Mercato (LATO 2017)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2017, 14:32

Nowy wpis na insta Bonucciego :
https://pbs.twimg.com/media/DC2FADNXUAEJ4o-.jpg:large

W wolnym tłumaczeniu napisał tak ,,ten kto się waha/zawaha jest stracony.. nadchodzi nowy sezon '' . Jak ktoś zna dobrze włoski to może mnie poprawić.

No to teraz mają popis dla ludzi niuchających spiski :)

edit : poprawiony byk orto zawaCHa ;) choć z ortografią problemów nie mam.
Ostatnio zmieniony 21 czerwca 2017, 14:40 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 4 razy.

Obrazek
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2017, 14:34

Tak tylko sobie mysle że jeżeli ma odejść, to czemu Chelsea?
Przecież Guardiola sie da za niego pociąć.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2017, 14:37

Cabrini_idol pisze:Nowy wpis na insta Bonucciego :
https://pbs.twimg.com/media/DC2FADNXUAEJ4o-.jpg:large

W wolnym tłumaczeniu napisał tak ,,ten kto się wacha jest stracony.. nadchodzi nowy sezon '' . Jak ktoś zna dobrze włoski to może mnie poprawić.

No to teraz mają popis dla ludzi niuchających spiski :)
Jak WaCHadło ? ;) :spiteful:

Ciekawy wpis. Chociaż wolałbym coś bardziej konkretnego.

Co z Orsolinim? będzie u nas, czy już jest decyzja o wypożyczeniu?[/i][/u]

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2017, 14:38

Adrian27th pisze:Tak tylko sobie mysle że jeżeli ma odejść, to czemu Chelsea?
Przecież Guardiola sie da za niego pociąć.
No jak to dlaczego ? Conte plus trzy osobowa obrona.

Cabrini Po tym wpisie wiem, że nic nie wiem.

tomassi14

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2017, 14:52

Bonuczi ma 30 lat, jeśli mamy grać 4 obrońców to para chiellini / benatia lub rugani, 60mln plus matic to chyba byłby rozbity bank.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2017, 14:58

Te obrazki dołączane przez Was z ultrasami są piękne ale to już historia, odległe czasy bo ostatnio Leo coś nie swój był. I mnie pewnie łezka się zakręci jak odejdzie ale widocznie tak ma być.
Olek, przychodzisz raz na jakiś czas i strugasz kozaka. Nie my sprzedajemy Bonusa tylko Agresti zapodał info, ba - specjalnie zalogował się na VS. Odpuść sobie głupkowate teksty i przejrzyj kilka stron wstecz zanim zabłyśniesz w sposób odwrotny od zamierzonego.

Obrazek
RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2017, 15:03

Nie wnikałem za bardzo w dzisiejsze newsy jeszcze, ale z Conte to jest kawał ***. Jakby nie mógł sobie pójść do Realu próbować wyrwać Marcelo albo do Bayernu Alabę i Boatenga tylko musi się przywalać do piłkarzy swojego byłego klubu. Sorry, ale mnie to osobiście denerwuje.

Mefisto

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2017, 15:05

RICTOR pisze:Nie wnikałem za bardzo w dzisiejsze newsy jeszcze, ale z Conte to jest kawał ***. Jakby nie mógł sobie pójść do Realu próbować wyrwać Marcelo albo do Bayernu Alabę i Boatenga tylko musi się przywalać do piłkarzy swojego byłego klubu. Sorry, ale mnie to osobiście denerwuje.
Nie ma sentymentów w futbolu. Conte niestety bardzo dobrze zna i ceni tych piłkarzy, tak samo, jak najwidoczniej oni jego. To jest biznes, sam mam o wiele rzeczy żal do Antonio, ale wcale mnie nie dziwi, że po potencjalne wzmocnienia zwraca się w turyńskim kierunku.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2017, 15:07

Dla nich to biznes, dla nas,kibiców futbol to pasja, hobby. Kiedyś piłka to również był biznes ale trochę romantyczności tez było w tym, w końcu to sport. To jest straszne a będzie jeszcze gorzej.

Obrazek
tomassi14

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2017, 15:09

RICTOR pisze:Nie wnikałem za bardzo w dzisiejsze newsy jeszcze, ale z Conte to jest kawał ***. Jakby nie mógł sobie pójść do Realu próbować wyrwać Marcelo albo do Bayernu Alabę i Boatenga tylko musi się przywalać do piłkarzy swojego byłego klubu. Sorry, ale mnie to osobiście denerwuje.
A ty jakbyś znał swoich byłych pracowników i wiedział ze sa dobrzy to byś próbował ich sciągnąć ? Czy oferowałbys prace gościowi z firmy X?

