Mercato (LATO 2017)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2017, 19:51

Ja liczę na to, że przyjdzie dwóch skrzydłowych, bo gra Mandzukicem na skrzydle to według mnie trochę lipa. Jeśli by miało być taniej, to świetnym rozwiązaniem będzie ściągnięcie Orsoliniego, bo wtedy jest Cuadrado po jednej stronie i ktoś nowy po drugiej stronie.

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2017, 19:56

Chelsea could make a new offer for Alex Sandro in the coming hours. Blues prepared to raise their offer and wait on Juve's response [Sky]

Nie odpuszcza Antoś. Nie ładnie .. nie ładnie..

Meeting between Paratici & Davide Lippi RE: Spinazzola & Ganz
Juve want Spinazzola back this summer. Various teams interested in Ganz [Sky]

https://pbs.twimg.com/media/DDA6ntdXYAApA5w.jpg:large - dzisiejszy wywiad z programu TV ,,GLOBO'' Alvesa i jego wypowiedź odnośnie Juve, Higuaina itd. Dla mnie to jest tzw BULLSHIT z jego strony.

Obrazek
B@rt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2017, 20:03

Push3k pisze:Ja liczę na to, że przyjdzie dwóch skrzydłowych, bo gra Mandzukicem na skrzydle to według mnie trochę lipa.
To, że Mandżur pozostanie na lewej stronie jest raczej pewne. Nie ulega wątpliwości, że potrzebny jest drugi zawodnik na tę pozycję, taki, który pewnie więcej da w ofensywie, ale też i z pewnością nie będzie tak przydatny w obronie. Dwóch tak różnych zawodników na jedną pozycję to bardzo duży komfort dla trenera.

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2017, 20:07

Darmian od 2010r. zaliczyl 5 bramek i 9 asyst... Ja dziekuje za takiego bocznego obronce.

Pjacy bym nawet nie wliczal, tylko wyslal do jakiegos Sassuolo. Niedosc ze nie ogarnial, to po kontuzji bedzie gorzej.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2017, 20:11

Ktoś tu mówi o Pjacy. Pany niedawno był wywiad, chyba z jego lekarzem, który mówił, że do treningów z grupą wróci pod koniec października. To już połowa rundy będzie. A gdzie jeszcze dochodzenie do formy ?

Jeśli zostanie Cuadrado to fakt potrzebujemy wtedy 2 skrzydłowych. jednego na prawa i jednego na lewą. Ale jeśli Cuadrado i Alves odjadą to potrzebujemy 3 skrzydłowych i nikt nie wkręci mi, że Pjaca jest brany pod uwagę na pierwszą połowę sezonu 17/18

Wg mnie skończy się wypożyczeniem Pjacy, w zimę, kiedy spokojnie eis wyleczy pod okiem sztabu w Juve i zostanie grzecznie wysłany do średniaka Serie A aby nabrać formy i rytmu.

Obrazek
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2017, 20:57

Pojawiło się kilka informacji:

- Nie ma w chwili obecnej żadnego kontaktu między Juventusem z Milanem w sprawie De Sciglio. Tak naprawde nigdy nie podjeliśmy żadnych konkretnych kroków, aby przedyskutować z władzami Milanu możliwość transferu De Sciglio - Sky.
- Ewentualne przyjście Darmiana nie wyklucza także transferu Danilo... - Sky.
- Znów pojawiają się nieśmiałe plotki o tym, że kontaktowaliśmy się ze środowiskiem Perisicia sondując, czy piłkarz byłby gotowy na przeprowadzke do Turynu.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Yaro417

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2017, 21:35

Dobra Cabrini_idol, nie wliczaj Pjacy, to wtedy razem z Bonuccim mamy komplet i nawet jak kogoś kupimy to go nie zgłosiły do rozgrywek :whistle:

Wg mnie na prawej stronie być może, np. do zimy, zostawimy Orsoliniego, który w SerieA będzie mógł grać bo jest U-21, ake jak zostanie Cuadrado, to nie kupimy w życiu dwóch nowych skrzydłowych, o to możesz być pewny (chyba, że Bonu odejdzie o czym wspominałem, to wtedy zwolni się dodatkowe miejsce w kadrze). Zresztą zastanów się czemu w ostatnim wywiadzie Marotta wspomniał, że mogą się z mami pożegnać tego lata Lemina, Sturaro i właśnie Cuadrado.

