Mercato (LATO 2017)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Basiek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2017, 15:01

RICTOR pisze:Nie da rady. Tzn. tak, transferów wewnątrz ligi nie obejmują limity non-UE, fakt. Ale w tym przypadku gdy chodzi o gracza spoza ligi rozchodzi się o to, że żeby u nas grał i tak my go musimy zarejestrować w lidze i tu już wskakują limity. Kiedyś zrobiliśmy taki myk z Mutu, że przez pół roku trenował sobie w Livorno (?, nie pamiętam dokładnie) a w zimie wzieliśmy go do nas żeby ten limit obejść, ale w tym wypadku czekanie do zimy nas raczej nie interere.
Basiek pisze:A wiadomo skąd wzięła się informacja, że Costa nie posiada paszportu UE? Bo wg. Transfermarkt.de ma też obywatelstwo portugalskie.
Generalnie pisał o tym Agresti bo takie info dostał od naszych działaczy, podał to wczoraj w programie Di Marzio (wprost powiedział, że sprawdzili i nie ma). Jest też to nawet w jego artykule. Zaraz dam linka.
Ciekawe. Nie twierdzę oczywiście, że transfermarkt jest nieomylne, a Agresti nie ma racji, ale Niemcy musieli skądś wziąć tą informację. Pytanie czy Agresti faktycznie jest tak blisko działaczy, jak twierdzi.

BEZPŁATNE PRZELEWY DO PL I UK! -> http://www.england.pl/
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2017, 15:01

Może niech wypowie się jakiś kibic Bayernu jak wygląda to z jego poszportem, bo tak jak transfermarkt nie jest wyrocznią, tak samo jest z DiMarzio, który od kilka lat jest po prostu niewiarygodny a i Agresti strzela wieloma pustkami i jego info to często jego domniemania a nie sprawdzone informacje.

Obrazek
RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2017, 15:03

Nie no, na taką śmieszność jak powiedzenia na żywo w TV, że ktoś nie ma paszportu jeśli w rzeczywistości jednak ma raczej by sobie GDM nie pozwolił. Jemu akurat na reputacji bardzo zależy.

Ja wiem, że sam też czasem sobie wybieram, w które info od Di Marzio wierzę a w które nie, ale w tamtym roku wątpiliśmy w nich wszystkich jak pisali, że Pogby w Turynie już nie będzie a wyszło jednak na ich. Gość raczej w tym przypadku też by szopki nie odstawiał.

Edit: Teraz na VS widzę chłopaki dyskutują, że Danilo ma prawo wystąpić o hiszpański paszport.
Moje przypuszczenie jest takie, że info o portugalskim paszporcie Costy ludzie z transfermarkt wzięli z wikipedii. W sumie sam nie wiem, jak się szuka coś na ten temat to jedyne wzmianki o tym portugalskim paszporcie to stronki odpowiedniki takich naszych pilka.pl albo seriea.pl

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2017, 15:12

Niech kyos odpali FM'a to bedziemy mieli pewnosc, co do paszportu :)

Basiek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2017, 15:19

RICTOR pisze:Nie no, na taką śmieszność jak powiedzenia na żywo w TV, że ktoś nie ma paszportu jeśli w rzeczywistości jednak ma raczej by sobie GDM nie pozwolił. Jemu akurat na reputacji bardzo zależy.

Ja wiem, że sam też czasem sobie wybieram, w które info od Di Marzio wierzę a w które nie, ale w tamtym roku wątpiliśmy w nich wszystkich jak pisali, że Pogby w Turynie już nie będzie a wyszło jednak na ich. Gość raczej w tym przypadku też by szopki nie odstawiał.

Edit: Teraz na VS widzę chłopaki dyskutują, że Danilo ma prawo wystąpić o hiszpański paszport.
Moje przypuszczenie jest takie, że info o portugalskim paszporcie Costy ludzie z transfermarkt wzięli z wikipedii. W sumie sam nie wiem, jak się szuka coś na ten temat to jedyne wzmianki o tym portugalskim paszporcie to stronki odpowiedniki takich naszych pilka.pl albo seriea.pl
Widać, że czuwają, bo ktoś już usunął z jego profilu na transfermarkt informację o podwójnym obywatelstwie. Czyli faktycznie musieli to zweryfikować. W takiej sytuacji wolałbym Costę niż Danilo. Prawego obrońcę z paszportem UE łatwiej będzie nam znaleźć, niż skrzydłowego takiej klasy.

