Mercato (LATO 2017)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2017, 15:00

Obrazek
tomassi14

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2017, 15:01

Buzol pisze:To zestawianie wieku piłkarza z ceną nie ma większego sensu, nie mówie o skranych przypadkach. Tak na prawdę z reguły piłkarz w wieku powyżej 27 lat chraktereyzuje się szczytem swojej formy więc chcąć kogoś na już lepiej zapłacić więcej za ułożonego piłkarza.

Lewandowski w wieku 22 lat, a Lewandowski obecnie (29 lat) - to tylko jeden przykład.
jedyny przykład jaki mi sie nasuwa na myśl gdzie bayern wziął kogoś w zaawansowanym wieku to xabi alonso, lewy miał 25-26 lat jak szedł do Monachium, a czy Real sprowadza 29 latków?

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2017, 15:06

Vidal miał 28 lat jak odchodził do BM - 40 mln. Benatia miał chyba też 27 albo 28 lat sprowadzany za 30 mln do BM.

Nzozni - 30mln+5 w bonusach -29 lat.

NIE PRZESADZAJCIE.

Obrazek
tomassi14

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2017, 15:12

Cabrini_idol pisze:Vidal miał 28 lat jak odchodził do BM - 40 mln. Benatia miał chyba też 27 albo 28 lat sprowadzany za 30 mln do BM.

Nzozni - 30mln+5 w bonusach -29 lat.

NIE PRZESADZAJCIE.
Sevilla twierdzi ze nie da nzonziego poniżej ceny klauzuli

Benatia miał 27 jak szedł do BM

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2017, 15:21

Nzonzi ma 29 lat i wielu narzeka właśnie na jego wiek, ale jakbyśmy mieli kupić Nainggolana, który też ma 29 lat to wszyscy byliby wniebowzięci :prochno:

Buzol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2017, 15:24

tomassi14 pisze:
Buzol pisze:To zestawianie wieku piłkarza z ceną nie ma większego sensu, nie mówie o skranych przypadkach. Tak na prawdę z reguły piłkarz w wieku powyżej 27 lat chraktereyzuje się szczytem swojej formy więc chcąć kogoś na już lepiej zapłacić więcej za ułożonego piłkarza.

Lewandowski w wieku 22 lat, a Lewandowski obecnie (29 lat) - to tylko jeden przykład.
jedyny przykład jaki mi sie nasuwa na myśl gdzie bayern wziął kogoś w zaawansowanym wieku to xabi alonso, lewy miał 25-26 lat jak szedł do Monachium, a czy Real sprowadza 29 latków?
Kupuje czy nie, to jednak skład opiera głównie na piłkarzch doświadczonych a nie młokosach:
Navas 30
Ramos 31
Varane 24
Marcelo 29
Carvalajal 25
Casmeiro 25
Kroos 27
Modric 31
Ronaldo 32
Bale 27
Benzema 29
ŚREDNIA 28,18

Juventus chcąc budować skład na LM tu i teraz, a nie w 2025 powinien celować w takich głównie piłkarzy + perspektywicznych na przyszłość i wydaje mi się, że nasz zarząd tak właśnie robi.

Gandalf8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2017, 15:27

Jeśli już chcemy dorodnego Murzyna w pomocy to N'Zonzi czy Matuidi to wydatek 30-40 mln, mają swoje lata, ale młodszych i do kupienia za podobną kwotę o na podobnym poziomie chyba ciężko znaleźć.
Według mnie graczem, którym powinniśmy się zainteresować jest Chalobah. W Chelsea jest rezerwowym, wiele by nie kosztował a już zwróciłem na niego uwagę, gdy był na wypożyczeniu w Napoli (tak, przypomniałem sobie o nim wczoraj, gdy Anglia dawała nam lekcję piłki nożnej). Nie jest to gracz do pierwszego składu (jeszcze), ale jak się uda sprzedać Sturaro i Lemine a może i Rincona to ktoś przyjść musi na ławkę.

Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2017, 15:31

MRN pisze:Agresti wrzucił właśnie na VS info, że każda oferta za Sandro będzie odrzucana gdyż klub nie chce go sprzedać za żadne pieniądze. Inna sytuacja będzie jak to Sandro poprosi o zgodę na transfer - tutaj opinie są podzielone co do intencji samego Alexa.

Gdyby okazało się, że Sandro zdecyduje się odejść to pierwszym wyborem miałby być Mendy.
Ja wam mówię, Dani Alves rykoszetem i nieświadomie zrobił nam dobrze. Nie możemy w trakcie jednego okienka pozwolić sobie na stratę dwóch bocznych obrońców, bo to by była jawna kompromitacja z naszej strony. Gdyby Dani nie odszedł, to moglibyśmy się skusić na ten hajs i myślę, że Marotta jest mocno wkurzony z tego powodu, bo prwnie nie miałby oporów przed pogonieniem Alexa mając Daniego na łajbie.

Nadal będę się upierał, że Sandro chce nowy kontrakt, zarabia śmieszne pieniądze, Chelsea oferuje mu przebitkę o 100%, naturalne że zaakceptował. Pytanie tylko czemu mu tak się ociągamy z nową umową dla niego?

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2017, 15:32

Buzol pisze:
tomassi14 pisze:

Kupuje czy nie, to jednak skład opiera głównie na piłkarzch doświadczonych a nie młokosach:
Navas 30
Ramos 31
Varane 24
Marcelo 29
Carvalajal 25
Casmeiro 25
Kroos 27
Modric 31
Ronaldo 32
Bale 27
Benzema 29
ŚREDNIA 28,18

Juventus chcąc budować skład na LM tu i teraz, a nie w 2025 powinien celować w takich głównie piłkarzy + perspektywicznych na przyszłość i wydaje mi się, że nasz zarząd tak właśnie robi.
Dokładnie, my chcemy tu i teraz wygrywać. A wygrywając nie będziemy musieli się martwić o to czy za 3-4 lata sprzedamy gościa za 5 czy 30 mln i czy odzyskamy cześć kasy z jego kupna , gdy będzie miał 34-35 lat. Bo sukcesy rodzą pieniądz i nakręcają marketing.

Oczywiście młodzież tez musimy kąsać co właśnie Marotta robi (Dybala,Schick,Pjaca,Caldara itd)

Obrazek
tomassi14

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2017, 15:47

Buzol pisze:
tomassi14 pisze:

Navas 30
Ramos 31
Varane 24
Marcelo 29
Carvalajal 25
Casmeiro 25
Kroos 27
Modric 31
Ronaldo 32
Bale 27
Benzema 29
ŚREDNIA 28,18

Tyle w jakim wieku oni przychodzili do realu, ile lat maja zgrania i doświadczenia w swoim klubie?

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2017, 15:49

Vincitore pisze:Nadal będę się upierał, że Sandro chce nowy kontrakt, zarabia śmieszne pieniądze, Chelsea oferuje mu przebitkę o 100%, naturalne że zaakceptował. Pytanie tylko czemu mu tak się ociągamy z nową umową dla niego?
Oby tak było i oby został. On akurat zasługuje na ten nowy, lepszy kontrakt. Zresztą zarząd doskonale sobie zdaje sobie sprawę z tego i to tylko kwestia czasu jeżeli Sandro zdecyduje się zostać.

Obrazek
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2017, 15:50

tomassi Dokladnie.

Tak chcrmy wygrywac tu i teraz, ale ile razy mozna pisac, ze nie 29letnimi zawodnikami po 1 dobrym/bardzo dobrym sezonie ?

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2017, 15:53

http://www.football-italia.net/104623/costa-juve-back

Costa wg mediów zaczyna naciskać na Bayern, że chce odejść do Juventusu. To może przyśpieszyć negocjację z BM, ale jak wiemy zarząd BM to nie Marotta i mają w dupie co piłkarz chce, dla nich liczy się kasa a nie zdanie piłkarza.

Obrazek
Buzol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2017, 16:20

Alexinhio-10 pisze:tomassi Dokladnie.

