Mercato (LATO 2017)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
tony89

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2017, 12:20

Bonucci wchodzi w kompetencje trenera, kłóci się z kolegami i Allegrim.

Piłkarz nie może być ponad drużyną, nieważne jak się nazywa. Jeśli to prawda co piszą media to Marotta ma obowiązek sprzedać tego człowieka, i bez znaczenia jak dobrze gra w piłkę.

Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2017, 12:25

tony89 pisze:Bonucci wchodzi w kompetencje trenera, kłóci się z kolegami i Allegrim.

Piłkarz nie może być ponad drużyną, nieważne jak się nazywa. Jeśli to prawda co piszą media to Marotta ma obowiązek sprzedać tego człowieka, i bez znaczenia jak dobrze gra w piłkę.
A co jeśli ma rację?

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2017, 12:27

AdiZ pisze:Ciepłe kluchy w tym zespole są.
Fighter brakuje i ubędzie kolejnego.
Pewnie, pewnie.. Juve powinien zdecydowanie rozważyć sprowadzenie z powrotem Felipe Melo i pomyśleć nad Joey Bartonem, bo przecież potrzeba nam całą 11stke składająca się z fajterów z charakterkiem..
Teraz na poważnie, czy aby na pewno potrzebujemy takich fajterow jak Bonucci, ktorzy zaczynaja sami ustalać taktyke na spotkanie, mówić trenerowi kogo ma zmieniać i co robić? albo krzyczeć na Dybale (jeszcze rzekomo mu walnąl z otwartej ręki w policzek, jesli to prawda to...)

Dobry żołnierz to żołnierz wykonujący polecenia, a nie siejący ferment. Bonu do odstrzału jeśli to wszystko okaże się prawdą

/
tuttosport podaje o tym Matuidim. Zdecydowanie bardziej mi się podoba ta opcja od N'zonziego, koleś podobny wiekowo a bardziej doswiadczony i mysle ze wiecej by nam dał, no i o wiele wiele tańszy by był. Brać i sie nie zastanawiać.
Ostatnio zmieniony 21 czerwca 2017, 12:43 przez Piti, łącznie zmieniany 2 razy.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2017, 12:28

Cuadrado's agent: "Juan does not want to leave Juventus & Juve have no intention of selling him." Sky

Świeża wypowiedź agenta. Kurtuazja ? Czy prawda ? Tak będzie wyglądać to mercato.

Obrazek
vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2017, 12:28

tony89 pisze:Piłkarz nie może być ponad drużyną, nieważne jak się nazywa. Jeśli to prawda co piszą media to Marotta ma obowiązek sprzedać tego człowieka, i bez znaczenia jak dobrze gra w piłkę.
Dyrektorzy sportowi i trenerzy go nienawidzą! Leonardo Bonucci odkrył jeden prosty trik, dzięki któremu można szybko, bez oporu ze strony pracodawcy, opuścić swoją drużynę i przejść do innego klubu! :prochno:

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2017, 13:00

Jeśli prawdą są te doniesienia o zachowaniu Bonucciego to zrozumiałbym, że chcemy się go pozbyć. Tylko dlaczego do cholery musi się to wiązać ze zjazdem sportowym... I niech nikt nie wciska kitu, że na dzień dzisiejszy czy to Benatia, czy to Rugani dorastają do pięt Leo. To jest proces i nie wiemy, jaki będzie efekt końcowy. Na teraz na pewno byśmy sporo stracili. Powtórzę - brak Pogby zatuszowaliśmy zmianą ustawienia. W obronie takiego zabiegu się wykonać nie da.

Mefisto

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2017, 13:08

Nikt nie jest ważniejszy niż klub. Ferguson mocno trzymał się tej filozofii w United i stworzył pieprzonego giganta w ten sposób, wywalając Stama, Beckhama czy van Nistelrooya kiedy zaczynało im odbijać.

Sportowo rzeczywiście wiele tracimy, chociaż uważam, że przejście na dwójkę obrońców i przesunięcie bardziej do tyłu Pjanicia trochę ograniczyło wykorzystywanie w pełni potencjału Leo jako tego "rozgrywającego" obrońcy.

Ja mam ogromną nadzieję, że jeżeli do tego dojdzie rzeczywiście, to do wyjściowego składu trafi Rugani. Byłem w sobotę w Krakowie i koło południa spotkałem całą kadrę U21 Włochów zwiedzających miasto. Udało mi się zamienić kilka słów i zrobić fotkę z Daniele, co jeszcze zwiększyło moją sympatię do niego. Skromny, spokojny chłopak, miał mega banana jak mu powiedziałem, że kibicuję Juventusowi. Szedł trochę odizolowany od grupy, spokojnie oglądał sobie stary rynek. Totalne przeciwieństwo Berardiego, który chodzi z obrażoną miną z głową w chmurach i na siłę kreuje się, co widać po jego wyniosłym zachowaniu, na gwiazdkę. No ale to już nie nasz kłopot. Sorry za off topa, ale musiałem się komuś pochwalić. :prochno:

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2017, 13:11

Mogłes zapytać co się wydarzyło w szatni podczas meczu z Realem :prochno:

Rugani to megatalent. Nie panikujcie. On dorastał w Juve, bacznie obserwując kolegów. Już prezentuje poziom. Będzie tylko lepiej.