BEZPŁATNE PRZELEWY DO PL I UK! -> http://www.england.pl/
zakiii

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2017, 15:21

Alexinhio-10 pisze:Niech kyos odpali FM'a to bedziemy mieli pewnosc, co do paszportu :)
http://i1183.photobucket.com/albums/x46 ... g~original

Proszę bardzo :D
Ostatnio zmieniony 22 czerwca 2017, 15:22 przez zakiii, łącznie zmieniany 1 raz.

RICTOR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2017, 15:22

Zgoda. Skrzydłowego pewnej wysokiej klasy w dodatkowo rozsądnej cenie z paszportem unijnym ciężej znaleźć niż prawego obrońcę. Od biedy nawet taki Darmian przejściowo i jakiś młody talent z zadatkami na topa na wychowanie by przeszło jeśli będzie jakość na skrzydłach.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2017, 15:27

ABC Sevilla - Juventus naciska na otoczenie N'Zonziego, by z kolei te naciskalo wladze klubu na transfer do Turynu.

Marota cos dziwnie przyspieszyl, moze faktycznie spodziewa sie bana. :prochno:

Odpuscic jakies wynalazki z Realu, teraz naszym priorytetem powinno byc pozyskanie Costy, to najlepsza opcja na skrzydlo, na jaka nas stac.

Fluke

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2017, 15:29

A nie jest tak, że przy kupnie/wypożyczeniu zawodnika NON-UE wewnątrz ligi to nie obowiązuje? Kiedyś na 100% coś takiego było, ale nie wiem czy się wyregulowało. Może w synergii z jakimś Sassuolo by się udało?
Jeśli wypożyczymy Bentancura do innego klubu Serie A i ten klub zarejestruje go u siebie na przyszły sezon to miejsce NON-EU się nie zwolni ?

Hed

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 80 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2017, 15:32

CavAllano pisze: Odpuscic jakies wynalazki z Realu, teraz naszym priorytetem powinno byc pozyskanie Costy, to najlepsza opcja na skrzydlo, na jaka nas stac.
Zgadzam się. Mielibyśmy z niego sporo pociechy, ale z drugiej strony jakoś długo się ten deal ciągnie, do tego te plotki o Danilo, zaczynam grubo wątpić w ten transfer.

Schick podpisał? Wiadomo coś ile dokładnie będzie nas kosztował?

RICTOR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2017, 15:33

Fluke pisze:Jeśli wypożyczymy Bentancura do innego klubu Serie A i ten klub zarejestruje go u siebie na przyszły sezon to miejsce NON-EU się nie zwolni ?
Nie obejdziemy tego tak bo żebyśmy mogli go wypożyczyć my to najpierw my go musimy i tak zarejestrować. Jedyna opcja byłaby taka, że to Boca go sprzedaje do innego klubu Serie A, ale teraz już musztarda po obiedzie bo transfer klepnięty.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2017, 15:36

Fluke pisze:Jeśli wypożyczymy Bentancura do innego klubu Serie A i ten klub zarejestruje go u siebie na przyszły sezon to miejsce NON-EU się nie zwolni ?
Niestety nie. Liczy sie rejestracja gracza w klube, nie jego pozostawienie u nas. A Bentancur bedzie w pierwszej kolejnosci zarejestrowany u nas.

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2017, 15:53

Cuadrado czy Rincon nie zwolnią nam jednego miejsca?

pęto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2017, 15:55

Blaise Matuidi: I've an agreement with Juventus for the next season." @ForzaJuve2017

Jestem zadowolony, choć o rok za późno. Oby kluby się dogadały.

We will say what time will tell....

Verbum Labile debet non esse stabile.
szymken

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2017, 16:05

Matuidi już w tej rzece był, co prawda wszedł tak po kolana, ale wyszedł( czy też PSG go wyciągnęło na brzeg) i ja jestem za tym, żeby nie wchodził po raz drugi. Wolę N'zoniego, chyba , że przyszliby obaj w co jakoś wątpię.

Zdecydowanie wolę mieć Costę niż Danilo, jeśli miałbym wybór. Mam nadzieję, że damy sobie spokój z Danilo i weźmiemy choćby Darmiana,choć Mou niby go chce zatrzymać. W sumie Valencia ma tam prawą stronę bankowo, więc pozostaje rezerwa i okazyjnie na LO.

Zablokowany