna i do zniesienia opcja na środek. Zawodnik do wyciągnięcia za około 15 mln ostatecznie zostaje wyceniony na 30 mln

a mamy dopiero 6.07 ....

Realnie - czy jest ktoś w stanie podać sensowne kandydatury na naszego czyściciela do pomocy ?

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 06 lipca 2017, 11:56

Najpierw podsumowanie tematu.
O Sandro w informacjach wklepaliście:
Cabrini_idol pisze:Chelsea are ready to close the deal for #AlexSandro in the coming hours. Juve tried to renew his deal but he wants to leave [Sky]

Podobno kwestia kilku godzin. Zobaczymy.
Cataclysm9 pisze:Juventus po raz kolejny odrzucił ofertę Chelsea (60 mln), jednak Londyńczycy nie poddają się i będą składać kolejne. Jeżeli Alex Sandro zakomunikuje, że chce transferu Juve zaakceptuje ofertę (to podważa to co podawali wcześniej, że Sandro wręczył prośbę o transfer).
jakku1 pisze:1. Ceccarini: Juventus za wszelką cenę nie chce sprzedawać Sandro, a zawodnik póki co nie wyraził chęci odejścia. Aczkolwiek być może informacja podana wyżej przez Cabriniego jest nieco świeższa. Cieżko stwierdzić.
jakku1 pisze:Marchetti (Sky):

1. Odrzuciliśmy już jedna oferte Chelsea za Alexa Sandro i odrzucimy nastepna. Jedyna rzecza, ktora moze zmienic nasze podejscie tutaj jest postawa samego Sandro - jesli wyrazi chec odejscia, sprawa zostanie przedysukutowana.
Vincitore pisze:Juventus don't want to sell Alex Sandro. [CorSport]
Juventus determined to keep Alex Sandro & are working on a renewal for him [GdS]
Cabrini_idol pisze:Zuliani który zawsze był/jest blisko drużyny twierdzi, że Sandro nie odejdzie.

http://www.vecchiasignora.com/topic/317 ... a-serie-a/
pablo1503 pisze:To może i ja się przywitam z nowym tematem, chociaż daleko mi do informatora i to im zostawię robotę. ;)

According to @romeoagresti Highly likely both Bonucci and Sandro will be sold Niejaki E FATTA! popełnił taki wpis na swoim twitterze.

Jest wielce prawdopodobne, że Bonucci, jak i Sandro, opuszczą Juventus tego lata.

Strasznie sprzeczne informacje.
Vincitore pisze:+ BREAKING FROM DI MARZIO +

PSG are also interested in Alex Sandro. Juve are trying to not sell him.
kamil-8853 pisze:Pojawiła się informacja od włoskiego dziennikarza Niccolo Ceccariniego (zna go ktoś - wiarygodne źródło?)

,,Alex Sandro nigdy nie powiedział, że chce przenieść się do Chelsea. Oczywiście, może kiedyś stwierdził, że chciałby zagrać w Premier League, ale nigdy nie złożył wniosku o transfer.

Maksymalna stawka, jaką za niego może zapłacić Chelsea to ok 40 mln funtów, jesteśmy więc bardzo daleko od kwot, wymienianych w ostatnich dniach w kontekście tego zawodnika. Juventus jak na razie nawet nie usiadł do rozmów na ten temat"

http://www.dailystar.co.uk/sport/footba ... t-CFC-News
Cabrini_idol pisze:- Chelsea nie odpuszcza w sprawie Sandro i może podwoić jego zarobki. Może mu dać 6 mln plus 2-3 mln w bonusach. Czyli z bonusami 8-9 mln. Niby Juventusu na to nie stać, Juve może maksymalnie zaoferować 5mln, razem z bonusami (dziwne).