Obrazek
yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2017, 13:19

CavAllano pisze:I niech nikt nie wciska kitu, że na dzień dzisiejszy czy to Benatia, czy to Rugani dorastają do pięt Leo.
Baaaardzo dyskusyjna teza w przypadku grania czwórką z tyłu. Przy trzech obrońcach Leo na środku to bez cienia wątpliwości najlepszy gracz świata. Z tym, że nie ze względu na swoje walory defensywne (bo jest wielu lepszych w tym aspekcie), ale ze względu na umiejętność wyprowadzania piłki, opanowania i niezwykle precyzyjnych długich piłek. DO tego oczywiście dochodzi świetna gra głową, ale też jest wielu graczy o podobnym skillu.

Przy czwórce obrońców taki Benatia, czy Barzagli nie wyglądają wcale tak tragicznie w porównaniu do Leo.

To było tak na chłodno...

Nie ukrywam jednak, że jest to jeden z tych graczy, do których podchodzę bardzo emocjonalnie. On, Vidal i Lichy to dla mnie symbole walczącego Juve za czasów Conte. Wolałbym oddać Dybalę za 30baniek niż Leo za 60... No ale to tak emocjonalnie, z perspektywy pojedynczego kibica z dalekiego kraju... :sad:
Mefisto pisze: Ja mam ogromną nadzieję, że jeżeli do tego dojdzie rzeczywiście, to do wyjściowego składu trafi Rugani. Byłem w sobotę w Krakowie i koło południa spotkałem całą kadrę U21 Włochów zwiedzających miasto. Udało mi się zamienić kilka słów i zrobić fotkę z Daniele, co jeszcze zwiększyło moją sympatię do niego.
No to dawaj te focisko tutaj, bo szukam nowego ulubionego obrońcy ;)

tony89

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2017, 13:25

Even if Chelsea offer €70m for Alex Sandro Juventus will refuse the offer - They're working to renew his contract until 2022 - AGRESTI

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2017, 13:26

Even if Chelsea offer €70m for Alex Sandro Juventus will refuse the offer - They're working to renew his contract until 2022 [@romeoagresti]

Bo po sprzedaży Bonusa, jest pewne, że nie oddamy Sandro.

Obrazek
Gandalf8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2017, 13:32

Dani Alves odejdzie. Bonucci pewnie odejdzie. Alex Sandro musi zostać. Bonu można sprzedać za 60 mln do Chelsea a przynajmniej będzie grał Rugani, który zasługuje na to, żeby częściej grać. Alexa Sandro nie ma kim zastąpić...

Jeśli to prawda o Bonuccim to coś mu zwyczajnie odwaliło... Sam zawalił nam gola w pierwszej połowie a w przerwie ma pretensje do innych? Zresztą gdzie był Buffon, gdzie Allegri? Kapitan i trener powinni go usadzić a Max za lekko trzyma zespół, potrzebny jest trener z charakterem, któremu nikt nie podskoczy...

Poza tym Bonu podobno kozaczył do spokojnego Barzagliego i młodego Dybali, dlaczego nie np do Mandzukicia? Ano dlatego, że od Chorwata dostałby w mordę. Podkreślam, że jeśli to prawda to bez żalu pożegnam Leo a nawet bez tej całej akcji i tak że spokojem bym przyjął jego odejście za dużą sumę, bo ma go kto zastąpić.

Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2017, 13:36

Czyli jak co roku oddajemy jednego z najlepszych graczy..
konhup JuveFan pisze:Tak sobie czytam od 2 dni te wszystkie rewelacje o Bonuccim i dochodzę do wniosku że jest całkiem możliwe, że klub świadomie puścił do La Stampy info o dymie jaki robił Bonucci w szatni, żeby usprawiedliwić w oczach kibiców jego odejście.
Bardzo możliwe. Tak samo jak było z Vidalem, gdzie wcisnęli wszystkim że powodem jego odejścia było jego zachowanie co wg mnie jest tylko wytłumaczeniem pod publiczkę. Jakoś w Bayernie nie przejmują się tym co robi poza piłką i nie wpływa to też na jego dyspozycję na boisku.
Dla mnie w Juve właśnie brakuje trochę wariatów, a za dużo jest ciepłych kluch.

#AllegriOut
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2017, 13:38

Gandalf8 pisze:Bonu można sprzedać za 60 mln do Chelsea a przynajmniej będzie grał Rugani, który zasługuje na to, żeby częściej grać.
Zapytam raz jeszcze, skąd pewność, że Rugani będzie grał? Na razie nie grał nawet jeśli był w świetnej formie i ZAWSZE Max preferował Benatię, którego zresztą wykupiliśmy. Rugani w pierwszym składzie to myślenie życzeniowe kibiców.

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2017, 13:40

CavAllano pisze:
Gandalf8 pisze:Bonu można sprzedać za 60 mln do Chelsea a przynajmniej będzie grał Rugani, który zasługuje na to, żeby częściej grać.
Zapytam raz jeszcze, skąd pewność, że Rugani będzie grał? Na razie nie grał nawet jeśli był w świetnej formie i ZAWSZE Max preferował Benatię, którego zresztą wykupiliśmy. Rugani w pierwszym składzie to myślenie życzeniowe kibiców.
Dokładnie narazie to tylko prośba aby Rugani grał, ale zazwyczaj to był Benatia.

Zablokowany