Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2017, 21:04

A niejaki Johnny Bravo z futbolitaliaskaj napisał, że Sandro zostaje w Turynie. Marotta odrzuca każdą ofertę z Londynu. A do Sandro już leci przyjaciel z którym spędza wakacje, niejaki Danilo z RM, który zasili JUVE.

Obrazek
Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 03 lipca 2017, 21:05

Cabrini_idol pisze:A niejaki Johnny Bravo z futbolitaliaskaj napisał
To ten co lubi placki?

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 03 lipca 2017, 21:13

Kluby sie dodadaly, teraz wszystko w rekach Sandro. :lol: Tak jakby nam zalezalo, by go opchnac. Zejdzcie na ziemie.

Pewnie, wiarogodne zrodlo, bo podal wygodna wersje wydarzen... ;) Proponujemy mu sporo, sportowo Chelsea nie ma do nas startu, wiec Sandro nie powinien miec watpliwosci.

Moleee

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 lipca 2017, 21:31

Jest to wygodna wersja, z tym masz racje. Niemniej jednak jest to dziennikarz związany z klubem, który podaje rzetelne informacje o Chelsea już od długiego czasu ;). Wcześniejsze raport z Anglii (The Times, SkySports) informowały, że zawodnik chce przenieść się do Londynu.
Kluby sie dodadaly, teraz wszystko w rekach Sandro. laughing Tak jakby nam zalezalo, by go opchnac. Zejdzcie na ziemie.
Oczywiście, że to nie tak. Przecież oferujecie mu nowy kontrakt z podwyżką. Tylko weź sobie pod uwagę słowa Marotty+to że jesteśmy gotowi spełnić jego wymagania. Sandro dostanie w Chelsea 2 razy więcej.

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 03 lipca 2017, 21:53

MRN pisze:Ja myślę, że za tę kasę spokojnie można byłoby Darmiana wyciągnąć, który wciąga Danilo nosem. ?
Sorry ale :lol: Danilo przez jeden sezon mial wiecej bramek i asyst niz Darmian przez cala kariere :prochno:

Matuidi wydaje mi sie plotka. Ni huhu nie pasuje. Jakis top musi przyjsc.

Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2017, 21:58

Moleee pisze: Oczywiście, że to nie tak. Przecież oferujecie mu nowy kontrakt z podwyżką. Tylko weź sobie pod uwagę słowa Marotty+to że jesteśmy gotowi spełnić jego wymagania. Sandro dostanie w Chelsea 2 razy więcej.
Dwa razy więcej niż oferuje Juve? Czyli rozumiem, że dostanie 11mln euro netto? :lol:
MRN pisze:Ja myślę, że za tę kasę spokojnie można byłoby Darmiana wyciągnąć, który wciąga Danilo nosem. ?
Tak to jest jak ktoś, kto nie ogląda meczów się wypowiada :lol:

Z tego co słyszałem to u Danilo przede wszystkim nie nadążyła w Realu głowa i spalił się kompletnie. Zobaczymy. Wolę piłkarza z potencjałem, któy ma spory dołek, niż wieczne talenty jak Darmian czy De Sciglio.

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2017, 21:59

Alexinhio-10 pisze:
Sorry ale :lol: Danilo przez jeden sezon mial wiecej bramek i asyst niz Darmian przez cala kariere :prochno:
Może wypowiedź @MRN dotyczyła porównań obu graczy w aspekcie defensywnym (w końcu to obrońcy)? Jeśli tak było to ma rację, Darmian broni o wiele lepiej niż Brazylijczyk, ten z kolei gra lepiej w ofensywie, martwi natomiast fakt, że miało to miejsce 2 lata temu w Porto.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2017, 22:00

Moleee pisze:Jest to wygodna wersja, z tym masz racje. Niemniej jednak jest to dziennikarz związany z klubem, który podaje rzetelne informacje o Chelsea już od długiego czasu ;). Wcześniejsze raport z Anglii (The Times, SkySports) informowały, że zawodnik chce przenieść się do Londynu.
Zuliani który prowadzi J TV i od kilkunastu lat jest blisko Juve twierdzi, że Sandro zostanie.
Zapomnij o Sandro. Lepiej przyszykujcie się mentalnie na kampanię Antka w LM. Zobaczycie, będzie ciekawie. :smile: . A szczególnie z terminarzem PL i tempem tych rozgrywek. W połączeniu z LM dostaniecie największe męczenie buły w historii PL :prochno:
Ostatnio zmieniony 03 lipca 2017, 22:03 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 03 lipca 2017, 22:03

