Mercato (LATO 2017)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Cataclysm9

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2017, 00:54

Takie okładki na jutro, Wygląda na to, że faktycznie szybciej działamy z Bernardeschim niż z Douglasem Costą.

maledizione
wtulazel

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2017, 00:55

Trochę wtrącę się w wasze dywagacje na temat tego ile my płacimy, a ile inni. Co trzeba przyznać Juventus jest marką dużo mniej wartą od Realu, Barcelony, Bayernu czy kilku angielskich klubów. Jednak wszystkie rankingi są bazowane na pewnych kalkulacjach prowadzonych przez firmy konsultingowe jak np. w raporcie Deloitte`a poświęconego klubom piłkarskich. Natomiast jeżeli chodzi o fakty o pensje to to najłatwiej sprawdzić patrząc w sprawozdania finansowe klubów. Niestety tylko spółki giełdowe muszą publikować takie sprawozdania, więc reszta skoro nie musi to tego nie robi... Dlatego zajrzałem w sprawozdanie Realu, Juventusu i Arsenalu (Bayern jako, że nie jest spółką giełdową to nie publikuje raportów). I jeżeli chodzi o koszty za sezon 2015/16 to wydatki na pensje wynoszą:

-Juventus 220 mln Euro (są to pensje zawodników, sztabu szkoleniowego oraz pracowników nazwijmy to biurowych)
- w Realu wydają na pensje 307 mln
- Arsenal 197 mln funtów czyli według kursu na tamten dzień to jest 234 mln.

Nie ma tu większej przepaści i nie ma też tej przepaści jeżeli chodzi o przychody czy inne wydatki. Zgodzę się, że piłkarze Juventusu odchodząc do innych drużyn mogą liczyć na większą pensję, bo prawdopodobnie w nowym klubie otrzymają status gwiazdy, więc odpowiednio mogą zarabiać więcej. Nie ma tutaj mowy o zarobkach 2x większych czy nawet 3x jak niektórzy uważają, różnica jest, ale nie aż tak znacząca (no może w porównaniu do Realu jest). Dlatego, żeby nie było wątpliwości Lewandowski zarabia prawdopodobnie tyle samo co Higuain, a jeżeli Sandro będzie chciał odejść do Chelsea za pieniędzmi to wcale to nie będzie tak, że zarabiając 2x więcej niż w Juventusie będzie w londyńskim klubie 10 najlepiej zarabiającym tylko pewnie w pierwszej piątce.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2017, 01:03

Juventus jest w zaawansowanych negocjacjach z Niceą w sprawie lewego obrońcy Dalberta (23). Jesteśmy na prowadzeniu ale jest silna konkurencja-Seleção Brasileira

Obrazek
RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2017, 01:07

Cabrini_idol pisze:Juventus jest w zaawansowanych negocjacjach z Niceą w sprawie lewego obrońcy Dalberta (23). Jesteśmy na prowadzeniu ale jest silna konkurencja-Seleção Brasileira
Oni to wzięli zapewne z Globo Sport, które z kolei cytuje LGdS, które pisało tylko o naszym zainteresowaniu.
https://pbs.twimg.com/media/DC4M1mOXYAEsYyI.jpg

Bzdura bo nie mamy wolnych miejsc non-EU a Dalbert nie ma paszportu unijnego.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2017, 01:09

Mamy jedno. Bo Costa jeszcze nie przyszedł. :prochno:. Nie zdziwi mnie nic.

Apropo Brazola z Nicei . Cena 15 mln.
Ostatnio zmieniony 22 czerwca 2017, 01:10 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

RICTOR pisze:(...)w przypadku Witsela na przykład takie coś się skończyło jak się skończyło.
Witsel był sprzedajną k... krową. Pokazał to w momencie przejścia do Rosji. Był młody i rozchwytywany przez wiele mocnych klubów, a ten wybrał Zenit. Motywacja chyba była znana. Nie szukałbym większej analogii. Keita jest młody i na pewno chce coś pograć na wysokim poziomie.
Cataclysm9 pisze:(bo zawodnik ponoć chce tylko do Turynu)
Praktycznie każdy zawodnik, którym się interesowaliśmy w ostatnich latach, tak mówił. :prochno:

Ja mimo wszystko zatrzymałbym Cuadrado. Wszyscy w pamięci mają jego fatalną końcówkę oraz żenujące wejście z ławki w finale i na dobrą sprawę to przysłania obraz całego sezonu, który, bądź co bądź, był niezły w jego wykonaniu. Przez większość czasu poniżej pewnego poziomu nie schodził, a miewał też kapitalne spotkania. Po prostu dobry piłkarz, nic więcej. Jeżeli mięlibyśmy na całej transakcji zarobić raptem 10 baniek, to nie widzę argumentów przemawiających za jego odejściem.