Tak chcrmy wygrywac tu i teraz, ale ile razy mozna pisac, ze nie 29letnimi zawodnikami po 1 dobrym/bardzo dobrym sezonie ?
Ależ owszem, chodzi o zachowanie balansu. Chodzi mi o to, że raczej łatwiej znaleźć 26-28 latka z kilkoma udanymi sezonami niż takiego 22-latka. Absolutnie nie jestem fanem sprowadzenia N-Zoziego, wolałbym Matiudiego, ale niech ktoś wymieni młodych pomocników o podonej klasie dostępnych na rynku.

kapusniaczek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2017, 16:26

Cabrini_idol pisze:"Marotta spoke of players international experience, so watch out for a surprise name...."
kubraczek pisze: Coraz bardziej przypomina mi to zasłonę przed jakimś innym piłkarzem. Cały czas trąbi się o naszym zainteresowaniu, o naszych ofertach, o ustaleniach, a prezydent Sevilli po raz kolejny konsekwentnie mówi, że nic nie wie.
MRN pisze:Śmierdzi mi zasłoną ten N'Zonzi i pracą nad innym transferem. Marotta już nie raz wywiódł wszystkich w pole.
MRN pisze:Jeszcze jedno, to co pisałem wcześniej - Agresti jest zdania, że będzie wielka niespodzianka ale konkretów jakiś i tropów brak :)
Yaro417 pisze:Mi to śmierdzi........Naingollanem :prochno:
a mnie to śmierdzi KOKE :D

wiem jak to absurdalnie brzmi. nie mówie, ze na 100% przyjdzie, myślę, ze nasz CEO próbuje go sprowadzic. na pewno będzie to gość o którym się mało mówi, lub wcale - coś na kształt Bayernu i transferu np Renato Sanchesa gdy wydawało się, że trafi do ManU a tu nagle bomba i Portugalczyk w Niemczech.

Wystarczy w googach wklepać "koke juventus" i wyskakuje kilka informacji, ze moje przypuszczenia mają jakieś potwierdzenie.
niestety bardzo dużym minusem jest fakt, ze Atletico ma zakaz transferowy :facepalm2:
nie zmienia to faktu, ze kilka informacji może znaleźć.
najciekawsze, ze coś wyciekło akurat dziś gdy się mówi o jakiejś niespodziance :)

1. "Koke è un centrocampista di 25 anni molto duttile e in grado di ricoprire più ruoli (compreso il trequartista e l'esterno alto). Pare che il giocatore spagnolo abbia trovato l'intesa con la Juventus per un ingaggio da ben 6 milioni di euro a stagione. Al momento, mancherebbe solo l'accordo con l'Atletico Madrid, ma la Juventus potrebbe decidere di mettere sul piatto il cartellino di Juan Cuadrado, giocatore molto gradito sia alla dirigenza dei "colchoneros" che al tecnico del club madrileno, Diego Pablo Simeone. Staremo a vedere. #Calciomercato Juventus"

2. "Juventus are expected to launch a shocking €45 million bid for Atletico Madrid player Koke.
According to club insiders, Juventus boss Massimiliano Allegri is 'hell-bent' on snatching the Atletico midfielder away from the Vicente Calderon Stadium.
'Although Atletico Madrid will probably reject Juventus's advances, Koke is expected to try and force the move.'
'He feels as though his time at Atletico Madrid has come to an end.' "

3. " The football world was in a state of shock last night when news erupted that Atletico Madrid star Koke could be on his way to Juventus Stadium.
The transfer, which is expected to cost €38 million, was leaked by key sources at the Vicente Calderon Stadium.
'Koke is looking to leave the club as soon as possible', remarked one source.
'He has his heart set on joining Juventus, so I reckon that the deal will go through by the end of the week.'
Meanwhile, Arsenal fan and television presenter Piers Morgan caused controversy on Twitter when he told his followers that the Atletico midfielder was not worth the €38 million.
'Juventus must be mad to offer that price. Koke has been utter crap this season.' "

Oczywiście są jakieś niezgodności jak np cena. Info pewnie żadne, ale warto mieć to na uwadze. Obstawiam, ze przyjdzie KOKE, chociaż miesiąc temu spodziewałem się Marco Reus'a.

// nie radzę brać tego na za bardzo na poważnie :)

Zablokowany