No, problem jest tego rodzaju, że oglądam choć szczerze powiedziawszy bardziej angielską jak hiszpańską. Darmiana pamiętam z Włoch, nie jest skuteczny pod bramka rywali ale chodzi mi o walory defensywne przede wszystkim. Wiem, że Danilo nie mógł zapomnieć jak się gra ale zabiera nam jedno miejsce dla zawodnika bez unijnego paszportu, które można byłoby przeznaczyć na Costę. Chciałbym się mylić ale osobiście preferowałem Darmiana więc mam nadzieję, że ten Danilo to jednak zasłona.

Edit :
Kolega wagner mnie uprzedził i wyjaśnił o co mi chodzi :ok:

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2017, 22:06

Na slowa Marotty sie nie powoluj, bo on tak gada od samego poczatku swojej przygody z nami, a wyrywacie z kontekstu, jakoby to mialo miec znaczenie w tym konkretnym przypadku (ten gosc na kazdym kroku wali przekolorowana kurtuazja, np. "interesuje nas gracz x, ale ma wazny kontrakt z obecnym klubem"). 2 x wiecej mu nie dacie, bo zdaniem wiarygodnych zrodel oferujemy mu juz 5,5 mln. Bardzo watpliwe, ze dalibyscie mu wiecej niz 7 mln. Chyba, ze powolujesz sie na jego obecne zarobki, co jest kompletnie pozbawione sensu, jako ze nowy, o wiele wiecej wart kontrakt czeka juz na stole na podpis. Wiarygodne zrodla po stronie wloskiej, a wyobraz sobie sa takie, zapewniaja, ze Sandro nie zamierza odchodzic, Marotta nie chce go oddac za zadne pieniadze po utracie Alvesa po drugiej stronie boiska, chlopak wystapil z 2/3 dni temu na prezentacji nowego trykotu (a zdaniem waszych zrodel niby taki dogadany...; nie powoluj sie tylko na Pogbe, bo wowczas jego odejscie nie bylo jeszcze tak oczywiste i przesadzone). Zatem kasy by troche wiecej u was dostal, ale rzedu max 1,5 mln. Sportowo chlopak zanotowalby spory zjazd.

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 03 lipca 2017, 22:18

Sugerujmy się całkowicie profesjonalnym dziennikarstwem angielskim będącym przekonanym, że ich liga jest bezsprzecznie najlepsza na świecie i każdy piłkarz marzy by móc w niej zagrać :ok:

Moleee

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 lipca 2017, 22:31

Cabrini_idol, cieszę się z takiej wymiany informacji, jeśli jest to ktoś naprawdę wiarogodny. Bo inne Włoskie źródła (jak dla mnie szmatławce,
) twierdzą inaczej. Co do reszty, nie zamierzam odpowiadać.

CavAllano Słowa Marotty nie są wyrywane z kontekstu, po prostu powiedział- "We've rejected an offer from Chelsea [for Alex Sandro] but I don't know what he thinks about it. Players are masters of their own destinies."
Jakoś wcześniej nie mieliście problemu ze sprzedawaniem kluczowych zawodników, według mnie wiedział co mówi i przekaz jest jasny ;)
Znaczenie też ma w jakiej walucie to podajesz, w Chelsea na pewno mógłby liczyć na co najmniej 150k tygodniowo, co daje ~7,2mln funtów rocznie. Wątpię by te stroje miały jakieś znaczenie, pewnie zdjęcia zostały robione dawno temu, gdy nawet nie miał pojęcia o tak silnym zainteresowaniu. Nawet jeśli Juve by wiedziało że odchodzi, to przecież nie będą zwoływać kogoś innego z urlopy albo tego przerabiać w fotoszopie.

Pango1987, klub miał być rzekomo jedynie zainteresowany. To jest cel United, nie Chelsea. Żadnej oferty nie było. Poza tym to info od Di Marzio..

Vincitore, a to ciekawe... niby gdzie tak napisał? ;)
Ostatnio zmieniony 03 lipca 2017, 22:45 przez Moleee, łącznie zmieniany 3 razy.