Te plotki, powtarzam - plotki, po części pokazują, jak będziemy grać w przyszłym sezonie. Podstawową formacją będzie 4-2-3-1, a kolejną zapewne 4-3-3, ale ta druga będzie używana raczej rzadko - zapewne w momentach, w których Dybala będzie odpoczywał, a w składzie nie będzie żadnej '10', wówczas płynne przejście na trzech atakujących.

Liczę jeszcze na jedną rzecz - na pełną ofensywę. Jeżeli spekulacje się sprawdzą i w klubie wyląduje Costa oraz Bernardeschi(lub Keita, albo nawet obydwaj), to po prostu nie przeżyję kolejnych meczów z męczeniem buły i asekuracyjną grą, przede wszystkim na 0 z tyłu.

PS. Zapomniałem, że jeszcze jest Pjaca. :prochno: Szczerze? Nie odbieram mu talentu, ale on tutaj nic nie osiągnie. Miał pecha, zdarza się.

Obrazek
Cataclysm9

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

RICTOR pisze:
Cabrini_idol pisze:Juventus jest w zaawansowanych negocjacjach z Niceą w sprawie lewego obrońcy Dalberta (23). Jesteśmy na prowadzeniu ale jest silna konkurencja-Seleção Brasileira
Oni to wzięli zapewne z Globo Sport, które z kolei cytuje LGdS, które pisało tylko o naszym zainteresowaniu.
https://pbs.twimg.com/media/DC4M1mOXYAEsYyI.jpg

Bzdura bo nie mamy wolnych miejsc non-EU a Dalbert nie ma paszportu unijnego.
Jedyna opcja, to że Alex Sandro poprosił o transfer, choć na razie wszyscy zgodnie potwierdzali że dla Juve jest on nie do ruszenia.

maledizione
RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2017, 01:13

Ale i negocjujemy Costę i robimy podchody pod Danilo i to są wiadomości z wiarygodnych źródeł. Dalbertem rzucił Sebastianito na VS, kilka dni po tym LGdS napisała, że to jest jakaś opcja w razie odejścia Sandro a teraz Globo powołując się na LGdS tworzy własne wiadomości a konta twitterowe jak to Selecao podchwytują. Nie brałbym tych rewelacji na poważnie.

RoyM

Bawarczyk
Bawarczyk

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2017, 01:25

Jeszcze co do pensji w Bayernie żeby tak pięknie nie było.

Wszystko jak mówicie miało swoją hierarchię jakoś do 2013. Najwięcej zarabiali Niemcy, ikony czyli Lahm i Bastian(koło 12). Za nimi byli Robben i Ribery (koło 10). Potem Neuer, Muller i tak dalej.

I potem Bayern ściągnął wydawało się największy niemiecki talent ever czyli Gotze, któremu dał zdaje się 10 czy tam 12 mln. Chodzi tylko o to, że z miejsca wrzucili go do najlepszych. Nie pamiętam dokładnie jak to dalej się potoczyło z innymi, ale jest to powód nr 1 dlaczego Bayern stracił Kroosa. Kroos chciał zarabiać tyle co Gotze, a Bayern oferował mu 2 mln mniej. Nie pamiętam czy to było 8-10 czy 10-12. Chyba 8-10 czyli Gotze zarabiał 10, a Kroosowi oferowali 8. Kroos się nie zgodził i dziś go w Bayernie nie ma, co jest prawdopodobnie największym błędem od kiedy kibicuje Bayernowi widząc co się teraz dzieje i ile wydano żeby go zastąpić (Alonso 10 mln transfer + 10 mln pensja co sezon, Sanchez transfer 35 mln, Tolisso transfer 40 mln)

Od tego momentu dużo się zmieniło, po mega ofercie od United Muller dostał mega podwyżkę, Lewy to samo, za nimi tuż tuż jest Neuer, potem Boa, Alaba itd. Generalnie jest znowu porządek, ale trochę musiało kwasu być. Dlatego zarząd boi się prawdopodobnie płacić kokosów Sanchezowi bo boi się powtórki z Gotze. Płace to jest bardziej drażliwy temat niż się ludziom wydaje. Kluby wolą zapłacić 100 mln innej drużynie i dać pensje 10 mln niż ściągnąć za przykładowo 20 mln i dać pensje 15 mln. Wydaje się, że druga opcja jest dużo lepsza, ale może ona zupełnie rozwalić hierarchię w zespole, zwłaszcza jak kokosy dostanie 20 latek.

