Massimiliano Allegri
- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Wyjaśnijmy sobie jedną rzecz. Ja nigdy nie pisałem o Allegrim jako o bogu trenerki. Uważam go za bardzo dobrego trenera i nic więcej, podobny poziom jak Conte, na pewno nie geniusz. I mnie też denerwuje cotygodniowe męczenie buły w Serie A, z oglądania którego nie płynie żadna przyjemność. Ale to Antek się na nas wypiął bo się obraził a po swoim odejściu zrobił jeszcze kilka niefajnych rzeczy mogąc zachować się inaczej także nie rozumiem deprecjonowania osiągnięć obecnego trenera na rzecz dowartościowania Conte.
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
nie wypiął się tylko odszedł jak każdy inny, powiedział o tym zarządowi już w maju i dogadali się, że się na urlopie jeszcze zastanowi... niech to w końcu po tylu latach do was dotrze bo to po prostu jest żałosne
zresztą tu oceniasz go jako osobę a nie jego trenerskie umiejętności a to właśnie te wszyscy tu deprecjonują pisząc chociażby bzdury o takim samym składzie
zresztą ja Allegriemu nic nie odbieram, żadnego trofeum ale on już więcej z nas nie wyciśnie co widać po tym sezonie, wszystko co najgorsze w nim z trenera zostało w nim właśnie pokazane tylko, że jak zwykle większość obudzi się ze swojego snu jak już będzie za późno
zresztą tu oceniasz go jako osobę a nie jego trenerskie umiejętności a to właśnie te wszyscy tu deprecjonują pisząc chociażby bzdury o takim samym składzie

zresztą ja Allegriemu nic nie odbieram, żadnego trofeum ale on już więcej z nas nie wyciśnie co widać po tym sezonie, wszystko co najgorsze w nim z trenera zostało w nim właśnie pokazane tylko, że jak zwykle większość obudzi się ze swojego snu jak już będzie za późno
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Cabrini_idol
- Juventino
Zobaczymy jak sobie poradzi w LM, z lepszym składem, z lepszymi możliwościami finansowymi w CFC.
To będzie wyznacznik jego umiejętności. W końcu musi się zderzyć z tą LM.
Powiem tak Conte wyciągnął max z Juve, odszedł. Allegri z tym samym składem prawie jeszcze więcej wyciągnął. Rachunek jest prosty.
To będzie wyznacznik jego umiejętności. W końcu musi się zderzyć z tą LM.
Powiem tak Conte wyciągnął max z Juve, odszedł. Allegri z tym samym składem prawie jeszcze więcej wyciągnął. Rachunek jest prosty.

- Maly
- Juventino
jak dla ciebie mieć Peluso a mieć Evrę, mieć Llorente a mieć Morate, mieć 20 letniego a mieć 21 letniego Pogbę to ten sam skład to spoko, w zasadzie to można powiedzieć, że nam się skład od 6 lat nie zmienia 

magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Cabrini_idol
- Juventino
Czaisz czaczę maly, że Conte też ich by dostał jakby został ? Ale się wypalił, stwierdził, że ze składem, który ma i z zawodnikami którzy przyjdą ( a wtedy już wiedział, że Morata przyjdzie i Evra) nic nie zdziała. Allegri wpadł i pokazał mu środkowy palec wygrywając dublet we Włoszech i finał LM. Dzięki.
ps Morata pół roku kwiczał na ławce ( po kontuzji a później słaba forma ) a Evra to nie Zambrotta, nie przesadzaj. Gloryfikujesz ich dwóch jakby byli przynajmniej na poziomie Raula i Zambrotty
ps Morata pół roku kwiczał na ławce ( po kontuzji a później słaba forma ) a Evra to nie Zambrotta, nie przesadzaj. Gloryfikujesz ich dwóch jakby byli przynajmniej na poziomie Raula i Zambrotty

- Maly
- Juventino
później słaba forma? takiego duetu jak Tevez-Morata dawno nie mieliśmy, to oni dali nam ten finał
wypalił się i odszedł bo nie czuł że wygra z nami LM (koniec końców miał rację bo jej nie wygraliśmy), koniec historii, to że Allegri doszedł do finału nie znaczy, że jest lepszy... no chyba, że wg ciebie Di Mateo to lepszy trener niż Ancelotti
ten to miał dopiero TEN SAM skład
a Evra to nie Zambrotta oczywiście ale i nie Peluso
wypalił się i odszedł bo nie czuł że wygra z nami LM (koniec końców miał rację bo jej nie wygraliśmy), koniec historii, to że Allegri doszedł do finału nie znaczy, że jest lepszy... no chyba, że wg ciebie Di Mateo to lepszy trener niż Ancelotti