Leo dobrze grał przy 3-5-2, jaka masz pewność ze bedzie tak samo przy innej taktyce ? Np 4-2-3-1? Przecież nie rozegraliśmy ta taktyka nawet pół sezonu...

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2017, 15:10

Moim zdaniem, nikt nie może być ponad drużyną. Bonucci odwala takie rzeczy (jeżeli to prawda) to musi wylecieć - szczególnie, że można mega kasę za niego dostać.

Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 38 razy

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2017, 15:27

Osgiliath pisze: ale jestem przeciwny jego sprzedaży z samej idei, dla której Real czy Bayern nie odpalają Ramosa ani Neuera - po prostu nie możemy odpalać co roku gwiazd jeśli mamy za cel wygranie LM.
Ale Di Marie i Kroosa sprzedali.
Pisałem to kilka stron temu, ale powtórzę. Trzeba wiedzieć kiedy i jaką gwiazdę sprzedać i przykład Di Marii jest tu idealny ( odszedł po bardzo dobry sezonie i od tej pory niczego wielkiego nie gra ). Kroos to inna sprawa, bo dziś jest kluczowy w Realu, ale często piłkarze potrafią się wypalić w danym środowisku i nie potrafią już z siebie wykrzesać nic więcej ( Pirlo z Milanu ) wręcz grają gorzej, ale w nowym klubie wskakują na dawnym poziom ( Pirlo w Juventusie ).
Mądry klub powinien takie rzeczy wyczuć i mam nadzieję, że właśnie tak jest z Bonucem. Jednocześnie jest to jedyna pozycja w Juventusie, która obsadzona jest wręcz ponad stan ( jeżeli kontynuowana będzie gra dwoma stoperami ), stąd nie trzeba robić wielkich inwestycji i łatać dziur jak po odejściu Pogby czy Vidala. Sam Leo o wiele lepszy jest w trójce stoperów, więc nie ma co wieszczyć tragedii przed czasem. Które to już mercato, gdzie nie potraficie nauczyć się na własnych błędach, że nie ma co oceniać pochopnie pewnych spraw... to ostatnie pewnie wg. wielu było najgorszym od lat, a klub otarł się o triplete.

jaccek24

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2017, 15:27

heh jesli ta akcja z Bonu w finale jest prawdą to powinien polecieć.
W pierwszej połowie graliśmy bardzo dobrze, a tu nagle 2 drugiej połowie ....
więc to co piszą, może być prawda, przez taką akcję poszła się <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>...atmosfera /coś pękło w zawodnikach. Czyli prawdopodobnie nie Allegrii zawalił nam finał, tylko Bonu swoim działaniem ( o ile to prawda).

No i zgadzam się z Marat jeśli środke obrony mamy dobrze obsadzony nawet bez Bonu, prawdziwy dramat to środek pola i nasi skrzydłowi, wśród skrzydłowych tylko Juan coś potrafi ( może jest niestabilny), ale tak na prawde to jeden z nie wielu zawodników Juve co potrafi coś zrobić z niczego, czasami jest irytujący ale jednak, potrzebujemy do pomocy, na skrzydła jeszcze przynajmniej 2 takich zawodników
Ostatnio zmieniony 21 czerwca 2017, 15:32 przez jaccek24, łącznie zmieniany 1 raz.

Astarot

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2017, 15:30

Virgil pisze:Moim zdaniem, nikt nie może być ponad drużyną. Bonucci odwala takie rzeczy (jeżeli to prawda) to musi wylecieć - szczególnie, że można mega kasę za niego dostać.
Czy taką mega to się jeszcze okaże (vide casus Vidala).
Również sądzę, że jeżeli doniesienia medialne są choć w części prawdziwe - mimo całej sympatii powinniśmy się z nim pożegnać. Pozostaje jeszcze pytanie jak załatamy dziurę po jego odejściu. Chociaż po przejściu na 4-2-3-1 faktycznie - z uwagi na Pjanica rozrzucał piłki dużo rzadziej, to jednak znacznie rozszerzał nasz wachlarz zagrań.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2017, 15:33

Nie rozumiem jednego. Gramy dobrze w 1 połowie. Tracimy bramkę po 1 kontrze. Całą połowę kontrolujemy, gramy piłka, mądrze.

W przerwie Bonucci sobie coś ubzdurał (jeśli tak było) i zrugał pół drużyny bo coś mu nie pasowało. Sorry słabe to z jego strony.

Obrazek
Zablokowany