- To nie prawda, że Sandro jest wyobcowany w szatni. Bardzo dobre ma kontakty z resztą drużyny.
Vincitore pisze:BOOM: #AlexSandro è a un passo dal rinnovo con la @juventusfc!! Guadagnerà 5.5 mln + bonus. Sciolto ogni dubbio resterà alla Juve al 100%

...

...

...

JMercato ;)
Cabrini_idol pisze:Alex Sandro will stay at Juventus, He has decided to sign a renewal. [The Sun]

Angole już chyba też zmieniają śpiewkę.
Cabrini_idol pisze:Z Sandro problem może być taki, że my oferujemy mu 5,5 mln z bonusami, prawami do wizerunku zabranymi itd. Chelsea oferuje 6 mln bez bonusów, praw wizerunkowych itd. Jego pensja może wynieść nawet 8 mln w CFC. Pytanie co wybierze Brazol.

La Repubblica pisze, że PSG złożyło ofertę 65 mln za Sandro.
Cabrini_idol pisze:http://www.vecchiasignora.com/topic/317 ... -da-70-80/

Sandro niezdecydowany czy chce zostać czy do CFC. Na stole 68 mln euro.
Zaś TS pisze, że Brazol dołączy do Juve podczas campu w Meksyku i USA.
Bardzo mnie się podoba pomysł z wydzieleniem tych tematów, ale apelowałbym, żeby nie pisać tam po sto razy tego samego.

Jeśli chodzi o mnie, to wyczuwam Danilo.

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lipca 2017, 11:57

Tolisso - wszystko było dogadane ale odpuściliśmy przez zmianę taktyki
De Sciglio - kosztuje tyle ile kot napłakał ale nasi też chcieliby kupić taniej
Bernardeschi - jest porozumienie z graczem,Fiorentina jak zwykle woła absurdalnej kwoty

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 06 lipca 2017, 11:59

Cabrini_idol pisze:Powiem więcej, nie tyle co nie ma na rynku, co nie ma w ogóle dobrych PO. Tylko Carvajal.
Dobrzy sa, Carvajal to jeden z najlepszych. Samedo, Danilo, Pereira, Sidibe itd. Teraz widac niestety jakie kuku nam zrobil Alves.

Co do Berny to Fiorentina odwala maniane. Nikt im nie zaplaci 50mln.

Ja na razie po mercato wnioskuje, ze albo nie mamy kasy, albo czaimy sie na kogos bardzo drogiego/topa.
Ostatnio zmieniony 06 lipca 2017, 12:01 przez Alexinhio-10, łącznie zmieniany 1 raz.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 06 lipca 2017, 11:59

szczypek pisze:Bardzo mnie się podoba pomysł z wydzieleniem tych tematów, ale apelowałbym, żeby nie pisać tam po sto razy tego samego.
Racja, ja osobiście już darowałem sobie wrzucanie info bo za chwilę wiadomo, że Vinci, Poulinho i Cabrini napiszą to samo ;)

Obrazek
Poulinho

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lipca 2017, 12:23

MRN pisze: Racja, ja osobiście już darowałem sobie wrzucanie info bo za chwilę wiadomo, że Vinci, Poulinho i Cabrini napiszą to samo ;)
Ja raczej nie wrzucam newsów :D

W innym wątku Cabrini wrzucił wywiad z Agnellim, wypowiedział się on też w sprawie transferów i stwierdził, że nie będziemy się wahać przy ściąganiu następnych tak klasowych zawodników jak Higuain ;)

Oczywiście to tylko słowa, ale nie są one aż tak ostrożne jak te wypowiadane przez Marotte, że czekamy na okazję, że mało jest zawodników, którymi można wzmocnić zespół etc etc.

Sądzę, że możemy spodziewać się niespodzianki, jak dużej, zobaczymy. Radzę się jednak uzbroić w cierpliwość, bo wygląda na to, ze zmieniliśmy strategię marketingową w zakresie transferów i nie zdziwię się, jeśli najpoważniejsze nasze wzmocnienie przyjdzie w okolicach połowy sierpnia.