Pango1987

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2017, 22:35

@Mole
no i w co ty wierzysz kibicu klubu ktory nie istnial przed Abramowiczem, nie bylibyscie w stanie wyciagnac od Interu Perisicia a co dopiero Alexa Sandro i nie doszukuj sie drugiego dna w slowach tego zezola bo juz pamietam kiedys jak mial nas wyzwolić z Guarina a do nas mial Vucinic przyjsc i wszystko szlag cylnął.

pozdro allesandro1977 i złodziej pieniędzy kabryni_idol
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2017, 22:36

Matthew Law, podający te rewelacje, że kluby się dogadały, to ten sam pajac, który anonsował donedealio i "oficjalne ogłoszenie transferu jeszcze dzisiaj". Nikogo z Londynu nie było w Turynie. Włoskie pismaki to taka szajka transferowych szajbusów, że paparazzich mają poukrywanych w kontenerach na śmieci i studzienkach kanalizacyjnych, zaraz po internecie fruwałyby fotki jakiegoś angielskiego biznesmena z walizką i fish'n'chips między dziąsłami. Włoska prasa kompletnie nic groźnego na temat Sandro nie pisze. Fakt faktem martwić może to, że nie słychać też większych konkretów ws. nowego kontraktu, ale to co było do tej pory i tak się bardziej trzyma kupy niż transfer do Chelsea.

Fajnie, że przychodzi Danilo i Sandro dostanie kumpla. Nerozzi w podcaście VS stwierdził, że Sandro to typ samotnika i skromny człowiek, któremu daleko do świrowania w social mediach. Swoją drogą ciekawy przypadek - Brazylijczyk, latynos, piłkarz, zupełnie inny niż większość lanserów z kraju kawy.

PS Ludzie miksujący Marottę z Moratą w Morrattę powinni przechodzić quiz weryfikujący przed rejestracją.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2017, 22:53

Moleee pisze:CavAllano Słowa Morratty nie są wyrywane z kontekstu, po prostu powiedział- "We've rejected an offer from Chelsea [for Alex Sandro] but I don't know what he thinks about it. Players are masters of their own destinies."
Jakoś wcześniej nie mieliście problemu ze sprzedawaniem kluczowych zawodników, według mnie wiedział co mówi i przekaz jest jasny ;)
Znaczenie też ma w jakiej walucie to podajesz, w Chelsea na pewno mógłby liczyć na co najmniej 150k tygodniowo, co daje ~7,2mln funtów rocznie. Wątpię by te stroje miały jakieś znaczenie, pewnie zdjęcia zostały robione dawno temu, gdy nawet nie miał pojęcia o tak silnym zainteresowaniu. Nawet jeśli Juve by wiedziało że odchodzi, to przecież nie będą zwoływać kogoś innego z urlopy albo tego przerabiać w fotoszopie.
Przekaz nie jest jasny, masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem, a wyjasnilem te kwestie. Powtorze - Marotta zawsze mowi, ze decyzje pozostawia zawodnikowi, a zadne wiarygodne zrodlo nie pisalo o tym, ze Sandro chce odejsc, tym bardziej do Chelsea. Piszesz o wloskich szmatlawcach, a skad sie wziely angielskie glosy o transferze Alexa? Tabloidy. Po stronie wloskiej o checi kontynuowaniu wspolpracy pisalo chocby Sky. Na tej stronie, w przeciwienstwie do strony Chelsea, ludzie nie lykaja doniesien z watpliwej jakosci zrodel. Zejdz na ziemie, nikt powazny nie pisal o takiej gazy dla niego, pisalo sie o 6,5-7,5mln €. Wyjasnisz podwojenie zarobkow dla gracza? :smile: Co do zdjecia - nie dorabiaj sobie teorii z tym zdjeciem, gdyby bylo to konieczne na zdjeciu wyladowalby i Rincon, ktory trenuje w Turynie. Klub dal wyrazny sygnal, wrzucajac tam takze Bonucciego, wiec te swoje pewne prozumienie z Sandro mozesz wlozyc miedzy bajeczki.

Hiszpanie twierdza, ze rzucamy na stol 20 mln za Ceballosa. Ciekawe czy faktycznie mamy na niego szanse. Konkurencja powazna, ciekawe czy udaloby sie nam skusic chlopaka, a czy Betisowi nie zalezaloby na oddaniu goscia za granice? Ja wiem, ze to zaden rywal dla czolowki, ale pytam, bo nie znam ich nastawienia do innych w Hiszpanii.

Zablokowany