Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2017, 14:47

realbs pisze:- Goal.com pisze, że Paulo Dybala prawdopodobnie opuści Juventus podczas następnego letniego okienka transferowego.
No i to jest genialna wiadomość! Typowe Juve :angry: :angry: :angry:

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2017, 14:49

fajnie że odpuszczamy Coste, tylko...czemu kosztem Danilo :doh: już nie wiem kto gorszy. Szczerze już wolałbym tego Darmiana, a nawet Zappacoste jakiegoś niż tego brazola który sabotował bardzo często Real.

Zatem możemy się spodziewać B. Keity i Bernadeschiego w 1 oknie na skrzydłach, to akurat git :ok:
Wojtek pisze: No i to jest genialna wiadomość! Typowe Juve :angry: :angry: :angry:
Ale skąd jakieś goal.com może wiedzieć kogo sprzedamy za rok? odwiedzili Jackowskiego i go spytali gdzie Dybała bedzie grał? takie wróżenie z fusów troche. Niemniej jednak trzeba sie spodziewać ze kiedyś odejdzie. Chłopak nie ukrywał nigdy, że chciałby zagrać u boku Messiego kiedyś, poza tym nie ma mentalnosci wlocha, prędzej taki Bernardeschi zagrzeje tutaj na wiele dłużej niż Dybala.
Ostatnio zmieniony 28 czerwca 2017, 14:53 przez Piti, łącznie zmieniany 1 raz.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2017, 14:52

Wg mnie Danilo to jest dobry wybór. Boli tylko to, że to gościu bez paszportu, blokujący z automatu Costę. Szkoda. Ale sam wybór PO jest ok. Danilo potrafi grać w piłkę a w Realu nie jeden się spalał ( choć wg mnie pierwszy sezon w Realu nie najgroszy). W Porto zamiatał nawet lepiej niż Sandro. 26 lat. Jestem na tak. Jeszcze za 15-20 mln ? PROMOCJA.

Obrazek
Pogbang

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2017, 14:55

Cabrini_idol pisze:
towalski pisze:Co do obrony - wczoraj Hiszpanie - a któż by inny - pokazali ile warci są "nasi" obrońcy. W finale LM 4, wczoraj młodzież 3.
Tyle, że Rugani i Caldara grali bardzo dobrze i nie można ich winić za te bramki. Tam ŚP nie działał i Hiszpaniewjeżdżali do 16 metra jak chcieli a po czerwie interisty to już była autostrada w stronę bramki. Nasi stoperzy czyścili to co mogli.
U nas też ŚP nie istniał..Wypisz wymaluj finał LM :facepalm: :prochno: :angry:

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2017, 14:56

Tutaj racja w 100 %. Ale jak mówię Rugani i Caldara to będzie przyszła para stoperów w Juve i będzie to TOP para.

Obrazek
Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2017, 15:15

Dopiero początek mercato a ja mam już tego dość.Nie mamy skrzydłowych więc mercato zaczynamy od rezerwowego napastnika,potem Alves odchodzi i szukamy obroñcy a w kolejce stoją nowy bramkarz i środkowy pomocnik ( też rezerwowi ) .Na końcu okaże się że zabrakło kasy więc będziemy grać 3-5-2.

Rok temu było ciekawiej bo człowiek sobie marzył - kupimy piłlarza x czy y i wygramy LM.Po ostatniej kolejnej już klęsce nawet nie chce się o tym myśleć.

tomassi14

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2017, 15:16

Pogbang pisze:
Cabrini_idol pisze:
towalski pisze:Co do obrony - wczoraj Hiszpanie - a któż by inny - pokazali ile warci są "nasi" obrońcy. W finale LM 4, wczoraj młodzież 3.
Tyle, że Rugani i Caldara grali bardzo dobrze i nie można ich winić za te bramki. Tam ŚP nie działał i Hiszpaniewjeżdżali do 16 metra jak chcieli a po czerwie interisty to już była autostrada w stronę bramki. Nasi stoperzy czyścili to co mogli.
U nas też ŚP nie istniał..Wypisz wymaluj finał LM :facepalm: :prochno: :angry:
Dwa hiszpańskie nazwiska
Saul - raczej nas nie stać
Ceballos- chce go Real, ma klauzule 15 mln, defensywny robol, ktoś o nim moze coś powiedzieć? Bo ja tylko superlatywy słyszałem

Buzol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2017, 15:25

Sorek21 pisze:Dopiero początek mercato a ja mam już tego dość.Nie mamy skrzydłowych więc mercato zaczynamy od rezerwowego napastnika,potem Alves odchodzi i szukamy obroñcy a w kolejce stoją nowy bramkarz i środkowy pomocnik ( też rezerwowi ) .Na końcu okaże się że zabrakło kasy więc będziemy grać 3-5-2.

Rok temu było ciekawiej bo człowiek sobie marzył - kupimy piłlarza x czy y i wygramy LM.Po ostatniej kolejnej już klęsce nawet nie chce się o tym myśleć.
Spokojnie... jak sam zauważyłem jest początek mercato, a nawet jeszcze nie. Narazie to wszystko to pogłoski.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2017, 15:27

Wojtek pisze:
realbs pisze:- Goal.com pisze, że Paulo Dybala prawdopodobnie opuści Juventus podczas następnego letniego okienka transferowego.
No i to jest genialna wiadomość! Typowe Juve :angry: :angry: :angry:
Po pierwsze skąd mieliby wiedzieć, że Dybala odejdzie za rok? Po drugie - to jest goal.com, zbyt dobre źródło to to nie jest. Często popełniają też błędy przy przekładzie włoskich newsów na angielski.
silhouette pisze:Zatem możemy się spodziewać B. Keity i Bernadeschiego w 1 oknie na skrzydłach, to akurat git :ok:
Za mało. A mówią, że to ja patrzę na "Juventusowy" świat przez różowe okulary. ;)

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2017, 15:35

CavAllano pisze:
Za mało. A mówią, że to ja patrzę na "Juventusowy" świat przez różowe okulary. ;)
Uważasz Panie, że Berna, Keita, Schick, Danilo, ktoś do pomocy ( moje mokre marzenie Milikovic-Savic) przy pozostaniu naszych najlepszych graczy to za mało?