Wiem, że to nie jest idealna pora pod względem sportowym, jednak marketingowa jak najbardziej. Dzisiaj liczy się nie tylko jakość sportowa, ale także i marketingowa, ściągnięcie jakiejś gwiazdy o której się nie mówiło i której tak kibice przez całe okienko wyczekiwali zrobimy wyczekiwany obrót w socialmediach :)

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lipca 2017, 12:36

Przecież nikt nie każe wam czytać tych doniesień prasowych, agentów, osób trzecich. Wystarczy, że będziecie odświeżać oficjalną stronę klubu. Tam pojawią się oficjalne informacje o transferach. Czyli kilka na całe wakacje :prochno: .

I skąd wiecie czy rzeczywiście informacje i decyzje np w sprawach Sandro, Danilo i Costy itd nie zmieniają się jak w kalejdoskopie ? W końcu mercato to negocjacje, przepychanie się z klubami, z zawodnikami i nie tylko. Mercato to nie jest sklep spożywczy, wchodzisz ściągasz z półki, płacisz i wychodzisz. Choć niektóre okienka PSG czy City na początku ich bumu tak wyglądały :prochno:

Obrazek
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 06 lipca 2017, 12:51

Cabrini_idol pisze:I skąd wiecie czy rzeczywiście informacje i decyzje np w sprawach Sandro, Danilo i Costy itd nie zmieniają się jak w kalejdoskopie ? W końcu mercato to negocjacje, przepychanie się z klubami, z zawodnikami i nie tylko. Mercato to nie jest sklep spożywczy, wchodzisz ściągasz z półki, płacisz i wychodzisz. Choć niektóre okienka PSG czy City na początku ich bumu tak wyglądały :prochno:
Mnie się wydaje, że sprawa z Sandro się niewiele zmieniła od samego początku, no może nieco przez rzekome zainteresowanie ze strony PSG. Tak to stoimy w miejscu i wszystko sprowadza się do jego decyzji, czy będzie chciał zostać czy odejść, ponieważ jeśli zechce odejść to sprzedamy go czy to za 30 czy za 60 mln. Wiadomą jest rzeczą, że zainteresowane kluby będą go kusić pieniędzmi czy innymi perspektywami, bo to dzieje się zawsze.

Także mnie wystarczyłyby 2-3 wpisy, kolejnych 10 nic nie zmienia.

ipswich

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 11 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 06 lipca 2017, 14:26

Regis pisze:Nie wiem jakie "inne" zdanie można mieć o Benzemie po tym jak wyszło że świadomie przeleciał małolatę z Riberym. Dwa j****e pedofile. Akcja z Valbueną to już tylko potwierdzenie "klasy" tego gościa.
Przelecieli 17 letnia prostytutke ktora w 2014 wygladala tak: https://www.google.es/search?safe=off&b ... BnAQhyYIKw

faktycznie mega pedofilia. xD

Mam nadzieje, ze ten caly Aurier nie trafi do Juve. Moze i jest niezly, ale z tego co czytam to takie siano w glowie, ze masakra. Z drugiej strony cholernie ciezko o dobrego PO w dzisiejszych czasach. Ani Darmian, ani Danilo do konca mnie nie przekonuja. Choc w fifie Danilo mi wymiatal. ;)

Obrazek

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 06 lipca 2017, 14:59

Poulinho pisze:Ja raczej nie wrzucam newsów :D
Przepraszam bo miałem na myśli kubraczka albo poprostu, nie czytają co było wcześniej i wrzucają.
mnowo pisze:Niektórzy twierdzą nawet, że widziano ich w knajpie z szefostwem Juve :P
To z całą pewnością ta knajpa gdzie widziano Hiddinka :D

Obrazek
Antichrist

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 06 lipca 2017, 16:10

Adrian27th pisze:Wycinki z porannej prasy wskazują jasno - nikt nie ma pojęcia kto do nas przyjdzie.