Piszecie takie rzeczy, sami się napalacie, że sprowadzimy 3/4 skrzydłowych, a potem będziecie wyzywać Beppe, że przez całe mercato sprowadził raptem jednego gracza na skrzydło np. takiego Bernardeschiego :ahsisi:

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2017, 22:55

jakku1 pisze: - Ewentualne przyjście Darmiana nie wyklucza także transferu Danilo... - Sky.
Oni widzę prześcigają się już w tych głupotach. Po wzięciu prawego obrońcy rodem z Włoch za niemałe przecież pieniądze bralibyśmy kolejnego, który zabrałby nam ostatnie miejsce non-EU? Niepoważni są ci dziennikarze.

Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 38 razy

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2017, 22:58

Czy ja wiem? Ludzie to łykają? Tzn. komentują to tu, to tam? Klikają? Czyli wszystko się zgadza, dziennikarz nie zbankrutuje, za rok będzie mógł pisać to samo :D

vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2017, 23:05

Alexinhio-10 pisze:Darmian od 2010r. zaliczyl 5 bramek i 9 asyst... Ja dziekuje za takiego bocznego obronce.
Też zwróciłem na to uwagę patrząc na jego staty w MU. Zastanawiające jest to, że wielu krytykujacych De Siglio właśnie za jego nijakosc w ataku oraz brak asyst i goli zupełnie jakby nie dostrzegała tego, że trzy lata straszy Darmian wygląda w tym aspekcie równie nieprzekonujaco.

Choć generalnie nie da się ukryć, że nie ma w tej chwili na rynku idealnego kandydata na PO.

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 39 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2017, 23:12

Jeżeli Darmian by był tańszy to można by ten transfer porównać do Barzaligo. Darmian tak samo przygasł w UTD po odejściu z ligi. U nas mógłby się odbudować i wskoczyć na ładny poziom.

Piotr Juvefan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2017, 23:14

CavAllano pisze:
jakku1 pisze: - Ewentualne przyjście Darmiana nie wyklucza także transferu Danilo... - Sky.
Oni widzę prześcigają się już w tych głupotach. Po wzięciu prawego obrońcy rodem z Włoch za niemałe przecież pieniądze bralibyśmy kolejnego, który zabrałby nam ostatnie miejsce non-EU? Niepoważni są ci dziennikarze.
Może chcą sprzedać Lichtsteinera, odpuszczają Coste na rzecz Bernardeshiego i Danilo robi miejsce non-EU.

Obrazek
wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2017, 23:21

https://scontent-bru2-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=59D1E09C

Troszkę gwiazdek wokół naszego Orsoliniego jest :).

Ten Danilo moim zdaniem to gorsza opcja niż Darmian... Brazylijczyk w ogóle mnie nie przekonuje do tego na niektórych zdjęciach widziałem, że się nieco spasł.

Chyba naprawdę ten Cancelo byłby najlepszym rozwiązaniem, do tego troszkę transferujemy z Valencią, byłaby to naprawdę spoko opcja. Z tym, że Józek pewnie ma co innego w głowie ;).

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2017, 23:29

Piotr Juvefan pisze: Może chcą sprzedać Lichtsteinera, odpuszczają Coste na rzecz Bernardeshiego i Danilo robi miejsce non-EU.
Ale w imię czego mielibyśmy odpuścić Costę? Costa w parzę z Bernardeschim to absolutne minimum, jakie musimy na skrzydła wrzucić. Danilo do niczego nie jest nam potrzebny - to przeciętny zawodnik, za niemałe pieniądze, do tego na pozycję, której wzmocnienia takimi kosztami nie planowaliśmy. Nie byłoby warto marnować na niego tego jakże cennego wakatu. Nawet jeśli odstrzelimy Lichtsteinera to nie dostaniemy za niego dużo i będziemy chcieli wrzucić kogoś na rezerwę low cost. Skrzydła są absolutnie priorytetowe, a Costa jest naprawdę najlepszym ze skrzydłowych, jakimi się interesujemy i na jakich mamy szansę. Dlatego właśnie optymalnym rozwiązaniem byłoby pozyskanie na prawą stronę defensywy kogoś z paszportem europejskim. Sam Bernardeschi na skrzydło to byłby śmiech na sali, bo ten gracz też z miejsca nie zawojuje pierwszego składu, za duży przeskok.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2017, 23:36

CavAllano pisze:Sam Bernardeschi na skrzydło to byłby śmiech na sali, bo ten gracz też z miejsca nie zawojuje pierwszego składu, za duży przeskok.
Mam dziwne przeczucie że zmienie podpis :P

I tak nas zaskoczą. Zobaczycie.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Zablokowany