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2017, 15:50

Poprostu pisze:
CavAllano pisze:
Uważasz Panie, że Berna, Keita, Schick, Danilo, ktoś do pomocy ( moje mokre marzenie Milikovic-Savic) przy pozostaniu naszych najlepszych graczy to za mało?
Uważam Panie, że Keita i Berna na skrzydła to za mało. Ci gracze nie mają żadnego doświadczenia na arenach międzynarodowych. Wygrać ligę to my powinniśmy i bez nich. Mają potencjał, zwłaszcza ten pierwszy, ale to jest melodia przyszłości i na pewno nie realne wzmocnienie składu na już. Szkoda by było odpuścić Costę, który co prawda mocno przykurzony, ale swego czasu mocno się dawał we znaki bardzo wymagającym rywalom. Panami Keitą i Bernardeschim raczej Europy nie zawojujemy (oglądałem tego ostatniego w trakcie turnieju w Polsce i jakoś szczególnie się nie wyróżniał, często gubił się we własnym dryblingu, zbyt efektywny nie był, a miałby nas kosztować ponad 40 mln). Costa na wysokim poziomie już grał i jest większa szansa, że do tego nawiąże, Bernardeschi na razie z takim poziomem styczności jeszcze nie miał. Milinković-Savić to raczej nie jest realna opcja (a faktycznie szkoda), bo dopiero co przedłużył umowę i Lotito nie będzie się z naszymi układał - co innego Keita, któremu za rok się kończy umowa i który póki co chce koniecznie do nas. Za to Matuidi w pojedynkę nie byłby wzmocnieniem formacji. Żebym dobrze został zrozumiany - nie oczekuję transferu takiego Sancheza, ale już np. z pary Costa - Bernardeschi byłbym bardzo zadowolony, o Keitę można by powalczyć z wolnego transferu (choć wielu chętnych na pewno się pojawi).

Cały czas czekam na Costę i mam nadzieję, że Bayern znajdzie następcę. Zdaniem mediów to w tej kwestii może być pies pogrzebany. Niektóre źródła podają natomiast, że naszym pierwszym wyborem na prawą obronę jest Darmian, który miałby naciskać na władze United, by te go puściły. Sky upiera się przy Danilo.
Ostatnio zmieniony 28 czerwca 2017, 15:57 przez mrozzi, łącznie zmieniany 2 razy.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2017, 15:52

Wojtek pisze:No i to jest genialna wiadomość! Typowe Juve :angry: :angry: :angry:
Mnie to nie grzeje ani nie ziębi. Tak, nikt nie wie co teraz się wydarzy a wyrokują już, że Dybala odejdzie za rok.
Poza tym to, że w końcu Dybala odejdzie to nie tajemnica, legendą klubu to on nigdy nie będzie a z całą pewnością legendą Juve. Jakieś leszcze na pewno sypną za niego grubym hajsem więc na jego miejsce na pewno za taki hajs będzie zastępca jeszcze lepszy, tym bardziej, że duet Marotta - Paratici wie o tym rok wcześniej ;)
Ja osobiście za Dybalą nigdy nie zapłaczę, jest dobry, ma duży margines rozwoju ale ma za dużo przestojów i jest nieregularny...potrafi zagrać dobry mecz z Barcą aby później długo, długo nic.
Zastąpienie takiego Sandro a Dybali to dwie różne sprawy.

Obrazek
realbs

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2017, 15:54

Cataclysm9 pisze:
realbs pisze:
- JMercato pisze, że transfer Douglasa Costy do Juve to pewniak. i możemy się Brazylijczyka w Turynie spodziewać w połowie lipca.

- Do pomocy na pewno przyjdzie ktoś z dwójki Matuidi-Paredes [JMercato]
JMercato to raczej marne źródło bo już ten tydzień to miał być #SettimanaDouglas :prochno:

Nawet bardzo marne źródło, ale jak posucha w mediach, to ich już zacytuje. Ja tam się na Danilo napalam, nie wiem jak reszta.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2017, 16:02

A Danilo mnie przeraża, wolałbym Costę.

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2017, 16:03

realbs pisze: Nawet bardzo marne źródło, ale jak posucha w mediach, to ich już zacytuje. Ja tam się na Danilo napalam, nie wiem jak reszta.
Szkoda tylko tego Costy, serio. Lepszego na rynku nie ma. Co do tego źródła to są śmieszni, bo przez pół dnia oczekiwali owacji od czytelników po tym, jak rzekomo jako pierwsi w internetach poinformowali o transferze Schicka. :lol: Ale parę rzeczy im "weszło", jako pierwsi podali bodaj info o Benatii.

Boki obrony Sandro - Danilo brzmią fajnie i przy poziomie z Porto wyglądałoby to bajecznie. Nie wiem tylko, czy naprawdę warto poświęcać to miejsce non-EU.

Zablokowany