Igłain pomocy. Tak go zwali.
Marotta w jednym z wywiadów się z tego trochę wycofał. O ile mnie pamięć nie myli to ten wywiad był wrzucony na stronę główną JP.

The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
ipswich

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 11 razy

Nieprzeczytany post 06 lipca 2017, 17:40

Regis pisze:Tiaaa, tylko on jej nie przeleciał w 2014... Dziewczyna miała 15 lat, wolno było od 18. Chłop powinien dla przykładu iść siedzieć już wtedy i tyle.
Nie widze sensu ciagnac tego watku, ale bredzisz stary, wiec po kolei (przepraszajac za offtop):

1. obaj zostali uniewinnieni, a oskarzyciele przyznali, ze wszelkie oskarzenia byly nie do udowodnienia.
2. problem byl nie w wieku, a w tym ze za seks we francji mozna placic tylko osobie ktora skonczyla 18 lat.
3. wiek przyzwolenia we Francji - 15 lat (taki sam jak w Polsce)
4. Benzema byl oskarzony o zaplacenie jej za seks w maju 2008 kiedy laska miala lat 16.
5. mylisz pedofilie z efebofilia, ktora nie jest dewiacja seksualna, a jedynie mozna rozpatrywac czy jest moralnie akceptowalna.

http://www.dailymail.co.uk/news/article ... -muse.html

Jeszcze raz przepraszam za offtop.

Obrazek

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lipca 2017, 18:34

Jadę na weekend w góry, bez internetu, bez telefonu. Mam nadzieję, że jak wrócę w poniedziałek to przeczytam jedną z poniższych wiadomośći : Bernarderschi w Juve, Costa w Juve, Balde w Juve, Sidibe w Juve. Bo jakby nie patrzeć będzie prawie połowa lipca. A lada dzień rusza sezon przygotowawczy. Od 6 lat zawsze najważniejsze transfery in załatwialiśmy do połowy lipca. Dlatego tez byliśmy tak mocni, grupa była zgrana itd. Załatwiane transferów na ostatni gwizdek nie jest dobre, albo w większości przypadków nie jest dobre, szczególnie zawodników z innych lig niż Serie A.
albertcamus pisze:
Ależ ona ma sztuczną łypę :prochno:
Przecież oni nawet jej twarzy nie widzieli, bo byli tak naćpani. Poza tym ktoś napisał, że 15 lat to już można we Francji. Aha :prochno:

Obrazek
LukaszG / DLuGi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 lipca 2017, 18:53

Jestem ciekaw ile zapłaci przyszły klub za Fabinho. Mógłby z Pjanicem stworzyć dobrą parę w środku pomocy.. ktoś wie czemu został przekwalifikowany z bocznego obrońcę na defensywnego pomocnika? Zeszły sezon tak grał, ale w poprzednim w kratkę..

Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.
Nicram_93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 42 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 06 lipca 2017, 19:16

Najwyższy czas domknąć już transfer Bernadeschiego, bo ta saga z nim ciągnie się już za długo. Pieniądze spore, ale i spora szansa, że u nas wskoczy na wyższy poziom. Jeśli rzeczywiście sytuacja wygląda tak z Fabinho, to może spróbować wyciągnąć tego Matuidiego z PSG. Może to nie szczyt naszych marzeń, ale zawodnik dość solidny na uzupełnienie składu, a obawiam się, że jak tak dalej pójdzie to w końcu nikt do pomocy nie zawita. Pieniądze za niego też nie powinny być jakieś wygórowane (gdyby tylko nie te nasze relacje z PSG ;) ).

Odnośnie Ibrahimovica to raczej tylko plotki, bo szczerze mówiąc to ja nie widzę dla niego miejsca w zespole mając Higuaina i Schicka na ławce (zakładając, że Schick nie pójdzie na wypożyczenie, na co się raczej nie zanosi).

Obrazek
"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.
Zablokowany