Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA
- LukaszG / DLuGi
- Juventino
Najgorsze jest to, że jeżeli kupimy De Sciglio, to poniekąd zasponsorujemy Milanowi Contiego :rotfl: 

Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.
- Piotr Juvefan
- Juventino
Tak płaczecie z tym Danilo,że słaby,ale przypomnijcie sobie co było jak przychodził Barzagli z Wolfsburga, Bonucci i jaki miał 1 sezon czy Pirlo. Przyjdzie gracz z wielkiego Realu Madryt zluzujcie poślady
Nie dość,że uspokoi się sytuacja z Sandro dzięki niemu to jeszcze po rywalizuje sobie o skład solidnym Włochem Darmianem/De Sciglio. Czekam jeszcze na Spinazzole jako zmiennika Sandro i od betonujemy wreszcie Juve ze średnich ,ale wiernych Lichtesteinerów i Asamoahów. Świeżości przybywaj. Nowy impuls tego nam trzeba 

- Cabrini_idol
- Juventino
Piszecie, że już lepiej Darmiana bo Włoch i podobna cena no i podobny miał zjazd formy. Ale cena nie jest podobna. MU chce za Darmiana minimum 25 melonów. A Danilo jakby przyszedł to na zasadzie wypożyczenia z obligacja wykupy na pewnie 18-20 mln. Nie dość że taniej to nie blokujemy kwoty budżetu na to okno. Pewnie tak to widzi Marotta i spółka. Wszystkie rzetelniejsze źródła piszą wyłącznie o wypożyczeniu a nie o transferze definitywnym.

- Moleee
- Juventino
A co Spinazzola też do Chelsea zamierza przejść, że ma zostać zmiennikiem Sandro?
Cmon, Alex chce przenieść się do Londynu, Chelsea zamierza zapłacić 60mln funtów. Transfer to kwestia czasu. Podczas tego okienka wiele wiarygodnych źródeł przepuszcza dziwne informacje, ale w kwestii Sandro każdy jest zgodny.
Dzisiaj Fabrizio Romano napisał dla Guardiana, że klub jest gotowy "zamknąć" transfer Bakayoko oraz Sandro, ale wątpię by Alex został jutro oficjalnie potwierdzony razem z Francuzem, jednak dalej jest to kwestia dni.
Z kilku ostatnich dni TOP źródła:
https://www.thetimes.co.uk/article/chel ... -7gj8058w5
http://www.telegraph.co.uk/football/201 ... mpetition/
http://www.skysports.com/football/news/ ... lex-sandro
Dla ciekawostki to SkyBet na transfer Sandro wystawił kurs 1,1. Jak Chelsea jakimś cudem to zepsuje, wielkie rozczarowanie
Co do Bonucciego to raczej melodia przeszłości, Rudiger in.

Dzisiaj Fabrizio Romano napisał dla Guardiana, że klub jest gotowy "zamknąć" transfer Bakayoko oraz Sandro, ale wątpię by Alex został jutro oficjalnie potwierdzony razem z Francuzem, jednak dalej jest to kwestia dni.
Z kilku ostatnich dni TOP źródła:
https://www.thetimes.co.uk/article/chel ... -7gj8058w5
http://www.telegraph.co.uk/football/201 ... mpetition/
http://www.skysports.com/football/news/ ... lex-sandro
Dla ciekawostki to SkyBet na transfer Sandro wystawił kurs 1,1. Jak Chelsea jakimś cudem to zepsuje, wielkie rozczarowanie

Co do Bonucciego to raczej melodia przeszłości, Rudiger in.
Ostatnio zmieniony 30 czerwca 2017, 18:22 przez Moleee, łącznie zmieniany 2 razy.
- Piotr Juvefan
- Juventino
Wracaj do Czelsi, Sandro zostaje w JuveMoleee pisze:A co Spinazzola też do Chelsea zamierza przejść, że ma zostać zmiennikiem Sandro?Cmon, Alex chce przenieść się do Londynu, Chelsea zamierza zapłacić 60mln funtów. Transfer to kwestia czasu. Podczas tego okienka wiele wiarygodnych źródeł przepuszcza dziwne informacje, ale w kwestii Sandro każdy jest zgodny.