Tak jeszcze zostając w wątku Bayernu to mam nadzieję, że transfer Costy jest już przyklepany i faktycznie będzie oficjalka w tym tygodniu. Tu już chodzi o to, że on w Bayernie jest skończony, a nie o jego poziom. Powinniście wiedzieć dokładnie jak to jest.

Kiss

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2017, 03:23

Oceniajac po 2 meczach z Euro U21: Berardi i Bersnardeschi sa tak dalecy od poziomu Juventusu jak kulturowo zydzi od muzulmanow.
Od biedy podoba mi się Chiesa. Generalnie Italia ssie jajka. Skrzydla, które w teorii powinny cos grac ale nie graja, pomoc która nie istnieje nawet na papierze, miotający się Conti, Petagna to jakiś dowcip z profesjonalnego pilkarza, Rugani z Dania bardzo dobry, z Czechami sredni/slaby. Donaruma kiszka. 40 milioni za Bernardeschiego brzmi jak dobry zart, jestem 100% przekonany ze byłoby lepiej wydac tam z 15 baniek na młodego Chiese, on przynajmniej wie co to ambicja.

Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2017, 06:52

Wszystko co piszecie, to półśrodki. Żaden z nich, nie będzie miał realnego wpływu na pomoc w wygraniu L.M, a zapewne odejdzie któryś z kluczowych zawodników. Rezerwowy Bayernu, to również byłoby wzmocnienie, tylko pod kątem walki w seriea.

SANCTI PER FIDEM VICERUNT REGNA OPERATI SUNT IUSTITIAM.
Pango1987

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2017, 08:28

Jak tam Bernadeschi?

pozdro allesandro1977 i złodziej pieniędzy kabryni_idol
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2017, 08:45

Idź sobie, już pisałem. Nie wiem, że cię tutaj tolerują. Piszesz na nas judki i publikujesz na swojej stronie fotkę z Ruganim, którą tutaj wrzucił jeden z kolegów.

Bernadeshim się nie przejmuj, będzie nasz choć nie wiem po co bo osobiście nie jestem jego zwolennikiem.

Według La Stampa, porozumienie z Viola w sprawie Berny jest bardzo blisko.

CdS : priorytetem jest N'Zonzi, alternatywą jest Matuidi, który nieustannie wyraża wolę dołączenia do Juve. W obecnej sytuacji kiedy PSG zainteresowane jest Cuadrado nie byłoby problemu z transferem. Pierwszym wyborem jest jednak gracz Sevilli.
Według mnie tego Matuidiego powinniśmy w ogóle odpuścić.
Ostatnio zmieniony 22 czerwca 2017, 09:08 przez MRN, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Mefisto

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2017, 08:58

MRN pisze:Idź sobie, już pisałem. Nie wiem, że cię tutaj tolerują. Piszesz na nas judki i publikujesz na swojej stronie fotkę z Ruganim, którą tutaj wrzucił jeden z kolegów.
Czy to o moje chodzi i wobec tego mogę prosić o link? ;) Może być na PW. Bo zdaje się, ja na żadne publikacje nie wyraziłem zgody, a podejrzewam, że chodzi o mnie.

Co do Bernardeschiego, to wydaje mi się, że czas przestać go traktować jako wielki talent i potencjał a czas uznać go za w miarę rozwiniętego piłkarza - Ronaldo w jego wieku wygrał Manchesterowi LM. Oczywiście, Włoch wciąż będzie się rozwijał i stabilizował formę, ale jest w wieku, gdzie trzeba prezentować dobrą i równą formę, a zwłaszcza z tą stabilizacją ma problemy. W środowisku Juventusu to może być duży problem. No ale trzeba czasem zaryzykować, ja jestem bardziej na tak, ale nie napalam się, że chłopak będzie topem wśród topów.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2017, 09:02

Tak, to o Twoje chodzi. Wrzucił na czacie interu, 21.06.2017, godz. 23.33 :

http://fcinter.pl/czat-kibicow/strona-2

Obrazek
Zablokowany