a Evra to nie Zambrotta oczywiście ale i nie Peluso
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- panlider
- Juventino
Powiem tak, nie mogę się doczekać, co napiszesz, jak Conte da ciała w przyszłym sezonie LM, a z takim składem, jaki obecnie posiada w Chelsea jest to bardziej jak pewne.
To Twoje wychwalanie Conte pod niebiosa przy jednoczesnym deprecjonowaniu Allegriego jest już po prostu żałosne. Być może Max ma nieco lepszy skład, ale jego dokonania w europejskich pucharach są nieporównywalnie większe.
To Twoje wychwalanie Conte pod niebiosa przy jednoczesnym deprecjonowaniu Allegriego jest już po prostu żałosne. Być może Max ma nieco lepszy skład, ale jego dokonania w europejskich pucharach są nieporównywalnie większe.
"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018"
- RICTOR
- Juventino
Nie no teraz mnie wkurzyłeś. Masz tu fakty.Maly pisze:nie wypiął się tylko odszedł jak każdy inny, powiedział o tym zarządowi już w maju i dogadali się, że się na urlopie jeszcze zastanowi... niech to w końcu po tylu latach do was dotrze bo to po prostu jest żałosne
14 lipca 2014 rok Juventus rozpoczyna obóz przygotowawczy, na pierwszym dniu jako trener jest obecny Conte
-> tu jest film
http://www.juventus.com/it/news/galleri ... ession.php
http://www.juventus.com/it/news/galleri ... vinovo.php -> tu są zdjęcia
Wieczorem kolejnego dnia, 15 lipca, mieliśmy spotkanie z Hellas i mieliśmy dograć transfer Iturbe, ale najpierw media obiegła wiadomość, że Iturbe idzie do Romy a później, że Conte rezygnuje ze stanowiska trenera Juve i wyjeżdża ze zgrupowania.
-> tu film
Fajnie, że już w maju zrezygnował a to zgrupowanie to był taki kawał dogadany z zarządem

- Cabrini_idol
- Juventino
https://www.fourfourtwo.com/features/fo ... m=referral
Tu jest zestawienie najlepszych trenereów wg FourFourTwo.
Tu jest zestawienie najlepszych trenereów wg FourFourTwo.

- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 37 razy
Ale oni będą dalej przerzucać się kolejnymi rankingami na poparcie swojej tezyOuh_yeah pisze:Hipokryzja 442 nie zna granic. Ranieri w zeszłorocznym zestawieniu ledwo się złapał do dziesiątki, a Conte teraz wygrywa za to samo osiągnięcie z dużo mocniejszą kadrą

- Maly
- Juventino
@RICTOR: Conte podał się do dymisji 15 lipca wieczorem a 16 lipca rano było już, że Allegri jest naszym managerem
NIKT nie zatrudnia trenera w jedną noc, jakby zarząd nic nie wiedział z tydzień czy dwa debatowaliby nad najlepszym kandydatem a następnie dogadywali się z nim kilka dni, ale było inaczej...
czyli oni od razu wiedzieli kto będzie i mieli dogadanego zastępcę...
miłej lektury bo pewnie tak plułeś jadem wtedy, że pewne fakty do ciebie nie dotarły ;]

http://www.juvepoland.com/news.php?id=29408Marotta 16 lipca po południu pisze:Dyrektor piłkarski w takich sytuacjach dzwoni do zawodników i informuje ich o zakończeniu współpracy z trenerem oraz o poszukiwaniach nowego szkoleniowca, to podstawy zasad tej pracy. Z nikim nie rozmawiałem tylko i wyłącznie o Massimiliano Allegrim, ponieważ wtedy jeszcze nie był on oficjalnie naszym szkoleniowcem.
czyli oni od razu wiedzieli kto będzie i mieli dogadanego zastępcę...
http://www.juvepoland.com/news.php?id=29437Nedved 19 lipca pisze:Chciał zrezygnować już w maju, ale wtedy jeszcze go przed tym powstrzymaliśmy. Miał przemyśleć wszystko przez wakacje. Kiedy wrócił z urlopu, powiedział, że jednak nie da rady kontynuować. (...) Jego decyzja nas zaskoczyła, mimo że przedstawił nam ją już kilka miesięcy temu, po zakończeniu sezonu.
miłej lektury bo pewnie tak plułeś jadem wtedy, że pewne fakty do ciebie nie dotarły ;]
oni o każdym trenerze napisali po kilka akapitów a ty spłycasz cały ranking (jakikolwiek on jest) to stwierdzenia, że manager X go wygrał bo akurat w tym sezonie wygrał ligęOuh_yeah pisze:wygrywa za to samo osiągnięcie

magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- RICTOR
- Juventino
No żesz ***. Może inteligencie rozmawiali wcześniej z innymi trenerami i ich agentami skoro wiedzieli, że Conte zastanawia się nad odejściem? Tak samo jak w zimie czytałeś, że rozmawiliśmy a to z Sousą a to ze Spalem bo zarząd nie był pewny czy Max zostanie chociaż nigdy tego nigdzie wprost sam Allegri nie powiedział? Bo tak robią poważne kluby żeby się nie obudzić z ręką w nocniku?
Sugerujesz, że Conte zjawił się na zgrupowaniu mimo tego, że już wiedział, że odchodzi? Normalny człowiek zaczął by się zastanawiać co takiego się stało między pierwszym a drugim dniem zgrupowania, że się zdecydował odejść, ale nie Ty. Pewnie według Ciebie powinniśmy mu w ogóle być wdzięczni, że mając conajmniej cały czerwiec i niemal 2 tygodnie lipca zdecydował, że odchodzi drugiego dnia przygotowań do sezonu a nie na dzień przed jego startem? Można być naprawdę tak głupim?
P.S. W ogóle nie musisz się fatygować odpowiadać. Skończyłem dyskutowanie z betonem
Sugerujesz, że Conte zjawił się na zgrupowaniu mimo tego, że już wiedział, że odchodzi? Normalny człowiek zaczął by się zastanawiać co takiego się stało między pierwszym a drugim dniem zgrupowania, że się zdecydował odejść, ale nie Ty. Pewnie według Ciebie powinniśmy mu w ogóle być wdzięczni, że mając conajmniej cały czerwiec i niemal 2 tygodnie lipca zdecydował, że odchodzi drugiego dnia przygotowań do sezonu a nie na dzień przed jego startem? Można być naprawdę tak głupim?
P.S. W ogóle nie musisz się fatygować odpowiadać. Skończyłem dyskutowanie z betonem

- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Napisali kilka akapitów? A to przepraszam najmocniej, to im daje +10 do poważania.Maly pisze:oni o każdym trenerze napisali po kilka akapitów a ty spłycasz cały ranking (jakikolwiek on jest) to stwierdzenia, że manager X go wygrał bo akurat w tym sezonie wygrał ligę
Poza wygraniem Premier League, która jest nawet w tych paru akapitach traktowana jak święty graal trenerki: "The 47-year-old had been hugely successful with Juventus, of course, and done an impressive job with a relatively talent-starved Italy at Euro 2016. But, when a big-name foreign manager comes to these shores, there’s always the issue of whether they can ‘cut it’ in the unique atmosphere of the Premier League", Conte jest również family man i uroczo przekręca angielskie zwroty na konferencjach

A no i podciągnął Chelsea o 10 miejsc w tabeli w stosunku do poprzedniego sezonu (co jest wyjątkowo słabym argumentem przy wspomnianym Ranierim, który podciągnął o 14).
- Maly
- Juventino
no dobrze ale Ranieri nie miał 3 mistrzostw Włoch z rzędu i niezłej przygody z reprezentacją, dla niego mistrzostwo było wypadkiem przy pracy co pokazał kolejny sezon (i 20 wcześniejszych), zarzucasz dziennikarzom brak konsekwencji ale czy sam tu jesteś konsekwentny? 
[quote="RICTOR""]Sugerujesz, że Conte zjawił się na zgrupowaniu mimo tego, że już wiedział, że odchodzi?[/quote]
nigdy w życiu - to bardzo proste i dość oczywiste po tym jak to wyglądało i co powiedzieli nasi włodarze - chciał odejść w maju, przekonali go żeby się zastanowił więc postanowił dać sobie i tej drużynie szansę ale po 1-2 treningach stwierdził, że jednak nie da rady, ot i cała historia bez wielkich filozofii... no chyba, że uważasz Nedveda za kłamcę? albo, że Marotta łgał mówiąc, że "Allegri nie był OFICJALNIE" gdy TUŻ bo rezygnacji Conte dzwonił do zawodników?
ps. fajnie, że przyznałeś, że WIEDZIELI wcześniej o jego odejściu

[quote="RICTOR""]Sugerujesz, że Conte zjawił się na zgrupowaniu mimo tego, że już wiedział, że odchodzi?[/quote]
nigdy w życiu - to bardzo proste i dość oczywiste po tym jak to wyglądało i co powiedzieli nasi włodarze - chciał odejść w maju, przekonali go żeby się zastanowił więc postanowił dać sobie i tej drużynie szansę ale po 1-2 treningach stwierdził, że jednak nie da rady, ot i cała historia bez wielkich filozofii... no chyba, że uważasz Nedveda za kłamcę? albo, że Marotta łgał mówiąc, że "Allegri nie był OFICJALNIE" gdy TUŻ bo rezygnacji Conte dzwonił do zawodników?

ps. fajnie, że przyznałeś, że WIEDZIELI wcześniej o jego odejściu

magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?