- sebastian10
- Juventino
De Sciglio jakos mnie nie przekonuje chyba słaby jest w ofensywie słabo wrzuca piłki jedynie niezły na wyprzedzenie i silny na nogach ./ juz wole
Danilo
Danilo
- Pango1987
- Interista
ale jestes zabawny no no widze pieknie sie odwdzieczasz czlowiekowi ktory odrodzil ten klubMRN pisze:Niech się jara czereśniak, jak Sandro zostanie to zapraszamy tutaj powylewać żale. Conte może dostać od Juve co najwyżej coś do ssania
/
Daniło kmiot nieslychany ale może nawiąże do gry z Porto, MOŻE
pozdro allesandro1977 i złodziej pieniędzy kabryni_idol
- kapusniaczek
- Juventino
Nie rozumiem co Ty gościu masz do tego Bernardeschiego. Największy ofensywny talent młodego pokolenia we Włoszech a Ty ciągle pierniczysz to samo. Nie rozegrał dobrego sezonu, nie tak klasa itd... Teraz poszedłeś na całość "nie zagral ani jednego takiego meczu w swojej karierze i poki co klasy nie potwierdzil" nie wiem czy się śmiać czy płakać po takich tekstach. Berna Ci nie pasuje ale Costa to inna sprawa, gwiazdor światowego poziomu, który rozegrał w karierze UWAGA... JEDEN świetny sezon, powtórzę J-E-D-E-N - 1, rewelacyjny sezon. No chyba, ze bierzesz pod uwagę sezony w lidzę ukraińskiej która nie jest dużo silniejsza od polskiej. Na dodatek trenerem był Guardiola a jego Bayern grał radosny futbol, pozbawiony jakichś większych zagadnień taktycznych. Przyszedł Ancelotti i Brazylijczyk wylądował na ławce. Wystarczyło tylko trenera zmienić i wielbiony przez Ciebie Douglas nie wie co się wokół niego dzieje. Gdyby wylądował w taktyczniej Serie A gdzie każdy zespół tak gra, byłoby to dla niego katorgą. Ale nie, po raz dzięsiąty musisz przekonywać innych, ze jest inaczej. Żenada.CavAllano pisze:No niestety coraz wiecej zrodel pisze o Danilo. Rownie dobrze mozna by wziac Darmiana, ktory w podobnym stopniu zanotowal zjazd, a jest Wlochem i nie blokowalby Costy. Costa swego czasu sial poploch w Europie, Bernardeschi nie zagral ani jednego takiego meczu w swojej karierze i poki co klasy nie potwierdzil. So tego ta szalona kwota ok. 40 mln za kogos takiego.
Danilo również się nie podoba, z przodu nic, z tyłu nic. Za darmo go nie powinniśmy brać. Dwa lata temu uważany za jednego z najlepszych PO na świecie, Sandro przy nim był malutki. Według Twojej logiki lepiej kupić Coste + Darmiana za 75 mln euro niż Danilo + Keite za 35/40 mln euro. Do tego drugi skrzydłowy, def pomocnik na światowym poziomie i zmiennik na prawą obronę. Te 35/ 40 mln nie robią żadnej różnicy. W końcu Beppe nie targuje się tydzień o 5 mln...
- Piti
- Juventino
@kapusniaczek
mrozzi ma prawo mieć własne zdanie, niemniej jednak zgadzam sie z Tobą w kwestii tego wszelakiego depracjonowania umiejętności Bernardeschiego oraz kultu Douglasa Costy jako topa światowego formatu. Tak jak wspomniałem chyba na poprzedniej stronie, gość był świetny przy Guardioli, ale przyszedl Ancelotti i juz przestał być świetny. Carlo nałożył na faceta tyle mechanizmów taktycznych że nie ogarnął i tyle. Nie ma co się dziwić, bowiem całą swoją kariere wcześniejszą przesiedział na ukrainie. I teraz pytanie brzmi - w Serie A i przy Allegrim miałoby być inaczej?
mrozzi ma prawo mieć własne zdanie, niemniej jednak zgadzam sie z Tobą w kwestii tego wszelakiego depracjonowania umiejętności Bernardeschiego oraz kultu Douglasa Costy jako topa światowego formatu. Tak jak wspomniałem chyba na poprzedniej stronie, gość był świetny przy Guardioli, ale przyszedl Ancelotti i juz przestał być świetny. Carlo nałożył na faceta tyle mechanizmów taktycznych że nie ogarnął i tyle. Nie ma co się dziwić, bowiem całą swoją kariere wcześniejszą przesiedział na ukrainie. I teraz pytanie brzmi - w Serie A i przy Allegrim miałoby być inaczej?
jak mu sprowadzimy Danilo to może zostanie. To ponoć cichy i spokojny facet, możliwe że nie jest jakoś super zżyty z resztą drużyny, a jakby przyszedł Danilo to pewnie byłby to jakiś kolejny powód, by zostać. Wiem że to takie słodkie pieprzenie z tymi przyjacielami, ale może tak być.Cabrini_idol pisze: Jak Sandro zostanie to postawię duże piwo Vincitore. Bo chyba tylko on mnie trzymał w przekonaniu, że zostanie. A raczej na to się zanosi. Oby nie skończyło się to jak moje pewności z Pogbą rok temu
Ostatnio zmieniony 30 czerwca 2017, 19:17 przez Piti, łącznie zmieniany 1 raz.
- Cabrini_idol
- Juventino
lenor pisze:Łaskawie jaak nabijacie posty, to wysilcie się i wklejcie przetłumaczy news i dodajcie źródło, bo nabić sobie posta ctrl c ctrl v każdy umie,
a wchodzi się tu po to by czytać gotowę newsy, a nie przyjdź tu człowieku po 12 godz pracy i szukaj tłumacza.
Bez przesady. Staram się w skrócie tłumaczyć to co piszą w gazetach. Nie chce mi się tłumaczyć pół strony z GDS czy TT po włosku. Przewaznie w skrócie pisze o co chodzi. A newsy po angielsku chyba tłumaczyć nie trzeba. Mamy 2017 rok i choćby podstawy angielskiego każdy powinien znać.
Jak Sandro zostanie to postawię duże piwo Vincitore. Bo chyba tylko on mnie trzymał w przekonaniu, że zostanie. A raczej na to się zanosi. Oby nie skończyło się to jak moje pewności z Pogbą rok temu

- LukaszG / DLuGi
- Juventino
Chodziło chyba o wrzucanie postów przez @Vincitore, bo z tego co widzę, to wrzuca posty obcojęzyczne.Cabrini_idol pisze:
Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.
- Vincitore
- Juventino
Kasztelana pijam, EB też nie pogardzęCabrini_idol pisze:Jak Sandro zostanie to postawię duże piwo Vincitore. Bo chyba tylko on mnie trzymał w przekonaniu, że zostanie. A raczej na to się zanosi. Oby nie skończyło się to jak moje pewności z Pogbą rok temu

Za wcześnie jeszcze by otwierać szampana, ale tak jak mówiłem - te newsy z Daily Mail można sobie wsadzić w tyłek, odejście Alvesa niesie za sobą dwie sprawy - idealne pole pod negocjacje nowego kontraktu dla agenta Sandro + konieczność pozostawienia Brazylijczyka w drużynie, by nie wymieniać boków za jednym zamachem. Cabrini mi postawi piwo, a my wszyscy powinniśmy Alvesowi, bo gdyby nie on moglibyśmy pogonić Alexa. Niech sobie je otwiera przewrotką.

Inna kwestia jest taka, że nawet jeśli przedłużymy z Sandro, to będzie tylko odłożenie w czasie jego odejścia. Chyba nikt nie wierzy, że przez 4/5 lat będziemy mu sypać sześć baniek.

Co do wrzutki o Sandro w innym języku, to przepraszam, ale nie miałem innej możliwości, przeczytałem to i myślałem, że każdy po 2/3 słowach jest w stanie wywnioskować o co tam chodzi. Obiecuję poprawę.
- dawid1897
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
Cabrini_idol pisze:Bez przesady. Staram się w skrócie tłumaczyć to co piszą w gazetach. Nie chce mi się tłumaczyć pół strony z GDS czy TT po włosku. Przewaznie w skrócie pisze o co chodzi. A newsy po angielsku chyba tłumaczyć nie trzeba. Mamy 2017 rok i choćby podstawy angielskiego każdy powinien znać.lenor pisze:Łaskawie jaak nabijacie posty, to wysilcie się i wklejcie przetłumaczy news i dodajcie źródło, bo nabić sobie posta ctrl c ctrl v każdy umie,
a wchodzi się tu po to by czytać gotowę newsy, a nie przyjdź tu człowieku po 12 godz pracy i szukaj tłumacza.
Vincitore pisze:BOOM: #AlexSandro è a un passo dal rinnovo con la @juventusfc!! Guadagnerà 5.5 mln + bonus. Sciolto ogni dubbio resterà alla Juve al 100%
FORZA JUVE!!!